edytabrodka25 04.07.08, 13:59 Wczoraj miałam termin porodu, i nic Jak to wyglądało u Was? Ile dni po terminie rodziłyście? Po jakim czasie zgłosiłyście sie do szpitala? I po jakim czasie sztucznie wywołują poród? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruu1 Re: Poród po terminie! 04.07.08, 15:11 Urodziłam 8 dni po terminie. Tego dnia miałam zamiar zgłosić się do szpitala na kontrolne ktg, ale od rana zaczęły się skurcze, więc zaczekałam aż się akcja rozkręci i urodziłam w godzinę od przyjęcia do szpitala. Na patologię chyba kładą po 14 dniach od terminu. Od 38 tyg. ciaża jest donoszona, a dopiero po 42 tyg. przenoszona. Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: Poród po terminie! 04.07.08, 15:18 Nie napisałam o wcześniejszym wywoływaniu porodu oksytocyną, bo wątków i wypowiedzi na ten temat było sporo, a ja nie miałam takich doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
monikakum Re: Poród po terminie! 04.07.08, 15:21 Ja rodziłam 8 dni po terminie, zero akcji porodowej,codziennie jeżdziłam na ktg (od dnia przewidywanego terminu pordu). Z powodu zawężonego ktg trafiłam na oddział, leżałam 12 godzin pod ktg, czekając na skurcze, zaczęli mi robić test oksytocynowy i wtedy tetno zaczęło zanikać i szybko zrobili cc. Odpowiedz Link Zgłoś
moninios Re: Poród po terminie! 04.07.08, 15:25 Chyba zależy od szpitala, normalnie to do 42 tygodnia dziecko ma czas się urodzić, znam osoby które właśnie rodziły w 41 lub 42 tyg, i znam osoby, które jak zgłosiły się do szpitala w terminie to od razu były przyjmowane na oddział, i miały wywoływany poród ... Odpowiedz Link Zgłoś
nom.ika Re: Poród po terminie! 04.07.08, 19:23 po terminie można zgłosić się do szpitala na ktg - dziwne, że lekarz Ci tego nie powiedział.Przy okazji dowiesz się na miejscu jak postępują "po terminie" w Twoim szpitalu.A im szybciej pójdziesz tym mniejsze prawdopodobieństwo, że Cię tam zatrzymają.Z tego co czytam to czekają minimum tydzień,zanim zrobią coś więcej niż ktg. Moje poprzednie dziecko urodziłam 9 dni po terminie wg. pani doktór, a dokladnie w terminie wg. mnie bo znałam dokładną datę poczęcia.wtedy darowałam sobie wcześniejsze wizyty w szpitalu- ja wiedziałam lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Poród po terminie! 04.07.08, 19:37 Do szpitala zgłosiłam się tydzień po terminie. Urodziłam 23 dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: Poród po terminie! 04.07.08, 21:04 koza_w_rajtuzach napisała: > Do szpitala zgłosiłam się tydzień po terminie. Urodziłam 23 dni po > terminie. Jak udalo Ci sie tyle przetrzymac? Tzn jak sie oparlas naciskom szpitalnym..? Wywolywany mialas czy sama urodzilas? Moja znajoma jest tydzien po terminie, boi sie chodzic na te ktg, bo za kazdym razem chca jej wywolywac porod (ktg w porzadku) - a ona nie chce, chcialaby naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
net.asia Re: Poród po terminie! 04.07.08, 20:21 Dziś mija 9-ty dzien po terminie. Lekarz zadecydował, że za 3 dni przyjmuje mnie do spzitala. Ktg mialam dzisiaj-wszytsko ok. Skurcze minimalne, 2 cm rozwarcia i szyjka 1 cm ciągle. Czekamy, moze się uda w ciągu 3 dni teraz, inaczej-będzie wywoływanie... Odpowiedz Link Zgłoś
dodus25 Re: Poród po terminie! 04.07.08, 20:38 ja jestem w 5 dniu po terminie na niedziele mam skierowanie do szpitala i wiem ,że zostane już tam do rozwiązania czyli nie wiadomo kiedy bo oni naprawde się bardzo wstrzymuja żeby nie wywoływać porodów!!już jestem bardzo zmęczona bo moja dzidzia waży już 4200 no i mam ogromny brzuszek no i ten strach przed porodem! pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Magia terminu :) 04.07.08, 21:13 Nie przejmuj się - duzo kobiet rodzi po terminie. Człowiek - mimo że wie, że to tylko przybliżona data - podświadomie nastawia sie na ten dzień jakby to było umówione spotkanie. Pamiętam swój stres i łzy w dniu, kiedy mijał mi termin A mały urodził się 4 dni później. Sam się zaczął gramolić na ten swiat Głowa do góry. Ale z lekarzem się skonsultuj, bo jakiś scenariusz działań powinien Ci przedstawić. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
zuza2be Re: Poród po terminie! 04.07.08, 21:18 pierwsze 10 dni po terminie, drugie 14 dni po terminie i nie było moży o wywoływaniu. Tyle, że ktg w drugim przypadku codziennie przez te 14 dni. Nie przejmuj się to normalne. Termin to zawsze +/- 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
krysiia Re: Poród po terminie! 04.07.08, 21:37 Urodziłam córę 12 dni po terminie, do szpitala poszła 10 dni po terminie- przyjeta na patologie. akcja porodowa zaczela się sama, ale bardzo powoli się szyjka rozwierała wiec dali oksy. Termin porodu ustalony z ostatniej miesiączki. Gdybym się sugerowała terminem z usg, to urodziłam dokładnie w przewidywanym dniu porodu, więc tak z perspektywy czasu wydaje się, że przedporodowy stres szpitalny nie był potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś