1handlowy 16.07.09, 09:40 jestem w 39 tygodniu od 2 dni mam bóle jak na okres i do tego dziwne plamienie -czy to normalne nie wiem co mam robić czy zgłosic się już do szpitala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: 39 tydzień i dziwne 16.07.09, 09:44 te bóle to skurcze. Policz co ile występują. jak jesteś pierworódką to jak będą co 7 minut możesz jechać do szpitala, jak wieloródką to jedź jak będą co 10 minut. A plamienia to najprawdopodobniej czop śluzowy. W sumie to możesz i teraz podjechać na IP. Zbadają cię, zobaczą czy robi się rozwarcie i będziesz wiedziała mniej więcej na czym stoisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.21 Re: 39 tydzień i dziwne 16.07.09, 12:29 Witam, te plamienie tio prawdopodobnie rozwarcie szyjki, mozesz się spodziewać, że w każdej chwili zaczną się skurcze, a ucisk w dole brzucha moze sugerować, ze głowka dziecka wchodzi pomału do kanału rodnego, zyczę szybkiego rozwiązania, pozdrawiam, Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
lilabe1 Re: 39 tydzień i dziwne 16.07.09, 12:36 To pierwsze oznaki zbliżającego się porodu i o ile czynność skurczowa macicy będzie bez zarzutu zacznie się poród Odpowiedz Link Zgłoś