jess-ica1 14.05.08, 07:48 witam jestem w 22tc i nie czuje jeszcze takich porzadnych kopniec tylko tak jakby pekanie babelkow w dole brzucha ,czy to normalne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liwilla1 Re: tak :) 14.05.08, 07:55 ja tez mniej wiecej w tym okresie tak odczuwalam ruchy synka. pozniej mialam wrazenie, ze mam motylka w brzuchu a potem malego pilkarza i juz przestalo byc milo Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja1122 Re: tak :) 14.05.08, 09:27 Nie wiem czy to cię pocieszy ale ja też jestem w 22tc i nie czuję żadnych porządnych kopniaków.Czasem mocniejsze muśnięcie ale to sporadycznie, ogólnie to mało ruchów czuję.Tłumaczę sobie to tym iż mam łożysko na przedniej ścianie macicy i to mi amortyzuje kopniaki.Byłam wczoraj u dr. i wszystko ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika19811 Re: tak :) 14.05.08, 09:38 Ja wlasnie w 22 tyg. poczulam pierwszego konkretnego kopniaka, a do tej pory tylko "skrzydełka" były. A teraz juz konczy sie 40 tydz. i mam wrazene, ze zebro mi pękło od tych kopniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
akos6 Re: tak :) 14.05.08, 09:40 jestem w 23 tygodniu ciazy i tez nie sa to kopniaki. czasem cos poczuje bardziej ale na ogol wlasnie pekajace babelki. i tez panikowalam ze za malo sie rusza albo za slabo kopie. dwa dni temu bylam u lekarza na usg i powiedzial ze na tym etapie ciazy nie wszystkie ruchy mozemy odczuwac, a poza tym ruchliwosc dziecka zalezy od dnia- tak jak u doroslego czlowieka- czasami nam sie nie chce. i powiedzial jeszcze ze moge nawet caly dzien nie czuc ruchow i to tez bedzie ok- nie jest to powod do paniki. wiec teraz jestem spokojniejsza tym bardziej ze mala na usg sie ruszala i lekarz pwoedzial ze wcale nie za malo. wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
krysiia Re: słabe ruchy 14.05.08, 16:28 to chyba normalne, ja w 22tc miałam odczucia podobne do twoich, ale moja córa do końce ciąży mnie nie kopała porządnie. Jedyne, co naprawde można był wyczuć, to czkawki, ale to pod koniec ciąży. Zadnych kopniaków, mało ruchów, a córa zdrowa jak ryba, tylko spokojniutka i grzeczna Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: słabe ruchy 15.05.08, 11:36 Nie przejmuj sie. Moja corka zaczela sie ruszac bardzo pozno. Na dodatek nie ruszala sie duzo i czesto, w ogole mnie nie kopala, nie wkladala nogi pod zebro a reki pod watrobe i nawet pare razy jechalam na ostry dyzur bo mnie to niepokoilo. Ale ona po prostu tak miala i juz. Urodzila sie zdrowa i silna, ale jest spokojnej natury, chociaz jej mama to nerwuska! Odpowiedz Link Zgłoś