wro-tka 22.01.09, 21:35 kiedy powinien być widoczny na usg? jestem 16 dpo i nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: pęcherzyk ciążowy... 22.01.09, 22:03 Z tego, co wiem - przy wartosci bety okolo 1500 powinien byc juz widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kama_mama_olka Re: pęcherzyk ciążowy... 22.01.09, 22:28 U mnie jak byłam w szpitalu zrobili USG to był 6 tydzień ciąży wg OM i pęcherzyk był,ale serduszko jeszcze nie biło.Dopiero jak byłam 2tyg później na USG biło już Odpowiedz Link Zgłoś
agnisia30 Re: pęcherzyk ciążowy... 12.03.09, 15:05 u mniue było widać w 5tc a bicie serca poszlam sprawdzić w 8tc Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: pęcherzyk ciążowy... 23.01.09, 09:14 A skąd wiesz, że owulacja była dokładnie 16 dni temu? Miałaś cykl monitorowany? Nawet jeśli była, to zapłodnienie mogło nastąpić znacznie później więc pęcherzyka nie musi być widać na tym etapie. Mój ginekolog, w obecnej ciąży, kazał przyjść (by wykluczyć ciążę pozamaciczną i potwierdzić mój obecny stan) 10 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Miałam 28-dniowe cykle. Test zrobiłam w 30dc, wyszedł pozytywny. Poszłam do niego w 42dc i wóczas na USG wyszło, że to 5t6d ciąży. Widać było pęcherzyk, zarodek i nawet bijące serduszko (czego akutat nawet mój lekarz się nie spodziewał, że to serce już widoczne będzie) LENA 27-01-2005 i lipcowy LOKATOR Odpowiedz Link Zgłoś
wro-tka Re: pęcherzyk ciążowy... 23.01.09, 09:41 cykl obserwowany i monitorowany... oczywiście nie złapaliśmy za rękę pękającego pęcherzyka, ale wahnięcie może to kwestia dnia w te lub w tamte. za 10 dni mam kontrolne usg. ale jakiś tam niepokój we mnie siedzi. a bo to test niewyraźny, a to beta mała, a to brak pęcherzyka. więc albo faktycznie młodziutka ciąża albo... wolę nie myśleć dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.ula Re: pęcherzyk ciążowy... 23.01.09, 18:23 Hej dziewczyno, mocno Ci kibicuję, bo ja własnie rok temu przeżywałam dokładnie to co Ty. A ja już byłam po jednym poronieniu, więc drżałam bardzo o brzeuszek. test zrobiłam o czwartej rano 22 stycznia i były dwie kreski (jedna lekko widoczna). Potem ciągle robiła hcg, bo na usg było za wcześnie. Na szczęście beta przyrastała. Ale każde wyjście do toalety to był stres, żeby nie zacząć plamić. I stało się 6 lutego zczęłam plamić, szybko szpital. Na szczęście wszystko było OK. ALe już prawie całą ciążę polegiwałam, brałam hormony, zeby dowalić maluszkowi progesteronu. I udało się mimo tego że bajpierw pęcherzyk był jakiś taki spłaszczony, lekarz straszył, ale wszystko było dobrze. A międzczasie okazało się, że zobił mi się tzw. polip doczesnowy, z którego były plamienia (miałam je do 18 tyg.). Nie stresuj się więc i nie nakręcaj. Nie siedź też ciągle na tym forum, bo mimo tego, ze znajdziesz tu słowa otuchy, bedą też tragiczne histoie, a po co Ci to. Teraz potrzebny jest Ci spokój. Mój ginekolog na pytanie, czy komputer może szkodzić w ciąży, odpowiada, tylko wtedy, gdy jest podłączony do internetu. I to święta prawda. Bierz więc wszystko przez pół. Nie daj się, wierzę, ze wszystko CI się uda i urodzisz pod koniec września (jak ja) cudo. Ja mam królewnę, ważyła 4,5 kg. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
ilonama Re: pęcherzyk ciążowy... 12.03.09, 14:48 Witajcie wczoraj byłam u lekarza powiedział mi że to w 5 tydz. i 3 dni ciąży i wyznaczył mi GS 9,8 mm. Tak pozatym to nic mi więcej nie powiedział powiedział żebym przyszła za tydzień to powtórzymy usg bo pęcherzyk ciążowy był pusty. zaczynam się martwić, poradxcie bo to moja pierwsza ciąża. Pozatym mam takie bóle przypominające miesiączkowe, ale powiedział że to jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: pęcherzyk ciążowy... 12.03.09, 15:18 Normalne. Serduszko powinno byc widoczne okolo 8 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonama Re: pęcherzyk ciążowy... 26.03.09, 07:44 Wczoraj byłam u lekarza i jest zarodek ma 1,04 cm. Serduszko biło mu 140 to 7 tydzień i 2 dni. Bardzo się cieszę. dziecko.haczewski.pl/suwaczek/2009/2/2/29.png" border="0" alt="dziecko.haczewski.pl/suwaczek/2009/2/2/29.png"> Odpowiedz Link Zgłoś