quessta 13.01.09, 16:33 wlasnie czy to prawda ze dziewczynki rodza sie przed terminem a chlopcy po,bo spodziewam sie dziewczynki i kazdy mi mowi ze rodzi sie przed terminem a pierwszego synka urodzilam 4 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poranna_zorza Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 16:38 Nie, jedną córę urodziłam po terminie a drugą w terminie Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 16:43 kolejny przesąd... Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 16:46 Pierwszą córkę urodziłam 3 dni przed terminem. Jak będzie z drugim dzieckiem (płci jeszcze nie znam) to zobaczymy w lipcu. LENA 27-01-2005 i lipcowy LOKATOR Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 16:50 Eee tam... Syna urodziłam 2 tyg przed terminem.Potem bliźniaki były a więc inna bajka(też przed terminem).Kuzynka ma 2 córki i obie przenoszone. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 17:20 Jedna wielka nieprawda jazna duzo przypadkow przenoszenia dziewczynek i nawet wywolywania nie pomagały trzeba bylo powtarzac 2- 3 razy Odpowiedz Link Zgłoś
agnie-sia80 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 17:22 moja corka byla przenoszona 11dni Odpowiedz Link Zgłoś
mania2008 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 17:22 U mnie się to nie sprawdziło a też liczyłam, że urodze córcie przed terminem. Marysia przyszła na świat tydzień po terminie za to moja siostra urodziła synka 2tyg wcześniej tak więc chyba nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka.pl Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 17:34 Jasne że nie prawda syna urodziłam 2-3 tygodnie przed terminem . Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 17:39 Kolejna bzdura - córka 4 dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdabdg Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 21:33 byłoby milo, też czekam a dziewczynkę, ale to chyba nieprawda, mama mnie przenosiła dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
rafaellka Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 17:41 Nie, to nieprawda. Chłopców urodziłam też przed terminem i to sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
quajp Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 13.01.09, 22:03 a u mnie odwrotnie- cora po terminie, syn znacznie przed. nie ma reguly moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 nie prawda 14.01.09, 02:28 ja byłam przenoszona o 10 dni a synka urodziłam 5 tygodni przed terminem Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 07:26 Zarówno synka jak i córkę urodziłam kilka dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 08:34 Hmm.. Córkę urodziłam po terminie 22 dni. Bez przerwy miałam wywoływany poród, lekarze naprawdę robili wszystko, aby przyszła na świat. W końcu zrobili mi cesarskie cięcie. Teraz jestem 5 dni po terminie, a w brzuszku jest chłopiec... ale czuję, że jestem znacznie bliżej porodu niż kiedykolwiek z córką byłam. Wtedy nawet nie miałam pojęcia co to skurcz jest, teraz czasem miewam jakieś takie przepowiadające. Odpowiedz Link Zgłoś
ness_ka Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 15.01.09, 20:51 22 dni po terminie??! A to nie jest zagrożenie życia dziecka?? No, chyba, że termin porodu był naprawdę źle obliczony (to się zdarza, gdy kobieta ma nieregularny cykl a lekarz upiera się by brać pod uwagę termin ostatniej miesiączki). Ja tak miałam - termin wg. om i pierwszego usg różnił się o 5 tygodni. Ale natychmiast zmieniłam lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 10:12 to chyba nie ma znaczenia, kolejny przesąd czekam na drugą dziewczynkę - jutro mam termin, a bardziej na rodzenie czułam się 3-4 tygodnie temu, niż teraz pierwsza urodziła się w 38 t.c. ale to był poród wywoływany, więc się nie liczy , pamiętam, że wtedy na sali ze mną leżała dziewczyna która rodziła chłopca - 4 tygodnie przed terminem, z tego co obserwuję wśród znajomych nie ma znaczenia jaka jest płeć dziecka, kiedyś pytałam lekarza - powiedział, że to raczej kwestia uwarunkowań genetycznych - u mnie w rodzinie kobietki rodzą około 1 tyg. po terminie, niezależnie czy na świat wędruje chłopak czy dziewczyna Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 12:35 no wyszła całkiem odwrotna 'reguła', że to chłopcy są szybsi niż dziewczynki Mój syn urodził się, oczywiście, tydzień przed terminem. Koleżanka urodziła córkę dwa tygodnie po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
siabaska Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 12:45 Ja słyszałam właśnie odwrotną "regułę" - chłopcy przed terminem, dziewczyny - po. U mnie się sprawdziło, synek był tydzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
madzi1983 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 13:01 przesąd, pierwszy syn urodzony dzień przed terminem, druga córka urodzona tydzień po terminie, trzecia córka również tydzień po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
zosilla Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 14:42 u mnie dziewczynka przenoszona prawie dwa tygodnie i wywoływana w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 16:10 Nie ma takiej zależności- moja mama urodziła 3 dziewczyny- jedną przed, drugą po, trzcią w terminie. Ja mam córkę- urodzona w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka262 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 17:27 Wszystkie moje dzieci urodziłam przed czasem wg om,tzn 266dni po zapłodnieniu dziewczynki,a synka 265dni Odpowiedz Link Zgłoś
marlenka_p Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 17:45 U mnie się nie sprawdziło. Córka urodzona 5 dni po terminie. Teraz czekamy na drugą więc dopiero się okaże Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 14.01.09, 19:36 generalnie dziewczynki szybciej się rozwijają w brzuchu mam tu na myśli chociażby płuca więc i stąd ich szybsze wyjście na świat. Często potwierdza się reguła, że chłopcy rodzą się po terminie, potrzebują więcej czasu na rozwój Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszton_kasia Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 15.01.09, 13:18 ja urodziłam 2 tyg po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
pola1981 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 15.01.09, 14:07 Eeeee tam, to tylko takie gadanie chyba, moze i czasem sie sprawdza, ale nie mozna powiedziec, ze tak jest i juz. Jedna z moich kuzynek chlopca urodzila 2 tyg. przed terminem, dziewczynke 2 dni przed; inna zas kuzynka zarowno pierwsza jak i druga corke urodzila sporo po terminie (oba porody wywolywane), wiec nie ma na to reguly, dzidzia sama wybierze sobie termin swoich urodzin i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
monisia1290 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 15.01.09, 21:45 ja urodziłam córcię dokładnie tydzień przed wyznaczonym terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka zabobon 15.01.09, 22:29 Termin porodu NIE MA związku z płcią. Za to jeśli chodzi o zdrowie to jest odwrotnie, dziewczynki sa silniejsze. Dziewczynek rodzi się mniej niż chłopców, w wieku dojrzałym jest po równo a w wieku przekwitania znacznie przeważa liczba kobiet. Większa śmiertelność jest wśród chłopców i mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: zabobon 15.01.09, 22:30 przeczytałam, że słabsze, nie szybsze, stąd moja wypwiedź.. ale ten "zabobon" był odnośnie terminu porodu właśnie swoją droga urodziłam crkę 11 dni po terminie przez cc bo nie chciała wyjść a termin na bank prawidłowy, bo owulację am okresloną co do 2-3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: zabobon 16.01.09, 11:30 Kiedy w 33tc zgładziła mi się zupełnie szyjka, to anestezjolog (akurat miałam wizytę aby omówić zzo) stwierdził, że dziewczynki lubią się spieszyć. Czekaliśmy więc z mężem w ciągłym napięciu, że to zaraz, że już, a tym czasem młoda urodziła się równo co do dnia w wyznaczonym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
julka.9 Re: zabobon 16.01.09, 12:23 Pierwszego synka urodziłam 10 dni po terminie, natomiast drugi przyszedł na świat 8 dni przed wyznaczoną datą porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo Re: zabobon 16.01.09, 18:38 mój syn wziął na przetrzymanie i 9 dni po terminie zdecydował się Odpowiedz Link Zgłoś
aw240 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 17.01.09, 14:54 moja córcia urodiła się w ten wtorek a termin miałam na 22 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
iwonapa Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 17.01.09, 17:51 Jezu, co to za durnota Zyjemy w 21 wieku, a tu taki ciemnogród To nie do Ciebie, tylko a propos takiej tezy, kto to wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi359 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 17.01.09, 21:37 moja mama urodziła 3 córy, 1 trzy tygodnie przed terminem, 2 2 tygodnie po terminie a 3 jeden dzień po terminie, więc chyba to jakaś bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
ae_iwona_83 Re: dziewczynki szybsze niz chlopcy 17.01.09, 22:54 u mnie byla cora 11 dni przed terminem Odpowiedz Link Zgłoś