grazynka81 18.11.08, 15:29 Zastanawiam się nad kupnem detektora tętna płodu, do stosowania w domu. Czy któraś z Was to ma i może podzielić się odczuciami i doświadczeniami?? Czy takie detektory są w jakikolwiek sposób szkodliwe dla Dziecka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anick5791 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 18.11.08, 16:06 Mam i jestem zadowolona. Detektor działa na tej samej zasadzie co usg, więc nie można przesadzać z jego stosowaniem. Maksymalnie można słuchać tętna 2 razy w tyg, 7 -10 min. Ja używam go nawet rzadziej i tylko przez moment. Kupiłam go w 14 tc i bez problemu znalazłam tętno. Ostatnio je z mężem nagraliśmy na kompie - na pamiątkę Jeszcze powiem, czemu się zdecydowałam na to urządzenie - miałam wcześniej 2 ciąże obumarłe i teraz jak zaczynam się zamartwiać, detektor pomaga mi odpędzić obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
agakop30 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 18.11.08, 18:09 Ciekawa rzecz, za moich czasow nie bylo tego, a szkoda, zawsze pewniej sie czlowiek czuje, jak sprawdzi ze wszystko jest ok. Nie sądzę żeby stosowanie zgodne z instrukcją miało zaszkodzić mieszkańowi brzucha Ale się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 fajna sprawa 18.11.08, 18:41 ja jestem bardzo zadowolona - uzywam od piatego miesiaca wlasciwie to chcialam moc kontrolowac tetno pod koniec ciazy, kiedy akurat dziecko sie nie rusza - zeby wiedziec, czy zyje w poprzedniej ciazy pod koniec mialam nadcisnienie i panikowalam przy braku ruchow --------- Odpowiedz Link Zgłoś
goszczowa Re: fajna sprawa -pytanie 20.11.08, 11:09 Tez mysle powaznie o zakupie tego urzadzenia.Glownie dla tego ze mialam powiklana popszednia ciaze i nie moglam sie lekarzy doprosic o badanie tetna i sprawdzenie czy dziecko zyje.Teraz chce sama to robic i miec ich w nosie.Powiedzcie jakiej firmy macie te urzadzenia i ile kosztowaly.gdzie je kupiliscie?Powiedzcie prosze.Sylwia Lodz Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: fajna sprawa -pytanie 20.11.08, 12:12 Ja kupilam na allegro za 180 zl chyba... Jestem naprawde zadowolona. A dokladniej- ten model: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=487375695 --------- Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: fajna sprawa -pytanie 20.11.08, 13:00 Kupiłam w sklepie internetowym: www.volos.com.pl/index.php?detektory-tetna-plodu,35 Odpowiedz Link Zgłoś
malamufka Re: fajna sprawa 21.11.08, 14:19 Właśnie dostarczono mi mój sprzęcik (też z Volosu), oj baaaaaaaardzo mnie uspokoił!!! Moja dzidzia nieśmiało poruszyła się kilka dni temu (pierwszy raz, 16 tc) i od tego czasu... cisza. Oczywiście wpadłam w panikę, teraz już przynajmniej wiem, że niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 20.11.08, 14:23 super jest. ja mam taki, korzystałam od 14 tc i wszystko było pięknie słychać, można nawet nagrać nie jest szkodliwe - to tak jak ktg jak coś to mogę swój odsprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 21.11.08, 01:22 za 70 zł rok i kilka miesięcy temu zapłaciłam za niego 160 zł Odpowiedz Link Zgłoś
coco14 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 22.11.08, 21:15 czy to jescze aktualne?Jestem zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 25.11.08, 17:46 jest aktualne, pisz na pocztę gazetową to sie umówimy jakoś pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 20.11.08, 14:56 Ja miałam Baby Sounds ze słuchawkami. Złapanie tętna tym ustojstwem było bardzo trudne nawet w 9 miesiącu ciąży. Jeśli to nie jest profesjonalny sprzęt to nie warto go kupować ze względu nie na kasę, ale na to, że jak nie znajdziesz tętna za pierwszym razem to się niepotrzebnie denerwujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 20.11.08, 14:59 to jest link do tego, ktrego NIE POLECAM www.ambientweather.com/tdbebebe003.html Odpowiedz Link Zgłoś
niuska231 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 20.11.08, 15:03 napewno kupi w kolejnej ciazy bo sie nastresowalam brakiem ruchow Odpowiedz Link Zgłoś
zamszowa Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 20.11.08, 17:43 kup sobie detektor głupoty, chociaz w twoim przypadku to diagnoza jest jasna Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 21.11.08, 01:27 u Ciebie to nawet detektor nie jest potrzebny... Jad i bezmyślność wali od Ciebie już jak odpala się komputer Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 21.11.08, 12:15 > kup sobie detektor głupoty, chociaz w twoim przypadku to diagnoza jest jasna Co tak głupiego napisała autorka, że się aż tak wzburzyłaś? Jeśli to jest aż tak głupie to po prostu nie wypowiadaj się w temacie. Wszyscy będą wtedy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 21.11.08, 16:20 mozesz sobie kupic, czesto sluchalam serduszka dziecka razem z tata, az sie wzruszal,to bardzo zbliza ojca do dziecka po drugie, przezylam kiedys obumarcie plodu, i po posluchaniu serducha bylam spokojniejsza,zwlaszcza w dni gdy dziecko bylo leniwe i nie czulam ruchow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peliza17 Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 21.11.08, 20:42 Mam detektor CONTEC SONOTRAX B,profesionalny dla położnych i ginekologów do domowego użytku od 10-12tyg,kupiłam w internecie za ok.400zł.Z wyświetlaczem,3 programami:tętno chwilowe,tetno średnie,i jeszcze jakiś ale nie pamiętam.Głośność można regulować.Z doświadczenia mogę powiedzieć,że im starsza ciąża tym trudniej gdyż gowica jest dość mała i w 30 tyg.to muszę się naszukać a wcześniej za pierwszym razem odnajdywałam.Najwygodniejsze są te które można samemu odczytywać/te tańsze niestety musi odczytać kto inny bo głowica na sztywno jest wbudowana w tył detektora/W moim jest na rozciągliwym kablu.WaZne by baterie były zawsze dobre bo może źle odczytywać.Wartość ultradżwięków jaką emituje to 2MHz,nie jest to zupełnie obojętne bo dziecko dość gwałtownie reaguje na każde ultradźwięki/niektóre usg mają od 2,5-10MHz/Kupiłam go po tym jak straciłam synka w 24tyg.i w szpitalu mnie oszukali,że jest tętno płodu a mały już kilka godzin nie żył,tętno od niechcenia zbadane o północy było moim.Teraz od 10 tyg.byłam spokojniejsza ale do 16 tyg.kiedy poczułam ruchy to nawet 2x dziennie na parę sekund go używałam.Teraz dość rzadko bo mała intensywnie się rusza ale pewnie jak ruchy będą mniejsze to znów pójdzie w ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Detektor tetna płodu- co sądzicie?? 22.11.08, 20:53 ja tez mam sonotrax b - jestem bardzo zadowolona i uspokojona Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakos85 a szkodliwość??? 25.11.08, 14:54 a jak jest ze szkodliwością? Czy taki detektor szkodzi dziecku, jeśli np. slucha sie serduszka codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: a szkodliwość??? 25.11.08, 17:16 Nie jest to szkodliwe, ale ultradźwięki są dla dziecka nieprzyjemne. Na wszystkich stronach jakie znalazłam (anglojęzycznych, bo polskich brak) zalecają słuchać max 2 razy na tydzień przez 7-10 min. Odpowiedz Link Zgłoś