ad0 03.12.08, 15:03 moze pytanie wyda sie zbyt dziwne ale co mam wziasc do ubrania dla dzidziusia do wyjscia ze szpitala ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka_1405 Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 15:30 no wlasnie.... doswiadczone mamusie.... ja tez jestem ciekawa bo nie wiem co przyszykowac mezowi zeby zabral.... Odpowiedz Link Zgłoś
puma-mama Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 15:40 a kiedy bedzie wyjscie???? Trzeba pamietac ze taki maluszek nie trzyma jeszcze temperatury, wiec jesli niedlugo to ja bym ubrala w BODY+SPIOCH+KAFTANIK+SKARPETKI/nie wiem czy macie kombinezon czy co innego(ja mam takiego micha z kapturem, w ktorym moge spiac w calosci jak spiwor, albo nogawki osobno zeby zapic w foteliku/Kombinezon badz takie cos jak ja mam + czapka i szalik. To moja propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
kglaz Re: jak ubrac ?? 06.12.08, 12:35 zależy kiedy poród, ja mam na 14 grudnia i przygotowałam kaftanik, śpiochy, pajacyk, czapka i kombinezon, oraz torbę z wózka i kocyk cieplutki. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarepub Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 16:36 body+ciepły pajacyk+czapeczka+kombinezon (odpowiedni do temperatury na zewnątrz) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta-26 Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 17:04 ja rodzę w styczniu i zapakuję mężowi na drogę dla dziecka: body z dł. rękawem, kaftanik, śpiochy, skarpetki spodenki dresowe lub półśpiochy,czapeczka bawełn.+ ciepła, kombinezon i gondola wózka /bądź nosidełko z wózka/ dla parodniowego malca to wygodniejsze i cieplejsze niż fotelik (a mam sąsiada policjanta i wiem że można )w goldoli mam śpowór - tak jak powiedziała poprzedniczka maluszek nie trzyma temp.taki zestaw miałam też dla I dziecka (ur. w lutym)i pielęgniawka która pomagała mi ubrać małego powiedziała że nie za dużo nie za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 19:57 No to cie musze zmartwic, bo Twoj pan sasiad policjant niewiele wie. Moze byc gondola, a i owszem ale ze specjalnym mocowaniem pasami. W kazdym innym przypadku TYLKO FOTELIK. A to ze pan policjant ewentualnie nie da mandatu, to nie wszytstko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
black-kinia27 Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 20:32 Koleżanka nie napisała, że nie przypnie gondoli, więc nie wiem dlaczego chcesz ja zaraz "martwić"?!? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 23:42 Samo przypięcie gondoli nic nie da, bo jeszcze dziecko musi być przypięte. Fotelik jest o wiele bezpieczniejszy, może zadecydować o życiu dziecka. Gondola z wózka NIE JEST odpowiednią rzeczą do transportu niemowlęcia w samochodzie. Gondolę z wózka to sobie mozna po schodach nieść, albo na stelazu wózka ustawic i jako całosć wózkową użytkować - i to chyba jedyne możliwości transportowe gondoli. Dziecku w foteliku będzie wygodnie, w macicy jest zwinięte w kulkę, w foteliku półleży - niby jakim cudem miałoby być niewygodnie? Kabrioletem nikt noworodka zimą nie będzie wozić, więc argument, ze dziecku będzie w gondoli cieplej, to już w ogóle od czapy. Sąsiad policjant gó... się zna. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jak ubrac ?? 04.12.08, 14:08 Uff, ulżyło mi, że nie jestem sama. Niedługo obrzucą mnie kamieniami za moje umoralniania. Ale trudno, może jakiemyś dziecku uratujemy życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: jak ubrac ?? 05.12.08, 05:24 w Kanadzie dziecko jest bezpieczne w foteliku tylko i wylacznie ubrane w lekkie odzienie bez kurtek czy kombinezonow... jesli ma kombinezon i jest wpiete w fotelik policjant moze rodzicowi wlepic mandat za narazanie zycia dziecka... ciekawe: pl.youtube.com/watch?v=UM1LJaOIu34 Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 20:32 Bodziak,ciepły(np frotowy,welurowy) "pajacyk",czapeczka (cieplejsza),kombinezon ew śpiwór z wycięciem na pasy FOTELIKA a nie żadnego nosidełka... W mroźny dzień można dodać sweterek i skarpetki(na pajacyk nie pod) Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jak ubrac ?? 03.12.08, 22:26 Można gondolę i owszem, ale to nie jest bezpieczne. Jedyna w miarę bezpieczna gondola do przewozu to Romera. I też jest zalecana tylko przy określonych schorzeniach. Tylko fotelik dobrej jakości daje jako taką gwarancję bezpieczeństwa. fotelik.info/pl/art/gondola_czy_fotelik_samochodowy,17.html www.youtube.com/watch?v=_aCbxC09KsA Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: jak ubrac ?? 04.12.08, 10:11 popatrzylam na youtube i teraz mam schize fotelikowa,w pozytywnym znaczeniu.conajmniej cabriofix z baza kupuje,musze jeszcze wejsc na jakies badania,testy. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jak ubrac ?? 04.12.08, 14:10 Podję Ci link, ja już wiem jakie to ważne, więc zawsze chętnie się podzielę: fotelik.info/pl/testy/wszystkie/grupa/rosnaco/index.htmlPozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: jak ubrac ?? 04.12.08, 10:46 (a mam sąsiad > a policjanta i wiem że można ) Tak, można- rozsmarować swoją fasoleczkę na asfalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikol021 Re: jak ubrac ?? 05.12.08, 07:39 a co zaproponujecie na poczatek marca 03.03.2009 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: jak ubrac ?? 04.12.08, 10:45 Jak piszą dziewczyny- body z długim rękawem, na to pajac lub koszulka+śpiochy, kombinezon, czapka, rękawiczki, na szyjkę możesz dać chustkę polarową. O ile nie będzie b. zimno dodatkowe swetry i spodnie nie będą już potrzebne (dziecko ma już 3 długie rękawy, 4 to już będzie nadmiar), w razie czego okryjesz dziecko kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka262 Re: jak ubrac ?? 04.12.08, 19:20 Syna urodziłam w grudniu,a córki w lutym i marcu,wszystkich zabierałam w foteliku ze szpitala.A co do ciuszków to koszulka (zawiązywana na ramieniu)batystowa,albo bawełniania.Na to kaftanik i śpiochy,komplecik własnoręcznie zrobiony z akrylu:sweterek,czapeczka,spodenki i skarpetki.Pod tą zrobioną na drutach czapeczkę bawełnianą.Na wierzch kombinezon, w momencie wyjścia ze szpitala,a zanim weszlismy do samochodu okryłam dziecko w foteliku kocykiem,w autku zdjęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: jak ubrac ?? 06.12.08, 14:17 wychodzilismy ze szpitala 12 listopada 2007r. maly mial wtedy 6 ni a na dworzu byla paskudna pogoda. zimno, wialo i padal snieg z deszczem. do szpitla wzielam ze soba: body, spiochy, dresiki(dol z krytymi stopami i gora z kapturem), czepeczke, kombinezon, duzy koc polarowy do przykrycia i mniejszy pod spod. i z tak ubranym maluchem pojechalismy do domu Odpowiedz Link Zgłoś