tarja30 10.10.08, 16:52 niezbyt regularne ale boli jak cholera bo gryze jechac na porodowke czy czekac az beda czestsze???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: skurcze boooooooooli 10.10.08, 16:59 Nam polozna mowila tak: jak sie zaczna skurcze - wziac prysznic. Jak przejda - znaczy falszywy alarm. A do szpitala jechac jak beda skurcze przynajmniej 2 godziny, co conajmniej 10 minut, trwajace conajmniej 30 sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
anolia Re: skurcze boooooooooli 10.10.08, 17:00 to zależy jak Cię bardzo boli to może lepiej jedź ale jak nie to czekaj na regularne skurzcze...piszę Ci o tym bo moja koleżnaka nie miała regularnych ani nic ją nie bolało...natomiast jak zaczęło boleć tak bardzo mocno to były prawie parte więc to różnie może być. Pierwsze skurcze...gdy poród się zaczyna nie są bardzo bolesne...nie wiem jak Cię to boli ale jak bardzo bardzo to do szpitala i na spotkanie z maleństwem )))). powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
quick-share Re: skurcze boooooooooli 10.10.08, 17:42 to jak bardzo boli to subiektywne odczucie każda z nas inaczej odbierze ból, dla jednej bedzie do zniesienia a druga bedzie krzyczała i nie mogła wytrzymać.. tak więc nikt Ci nie odpowie na pytanie, sama powinnas wiedzieć najlepiej u mnie skurcze zaczęły sie nad ranem, były bardzo delikatne ale praktycznie odrazu co 5 minut, popołudniu stały sie juz bardziej dokuczliwe ale nadal do zniesienia, weszłam sobie do wanny ale wtedy zaczęło mnie bardziej boleć, skurcze były już co 3 minuty wiec stwierdzilismy z mężem że może lepiej jechać do szpitala a jeszcze mi przez myśl przeszło żeby zostać jeszcze ze 40 minut w domu bo sie mój ulubiony serial zaczął hehe no ale dobrze ze pojechalismy jednak bo okazało sie ze mam juz 8cm rozwarcia i po pół godziny od przyjazdu do szpitala urodziłam ) Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: skurcze boooooooooli 10.10.08, 19:24 weź nospę-jak ból nie przejdzie to raczej zaczyna się poród..a dopiero pisałaś,że cię energia rozpiera)-to chyba tak przedporodowo Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: skurcze boooooooooli 10.10.08, 22:23 Kobieta, która rodzi po raz drugi powinna wiedziec takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: skurcze boooooooooli 10.10.08, 22:26 lubie_gazete napisał: > Po raz trzeci. Jeszcze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: skurcze boooooooooli 11.10.08, 08:57 absit napisała: > Kobieta, która rodzi po raz drugi powinna wiedziec takie rzeczy. ciekawostka Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: skurcze boooooooooli 11.10.08, 21:23 moofka napisała: > absit napisała: > > > Kobieta, która rodzi po raz drugi powinna wiedziec takie rzeczy. > > ciekawostka Dla mnie ciekawostką jest to, ze kobieta rodząca po raz kolejny swoją decyzję o wybraniu się do szpitala pozostawia forum, a nie swoim własnym instynktom. No ale... co ja tam mogę wiedzieć...pewnie każda inna kobiea na tym forum WIE na jakim etapie są bóle tarja30 i WIE dokładnie ile czasu upłynie od napisania tego wątku przez autorkę a urodzeniem dziecka... Sorki... ja nie wiem i nie chcę brać na siebie odpowiedzialności pisząc "nie jedź bo za wcześnie" ( daleko gdzieś mam to, że może urodzić lada moment ) albo "jedź natychmiast" ( co mnie to obchodzi, że ją zawrócą do domu bo za wcześnie, a to ze ma agorafobię i dodatkowo narażam ją na stres...wali mnie to! )Skoro uważacie, że jesteście w stanie jej dobrze poradzić - radźcie!. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: skurcze boooooooooli 10.10.08, 22:43 ja bym jechała. Drugi poród zaczął mi się bardzo bolesnymi, ale nieregularnymi skurczami. Po półtorej godzinie dziecko było na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś