quryj 20.11.03, 10:04 Dziewczyny z Katowic, czy wiecie gdzie można zrobić w Katowicach USG 3D? Jaki jest koszt takiej imprezy? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 10:09 Tez wlasnie szukam, ale beskutecznie. Zaczelam przegladac posty, moze gdzies cos znajde Zauwazylam,ze malo jest osob na necie z Katowic i okolic. A szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 11:48 Ale polecam Wam usg u dr Kudły na Kościuszki. Bardzo dokładne, chyba najlepsze w regionie. Pozdrawiam Kasia i 25t. mała Odpowiedz Link Zgłoś
kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 12:41 jak sie ciesze,ze jest ktos z katowic!!!!!!! W jakich szpitalach bedziecie rodzic i kiedy??? moze wymienimy info na mailach prywatnych albo gazety? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 13:12 ja z tarnowskich gor kolo katowic w pierwszej ciazy robilam usg u dr agaty wloch nagranie na kasete fajnie wszystko nam pokazywala smiala sie, a do tego doskonaly specjalista tyle ze usg 2d ale w zabrzu jest i w rudzie robilam juz wywiad w zabrzu baba nie umie nawet obliczyc tyg ciazy a w rudzie spoko ale nie mozna nagrac na kasete Odpowiedz Link Zgłoś
joan78 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 15:34 Cześć. Miło widzieć kogoś z Katowic. Mam wrażenie że na tym forum dominuje Warszawa Wprawdzie nie mieszkam w samych Katowicach ale prawie. Niestety nic o usg 3D w kat. nie słyszałam. Jedynie o Zabrzu. A co do pytania o szpital: jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji ale skłaniam się w stronę bytomskiej kliniki. pozdrowienia Asia Odpowiedz Link Zgłoś
baszaj Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 15:39 Cześć! Teraz mieszkam w Rudzie Śląskiej, jeśli możecie, podajcie gdzie robią to usg 3d w Rudzie? Bo w Zabrzu wiem, że na Traugutta. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiucha1 Re: USG 3D w Katowicach 22.11.03, 22:40 Cześć! Ja też jestem z Rudy Śląskiej i z tego co wiem to w Goduli jest USG ale nie ma tam 3d, chyba, że coś się od kwietnia zmieniło. Wiem, że jest w Zabrzu i czytałam na forum na innej stronie, że dość dobre i nagrywają kasetę, tylko trzeba się wcześniej umówić i oczywiście przynieść własną kasetę. Pozdrowienia Ps. A w którym tygodniu jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
asiarz Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 15:44 A ja też jestem prawie z Katowic (Siemianowice Śl.-ale od niedawna). A przynajmniej w Katowicach będę rodzić na Raciborskiej. Już tam rodziłam dwa lata temu i mimo, ze nie było źle to teraz chciałam rodzić gdzie indziej, ale znowu tam idę. Już za trzy tygodnie... A USG polecam w Katowicach na ul. Zadole 30 tel. 252-1000. Kosztuje wprawdzie 170zł, ale już w 22tyg. wiedziałam, ze mój dzidziuś jest całkowicie zdrów. I też mam kasetę. Odpowiedz Link Zgłoś
quryj Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 16:06 Witam wszystkie mamy z Katowic. Mój wielki dzień zbliża się nieuchronnie (14.12), ale chciałm jeszcze zrobić USG 3D, dlatego zarzuciłam temat. Co do szpitala, to w 1998 rodziłam na Raciborskiej i teraz tez tam będę rodzić. Po wielkim remoncie to jest zupełnie inny szpital - łazienki w pokojach(z wyjątkiem "cesarek" - tam są umywalki). Wogóle jest przyjemniej dla oka. Dziękuję za podanie adresu z USG. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 18:12 Czy na Raciborksiej jest jakis problem ze znieczuleniem zo?? Myslicie nad tym czy moze juz macie to zalatwione? Prosze o info na ten temat, bo tez moze zdecyduje sie na tez szpital. Na razie jestem zdecydowana na inny, ale tam nie ma zo, jak spanikuje to uciekne Odpowiedz Link Zgłoś
joan78 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 18:47 Ja też jestem z Siemianowic I także od niedawna Asia Odpowiedz Link Zgłoś
kj74 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 19:06 A ja jestem z Rybnika Ale przez 5 lat mieszkałam w K-cach. Jeśli ktoś chce namiar na dr Kudłę to - 2514840 (rejestracja po 15) ul. Kościuszki 42. Badanie jest bardzo dokładne. Miałam robione w 21 tyg. Wszystko było znakomicie widać. Nagranie, kilka zdjęć no i badanie to wydatek 120 zł (ale 2D) Dr Kudła jest polecny przez lekarzy z innych miast nawet. Buziaki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sznoberka Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 21:33 Hej, jeszcze ja jestem ze Śląska, a dokladnie z Piekar Śląskich (witam sąsiadkę nervusmamę). Chodzę do doktora Madeja, który jest ginekologiem położnikiem w Klinice w katowicach Ligocie, poza tym pracuje też w Siemianowicach i Bytomiu. Chcialam rodzić u siebie w mieście, ale ze względu na gina wybiorę któryś z tych 3. Pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
sandra75 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 22:15 czesc, ja tez z Katowic. Co do USG - w Katowicach chyba nie ma 3D, ja polecam dr Kudłę. Rodzic zamierzam w Bogucicach, jestem w 38tym tygodniu. Trudno tu znaleźć kogoś ze Śląska, na forum regionalnym w zasadzie cisza... . Czy ktoś wybiera się do Bogucic w najbliższym czasie??? Odpowiedz Link Zgłoś
gochagocha Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:11 Czesc Dziewczyny ! Tez jestem ze Slaska i tez mam wrazenie, ze forum zdominowala warszawka. Dopoki dr Kudła nie odkryl u mnie pepowiny dwunaczyniowej bylam zdecydowana rodzic w Bytomiu w Klinice. Rodzilam tam synka 5 lat temu. Teraz jednakze doktor Kudła zaproponowal mi, zebym zostala jego pacjentka (ze wzgledu na te pepowine) i rodzila w Klinice w Ligocie. No i mam zgryz bo wszelkie wypowiedzi o tej Klinice na forum byly negatywne. Nikt nie napisal o niej dobrego slowa. Pomijajac fakt, ze wypowiedzi bylo tyle co kot naplakal. Moj prowadzacy obecny jest ordynatorem w Cieszynie, ale z kolei niewiele wie o prowadzeniu ciaz z pepowina dwunaczyniowa. No i co tu robic? Moze cos doradzicie. A co do USG 3D w Katowicach to nie wiem. W Bytomiu na Klinice maja na pewno taka maszynerie, ale badania robia w ramach kasy chorych i jest to ekspres bez video czy nawet zdjecia. Na przyklad u mnie nie zauwazono tej pepowiny, dopiero dr Kudła ja odkryl. Pozdrawiam i czekam na jakies info o Klinice w Ligocie. Odpowiedz Link Zgłoś
kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:16 Do Sandra75: tez zamierzam rodzic w Bogucicach. Rozwazalas moze znieczulenie zewnatrzoponowe? bo ja chwilowo tak....ale z tego co wiem, to tam tego nie ma. A pozatym to slyszalam,ze ten szpital ma dobra opinie. To sie okaze hihihi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
quryj Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 14:11 Ja w sprawie zzo - w Bogucicach i na Raciborskiej jest dostepne - tyle, że płatne ok. 300-350 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:26 Witam! Ostanio mialam stycznosc z dwoma kolezankami ktore tam rodzily, i dwie skrajne opinie na temat tego szpitala. Bardziej negatywna byla ta z "cesarki". Ale ja bym sie zdecydowlaa chyba na ta Ligote na Twoim miejscu, skoro lekarz prowadzacy Cie zna sie na rzeczy. Mysle,ze dopilnuje wszystkiego jak trzeba, a jesli chodzi o aspekt opieki poporodowej...to jak sie trafi, jak w kazdym szpitalu. Albo na kogos milego z natury rzeczy albo na gburowata polozna, ktora ma wszystko gdzies, bo nie ma nastroju do pracy A druga pozytywna rzecz, to,ze ten szpital ma (tfu, tfu, odpukac,zeby tam bobo nie trafilo) OIOM dosc dobry dzieciecy jak by co. To tez jest wazne, choc sie odsuwa takie mysli i slusznie. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:28 Linijki mi sie pomylily To o Ligocie bylo do gochagocha Odpowiedz Link Zgłoś
gochagocha Do Kobitki29: 21.11.03, 09:34 Chyba masz racje. Wszystko zalezy na kogo w danej chwili trafisz. Szpital moze miec swietna opinie a trafisz na jedna wkurzona polozna albo tez moze byc dokladnie na odwrot. Ten lekarz naprawde chce sie zajac moja ciaza i mysle, ze nie chodzi tu tylko o kase, ktora na mnie zarobi badz co badz. Bardziej interesuje go moja pepowina. To taki pasjonat z tego co zdazylam zauwazyc. Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
dela32 3 D w Bytomiu? 21.11.03, 13:23 Jesteś pewna,że robią takie usg w Bytomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
gochagocha Re: 3 D w Bytomiu? 21.11.03, 20:37 dela32 napisała: > Jesteś pewna,że robią takie usg w Bytomiu? Jestem pewna bo sama na nim bylam - w 13tym tygodniu i w 21tygodniu na tzw. USG genetycznym. Robi to doktor Grettka, tylko on. Aparat jest z 3D i kolorowym dopplerem. Trzeba zadzwonic na patologie ciazy i umowic sie na termin (281-00-21 wew. 2121). Za badania te nie zaplacilam ani grosza bo wszystko jest w ramach kasy chorych (czy NFZ teraz). Ale zaznaczam - bez wideo, o zdjecia trzeba prosic, jest szybko i trzeba swoje odczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
niusia1803 Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:33 Ja jestem dopiero starającą się przyszła mamusią, ale wiele dobrego słyszałam o dr Marku Kudle. Jest podobno bardzo dokladny i dociekliwy i przesympatyczny, więc moje doświadczone juz koleżanki go polecają. A czy któraś z was (dzięki że jest ktoś ze Śląska może polecić dobrego ginekologa-położnika z Zabrza? Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 19:30 WSZEDZIE TYLKO NIE W PIEKARACH .... ja przez remont w tarnowskich trafilam do piekar horror w bialy dzien szkoda nawet slow polozne wredne naciela mnie miedzy skurczami bo bylam za glosno i nie wspolpracowalam nic nie pomoga przy karmieniu tylko wysmiewaly sie z brodawek i ilosci pokarmu dzieci dopajaly glukoza zeby jak to oreslila nie darly sie w nocy i malo tego poczestowali moja coreczke kliebsiella pneumonie naszczescie w przewodzie moczowym nie w plucach i dzieki temu wyladowalam w szpitalu... unikac jak ognia to tak a propos kolezanki z piekar niech za zadne skarby nie da sie namowic na porod w piekarach Odpowiedz Link Zgłoś
sznoberka Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 20:46 O kurcze nervusmama, dobrze, ze mój lekarz, tak jak pisałam, nie "obsługuje" Piekar, chociaż z racji tego że to moje miasto zamieszkania nastawiałam się bardzo na porod tutaj. Myślę jednak, ze terasz bez żalu wyjadę "w teren" na poród. Pozdrwaiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
sandra75 Re: USG 3D w Katowicach 22.11.03, 18:24 co do znieczulenia w Bogucicach: połozna z Bogucic mowila nam na szkole rodzenia, ze zzo jest mozliwe tylko po uprzednim osobistym umówieniu sie z anestezjologiem. Szpital tego nie oferuje "w standardzie", tzeba sobie zamówić na własna rękę i oczywiście zapłacić (nie wiem ile).Z tego co zdążyłam się zorientować, w Bogucicach mają lekkie skrzywienie na punkcie "porodu naturalnego" i niechętnie patrza na wszelkiego rodzaju znieczulacze. Na Raciborskiej jest lepiej pod tym względem. Byłam oglądać porodówkę w Bogucicach i wrażenia pozytywne - trafiłam na bardzo miłą położną. Mimo braku zzo zdecydowalam sie na ten szpital - ale ja bardziej niz bóli porodowych boje sie bólu głowy (mam migreny)- a słyszałam, że często takie są powikłania po zzo, więc wolę rodzić na żywca Odpowiedz Link Zgłoś
kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 22.11.03, 18:39 To dobrze, je jest jakas furtka awaryjna (zzo) w Bogucicach jak byc co. Wiem,ze oni sa za naturalnym)) A czy bedziesz miec swoja polozna i swojego lekarza? czy idziesz na zywiol? pytam, bo tez sie zastanawiam jak to zrobic...a z tego co slyszalam, to za lekarza sie tam placi dosc sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena.kubinska Re: USG 3D w Katowicach 24.11.03, 11:57 czesc mamusie mieszkam w sosnowcu ale przypadkiem trafilam do lekarza z kliniki na ligocie kompletnie nic nie wiem o tym osrodku pomóżcie mi jeśli wiecie coś na ten temat poza tym w którym tygodniu można dowiedzieć sie płci dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś