elemele_1 27.08.09, 15:37 Pytanie do mam - czy wkładki laktacyjne okazały się dla Was przydatne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia28b Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 15:40 dla mnie średnio, ale u mnie właściwie trudno było mówić o prawdziwym karmienu piersią. ale tak z lektury postów niektórych mam, które rzeczywiście karmią, to są bardzo przydatne, a czasami... wypadałoby się całymi opakowaniami waty poobkładać, żeby się skąpać w mleku niczym Kleopatra Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 15:47 przy karmieniu tylko piersia jak dla mnie niezbedne do zycia w spoleczenstwie, inaczej zdarzalo sie ze do sklepu za rog nie szlo dojsc bo kanaly dojne sie otwieraly i dwie plamy od razu... Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 15:56 mi przydaly sie przez pierwsze 1-1,5 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
marylenkag Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 16:02 jak najbardziej przydatne Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata28 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 16:15 Dla mnie były niezbędne Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 16:23 Dla mnie też. Cały początek karmienia używałam. A i później też nieraz były potrzebne. bez nich wiecznie chodzilabym z plamami na bluzce. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Marylenkag, sygnaturka 28.08.09, 07:59 lektira przyczepionego na górze wątku się kłania Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 16:40 Nie ma opcji wogóle bez.. Będziesz mokra chodziła i cuchnęła na kilometr. I wkładki też musisz sobie wybrać odpowiednie. I zmeiniać często. Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka.easy Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 18:47 bardzo, bardzo, bardzo przydatne a nawet niezbędne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 19:17 Dla mnie przy pierwszym dziecku były niezbędne. Najlepsze okazały się canpol - mimo że grube, nie było ich widać pod bluzką. Inne niby cieńsze, a bardzo się odznaczały. Przy drugim dziecku zaś nie użyłam ani jednej wkładki laktacyjnej A karmiłam piersią nawet dłużej niż pierwsze. Chyba się po prostu uregulowało szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 27.08.09, 21:06 Mi się przydały, szczególnie przez pierwsze tygodnie. Polecam Penaten, przyklejane, wygodne, grube i bardzo chłonne Odpowiedz Link Zgłoś
kawowaa polecam Johnson & Johnson 27.08.09, 21:13 lub te ktore mają jak pampersy taki zel..tzn wkladka zamienia sie w zel a nie jest mokra.. bella są do du.... Odpowiedz Link Zgłoś
malibuemi Popieram Johnson & Johnson 28.08.09, 08:13 dla mnie najlepsze a wypróbowałam wszystkie na rynku bo mleko cieknie ze mnie nieustannie Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: polecam Johnson & Johnson 31.08.09, 22:00 ja tez polecam J&J - jako najlepsze z tych które uzyuwałam (jakosc do ceny), canpolu sa takie sobie, ale za to mało kosztują więc jeszcze moga być. Avent - tez taki sobie, lepsze od canpola, ale i droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 28.08.09, 00:38 Niezzbędne i w dzień i w nocy! Inacze obudzisz się zalana mlekiem, wszystko mokre koszula i prześcieradło nawrt, Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 28.08.09, 09:55 Używałam długo przy córce, kilka miesecy , potem mi sie unormowała laktacja, teraz przy synku po 2-3 tygodniach mogłam przestać ich używać. Niemniej uważam że są na początku niezbędne, a pote sama zobaczysz. Acha na poczatku kupowałam najtańsze wkłądki belli i canpolu, przez co brodawki cały czas miałam mokre i nieoddychajaće i zaczeły mi pękać. Dlatego polecam zawłaszacza na poczatek kupic pożadne, z wkładem chłonącym. Pomimo że są one drozsze opłaca je sie bardziej bo nie trzeba zmieniac tak często. Odpowiedz Link Zgłoś
karola2009 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 30.08.09, 09:55 dla mnie bardzo przydatne gdy ich zapomniałam zaraz bluzka była mokra. Odpowiedz Link Zgłoś
mania805 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 31.08.09, 08:37 Mi były potrzebne w dużych ilościach . Odpowiedz Link Zgłoś
agik82 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 31.08.09, 08:47 używałam w ilościach hurtowych Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 31.08.09, 09:45 Dla mnie niezbędne prze ok. rok karmienia. Później mogłam odstawić (wkładki, znaczy się ) Polecam Babydream z Rossmanna. Tanie, a dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 31.08.09, 15:23 zupełnie nie! nie miałam nawału po porodzie, nic mi nie ciekło i nie cieknie do tej pory (3 miesiące po porodzie) całe opakowanie wywaliłam do śmieci ale widzę że jestem tu wyjątkiem Odpowiedz Link Zgłoś
gemma_20 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 31.08.09, 15:27 zoofka: cenna ta Twoja uwaga pod odpowiedzią. Też zauważyłam, że dużo ludzi traktuje te dwa słowa jak synonimy I również mnie to mierzi Odpowiedz Link Zgłoś
bartusek2007 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 31.08.09, 15:33 karmiłam synka przez prawie 20 miesięcy i ani razu wkładki nie były mi potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 31.08.09, 21:56 do tej pory uzywam, młoda ma 8 m-cy. Sa kobiety, które nie potrzebuja prawie wcale Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 01.09.09, 21:05 Nieodzowne. Karmię 5 miesięcy i nadal ich używam. Nie wyobrażam sobie co by to było bez wkładek. Odpowiedz Link Zgłoś
3.mamuska Re: wkładki laktacyjne - przydatne? 03.09.09, 12:40 W moim przypadku tak samo jak podpaski czy tampony przy @, nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez nich w społeczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś