Dodaj do ulubionych

USG Katowice-Sosnowiec

28.12.03, 14:18
Witajcie przyszłe Mamusie!
W styczniu powinnam udać się na połówkowe USG. Czy znacie miejsca gdzie
wykonywane są badania USG w Katowicach bądź Sosnowcu na bradzo dobrym
sprzęcie i fachowo (pod kątem wykrywania ewentualnych wad płodu). Jak
wygląda wówczas możliwość zdrobienia zdjęć? Czy słyszałyście coś o technice
3-D?
Obserwuj wątek
    • boston46 Re: USG Katowice-Sosnowiec 29.12.03, 12:42
      USG 3D w naszym regionie robią w Rudzie śląskiej (Fundacja Godula Hope)w NZOZ
      Genom, ul. 1 maja 339: tel; (032) 244 46 63. Polecam p. dr Lewandowska - bardzo
      miła kobitka a USG jest super. Pozdrawiam,Ania
      • kasia26n Re: USG Katowice-Sosnowiec 30.12.03, 09:50
        czesc1 tez jestem z sosnowca i rowniez z checia zrobilabym sobie porzadne usg,
        mam tylko pytanie... ile kosztuje taka przyjemnosc? tzn chodzi mi o to lepsze
        usg?
        pozdrawiam
      • marta406 Re: USG Katowice-Sosnowiec 09.02.04, 12:35
        Czesc mam pytanko czy na tym usg 3d dostaje sie jakies zdjecie albo czy mozna
        nagrac na kasete ?? Pozdrowienia
    • boston46 Re: USG Katowice-Sosnowiec 02.01.04, 13:47
      Hej. Ja za pierwsze USG 3D płaciłam 70 lub 100 zł, nie tanio ale warto.
      Następne kosztują 50 zł. Najlepiej zadzwoncie i zapytajcie Pozdrawiam, Ania
      • atka22 Re: USG Katowice-Sosnowiec 02.01.04, 14:55
        hej dziewczyny,

sama chodzę do lekarza w Katowicach, toteż zainteresował mnie temat tego USG -
        mój lekarz robi regularnie, ale nie sądzę, żeby miał super sprzęt. No więc
        zadzwoniłam na podany nr do Rudy. Niestety okres świąteczny - trzeba dzwonić w
        poniedziałek, ale pan wyjaśnił mi b ważną rzecz. Otóż z tego co zrozumiałam USG
        3D - daje obraz trójwymiarowy, ale nie służy do wykrywania ew wad płodu. W tym
        celu nalezy wykonać inne USG - ta placówka posiada ponoć najlepszy tego typu
        aparat na Śląsku - które jest przeprowadzane przez specjalistę i analizowane
        przez jakiś program komputerowy. Niestety nie pamiętam jak to drugie się
        nazywa sad( Trzeba dzwonić. Inna rzecz - słyszałam, że ponoć USG nie wykrywa wad
        o podłożu neurologicznym, więc zastanawiam się czy warto się stresować... Sama
        nie wiem - robić je czy nie,
        pozdrawiam mamuśki i maleństwa
        • anulka222 Re: USG Katowice-Sosnowiec 03.01.04, 18:34
          Dziewczyny,

Wiem że dobre USG badające wszystko co możliwe tj. przepływ krwi, rozwój komór
          i przedsionków, nerki, kończyny robi Pani doktor Włoch, która specjalizuje się
          w USG płodu. Oczywiście prywatnie, w Ligocie. Jeśli ktoś jest zainteresowany
          mogę podać numer telefonu. Ja też tam idę w połowie stycznia. Badanie trwa
          około godziny.

Ania
    • kj74 Re: USG Katowice-Sosnowiec 05.01.04, 09:48
      Dziewczyny bardzo dobry sprzęt (ale nie 3D) i jeden z najlepszych specjalistów
      (od chorób prenatalnych) są na Kościuszki 42. Ten dr to pan Marek Kudła.
      Badanioe trwa (samo usg) ok. 30 minut. Pan doktor analizuje każdą "część"
      maleństwa. Bardzo dokładnie wszystko opowiada. Ja jestem z Rybnika i uważam, że
      warto było (byliśmy na połówkowym i w 30 tygodniu). Jeżdżą do niego ludzie
      nawet z Pszczyny, Bielska, Żor. Badanie kosztuje 120 zł, w tym jest kilka zdjęć
      i nagranie na kasetę.
      Mam porównanie z jakością sprzętu i badania u nas w szpitalu i w K-cach (bez
      porównania!!!!!), no i sam doktor jest wspaniały.
      Jak coś to podaję telefon (po 15.00) 251-48-40

Pozdrawiam
      kj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka