Dodaj do ulubionych

USG 3D w Katowicach

20.11.03, 10:04
Dziewczyny z Katowic, czy wiecie gdzie można zrobić w Katowicach USG 3D?
Jaki jest koszt takiej imprezy? Kasia
Obserwuj wątek
    • kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 10:09
      Tez wlasnie szukam, ale beskutecznie. Zaczelam przegladac posty, moze gdzies
      cos znajdesmile
      Zauwazylam,ze malo jest osob na necie z Katowic i okolic. A szkoda....
    • kj74 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 11:48
      Ale polecam Wam usg u dr Kudły na Kościuszki. Bardzo dokładne, chyba najlepsze
      w regionie.
      Pozdrawiam
      Kasia i 25t. mała
      • kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 12:41
        jak sie ciesze,ze jest ktos z katowic!!!!!!! W jakich szpitalach bedziecie
        rodzic i kiedy??? moze wymienimy info na mailach prywatnych albo gazety?
        pozdrawiam
        • nervusmama Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 13:12
          ja z tarnowskich gor kolo katowic w pierwszej ciazy robilam usg u dr agaty
          wloch nagranie na kasete fajnie wszystko nam pokazywala smiala sie, a do tego
          doskonaly specjalista tyle ze usg 2d sad ale w zabrzu jest i w rudzie robilam
          juz wywiad w zabrzu baba nie umie nawet obliczyc tyg ciazy a w rudzie spoko ale
          nie mozna nagrac na kasete sad
    • joan78 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 15:34
      Cześć.
      Miło widzieć kogoś z Katowic. Mam wrażenie że na tym forum dominuje Warszawa smile
      Wprawdzie nie mieszkam w samych Katowicach ale prawie. Niestety nic o usg 3D w
      kat. nie słyszałam. Jedynie o Zabrzu.

A co do pytania o szpital: jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji ale
      skłaniam się w stronę bytomskiej kliniki.

pozdrowienia
      Asia
    • baszaj Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 15:39
      Cześć! Teraz mieszkam w Rudzie Śląskiej, jeśli możecie, podajcie gdzie robią
      to usg 3d w Rudzie? Bo w Zabrzu wiem, że na Traugutta.
      • kasiucha1 Re: USG 3D w Katowicach 22.11.03, 22:40
        Cześć! Ja też jestem z Rudy Śląskiej i z tego co wiem to w Goduli jest USG ale
        nie ma tam 3d, chyba, że coś się od kwietnia zmieniło. Wiem, że jest w Zabrzu i
        czytałam na forum na innej stronie, że dość dobre i nagrywają kasetę, tylko
        trzeba się wcześniej umówić i oczywiście przynieść własną kasetę. Pozdrowienia

Ps. A w którym tygodniu jesteś?
    • asiarz Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 15:44
      A ja też jestem prawie z Katowic (Siemianowice Śl.-ale od niedawna). A
      przynajmniej w Katowicach będę rodzić na Raciborskiej. Już tam rodziłam dwa
      lata temu i mimo, ze nie było źle to teraz chciałam rodzić gdzie indziej, ale
      znowu tam idę. Już za trzy tygodnie... A USG polecam w Katowicach na ul. Zadole
      30 tel. 252-1000. Kosztuje wprawdzie 170zł, ale już w 22tyg. wiedziałam, ze mój
      dzidziuś jest całkowicie zdrów. I też mam kasetę.
      • quryj Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 16:06
        Witam wszystkie mamy z Katowic. Mój wielki dzień zbliża się nieuchronnie
        (14.12), ale chciałm jeszcze zrobić USG 3D, dlatego zarzuciłam temat. Co do
        szpitala, to w 1998 rodziłam na Raciborskiej i teraz tez tam będę rodzić. Po
        wielkim remoncie to jest zupełnie inny szpital - łazienki w pokojach(z
        wyjątkiem "cesarek" - tam są umywalki). Wogóle jest przyjemniej dla oka.
        Dziękuję za podanie adresu z USG. Kasia
        • kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 18:12
          Czy na Raciborksiej jest jakis problem ze znieczuleniem zo?? Myslicie nad tym
          czy moze juz macie to zalatwione? Prosze o info na ten temat, bo tez moze
          zdecyduje sie na tez szpital. Na razie jestem zdecydowana na inny, ale tam nie
          ma zo, jak spanikuje to ucieknesmile
      • joan78 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 18:47
        Ja też jestem z Siemianowic smile I także od niedawna smile
        Asia
    • kj74 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 19:06
      A ja jestem z Rybnika smile Ale przez 5 lat mieszkałam w K-cach.
      Jeśli ktoś chce namiar na dr Kudłę to - 2514840 (rejestracja po 15) ul.
      Kościuszki 42. Badanie jest bardzo dokładne. Miałam robione w 21 tyg. Wszystko
      było znakomicie widać. Nagranie, kilka zdjęć no i badanie to wydatek 120 zł
      (ale 2D) Dr Kudła jest polecny przez lekarzy z innych miast nawet.
      Buziaki
      Kasia
      • sznoberka Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 21:33
        Hej, jeszcze ja jestem ze Śląska, a dokladnie z Piekar Śląskich (witam sąsiadkę
        nervusmamę). Chodzę do doktora Madeja, który jest ginekologiem położnikiem w
        Klinice w katowicach Ligocie, poza tym pracuje też w Siemianowicach i Bytomiu.
        Chcialam rodzić u siebie w mieście, ale ze względu na gina wybiorę któryś z
        tych 3. Pozdrawiam magda
    • sandra75 Re: USG 3D w Katowicach 20.11.03, 22:15
      czesc, ja tez z Katowic. Co do USG - w Katowicach chyba nie ma 3D, ja polecam
      dr Kudłę. Rodzic zamierzam w Bogucicach, jestem w 38tym tygodniu. Trudno tu
      znaleźć kogoś ze Śląska, na forum regionalnym w zasadzie cisza... . Czy ktoś
      wybiera się do Bogucic w najbliższym czasie???
    • gochagocha Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:11
      Czesc Dziewczyny !
      Tez jestem ze Slaska i tez mam wrazenie, ze forum zdominowala warszawka.
      Dopoki dr Kudła nie odkryl u mnie pepowiny dwunaczyniowej bylam zdecydowana
      rodzic w Bytomiu w Klinice. Rodzilam tam synka 5 lat temu. Teraz jednakze
      doktor Kudła zaproponowal mi, zebym zostala jego pacjentka (ze wzgledu na te
      pepowine) i rodzila w Klinice w Ligocie. No i mam zgryz bo wszelkie wypowiedzi
      o tej Klinice na forum byly negatywne. Nikt nie napisal o niej dobrego slowa.
      Pomijajac fakt, ze wypowiedzi bylo tyle co kot naplakal.
      Moj prowadzacy obecny jest ordynatorem w Cieszynie, ale z kolei niewiele wie o
      prowadzeniu ciaz z pepowina dwunaczyniowa. No i co tu robic?
      Moze cos doradzicie.
      A co do USG 3D w Katowicach to nie wiem. W Bytomiu na Klinice maja na pewno
      taka maszynerie, ale badania robia w ramach kasy chorych i jest to ekspres bez
      video czy nawet zdjecia. Na przyklad u mnie nie zauwazono tej pepowiny,
      dopiero dr Kudła ja odkryl.
      Pozdrawiam i czekam na jakies info o Klinice w Ligocie.
      • kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:16
        Do Sandra75: tez zamierzam rodzic w Bogucicach. Rozwazalas moze znieczulenie
        zewnatrzoponowe? bo ja chwilowo tak....ale z tego co wiem, to tam tego nie ma.
        A pozatym to slyszalam,ze ten szpital ma dobra opinie. To sie okaze hihihi
        pozdrawiam

• quryj Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 14:11
          Ja w sprawie zzo - w Bogucicach i na Raciborskiej jest dostepne - tyle, że
          płatne ok. 300-350 zł.
      • kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:26
        Witam! Ostanio mialam stycznosc z dwoma kolezankami ktore tam rodzily, i dwie
        skrajne opinie na temat tego szpitala. Bardziej negatywna byla ta z "cesarki".
        Ale ja bym sie zdecydowlaa chyba na ta Ligote na Twoim miejscu, skoro lekarz
        prowadzacy Cie zna sie na rzeczy. Mysle,ze dopilnuje wszystkiego jak trzeba, a
        jesli chodzi o aspekt opieki poporodowej...to jak sie trafi, jak w kazdym
        szpitalu. Albo na kogos milego z natury rzeczy albo na gburowata polozna, ktora
        ma wszystko gdzies, bo nie ma nastroju do pracysmile A druga pozytywna rzecz,
        to,ze ten szpital ma (tfu, tfu, odpukac,zeby tam bobo nie trafilo) OIOM dosc
        dobry dzieciecy jak by co. To tez jest wazne, choc sie odsuwa takie mysli i
        slusznie. Pozdrawiam!!!
        • kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:28
          Linijki mi sie pomylilysad To o Ligocie bylo do gochagochasmile
          • gochagocha Do Kobitki29: 21.11.03, 09:34
            Chyba masz racje. Wszystko zalezy na kogo w danej chwili trafisz. Szpital moze
            miec swietna opinie a trafisz na jedna wkurzona polozna albo tez moze byc
            dokladnie na odwrot. Ten lekarz naprawde chce sie zajac moja ciaza i mysle, ze
            nie chodzi tu tylko o kase, ktora na mnie zarobi badz co badz.
            Bardziej interesuje go moja pepowina. To taki pasjonat z tego co zdazylam
            zauwazyc.
            Dziekuje za odpowiedz.
      • dela32 3 D w Bytomiu? 21.11.03, 13:23
        Jesteś pewna,że robią takie usg w Bytomiu?
        • gochagocha Re: 3 D w Bytomiu? 21.11.03, 20:37
          dela32 napisała:

> Jesteś pewna,że robią takie usg w Bytomiu?

Jestem pewna bo sama na nim bylam - w 13tym tygodniu i w 21tygodniu na tzw.
          USG genetycznym. Robi to doktor Grettka, tylko on. Aparat jest z 3D i
          kolorowym dopplerem.
          Trzeba zadzwonic na patologie ciazy i umowic sie na termin (281-00-21 wew.
          2121). Za badania te nie zaplacilam ani grosza bo wszystko jest w ramach kasy
          chorych (czy NFZ teraz).
          Ale zaznaczam - bez wideo, o zdjecia trzeba prosic, jest szybko i trzeba swoje
          odczekac.
    • niusia1803 Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 09:33
      Ja jestem dopiero starającą się przyszła mamusią, ale wiele dobrego słyszałam o
      dr Marku Kudle. Jest podobno bardzo dokladny i dociekliwy i przesympatyczny,
      więc moje doświadczone juz koleżanki go polecają.
      A czy któraś z was (dzięki że jest ktoś ze Śląska smile może polecić dobrego
      ginekologa-położnika z Zabrza?
      • nervusmama Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 19:30
        WSZEDZIE TYLKO NIE W PIEKARACH .... ja przez remont w tarnowskich trafilam do
        piekar horror w bialy dzien szkoda nawet slow polozne wredne naciela mnie
        miedzy skurczami bo bylam za glosno i nie wspolpracowalam nic nie pomoga przy
        karmieniu tylko wysmiewaly sie z brodawek i ilosci pokarmu dzieci dopajaly
        glukoza zeby jak to oreslila nie darly sie w nocy i malo tego poczestowali moja
        coreczke kliebsiella pneumonie naszczescie w przewodzie moczowym nie w plucach
        i dzieki temu wyladowalam w szpitalu... unikac jak ognia to tak a propos
        kolezanki z piekar niech za zadne skarby nie da sie namowic na porod w piekarach
        • sznoberka Re: USG 3D w Katowicach 21.11.03, 20:46
          O kurcze nervusmama, dobrze, ze mój lekarz, tak jak pisałam, nie "obsługuje"
          Piekar, chociaż z racji tego że to moje miasto zamieszkania nastawiałam się
          bardzo na porod tutaj. Myślę jednak, ze terasz bez żalu wyjadę "w teren" na
          poród. Pozdrwaiam
          magda
          • sandra75 Re: USG 3D w Katowicach 22.11.03, 18:24
            co do znieczulenia w Bogucicach: połozna z Bogucic mowila nam na szkole
            rodzenia, ze zzo jest mozliwe tylko po uprzednim osobistym umówieniu sie z
            anestezjologiem. Szpital tego nie oferuje "w standardzie", tzeba sobie zamówić
            na własna rękę i oczywiście zapłacić (nie wiem ile).Z tego co zdążyłam się
            zorientować, w Bogucicach mają lekkie skrzywienie na punkcie "porodu
            naturalnego" i niechętnie patrza na wszelkiego rodzaju znieczulacze. Na
            Raciborskiej jest lepiej pod tym względem. Byłam oglądać porodówkę w Bogucicach
            i wrażenia pozytywne - trafiłam na bardzo miłą położną. Mimo braku zzo
            zdecydowalam sie na ten szpital - ale ja bardziej niz bóli porodowych boje sie
            bólu głowy (mam migreny)- a słyszałam, że często takie są powikłania po zzo,
            więc wolę rodzić na żywca smile
            • kobitka29 Re: USG 3D w Katowicach 22.11.03, 18:39
              To dobrze, je jest jakas furtka awaryjna (zzo) w Bogucicach jak byc co. Wiem,ze
              oni sa za naturalnymsmile)) A czy bedziesz miec swoja polozna i swojego lekarza?
              czy idziesz na zywiol? pytam, bo tez sie zastanawiam jak to zrobic...a z tego
              co slyszalam, to za lekarza sie tam placi dosc sporo.
            • marzena.kubinska Re: USG 3D w Katowicach 24.11.03, 11:57
              czesc mamusiesmile mieszkam w sosnowcu ale przypadkiem trafilam do lekarza z
              kliniki na ligocie kompletnie nic nie wiem o tym osrodku pomóżcie mi jeśli
              wiecie coś na ten temat poza tym w którym tygodniu można dowiedzieć sie płci
              dziecka?smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka