aniaresz 14.05.08, 09:03 Jak to jest u was, ja na początku sie dobrze czułąm tylko lekko osłabiona teraz w 17 tyg zaczeły mi się od kilku dni bóle głowy.... Jak to jest u was? Nie wiem czy to hormony szaleją czy coś innego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justicja Re: Bóle głowy a 2 trymestr! 14.05.08, 10:11 Ja w ciąży miałam okropne bóle głowy. Brało mnie na wymioty, było mi słabo, a jak sie przespałam, to budziłam się nadal z tym bólem. I to trwało nawet po kilka dni z rzędu. Mój lekarz stwierdził że mam za niskie ciśnienie, i przepisał mi specjalne krople na podwyższenie go, choć przyczyny mogą być różne, nie koniecznie ciśnienie. Po porodzie nie mam już tych bóli. sama nie bierz nic na podwyższenie ciśnienia, bo za wysokie w ciąży jest bardzo niebezpieczne. Najlepiej powiedz o tym swojemu lekarzowi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: Bóle głowy a 2 trymestr! 14.05.08, 10:15 ja też tak miałam raz w tyg jednodniowy ból okropność, nie przechodziło nawet po spaniu, lekarz powiedział że mogę brac apap (tudzież ponoć paracetamol) brałam tylko jedną tabletkę ale mało przechodziło potem po dniu ból mijał i zapominałam gin powiedział że jeśli bardzo boli mogę wsiąść pyralginę ale sie bałam-na razie odpukać nie mam tych bóli teraz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miriana Re: Bóle głowy a 2 trymestr! 15.05.08, 16:00 Mnie też się zdarza prawie codziennie ból głowy. Lekarz stwierdził, że mam trochę niskie ciśnienie i czerwone krwinki mi spadły i stąd te bóle. Powiedział, żebym czasem lekką małą kawkę wypiła i brała dodatkowo do witamin biofar - to jest żelazo. I muszę przyznać, że działa. Choć z tą kawą to bardzo ostrożna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_ka79 Re: Bóle głowy a 2 trymestr! 18.05.08, 19:36 ja zawsze miałam migreny i niestety w ciąży też mnie męczą i to częściej. Ból, którego nie da się przeczekać, przespać itp. Nie mogę jeść, spać, leżeć, stać... w ogóle żyć się nie chce. Lekarz stwierdził, że mój poziom stresu dla dziecka jest bardziej niebezpieczny i nie mam się męczyć. Paracetamol jest całkiem bezpieczny dla dziecka i ja biorę. Jak odpowiednio szybko wezmę, to pomaga nawet pół tebletki, ale nie mogę czekać aż ból się rozwinie. Paracetamol, to to samo co apap, panadol, codipar. Odpowiedz Link Zgłoś
tiga76 Re: Bóle głowy a 2 trymestr! 18.05.08, 19:56 Bóle głowy są typową dolegliwością w 2 trymestrze. Wg. mojej endokrynolog odpowiada za to zwiększenie się ilości estrogenu. Na pocieszenie dodam, że w 3 trymestzre na ogół ustępują. Na mnie niestety paracetamol nie działa. Kilka razy doraźnie brałam diclofenac. Choć moja ginka go nie lubi i przepisała mi na awaryjne sytuacje pyralginę. (diclofenac jest bezwzględnie przeciwskazany w 3 trymestrze ciąży) Wiadomo, poza paracetamolem nic ze środków przeciwbólowych w ciąży nie jest zalecane. Ale czasem po 2 dniach wycia z bólu coś muszę zaaplikować. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: Bóle głowy a 2 trymestr! 18.05.08, 21:02 tiga! Dzięki za tę wiadomość, ja idę do mojej endo we wtorek to się też podpytam/!!!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rati981 Re: Bóle głowy a 2 trymestr! 25.01.16, 08:46 Hej dziewczyny. Zaczynam 15 t.c. Termin mam na 20 lipca ale znajac zycie i tak bedzie to inna dataJesli chodzi o poczatki to nie bylo najgorzej. Nie mialam wymiotow, czasami mnie zemdlilo. Niestety za dobrze byc nie moglo poniewaz w 6 t.c. dostalam plamien.Okazalo sie ze mam polipa. Dostalam tabletki na podtrzymanie i musialam lezec, bardzo duzo lezec. Oplacalo sie bo moj dzidzius jest ze mna, rosnie i mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze. Aczkolwiek ten czas oczekiwania na kolejna wizyte jest stresujacy, bo nigdy nie wiadomo co uslyszy sie od lekarza. Na ten moment czuje sie dobrze,gdyby nie ten bol glowy. Caly weekend bolala tak, ze az mnie cmilo. Musialam wziac Apap, bo bol byl nie do wytrzymania. A jak Wy dziewczyny czujecie sie? Jak Wasze Malenstwa? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rati981 Re: Bóle głowy a 2 trymestr! 28.02.16, 19:07 Na razie jest ok. Lekarka pow. że to częsta dolegliwość. Gdy bardzo bolało brałam Apap. Od paru tyg. mam spokój z bólem i oby już tak do końca. Odpowiedz Link Zgłoś