bara-nek 11.09.08, 20:58 jestem w 29 tc. Niestety lekarz zalecił założenie szewka . Ile leży sie teraz w szpitalu? 10 lat temu leżałam prawie 10 dni. czy teraz też tak jest? Chciałabym jakoś dom i dzieci przygotowac na moja nieobecność... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bara-nek Re: Ile dni w szpitalu na szewku? 11.09.08, 21:13 deela napisała: > co to jest szewek? potoczna nazwa pessara. Sory że użyłam takiej nazwy- ale u nas jest to dość powszechne... Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: Ile dni w szpitalu na szewku? 11.09.08, 21:24 3 dni - w tym 1 bez sensu na oczekiwanie założenia szwu. Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 nieprawda 12.09.08, 00:30 pessar to zupełnie co innego niż szew na szyjkę macicy pessar to metoda nieinwazyjna, można go założyć w trakcie zwykłej 15 minutowej wizyty u gina w prywatym gabinecie i od razu idziesz do domu Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: nieprawda 12.09.08, 09:05 Zgadza sie, pessar to nie to samo co szew. Ja miałam 2 wrzesnia zakładany właśnie szew na Inflanckiej w Warszawie. Przyjęli mnie w poniedziałek, we wtorek zalozyli a w czwartek wypisali. Wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
berciakowa Re: Ile dni w szpitalu na szewku? 12.09.08, 10:20 Ja leżałam 14 dni, w lipcu tego roku.Szew zakładali mi w 19 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia bara-nek:) 12.09.08, 11:54 ja tak nie zaupełnie na temat po prostu bardzo sie ciesze, ze jestes juz w 29tc a nie tak dawno pisałaś, ze serduszko nie bije...trzymam kciuki za Ciebie kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bara-nek Re: bara-nek:) 12.09.08, 21:35 Dziękuje ci bardzo!!! Ja też się cieszę że mimo tylu przeciwności losu moja córcia rośnie i rozwija się prawidłowo! Boje sie tylko teraz konfrontacji w szpitalu z tym lekarzem, który chciał abym usunęła tę ciążę. Mam nadzieję że nie wydrapie mu oczu... Pozdrowionka dla wszystkich " ciężaróweczek". Odpowiedz Link Zgłoś
unia78 Re: Ile dni w szpitalu na szewku? 12.09.08, 15:42 Witaj; Szew, to szew faktycznie zakłada się w szpitalu, ale nie wiem nic więcej w tym temacie. A Pessar, to tzw krążek, który można założyć podczas zwykłej wizyty u gina, Pozdrawiam - Paulina Odpowiedz Link Zgłoś