Dodaj do ulubionych

Niskie tętno dziecka

11.10.08, 15:59
Witam, jestem w 38/39 tc. Wczoraj miałam KTG i w pierwszej chwili tętno było poniżej 90. Lekarka juz zaczeła mówić o szpitalu, ale jeszcze kazała mi się obrócić na drugi bok i tętno podskoczyło do wymaganych 120. Odesłała nas do domu i dzis rano robilismy dodatkowe USG z przepływami, wyszło wszystko OK. No ale mimo wszystko się niepokoimy sad Czy którejś z Was lekarz powiedział np, że mogło się tętno dziecka chwilowo obniżyć bo np. gwałtownie się podniosła (tzn. mama), albo że dziecko jest nadwrażliwe na badanie??? W środę kolejne KTG...
Dzidzia rusza się bez zmian praktycznie - czyli cały dzień. Jak tylko odczuję jakąkolwiek różnice, od razu oczywiscie popedze do szpitala uncertain
Kazała się dotleniac na powietrzu (choc i dotad nie zaniedbywalam codziennych spacerow), nie wstawac szybko, starac sie nie schylac zeby nie uciskac dzidzi...
Obserwuj wątek
    • asienka28035 Re: Niskie tętno dziecka 12.10.08, 09:37
      witam! ja urodziłam swoją córke w 41 tygodniu(tydzien po terminie)
      pojechaliśmy z mężem do szpitala na KTG,podłończono mnie do aparatu
      i okazało się ze mała ma strasznie niskie tętno kazano mi się
      przewrócić tętno podskoczyło ale jakiś czas pózniej znowu spadło.
      decyzja cesarka!! była zamartwica płodusad
      powiem jeszcze ze tydzień wcześniej mała strasznie kopała mnie,w
      szczególnosci wieczorami ale ja myślałam że to nic
      strasznego...zycze ci żebyś miaal szczesliwe rozwiązanie bez żadnych
      komplikacji!
      patrz na to jak twoja dzidzia kopiesmile
      • anolia Re: Niskie tętno dziecka 12.10.08, 09:55
        taki spadek a potem wzrost może być spowodowany owinięciem pępowiną...gdzieś się
        zaciśnie i tętno spada a potem poluzuje i jest OK. Ja tak miałam w pierwszej
        ciąży jedno ktg wyszło mi ze spadkami tętna i chcieli mnie zostawić w szpitalu
        ale się nie zgodziłam i powiedziałam, ze będę 3 razy dziennie jeździć do
        szpitala na ktg alr się nie położe...tak też robiłam...następne ktg wychodziły
        ok...jednak przy porodzie okazało się że mały był owinięty pępowiną dwa
        razy...raz wokół szyi i raz wokół nożki...na szczęście pępowina była długa a
        położna mi powiedziała, ze miałąm szczęście, że taka była bo jakby była krótsza
        to mi się mały mógł udusić. robiłaś jakieś kolejne KTG???...bo w takim wypadku
        to trzeba je robić naprawdę często i gdyby Ci się to powtórzyło to chyba na
        Twoim miejscu poszła bym do szpitala.
        • mama.rozy Re: Niskie tętno dziecka 12.10.08, 10:40
          nie strasząc,bo i tak masz dość nerwów,powtórz to ktg jeszcze przed
          tamtym w środę.jedź nawet na izbę przyjęć do szpitala,w którym
          chcesz rodzić i powiedz,że się denerwujesz.daj się nawet położyć na
          oddział jak będą chcieli.to może,ale nie musi świadczyć o jakimś
          zagrożeniu dla dziecka.tylko po co sobie potem wyrzucać,że się
          czegoś nie zrobiło.pozdrawiam,miłego porodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka