tarja30 08.10.08, 16:08 i troche mnie to przeraza moj sarszy syn urodzil sie z waga 3450 w 37tc i podaczas porodu strasznie popekalam.Skonczylo sie szyciem pod pelna narkoza a szwow bylo ponad 50 teraz 38 tc i maly wazy 3950 i jak tu sie nie bac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agasobczak Re: 38 tc +1d - waga dziecka 3950 08.10.08, 16:17 Wiesz... ja rodzilam pierwsza core z waga 3800 i mialam dwa ciecia - mala szla zle ulozona i wiesz.. nie mialm nawet 8 szwow. To chyba nie kwestia wielkosci dziecka ale intensywnosci fazy pratej - twojej techniki...HM? lezala ze mna dziewczyna ktora parla juz w czasei kiedy szyjka nie byla zupelnie zgladzona no i popekala strasznie - nie tylko krocze ale wlasnie szyjka. Moze nastepny porod przy wiekszym dziecku zastosuj inna technike? na przyklad w kleku? Albo nieprzyj ale "dmuchaj na swieczki" wtedy faza prata nie jest taka intensywana a maluch nie wychodzi blyskawicznie ... Dla pociechy - moj maluch ma 4 kilo a tu jeszcze do terminu troche Odpowiedz Link Zgłoś
08082006k Re: 38 tc +1d - waga dziecka 3950 08.10.08, 16:17 wiesz hmmm mój syn urodził sie z wagą 4700 -61 cm teraz jestem w 39 tyg ciąży ale mała jest dużo mniejsza podobno ma ważyć max 3500. Rozmawiałam z ordynatorem mówił że karajowa rada ginekologów zatwierdziła cc przy wadze 4300. Porozmawiaj z lekażem i powiedz jak przebiegał poprzedni poród ,być może gdy nie będziesz w stanie urodzić tak dużego dziecka,zrobią ci cesarkę. Rozwarz wszystkie opcje ozdrawiam cię serdecznie i życzę tylko łatwego porodu,bez dużej ilosci bólu.Trzymaj się dzielnie!! Odpowiedz Link Zgłoś