Dodaj do ulubionych

Wczesne objawy ciąży

02.08.09, 15:28
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jakie są wczesne (do 5 tyg po zapłodnieniu) objawy ciązy. Nie chodzi mi o wymienienie wszystkich, ale tych najczęstszych oraz podanie mniej więcej po jakim czasie one występują. Zdaje sobie sprawę, iż każda kobieta ma różne objawy, dlatego podkreślam, że chodzi mi o te najczęstsze smile
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • martabg Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 15:29
      Najczęściej zanika zdolność korzystania z wyszukiwarekwink

www.google.pl/search?hl=pl&q=wczesne+objawy+ci%C4%85%C5%BCy&lr=
      • strozcnoty Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 15:33
        Fajnie, ale mój nick chyba wyraźnie mówi, że jestem facetem smile
        Poza tym przeszukałem multum stron, ale tam nic tak szczegółowo jakbym chciał nie jest opisane, dlatego postawnowiłęm poradzić się tutaj smile
        • martabg Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 15:38
          To faceci nie korzystają z wyszukiwarek?smile

Drugi z wyników:
          www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,488,Wczesne%
          20objawy%20ci%C4%85%C5%BCy

Szczegółowo i naukowo, czego chcieć więcej?
          • martabg Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 15:39
            www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,488,Wczesne%20objawy%20ci%C4%85%C5%BCy
            • strozcnoty Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 18:41
              Nie do końca o to mi chodziło, ale dziękuje smile Jakby ktoś jeszcze chciałby pomóc będe wdzięczny.
              • martabg Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 18:50
                A o co dokładnie?

P.S. Jak dobrze tej cnoty strzegłeś, to się nie bój;P
                • nutka07 Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 19:46
                  Moze mu sie nie udalo i stad to pytanie wink
    • aniake1 Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 18:59
      Ja nie miałam żadnych oprócz spóźnienia okresu i bólu piersi, objawy
      czyli wymioty, mdłości itp zaczęły się w 7-8tyg
      • strozcnoty Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 19:25
        Chodzi o to, że moja dziewczyna strasznie sie stresuje prawdopodbonym zajściem w ciąże. Poczytałą w internecie o różnych objawach, również to co pisały mniej rozgarnięte kobiety, co spowodowało jeszcze większy stres.
        Jak do tej pory (około 5 tyg od domniemanego zapłodnienia) nie wystąpiły praktycznie żadne objawy. Ale np ma temparature powyżej 37 stopni (max do 37.4) tylko wiczorami, rano i podczas całego dnia tem jest normalna, czasami ma zgage, ale przed domniemanym zapłodnieniem też czasem się pojawiała. A dalej nic, oprócz wymienionych dwóch "objawów".
        Dla mnie są one wynikiem silnego stresu wywołanego ciągłym myśleniem o ciąży. Dlatego chciałem wiedzieć, czy są jakieś inne bardziej konkretne objawy, po których można byłoby stwierdzić (nie w 100% oczywiście) czy doszło do zapłodnienia czy nie. Testu jak i badania u ginekologa boi się jak diabli, a okres wypada na 8-9 sierpnia. Z drugiej strony czytałem, że silny stres może przesunąć okres...
        • strozcnoty Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 19:44
          Zapomniałem dodać najważniejszego, że moja luba bierze tabletki od ponad roku smile
          • nutka07 Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 19:49
            Niech zrobi test skoro minelo 5tyg. od domniemanego zaplodnienia. Powinnien byc
            pozytywny. Wychodzi tez na to, ze maiala okres planowo? a pomimo tego sie boi. Tak?
            • strozcnoty Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 20:01
              Nie, nie miała jeszcze okresu, zresztą przy tych tabletkach nie ma się okresu, one wstrzymują owulacje. Teraz czeka na krwawienie po odstawieniu tabletek, które powinno nastąpić w pt lub w sobote (tak miała do tej pory).
              • martabg Sam sobie odpowiedziałeś na wątpliwości 02.08.09, 20:08
                Wstrzymują owulację- więc co ma się zapłodnić?...
                • strozcnoty Re: Sam sobie odpowiedziałeś na wątpliwości 02.08.09, 20:22
                  I otóż to. Ale moja dziewczyna obawia się wpadki. Tak jak mówiłem naczytała się różnych rzeczy w internecie i teraz się boi. A bierze te tabletki regularnie, nie zapomina, nie pije alkoholu po nich. Wcześniej uprawialiśmy wielokrotnie seks i było ok,tylko teraz uważa, że cos jest nie tak...
                  • martabg Re: Sam sobie odpowiedziałeś na wątpliwości 02.08.09, 20:28
                    Ona się obawia, że w tym ostatnim czasie bez tabletek mogła zajść?
                    W tej przerwie?
                    Bo to pewnie stąd te 5 tygodni od zapłodnienia...

Ja ją trochę rozumiem, miałam sama podobne schizy, ale to było jak
                    miałam 17 latsmile

Skoro bierze wszysto jak trzeba, to ty sie już nie bój, wszystko
                    jest w porządku. Gorzej z twoją dziewczyną... Bo jak ona tak się
                    boi, to seks z pewnością nie jest dla niej przyjemny, jest źródłem
                    strachu.

Krótka piłka- szansa, że twoja panna jest w ciąży jest minimalna.
                    Jeśli schizuje dalej, zaprowadź ją do laboratorium na testy z krwi
                    BetaHCG. Zrobi ich kilka to jej przejdzie.

• strozcnoty Re: Sam sobie odpowiedziałeś na wątpliwości 02.08.09, 20:41
                      Niee, uprawiamy seks tylko wtedy, gdy bierze tabletki. O seksie w czasie tej przerwy nie ma mowy, nawet czekamy kilka dni po tym jak znow zacznie brac.
                      Dla mnie sprawa jest jasna, a chciałem porady, żeby właśnie uspokić moją dziewczyne smile
              • nutka07 Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 20:58
                Skoro mowi, ze do zaplodnienia moglo dojsc ok 5tyg. temu, od tamtej pory nie
                miala okresu to co ile ona ma krwawienia?
                • strozcnoty Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 21:02
                  Nie 5 tygodni, tylko 2-3 tyg temu smile A ma je bodajze raz na miesiac, gdy ostawia tabletki na 7 dni.
                  • nutka07 Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 21:49
                    Wyzej napisales inaczej, wiec nie moglam zrozumiec wink W sumie jest jeszcze
                    tydzien czasu. Jak tak badzo sie stresuje to niech idzie na badanie krwi, zeby
                    sprawdzili BetaHCG. Wszystko bedzie jasne.
                  • nutka07 Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 21:51
                    A tak odpisujac na temat smile to mnie zaczely bolec bardzo piersi, bez porownania
                    do bolu w poprzednich cyklach. To bylo minimum tydzien przed spodziewana
                    miesiaczka i juz wtedy cos mi nie gralo wink

Zycze pomyslnego dla Was rozwiazania smile
        • martabg ? 02.08.09, 20:05
          Okres wypada na 8 sierpnia, więc od zapłodnienia (potencjalnego) to
          tydzień. Nie wiem więc, skąd jej się te 5 tygodni wzięło...
          Ona bierze tabletki, nie ma więc owulacji, nie ma więc skoków
          temperatury. Ponadto tabletki w różny inny sposób uniemożliwiają
          zapłodnienie.

Szczerze? Twoja luba panicznie boi się ciąży, więc zadbaj o to, by
          się nie bała. Jeśli ją to uspokoi, to kochajcie się z dodatkowym
          zabezpieczeniem, bo inaczej takie schizy będzie miała co miesiąc. A
          tego już współczuję.
    • bubax1 Re: Wczesne objawy ciąży 02.08.09, 22:21
      Ja też przez pewien czas jak brałam pigułki to miałam schizę,że mimo
      to zajdę w ciążę. Pomyślałam sobie jednak,że jeśli zaszłabym w ciążę
      to byłabym tym 0,01% przypadków i tak pchający się na świat dzidziuś
      zasługiwałby na pochwałęsmile W końcu zdrowi ludzie starają się o