madeira.online 06.05.09, 16:23 jestem w 32 tyg ciazy wlasnie worcilam z USG i lekarka mowila ze dziewczynka tzn powiedziala no z tego to raczej juz chlopak nie bedzie ;P mam pytanie do kiedy moze sie zmeinic plec dziecka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madeira.online Re: Płec 06.05.09, 16:29 mysle ze juz chyba przez te 8 tyg nie urosnie odlecial poprostu ) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Płec 06.05.09, 16:33 tu Cie rozczaruje - plec nie moze sie zmienic. To, jaka bedzie, wiadome jest juz w dniu poczecia. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Płec 06.05.09, 16:33 Powiedz, jak ty w ogóle doszłaś do wniosku, że chcesz być matką? jeszcze nic mądrego na tym forum nie wymyśliłaś, a chcesz czegoś później dziecko nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
madeira.online Re: Płec 06.05.09, 16:36 nati.82 napisała: > Powiedz, jak ty w ogóle doszłaś do wniosku, że chcesz być matką? jeszcze nic > mądrego na tym forum nie wymyśliłaś, a chcesz czegoś później dziecko nauczyć? I myslisz ze mi dosrasz takim komentarzem ?? a mylisz sie bo nie nie mam zamiaru zalamywac sie z powodu az tak dennego komentarza .Skad wiesz czy nic madrego nie wymyslilam na tym forum a ty taka madra i zapewne tak?? nie wiedzialam ze forum jest od wymyslania a odpowiadania na czyjes posty NORMALNIE JAK CZLOWIEK. wiesz przynajmniej moje dziecko nie bedzie mialo az tak zdesperowanej matki ktora pod postem jak ktos sie cos pyta najezdza na niego no coz pozdrawiam :] Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Płec 06.05.09, 16:44 to ty dopuszczasz w ogóle załamywanie się w związku z postami na forum?? nie no, to cię stawia w zupełnie innym świetle, rózne głupoty można wymyślić, ale trzeba się chyba naprawdę bardzo mocno nagłówkować, żeby wymyślić pytanie o cudowne przemienienie Odpowiedz Link Zgłoś
madeira.online Re: Płec 06.05.09, 16:52 no widzialam posty o truskawkach o solarium o farbowaniu wlosow ( chociasz to wiadomo ze nie mozna farbowac do ktoregos tygodnia jestem fryzjerska i wiem to i nikt mi nie powie ze to zart co do farbowania ) a ja sie nie zalamuje .Ciaza chyba ci nie sluzy jestes jakas zdesperowana i nie masz co z soba zrobic to trzeba dosrac ludzia na forum jak sie o cos pytaja . No wierze w przemienienie wiesz ) ;D Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Płec 06.05.09, 16:57 chyba jednak wiadomosc o tym, ze zamiast syna-dziedzica bedzie corka, musiala Cie niezle poruszyc, skoro piszesz z bledami jak niezbyt kumaty pierwszoklasista... > no widzialam posty o truskawkach o solarium o farbowaniu wlosow ( > chociasz nie masz co z soba zrobic to trzeba dosrac ludzia na > forum jak sie o cos pytaja zasady interpunkcji to rowniez zupelnie inna galaktyka... Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Płec 06.05.09, 16:57 Tak, jestem bardzo zdesperowana, co prawda nie wiem czym, ale skoro ty tak mówisz.. polecam na długie letnie wieczory lekturę słownika ortograficznego, bo i to nie jest twoją mocną stroną. Wierzę, że wierzysz. To widać. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Płec 06.05.09, 19:24 czy fryzjerki umieją czytać? domniemam że tak. Proponuję więc wziąć pierwszą lepszą książkę o przebiegu ciąży do ręki i poszukac informacji, w którym tygodniu ciąży formują się narządy płciowe. Nie lubię dokuczać ludziom, ale to co wypisujesz przeszło moje najśmielsze oczekiwania Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Płec 06.05.09, 16:54 Motko cudowna przemina pstryk i jest chłopczyk pstryk i jest dziewczynka. Jestes 32 tc i nie docztałas ze to sie nie zmienia.No chba ze chlopiec dla zabawy obgryzie sobie ptaszka ,alebo dziewczyna na śline przyklei sobie paluszek heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
an_gie Re: Płec 06.05.09, 17:05 hmm..ja się tam nie znam ale lekarze moich koleżanek często mówią przy dziewczynce, że organiki mogą się zmienić, tzn. coś tam się może jeszcze "opuścić". Widząc peniska mają pewność i nie stwierdzają, że coś się może zmienić, bo raczej się nie schowa, ale wyjść zawsze może. Zwykle taka niepewność panuje przy połówkowym. Być może po 30tyg. wątpliwości jest mniej, ale czy znikają całkowicie.. czemu dziewczynki tak psioczycie na siebie..straszenie się to czyta..eh..zycie jest za krótkie na psioczenie Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Płec 06.05.09, 19:21 No nie.... "ORGANIKI" nie mogą się już zmienić. W 12 tygodniu ciąży płód zaczyna formować jajniki u dziewczynki i jądra u chłopca. I od tego momentu nic się już nie zmieni!!!! Informacja o tym, jakiej płci będzie dziecko jest zakodowana już podczas zapłodnienia. Więc praktycznie od samego początku jest to rzecz niezmienna. Jedyne co może się stać, to zła ocena płci podczas badania. Po prostu to co jest między nogami może być ocenione źle, i jedyne co może się zmienić, to nasze przekonanie co do tego że urodzimy dziewczynkę zamiast chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
an_gie Re: Płec 06.05.09, 20:53 zooofka, ofkors że w momencie zapłodnienia!!! aaa.. wszyscy znamy podstawy biologii xx xy, xxy też.. nikt tego nie kwestionuje, chodzi o to, co widać na usg. Czasem może się zdarzyć, że lekarz nie dojrzy..opinia specjalisty np. w 20 tyg: noo ja tu widzę dziewczynkę, ale z dziweczynki robi się czasem chłopiec, wiec proszę pozostawić sobie ten procent niepewności..wszystko może powinnam ująć w cudzysłów nie chodzi o to ze xx zrobi się xy!! Odpowiedz Link Zgłoś
zyziula Re: Płec 06.05.09, 17:02 podejrzewam, że autorce tego posta chodzi po prostu o to, której z Was, mimo tak zaawansowanej ciązy usg spłatało figla. Wiadomo, że nic się tutaj nie wyczaruje. Ja jestem po dwóch usg, wg.pierwszego-na bardzo dokładnym sprzęcie lekarz widział chłopca, dziś jestem po drugim-w innym gabinecie, na innym sprzęcie i podobno dziewczynka. I co dziwne, lekarz powiedział, ze dopóki się nie urodzi 100% pewności nie daje. Nie rozumiem osób, które w mało kulturalny sposób wypowiadają się - mogliby sobie podarować. (!) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Płec 06.05.09, 17:03 madeira.online napisała: > jestem w 32 tyg ciazy wlasnie worcilam z USG i lekarka mowila ze > dziewczynka tzn powiedziala no z tego to raczej juz chlopak nie > bedzie ;P mam pytanie do kiedy moze sie zmeinic plec dziecka?? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
miska-moniska Re: Płec 06.05.09, 17:05 Hehe, dawno się tak nie uśmiałam, chociaż powinnam płakać nad ludzką głupotą. Płeć się ot tak, cudownie nie zmienia )) Jest już ustalona z momentem poczęcia, tylko na usg widać ok. 20 tc. A na 100% będziesz wiedzieć po urodzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Płec 06.05.09, 18:05 Zasadniczo jest ustalona od poczęcia i się nie zmienia. Zwykle weryfikacja następuje przy porodzie. Jednakowoż są przypadki (głównie w Ameryce Południowej), że dopiero w czasie dojrzewania z dziewczynki "robi się" chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: Płec 06.05.09, 18:34 Z cipencji, ptok się zrobic' może....... Pdobno Odpowiedz Link Zgłoś
mamka_klamka Re: Płec 06.05.09, 19:42 Płeć może się zmienić również u dorosłego, ale to juz na jego własne życzenie Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka76 Re: Płec 06.05.09, 20:29 hehehehe... zmienić się nie może ale zapewne chodzi Ci o to czy lekarz mógł w 32tc ciąży się jeszcze pomylić ??? tak może się pomylić, a czy to zrobił dowiesz się po porodzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Płec 06.05.09, 23:03 Tez mi tak powiedział lekarz- ze on chłopaka nie widzi, a mam syna. Znajomym lekarz cały czas mówił- 100 % dziewczyna. Wybrali imię- Wiktoria - no i jest WIKTOR. A najlepiej ma moja koleżanka- w 25 tygodniu zrobiła USG 3D (rzekomo bez prawa do pomyłki)- lekarz powiedział dziewczynka. Dwa tygodnie potem źle się czuła i kazał zrobic USG na wszelki wypadek. Znów poszła na 3D - tyle, ze do innego gabinetu i lekarz pogratulował im synka Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: zabulin 07.05.09, 07:30 zabulin napisała: > Tez mi tak powiedział lekarz- ze on chłopaka nie widzi, a mam syna. > Znajomym lekarz cały czas mówił- 100 % dziewczyna. Wybrali imię- > Wiktoria - no i jest WIKTOR. > > A najlepiej ma moja koleżanka- w 25 tygodniu zrobiła USG 3D (rzekomo > bez prawa do pomyłki)- lekarz powiedział dziewczynka. Dwa tygodnie > potem źle się czuła i kazał zrobic USG na wszelki wypadek. Znów > poszła na 3D - tyle, ze do innego gabinetu i lekarz pogratulował im > synka Wszystkie u tego samego lekarza byłyście???? To wiele tłumaczy Jak czytam takie posty to się zastanawiam do jakiego ginekologa forumki chodzą.....seryjnie jak można pomylić chłopaka z dziewczyną????? Płeć poznaje się po zewnętrznych narządach i każdy z nas chyba wie czym się różni chłopiec od dziewczynki. Mi lekarz powiedział, że albo widzi się wargi sromowe albo jądra, to są dowody na określenie płci a nie jak lekarz powie "nie widzę ptaszka to będzie dziewczynka"!!!!!. Poza tym jak lekarz ma takie problemy z określeniem płci to jak to jest z oceną innych bardzo ważnych organów u dziecka?. I jeszcze jedno , przeważnie ginekolodzy (jak i lekarze innych specjalizacji) pracują: szpital+przychodnia+gabinet prywatny, lub szpital+gabinet albo przychodnia+gabinet , i doprawdy nie wiem jakim cudem lekarz mający dostęp do usg i który w tygodniu "przerabia" ileś tam pacjentek w ciąży i tak dzień po dni, tydzień po tygodniu itd po kilku latach praktyki ma problemy z interpretacja tego czy widzi babkę czy faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
sara831 Re: zabulin 07.05.09, 08:37 > różni chłopiec od dziewczynki. Mi lekarz powiedział, że albo widzi się wargi > sromowe albo jądra, to są dowody na określenie płci a nie jak lekarz powie "nie > widzę ptaszka to będzie dziewczynka"!!!!!. Poza tym jak lekarz ma takie problem > y > z określeniem płci to jak to jest z oceną innych bardzo ważnych organów u dziec > ka?. święta racja,dla mnie tak samo nie do pomyślenia,jak może mieć SPECJALISTA, po tylu latach doświadczenia, dalej problemy z rozróżnieniem płci ja jestem dopiero na początku ciąży,ale już wiem,ze będę chciała wiedzieć, czy synuś,czy dziewuszka przecież muszę wiedzieć czy szaleć w różu bądź niebieskim a tak poważnie to z świadomością ze no.syn,będę się cieszyć,a tu dziewczynka(lub odwrotnie) śmiem jeszcze przy porodzie stwierdzić,ze to nie moje a coś się mnie żarciki trzymają,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Płec 07.05.09, 07:35 Do momentu wniknięcia plemnika do komórki jajowej, potem już wszystko przesądzone. Odpowiedz Link Zgłoś
tolcia80 Re: Płec 07.05.09, 08:15 Ja bylam na USG w 36 tyg i na 100 mi powiedziala pani doktor ze bedzie dziewczynka. A urodzilam chlopca takze nie wiem czy teraz uwierze Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Płec 10.05.09, 18:06 Nie słuchaj się dziewczyn, one są po prostu sfrustrowane. Ostatnie badania dowodzą, że płeć dziecka może kształtować się nawet kilka dni po narodzinach. Więc - trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 nie wierzę..... 12.05.09, 08:33 jak zobaczyłam sygnaturkę lipcowej to myślałam ,że sobie jaja robi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: nie wierzę..... 12.05.09, 08:44 To sie nie zmienia ,byłm teraz na USG i nadal jest dziewczynka .Płec jest sprawą genetyczna i od samego poczecia jest juz okreslona.Tak powiedzialam moja gin,i ze najgorsze sa pomylki lekarzy i wprowadzanie rodzicow w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
vvipp Re: nie wierzę..... 12.05.09, 10:46 Ostatnio bardzo doświadczony ginekolog powiedział, że nieraz nawet na żywo w 22 tyg. nie można na 100% stwierdzić jaka to płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: nie wierzę..... 12.05.09, 12:54 vvipp napisała: > Ostatnio bardzo doświadczony ginekolog powiedział, że nieraz nawet na żywo w 22 > tyg. nie można na 100% stwierdzić jaka to płeć. To bzdura to musi byc gamon nie lekarz,dobry sprzet +specjalita i nie ma mowy o pomyłce. Odpowiedz Link Zgłoś
malwisul Re: nie wierzę..... 20.06.09, 16:24 jak robiłam usg za 50zł lekarz powiedział że chyba chłopiec, ale nie można nigdy mówic na 100% na następnym za 120zł u innego lekarza (słyszałam wcześniej że ten stawia wózek jak się pomyli) stwierdził że 100% dziewczynka i wyszła dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo teoretycznie nawet po urodzeniu 12.05.09, 11:32 jak sie nie zmieni po 20-40 latach po urodzeniu to raczej juz do smierci taka zostanie Odpowiedz Link Zgłoś