Dodaj do ulubionych

Horror !!!

05.10.03, 15:39
Slyszalyscie o przypadku, ktory zdarzyl sie niedawno w Czechach w Olomouc?
Lekarze nie chcieli robic cesarki, kobieta rodzila naturalnie, a lekarz czy
polozna (nie wiem kto) tak ciagnal dziecko, ze urwal glowke.
Zalamac sie mozna, chyba nie wyszlabym z depresji po czyms takim...
Obserwuj wątek
    • enter14 Re: Horror !!! 05.10.03, 17:31
      Wydaje mi się, że pisanie o takich rzeczach na forum dla ciężarnych jest nie na
      miejscu, taka tania sensacja a kobiety się denerwują, bo to może spotkać
      każdego. A po co się martwić na zapas.
      • ikpk Re: Horror !!! 05.10.03, 20:54
        Coz, przepraszam jesli urazilam, po prostu przezylam szok jak sie o tym
        dowiedzialam. A tak w ogole to wypadki zdarzaja sie wszedzie - oby bylo ich jak
        najmniej - po prostu wszystkie musimy byc dobrej mysli.
        • enter14 Re: Horror !!! 06.10.03, 10:12
          Hej ikppksmileNie zrozum mnie źle, nie wiem jak inne kobiety, ale ja w ciaży
          jestem wyjątkowo przewrażliwiona, naczytam się różności i nie mogę spaćsmile
          Ostatnio z koleżanką ogladałam kasetę z usg ( mojej dzidzi) i ona zażartowała,
          że to potworek, rany, mylałam, że ją zjem. Przy pierwszym dziecku nie miałam
          pojęcia o tych wszystkich problemach z ciążami i tak fajnie chodziło mi sie z
          brzuszkiem. Po paru latach zaszłam w ciążę i ciąża obumarła. Obecnie jestem w
          11 tygodniu i mam takiego stracha. W każdym bądź razie nie chciałam być
          niemiła. Gorąco Cię pozdrawiamsmile))
          • ikpk Re: Horror !!! 06.10.03, 12:28
            Nie ma sprawy, rozumiem. Ja jestem w ciazy po raz pierwszy a na dodatek jest to
            ciaza zagrozona. Boje sie wiec wszystkiego i czytam wiele rzeczy na temat ciazy
            i porodow (zarowno tych milych jak i tych strasznych, ktore nie powinny miec
            miejsca). Nie mialam zamiaru nikogo straszyc, raczej pokierowaly mna emocje jak
            mozna bylo do takiej sytuacji dopuscic i jaka kara powinna spotkac ludzi,
            ktorzy tak wykonuja swoj zawod - a jest to bardzo przeciez odpowiedzialna
            praca - tu chodzi o zycie.
            Miejmy nadzieje ze wszystko z naszymi ciazami bedzie dobrze, oby bylo..
            Pozdrawiam smile
          • apja Re: Horror !!! 06.10.03, 20:02
            Dziewczyny, nie przezbywajcie się czy można, czy nie można o tym pisać. Jakoś
            nie moge uwierzyć w to aby to była prawda, nie wiem czy już rodziłyście, ja tak
            i wydaje mi sie to nie możliwe. A co z kroczem tej dziewczyny?
            • kasik8 Re: Horror !!! 07.10.03, 10:56
              Boze! To jakis hartkor...o czym Wy piszecie!
              Nie jest istotne czy to prawda czy nie..ja mam taka ksiazke gdzie sa
              statystyki umieralnosci dzieci i matek i rozne przypadki tylko po co?
              Mysle ze sama wyobraznia jest dosc urozmaicona...
              A jesli jestes po raz pierwszy w ciazy (zwracam sie do pani , ktora zaczela
              ten watek)...to tym bardziej nie powinnas czytac takich rzeczy i sie nimi
              nakrecac. Nie masz pojecia jeszcze o porodzie i o bolu i o tym co moze sie
              stac. Po co? Po co nastawiac sie do tego w ten sposob?
              A jesli ktos lubi sie bac..to jest takie zjawisko..."fotografia pamiecie"
              (oczywiscie zadko spotykane, ale czyz urwana glowka nie jest zadko
              spotykana???)....ktore polega na tym ze wizje matki odnosza sie na dziecko.
              Ostre przezycie, strach, lek na jakis temat..lub ostre uderzenie w dane
              miejsce...po urodzeniu okazuje sie ze dziecko ma w tym samym miejscu znamie
              lub jakis "defekt". Mysle ze teraz przestaniecie takie glupoty opowiadac i
              rozmawiac na ten temat.
              Nie na darmo sie mowi, zeby kobieta w ciazy miala spokoj i ze jej nie mozna
              denerwowac...skads to sie wzielo prawda???
              Pozdrawiam i zycze duzo dobrych mysli.
              Kasik
            • ikpk Re: Horror !!! 07.10.03, 14:31
              Witam Apja,

Jest o tym artykul w warszawskiej gazecie METROPOL z dnia 30/09/2003 str. 3,
              jak rowniez dalsza wzmianka na ten temat w gazecie METROPOL z dnia 02/10/2003.
              Nie wiem co z kroczem tej dziewczyny. Wiem tylko, ze zostala powolana komisja
              do zbadania sprawy. W zwiazku z tym, ze jest to temat wywolujacy stres u kazdej
              z nas nie chce juz do tego wracac. Mozna przeczytac o tym w w/w gazetach.
              Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka