Dodaj do ulubionych

bóle podbrzusza

30.04.09, 19:18
Drogie panie,
będę naprawdę wdzięczna za pomoc, jestem w 5-tyg ciąży,czyli sam początek i
moja 1 ciąża wyczekana upragniona,jestem może trochę przewrażliwiona,ale kto
pyta...
mam od momentu jak miał się pojawić okres,bóle podbrzusza...popytałabym się
koleżanek mamuś,ale nie chce jeszcze rozpowiadać, bo nie chce zapeszyć a te co
wiedza albo nie pamiętają czy je coś bolało albo zaprzeczają,tym bardziej mnie
to niepokoi sad lekarz mi poradził magnes,ze niby rozluźnia mięśnie,czy któraś
z pan tez tak może miała? czy są to raczej objawy niepokojące sad
codziennie czuje ból ale da się wytrzymać, dwa razy w nocy był tak silny,ze aż
się wybudziłam ze snu,na szczęście przeszedł po chwili,lekarz mówi,ze jak nie
ma krwawienia to jest dobrze,macica się rozszerza,ale czy do kona tak dobrze
?? ze piersi bolące to normalne,
ale podbrzusze?? dziękuję za porady,
pozdr,
Obserwuj wątek
    • e-marlena Re: bóle podbrzusza 30.04.09, 19:26
      Hej, spójrz sobie na stare wątki, ten temat był już wałkowany (i jeśli sobie
      poczytasz odpowiedzi to przestaniesz się denerwować). Ja jestem pod koniec 5 tyg
      i już drugi tydzień mam takie właśnie bóle. Na początku towarzyszył im bardzo
      silny ból po lewej stronie, czego ja sobie nie wyobrażałam... Rozmawiałam jednak
      o tym z moją ginekolog, to zupełnie normalne, a wręcz typowe. A lewostronny ból
      związany był z aktywnością lewego jajnika na początku ciąży. Tak więc głowa do
      góry, wszystko będzie dobrze, ale pamiętaj, że w razie wątpliwości zawsze
      najlepiej zgłosić się do swojego lekarza!
      • agusiagim Re: bóle podbrzusza 30.04.09, 19:47
        Też miałam takie bóle na początku, czasem bardzo silne że aż zwijałam się z
        bólu, ale później mi przeszło. Teraz jestem w 21tc i dzidzia się rozpycha- to
        niestety też bolismile)
        pozdrawiam
      • sara831 Re: bóle podbrzusza 30.04.09, 19:57
        faktycznie temat był wałkowany i myślę, ze jeszcze nie raz się przewinie big_grin
        znalazłam więcej na ten temat smile ciesze się ze nie jestem sama wink ja tez jestem
        pod koniec 5 tyg wink termin porodu na 2 styczeń,hihi,może tak być ze mąż dostane
        prezent extra pod choinkę big_grin
        ja tak troszku panikuje, nie chciałabym stracić mojej fasolki wink
        jednak każdego spotka to co mu jest pisane,
        no to Marlenka powodzenia dalej trzymam kciuki kiss
        • e-marlena Re: bóle podbrzusza 30.04.09, 20:14
          acha, moja lekarka w ogóle nie dała mi na to żadnych lekarstw (a na forum
          czytałam że dziewczyny łykają no-spę), bo jest zdania, że do 9tc należy ich
          unikać jeśli się da. mam tylko witaminy dla kobiet w ciąży. mam nadzieję że ból
          nie będzie Ci zbytnio uprzykrzał życia, ja już się przyzwyczaiłam (choć zdarzyły
          mi się ze dwie źle przespane noce z tego powodu). też trzymam za Ciebie kciuki i
          pozdrawiam! smile
          • anas1988 Re: bóle podbrzusza 30.04.09, 20:34
            Ja jestem juz w 17 tyg.ale te poczatkowe bole pamietam jak dzis. U
            lekarza bylam potwierdzic ciaze na przelomie 5-6 tydz i gin kazal mi
            brac 3x no spa, witaminy... To moja 2 ciaza, w pierwszej bylo
            podobnie...
            • mmadziulek Re: bóle podbrzusza 30.04.09, 21:48
              Oj doskonale was rozumiem...Przez pierwszy tydzień ciąży bóle były tak silne, że
              nie przespałam praktycznie żadnej nocy.Wybudzały mnie silne bóle krzyża i
              macicy. W dzień też zdarzały się silne ataki. Teraz jest początek 6tygodnia jest
              już trochę lepiej choć brzuch potrafi dokuczać dalej. Może już nie tak silnie -
              choć łykam 3 razy dziennie nospę, na noc relanium no i magnez. Martwię się mocno
              o fasolkę a kolejne usg dopiero za 2tyg... Pocieszające, że nie tylko ja jestem
              tu wyjątkiem. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
              • sara831 Re: bóle podbrzusza 30.04.09, 22:05
                naprawdę ulga,ze nie tylko mi dokuczają silne bóle, chociaż wcale ich nie życzę
                :p ja mam w środę wizytę u lekarza, już cie ciesze,może coś zobaczę ? big_grin i
                zapytam czy są jakieś nieszkodliwe tabletki przeciwbólowe, czasami tak mocno
                "chwyci" ze wyć się chce, hm...nie chce myślę o porodzie brrr smile
    • 18_lipcowa1 Re: bóle podbrzusza 30.04.09, 22:54
      na poczatku, wlasnie w 5-6 tyg mialam bole jak na okres

a magnesu sie nie je tylko przyczepia np, na lodowke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka