kisia81 08.08.08, 10:07 czy trójwymiarowe USG jest finansowe także przez NFZ czyli jest wykonywane podczas wizyt nieprywatnych czy to tylko usługa dostępna przy prywatnych wizytach? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titerlitury Re: USG 3D - NFZ 08.08.08, 10:27 z tego co wiem to NFZ refunduje 3 badania zwykłym aparatem. 3D to tylko taki "bajerek" dla rodziców, nie ma uzasadnienia diagnostycznego, w związku z czym jest nierefundowane. Dorzuce jeszcze swoją osobista opinię: dzieci wyglądaja na tych symulacjach okropnie... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: USG 3D - NFZ 08.08.08, 10:46 To też zależy od aparatu. U mnie na jednym mała wyglądała... hmmm... nieciekawie (jak ofiara Czarnobyla krótko po napromieniowaniu...), na dobrym sprzęcie zdjęcia wyszły śliczne Ale ogólnie szkoda na to kasy- mi 3D zafundowała rodzinka, sama bym nie poszła. Odpowiedz Link Zgłoś
kisia81 Re: USG 3D - NFZ 08.08.08, 10:51 memphis90 podaj prosze koszt wykonania USG 3D albo rząd wielkości ceny dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
asienka27wawa Re: USG 3D - NFZ 08.08.08, 13:07 pozwole wtracic-ja za usg 3d/4d płaciłam 220zł(warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
angiw Re: USG 3D - NFZ 08.08.08, 14:07 koszt 200 zł w Warszawie, obraz się trochę rozmazywał jak mała robiła się bardzo ruchliwa i zasłaniała się rączką, ale ogólnie dużo ujęć było bardzo ładnych i ja wcale nie żałuję, że jednak się zdecydowałam na 3d, mam pamiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: USG 3D - NFZ 08.08.08, 14:42 czytajac coraz to nowe posty ad. 3d dochodze do wniosku, ze duza moda na nie w Polsce. Przyznam, ze i mnie urzeklo, kiedy lekarz na chwile wlaczyla 4d (dopiero pozniej, po czytaniu postow z forum zrozumialam, ze to bylo wlasnie 4d) i widac bylo jak serce pompuje krew odtleniona i z tlenem, ale nawet mi do glowy nie przyszlo, aby sie specjalnie zapisac. Moze dlatego, ze w gabinecie nie krzyczy wolami 3-4D, nie ma reklam (prawo na to nie pozwala) i rodzice idą na badanie przede wszystkim po to (zrobilam maly wywiad wokol mnie), aby zobaczyc, czy wszystkie pomiary sa w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś