sophie2202 04.04.09, 11:31 Czy odczuwałyście roznice pomiedzy ciążami z dziewczynką, a chlopcem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bweiher Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 04.04.09, 11:38 Ja nie odczuwałam.Obie ciąże były do siebie bardzo podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie-sia80 Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 04.04.09, 11:46 ja odczuwam nadal- z corka ciaza bezproblemowa, teraz ponoc syn-ciaza diametralnie rozna od pierwszej. tylko nie jestem pewna czy ma na to wplyw plec dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_niewinna Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 26.04.09, 09:11 o ja mam tak samo. przy pierwszej ciąży (córa) to się zastanawiałam prawie do końca czy aby na pewno jestem w ciąży, zero objawów, problemów, dolegliwości. Teraz prawdopodobnie syn i kompletna różnica. od początku mdłości, bóle itp. Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_niewinna Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 26.04.09, 09:16 o ja mam tak samo. przy pierwszej ciąży (córa) to się zastanawiałam prawie do końca czy aby na pewno jestem w ciąży, zero objawów, problemów, dolegliwości. Teraz prawdopodobnie syn i kompletna różnica. od początku mdłości, bóle itp. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 jezooooooooooooooo 04.04.09, 11:50 sophie2202 napisała: > Czy odczuwałyście roznice pomiedzy ciążami z dziewczynką, a chlopcem? > no nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
aszkerson Re: jezooooooooooooooo 08.04.09, 21:29 18_lipcowa1 napisała: > sophie2202 napisała: > > > Czy odczuwałyście roznice pomiedzy ciążami z dziewczynką, a > chlopcem? > > > no nie moge > To popuść. A odpowiadając na pytanie autorki, to mogę Ci odpowiedzieć "na podstawie" ciąż (chyba tak to się odmienia? ) mojej mamy Jak chodziła ze mną, wszystko jej poszło w brzuch, nie była popuchnięta ani nic, a jak stanęła tyłem, to miała normalnie talię. Później jak moja mama nosiła pod serduchem moich braci, to puchły jej nogi, przybrała więcej masy mięśniowej, ogólnie: była większa i miała większy brzuch, niż przy mnie Więc tak optycznie różniły się jej ciąże Ale czy to ma związek z płcią? Nie wiem Sama teraz noszę brzuch, też wszystko mi poszło w niego, trochę w biodra, ale niewiele. Dalej mam talię, chyba, że się Młoda odwróci jakoś, to wtedy- chwilowo- nie mam PozdrawiaMy! Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: jezooooooooooooooo 08.04.09, 22:05 > A odpowiadając na pytanie autorki, to mogę Ci odpowiedzieć "na podstawie" ciąż > (chyba tak to się odmienia? ) mojej mamy > Jak chodziła ze mną, wszystko jej poszło w brzuch, nie była popuchnięta ani nic > , a jak stanęła tyłem, to miała normalnie talię. > Później jak moja mama nosiła pod serduchem moich braci, to puchły jej nogi, prz > ybrała więcej masy mięśniowej, ogólnie: była większa i miała większy brzuch, ni > ż przy mnie > Więc tak optycznie różniły się jej ciąże Ale czy to ma związek z płcią? Nie > wiem Sama teraz noszę brzuch, też wszystko mi poszło w niego, trochę w biodr > a, ale niewiele. Dalej mam talię, chyba, że się Młoda odwróci jakoś, to wtedy- > chwilowo- nie mam I tak wlasnie tworza sie idiotyczne mity a po nich jeszcze bardziej idiotyczne watki na forum Odpowiedz Link Zgłoś
aszkerson Re: lipcowa 08.04.09, 23:44 Te, panna, odczep się. Pytała o różnicę, więc jej podałam na przykładzie mojej mamy. Nie musisz komentować. Napisałam przecież, że nie wiem, czy to ma związek z ciążą.. Ale Ty zawsze musisz dopiec, skomentować, wpie...ć się. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: lipcowa 09.04.09, 09:01 aszkerson napisała: > Te, panna, odczep się. Pytała o różnicę, więc jej podałam na > przykładzie mojej mamy. Nie musisz komentować. Napisałam przecież, że > nie wiem, czy to ma związek z ciążą.. Ale Ty zawsze musisz dopiec, > skomentować, wpie...ć się. Roznica polegala na tym ze to byly INNE ciaze,a nie ze pani nosila w brzuchu chlopca albo dziewczyne. No kobieto, nie szerz durnych mitow, wiesz przeciez jak te lotne umysly tutaj to lykaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
aszkerson Re: lipcowa 09.04.09, 12:10 Mówię, jak było chciała poznać mit, to poznała, o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelka10 Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 04.04.09, 23:14 jeśli chodzi o to,że w drugiej ciąży jest dużo ciężej...to tak odczuwam to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 06.04.09, 11:57 Zadnej roznicy pomiedzy 1 i 3 ciaza (chlopak i dziewczynka) - sa/byly identyczne. Za to 2 (chlopak) dala mi popalic - plamienia, problemy. Plec nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 08.04.09, 20:56 jesli chodzi o samą ciąże to różnicy nie było ( wszystkie trzy ciężkie i problemowe) ale wygląd i samopoczucie różne, z synkiem czułam się lepiej i wyglądałam kwitnąco, z dziewczynkami wyglądałam jak zombi, blado, włosy nijakie,samopoczucie kiepskie... Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 08.04.09, 22:08 Zadnej różnicy - mam córkę, syna i nie-wiadomo-co We wszystkich trzech wyglądam tak samo, czuję się tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 09.04.09, 00:04 ja odczuwam diametralna roznice mimo tej samej plci pomoglam? Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 09.04.09, 01:14 dziewczny - no jak moze byc jakakolwiek roznica w odczuwaniu ciazy w zaleznosci od plci??? to przeciez bez znaczenia - dziecko to dziecko a jesli sa jakiekolwiek roznice w ciazach, to naprawde, zupelnie niezalezne od plci dziecka no, ale juz bylo tyle mitow ciazowych, ze nic mnie nie zdziwi Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.i.maja Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 26.04.09, 09:24 U mnie było dokładnie tak samo - dwie dziewczyny, ciąże zupełnie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw77 Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 09.04.09, 09:20 sophie2202 napisała: > Czy odczuwałyście roznice pomiedzy ciążami z dziewczynką, a chlopcem? > jedyne co może mieć wpływ na odczuwanie różnicy pomiędzy 1 a kolejnymi ciążami to wiek matki, pora roku w jakiej sie jest w ciązy,poziom hormonów,stan zdrowia...etc. z tym sie zgodzę...co do płci dzieci różne teorie słyszałam ale czy sie sprawdzają.....? hm... zalezy w co kto wierzy jak dla mnie to jedynym przemawiającym argumentem (choć są wyjątki) na różnice w ciązy przy chłopcu i przy dziewczynce jest stan owłosienia - przy dziewczynkach włoski odrastają wolniej i jest ich mniej, przy chłopcach odwrotnie-choć jak wspomniałam czytałam na forum, że są wyjatki i w tym wzgledzie więc.... niech każdy wierzy w co chce nawet w to że dziecko zabiera urode matce-pytać kazdy może o co chce bo po to sa tworzone fora, a jeśli kogoś irytują "głupie pytania" to po co na nie odpisywać?- tego nie rozumiem... pozdrawiam i spokoju więcej życze na nadchodzące Świeta i cały "ciązowy" czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosowa11 Re: Pytanie do mam dzieci obydwu płci . 26.04.09, 10:05 Zaobserwowałam to samo co beciaw77. Rzeczywiście w ciązy z dziewczynką włoskom na nogach i pod pachami nie chciało się rosnąć i były słabsze. Odpowiedz Link Zgłoś