Dodaj do ulubionych

póżna ciąża

12.12.03, 15:22
Kiedy urodzę nasze trzecie dziecko będę miała skończone 34 lata i 3m-
ce.Lekarz coś napomknął o badaniach genetycznych,które przydałyby się w
takim wieku.Czy to naprawdę niebezpieczne?Która z Was urodziła w takim
póżniejszym wieku zdrowe, zwyczajne dzieci?Boję się i wolę nie myśleć o tych
złych możliwościach...Napiszcie o pozytywnych przypadkach,proszę.Dwójka
starszych to cudowne, zdrowe wariaty.
Obserwuj wątek
    • bibba Re: póżna ciąża 12.12.03, 17:18
      Pewnie, zrob sobie testy jak chcesz, ale wiesz, ja mialam dziecko jak mialam 31
      lat, czy te 3 lata roznicy to az tyle, zeby u mnie bez problemu a u ciebie
      ryzyko? Mam nadzieje ze inne starsze mamy (ale wiesz, 34 to nie jest pozno) ci
      odpisza z prawdziwym doswiadczeniem, ja ci zycze zdrowego rozsadku i optymizmu.
      Nie daj sie zwariowac.

Bibba
      • ania336 Re: póżna ciąża 12.12.03, 22:33
        Dzięki,staram się nie martwić.A co do testów to nie wiem, są trochę ryzykowne,
        a co mi z nich? czy przy złym wyniku zrezygnuję?nie wyobrażam sobie tego, to
        niemożliwe. NIe wiem co zrobię za te parę tygoni, teraz dopiero 5. Cześć.
        • bibba Re: póżna ciąża 12.12.03, 23:13
          Ania, powodzenia, tak bardzo ci zycze wszystkiego dobrego. Sluchaj, TYLE KOBIET
          ma dzieci pozniej, nie martw sie.

Ja planuje druga ciaze na luty 2004, jak bobas sie urodzi, o ile wszystko na
          czas, to bede miala 33 lata i to jeszcze nie koniec! A znam kilka kobiet po
          oraz grubo po30stce i kazda miala zdrowe dziecko!

Trzymaj sie!
          Bibba
    • lemona1 Re: póżna ciąża 13.12.03, 01:41
      Nie martw się, jesteś za młoda!!!
      Ja w grudniu skończę 36 lat, mam dwóch synków, po 11 letniej przerwie będziemy
      mieć malutkiego bobaska, jestem w 27 t, byłam na amniopunkcji w Centrum Zdrowia
      Dziecka, zostałam tak zestresowana przez lekarzy i literaturę mozliwością
      powstania wad, ze zgodziłam się na to badanie, nie po to by podejmować jakies
      decyzje, ale zeby wiedzieć czego mam się spodziewać i w spokoju przechodzić tę
      ciązę.
      Badania wyszły OK!!!! dzidzia rośnie i kopie. Acha, wcześniej, przed tą ciążą
      jeden z lekarzy stwierdził że mam niedrozne jajowody i jeden jajnik nie
      działający, powiedział tylko invitro, ryczałam tydzień. Jakie invitro??? Jestem
      w normalnej ciąży!
      Nie przejmuj się, babki są nieprzewidywalne i to jest nasza siła!!! smile))
      Pozdrawiam ciepło, będzie O.K.
      lemona1 + smile 27t
    • edorka1 Re: póżna ciąża 13.12.03, 09:24
      Urodziłam pierwsze dziecko kiedy miałam 32 lata, teraz mam niemal 34(w
      styczniu) i za pare dni urodze drugie. Nie robiłam żadnych badań poza
      przeziernościa karkową - ale to standart przy USG. Dla świętego spokoju możesz
      zrobić...Ale wszystko będzie ok, nie jestesmy jeszcze takie stare smile))!!!
      • ania336 Re: póżna ciąża 13.12.03, 11:17
        Dzięki, to co piszecie(i że w ogóle piszecie)jest bardzo pocieszające.Sama już
        zaczynam myśleć,że przesadzam z tym strachem,tym bardziej jak patrzę na moje
        szalejące w domu maluchy.Będzie dobrze, bo musi,nie zgadzam się na złą wersję
        wydarzeń.Gdzieś tam mały straszek zostaje, ale..Jeszcze raz dziękuję za DOBRE
        SŁOWA.Pa.
        • agga_ma Re: póżna ciąża 13.12.03, 14:32
          Ja mam teraz 29 i rodze pierwsze dziecko, mam zamiar miec jeszcze jedno za
          jakies 3-5 lat smile
          Moja sasiadka lat 39 urodzila pol roku temu kolejne dziecko zdrowe i
          brykajace smile
          pozdrawiam Aga i Dawidek
          • ainer1 wcale nie późna ciąża :) 13.12.03, 15:32
            mam 29 lat i tuz przed 30tymi urodzinami uroze pierwszedziecko, a mam dalsze planysmile
            obie mamy (mama i tesciowa) 30 lat temu urodzily w wieku lat 31 i 33 oraz w
            wieku 34 - wszystkie dzieci zdrowe i ok, a technika spzred lat 30tu smile
            moja kuzynka - druga dzidzia w wieku lat 32 - ok
            Mysle, ze granica wieku po pierwszesie obniza a po drugie - jest sprawa bardzo
            indywidualna.
            Moze poinformuj lekarza, ze nie zamierzasz mzieniac zdania co do posiadania
            dziecka wiec po co ci takie badania? albo co Ci one dadza?

powodzenia!

Renia
    • regisj Re: póżna ciąża 14.12.03, 13:52
      witam
    • edki16 Re: póżna ciąża 16.12.03, 20:23
      Nie daj się zwariować, jaka późna ciąża ? Gdybyś miała 10 lat więcej albo
      rodziła poraz pierwszy to rozumiem . 7 tyg temu urodziłam zdrowego synka mając
      37,5 lat.Jesteś bardzo młodą mamusią więc zdrowo się odżywiaj, odpoczywaj i
      życzę szczęśliwego porodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka