katarzyna120300 23.07.09, 08:42 witam. mam pytanko. czy podczas stosunku plemniki nie wnikną do dziecka i nie zagrażają. prosze o odpowiedz. jestem w 21 tyg ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabcia35 Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 10:10 Wróciłaś ze swoimi pytaniami Jak to miło, już było tak nudno Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 10:29 odpisze jak urodzę, bo moze sie okaże że moja córka będzie cała w plemnikach???!!! ale zaraz zaraz, synek urodził się cały w białej mazi - jestem przekonana, ze to plemniki... chyba mu nie zaszkodziły, lekarz nic nie stwierdził ALE jest taki ruchliwy, że teraz zaczynam przypuszczać, ze to po tych plemnikach Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 10:41 No, bo to przeciez jasne że wnikają. Wciskają się przez wszystkie otwory naturalne ciała płodu. Jeśli wnikna przez otworek gębowy, może dojśc do zachłyśnięcia, przez nosek- spowoduje, ze płód będzie miał zatkany nos i nie będzie mógł swobodnie oddychać przez tenże własnie nos. Wnikniecie przez uszka grozi głuchotą, przez gałki oczne ślepotą, przez odbyt lub drogi rodne moze spowodować ciążę u płodu. Wtedy ciąża matki ulega przedłużeniu o kolejne 9 mscy. Plemniki potrafią też niczym trypanosoma gambiense (pasozyt gambijski)penetrowac przez powłoki skóry do jej najgłębszych warstw czyniąc w ten sposób trudne do opisania szkody i spustoszenie. DLATEGO, należy unikać kontaktu z plemnikami w czasie ciąży, a szczególnie od 21 tygodnia gdy aktywność płodu, jego częste otwieranie buźki jest wzmożone. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 11:13 żabcia nie strasz!!! plissssssssssssssssss połknęłam wczoraj plemniki czy coś mi grozi????? HEEEEEEEELP Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 ala.81 23.07.09, 11:28 Przykro mi to mówić ala.81,ale powinnaś wiedzieć, ze połykając plemnik czeka Cię niestety ciaża pozamaciczna zwana dalej zołądkowo- jelitową Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 10:37 Jasne ze wnikaja, wchodza w uszy, oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbea Re: Ciąża a plemniki IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.09, 11:13 Że wnikną to nic, ale potem się zaczną rozkładać i będzie dziecku w macicy śmierdziało. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 11:16 ja jeśli to dziewczynka to może urodzi się od razu w ciąży!!!! a chłopiec...o rany...może juz zawsze lubic plemnniki Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 11:37 hmm to juz nie wiem co gorsze, zeby moj syn połykał swoje pozniej czy cudze.........?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia030184 Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 19:58 zastanów się dziewczyno zanim kolejny raz zapytasz,gdzieś ty się chowała Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: Ciąża a plemniki 23.07.09, 15:54 Plemniki nie zagrażają dziecku. Mają do pokonania kwaśną wydzielinę pochwy, zamkniety kanał szyjki, śluz szyjkowy, błony płodowe... Odpowiedz Link Zgłoś