agate9 17.12.08, 21:30 Cześć jestem w 35 tyg ciąży i mam już duże i dużo rozstępów dziewczyny jak możecie to napiszcie jakiego kremu najlepiej stosować ja używam Therapy me and mommy firmy AA i nie jest dość dobry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika7895 Re: Rozstępy 17.12.08, 21:36 Vichy na rozstepy te ktore mialam zmniejszyly sie,a nowe nie powstalyprocz tego zwykla oliwka i rozne balsamy do ciala np.nive do skory suchej,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Rozstępy 17.12.08, 21:43 Słyszałam, że kosmetyki firmy Palmers są dobre. W Polsce sa jednak nie dostępne , ale na allegro mozna je zakupić. Są również w śród nich dla kobiet w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka262 Re: Rozstępy 17.12.08, 21:41 Wiesz teraz jak już masz dużo i duże cięzko będzie z tym coś zrobić.Z zasem wyblakną, moje koleżanki stosowały panathen,ale mnie uczulał.Ja stosowałam avonowski,ale najczęściej oliwkę Bambino Odpowiedz Link Zgłoś
vi_ka Re: Rozstępy 17.12.08, 21:47 Dziś mi koleżanka poleciła krem firmy MUSTELA, koszt około 80-100 zł. Kwestia rozstępów jest zapewne genetyczna i byc może nawet gdyby nie stosowała tego kremu nie miałaby ani pół rozstępu , w każdym razie skórę na brzuchu ma ładną ( już urodziła ). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Rozstępy 17.12.08, 23:56 smarowałam dwa razy dziennie i rozstępy i tak wyszły. Mam gigantyczne i duzo. Na istniejące też nic nie pomaga można tylko czekać az same zblakną. Odpowiedz Link Zgłoś
maggie32-1 Re: Rozstępy 18.12.08, 09:06 najwazniejsze zeby sie nie zrobily czerwone. ja uzywam oleju Clarins . po pryszniu porzadnie wmasowac poczekac chwile ok 5-10 min najlepiej ciagle masujac a potem zimny prysznic od stop do piersi.od razu poczujesz jak rogrzewa ci cialo. mozna juz rostepy usowac laserowo, prawie w ogole znikaja ale to juz po ciazy. jeszcze raz uwazj zeby sie czerwone nie zrobily. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Rozstępy 18.12.08, 09:20 Dziewczynki moje drogie, rozstepy to nieststy genetyka oraz pielęgnacja przed ciążą oraz całą ciąże i po niej. ja jestem 4 raz w ciąży mam prawie 33 lata i nie mam ani jednego . wiadomo ze jesli ktos szybko w ciązy tyje to powłoki brzuszne nieststy nie nadąrzaja nad rozciaganiem i pekaja czego wynikiem sa własnie rozstepy. Teraz w ciązy to jedynie proponuje oliwke do masazy np, firmy ziaja ( taka w pomarańczowej butelce) a dopiero po porodzie kiedy mozna cos więcej proponuje zakupić w sklepie dla kosmetyczek ( pewnie w twoim miescie jest) taki zestaw do okładów własnie na rozstepy np. firmy Jadwiga...ewentualnie jak znajdziesz czas to do gabinetu na kilka zabiegów i powinno pomóc. Jestem kosmetyczka i nie raz miałam okazje widziec i leczyc ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś