Gość: Xymena IP: *.dolsat.pl 17.08.09, 15:10 Od 3 tyg. zażywam cordafen, teraz zaczynam tydz. 37 i to jest ostatni tydzień brania leku. Kiedy po odstawieniu cordafenu urodziłyście? Czy było to "od razu" czy jednak trzeba było trochę poczekać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma12 Re: Codafen- do dziewczyn, które brały 17.08.09, 16:35 ja odstawiłam 3 dni temu i cały czas czekam a tu ani 1 skurczu Odpowiedz Link Zgłoś
johannanene Re: Codafen- do dziewczyn, które brały 17.08.09, 17:06 ja odstawiłam w połowie lipca i jeszcze nie urodziłam ale pewnie to indywidualna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Codafen- do dziewczyn, które brały 17.08.09, 17:28 Łykam to cudo od 20 tc. Obecnie jestem w połowie 37tc i łykam 6x1 tabletkę. Ze słów mojej pani doktor zrozumiałam, że odstawię to dopiero po porodzie. W poniedziałek wizyta, muszę koniecznie o to zapytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xymena Re: Cordafen- do dziewczyn, które brały IP: *.dolsat.pl 17.08.09, 20:06 Mnie kazano odstawić w 37 tyg., kiedy to już będzie można bezpiecznie rodzić. Lekarz przepisał mi cordafen na skurcze, których w ogóle nie wyczuwałam, za to miałam i mam bardzo twardy brzuch i uczucie ciągnięcia w dół- grozi(ł) mi przedterminowy poród, dziecko od 2 tygodni ułożone niziutko w kanale rodnym, gotowe do wyjścia- przy badaniu lekarz stwierdził zgładzoną szyjkę, główka dziecka w kontakcie. I tak się zastanawiam, czy po odstawieniu przyjdzie mi czekać jeszcze parę dni czy faktycznie wszystko od razu poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Cordafen- do dziewczyn, które brały 17.08.09, 21:49 Z tego co zdążyłam się zorientować, to twardy brzuch jest właśnie oznaką skurczy. Stąd Cordafen jak sądzę. W każdym razie u mnie tak było. Brzuch jak kamień, magnez nie dawał rady, więc biorę Cordafen. Odpowiedz Link Zgłoś