Dodaj do ulubionych

jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 20:23
Pomóżcie, jest 1,5 tyg odkąd odstawiłąm duphaston, krwawienie było
duze, teraz już bardzo małe plamienia, jednak przez półtora tygodnia
BHCG spadło z 3880 do 1250, czy to nie za wolny spadek?? Wydawało mi
sie ze ten spadek powinien być szybszy...Wolałabym zeby obyło się
jednak bez doczyszczania....
Obserwuj wątek
    • Gość: Mila Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 20:55
      Ja nie brałam duphastonu ale jak poroniłam to beta spadło tez o
      połowę .....hm lepiej może idz do lekarza!
      • Gość: igula wolny spadek Beta HCG IP: 89.72.18.* 07.09.09, 21:02
        moze ktoś spotkał się z taką sytuacją i coś doradzi ...
        jestem 5 tyg. po poroniniu i łyżeczkowaniu. Wynik histopatologiczny: doczesna i
        łożysko (żadnych martwic, zaśniadów - niby wynik ok)
        Długie krwawienie - 3 tygodnie, potem tydzień przerwy i znowu. USG robione przez
        dwóch specjalistów: czysto, żadnych resztek, torbieli, guzów. Nie ma co
        łyżeczkować drugi raz
        ALE ...
        Beta hcg - 4 tygodnie po zabiegu - 140
        Beta HCG - 5 tygodni po zabiegu -80
        spada, ale powoli, lekarz karze za kilka dni powtórzyć i na razie mnie nie straszy
        Przerażenie, czy ktoś sie z tym spotkał, oczym świadczy ta cały czas wysoka beta?
        • Gość: ig Re: wolny spadek Beta HCG IP: 89.72.18.* 07.09.09, 21:03
          czy są jakieś normy, jak szybko powinno spadać?
          czy można jakoś "zbić" betę lekami?
        • Gość: Mila Re: wolny spadek Beta HCG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 21:06
          Wydaje mi się , po moim przypadku że tak poprostu spada ta beta bo
          to przecież jest we krwi i musi troche czasu minac, żeby całkowicie
          spadła.
          • Gość: igula Re: wolny spadek Beta HCG IP: 89.72.18.* 07.09.09, 21:09
            To moje drugie poronienie - pierwsze co prawda było samoistne (bez zabiegu), ale
            wtedy beta po ustaniu krwawienia była 500, a po dwóch dniach już <2
            Więc chyba opowinna szybciej. Jak szuka się w necie informacji o powolnym spadku
            bety to trafia się na same straszne historie z zaśniadaem w tle
            • Gość: Mila Re: wolny spadek Beta HCG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 21:16
              Wiesz każy przypadek jest inny, jak lekarz wie że tak spada to sie
              niczym nie przejmujsmile
            • Gość: pit igula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 20:07
              a ile u ciebie przy pierwszym samoistnym poronieniu, trwało
              krwawienie?? Pocieszam sie tym ze krwawienie jeszcze całkowicie sie
              nie zatrzymało, jeszcze delikatnie krwawie, ale też nei wiem czy nie
              za długo bo to już 13 dzień....
              • goniam33 Re: igula 08.09.09, 23:09
                A w ktorym tygodniu ciazy poronilas? bo to ma duze znaczenie. U mnie
                bhcg spadalo chyba ok 6tygodni.
                • Gość: pit Re: igula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:32
                  poroniłam na przełomie 7/8 tygodnia, u mnie bhcg od początku wolno
                  rosło (od 50 do 10% co 48 godzin), najwyższy poziom jaki osiagneło
                  to 3880 więc mam tylko nadzieje ze to nie zaśniad. Krwawienie ciągle
                  jest, choć małe już prawie 2 tyg.
                • 3iga3 Re: igula 09.09.09, 15:12

goniam33 napisała:

> A w ktorym tygodniu ciazy poronilas? bo to ma duze znaczenie. U mnie
                  > bhcg spadalo chyba ok 6tygodni.

przy pierwszym samoistym poronieniu (6tc) krwawiłam ok. 5 dni (2 mocno i
                  boleśnie). Beta hcg było ok 500 po 5 dniach krwawienia, a po kolejnych dwóch
                  dniach <2

Teraz poroniłam w 11 tc (ciąża obumarła i łyżeczkownaie) i po 4 tygodniach 140,
                  a po 5 tygodniach 80. Według lekarza już powinno być zero, ale kazał zxrobić
                  jeszcze w piątek.

No i właśnie ... ta beta rzeczywiście wolno spada. I teraz na ile pewne są
                  badania histopatologiczne? Histiopatologia powinna wykazać ewntualny zaśniad,
                  prawdda? a nie wykazała
    • Gość: pit Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 13:59
      a czy nie wiecie moze czy jeżeli jest zaśniad to na początku beta
      rośnie bardzo szybko?? Bardzo sie obawiam tego zaśniadu, ale u mnie
      na początku beta rosła za wolno wiec mam nadzieje ze to nie jest
      zaśniad...
      • goniam33 Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie 09.09.09, 10:43
        Chyba powinnas sie wybrac do lekarza na usg. Moze macica sie
        samoistnie nie oczyscila? ja mialam lyzeczkowanie i po nim
        krwawilam/plamilam tak na prawde tylko 3-4dni...
        • 3iga3 Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie 09.09.09, 15:18

goniam33 napisała:

> Chyba powinnas sie wybrac do lekarza na usg. Moze macica sie
          > samoistnie nie oczyscila? ja mialam lyzeczkowanie i po nim
          > krwawilam/plamilam tak na prawde tylko 3-4dni...

Miałam usg w poniedziałek, lekarz nie widzi żadnych resztek - stwierdził, że nie
          ma czego usuwać drugi raz. Od zabiegu to było drugie usg. U mnie niepokojące
          jest właśnie to długie krwawienie no i beta, która nie chce wyzerować
    • 3iga3 Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie 08.09.09, 20:33

w ogóle jest jakieś wyjaśnienie oprócz:
      resztek po łyżeczkowaniu?
      zaśniadu?
      • Gość: pit Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 20:47
        nie wiem czy jest jakies wyjaśnienie dlatego pytam. Łyżeczkowania
        nie miałam. Czekam aż organizm sam sie oczyści, mam taką nadzieję
        ponieważ wciąż odrobinkę krwawię. Boję się tylko o zaśniad. Nigdzie
        nie mogę znaleźć informacji w jakim tempie BHCG powinno spadać po
        poronieniu samoistnym.
    • Gość: pit 3iga3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 15:16
      daj znac jak sie u ciebie zakończyło
      • 3iga3 Re: 3iga3 11.09.09, 19:25
        jeszcze się nie zakończyło. Dziś bhcg 53. Dzwoniąłm do lekarza, na razie mówi
        żeby się nie martwić - najważniejsze że spada, gdyby rosła wtedy byłby problem.
        Mam skontrolować za kolejny tydzień i oby była jeszcze niższa, bo jeżeli urośnie
        to znaczy, że tworzy się coś groźnioejszego. Dopóki spada mam być optymistką ..
        Tylko jakoś nie mogę. Żyję od badania do badania i boję się kolejnych wyników
    • Gość: emminka Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: 95.74.128.* 21.09.09, 23:29
      U mnie bHcg 2 tyg. przed lyzeczkowaniem 77156(to byl 7-8 tydz od OM),
      4 dni po zabiegu 3383,
      dokladnie 2 tyg. po 209...
      kolejne robie za 1,5 tyg
      • 3iga3 Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie 22.09.09, 14:32
        dzięki za odpowiedź. Ja po kolejnym tygodniu 30. To już 7 tyg. od zabiegu.
        Spada, trochę wolniej niż powinno , ale najważniejsze że spada. Lekarz kazał
        zrobić jeszcze po miesiączce, ale mam być dobrej mysli - powinno już być wtedy
        <5. Oby było. Zdaniem lekarza spada tak wolno, bo oczyszczam się jeszcze z
        jakichś pozostałości (tak niewielkich, że nie widać w usg) - i to tłumaczy to
        też moje długie krwawienie. Ale nie krwawię jużod ponad 2 tyg.
        • Gość: emminka Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: 95.74.117.* 03.10.09, 13:14
          I jak tam twoje beta,spadly do normy?
          Ja wczoraj robilam(dokladnie miesiac po zabiegu),ale wynik bede
          miala dopiero we wtorek-dam znac!
          Mnie martwi,ze jestem 31 dni po lyzeczkowaniu,a nie mam jeszcze @ i
          poki co to sie nawet nie zanosi...
          • 3iga3 Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie 05.10.09, 20:54
            Ja dopiero teraz miałąm miesiączkę - 8 tygodni po zabiegu, była inna niż zwykle-
            dłuższa, ale chyba nawet mniej bolesna mam nadziję że to była @ a nie znowu
            jakieś inne krwawienie-. W środę sprawdzam Bhcg. teraz to już powinno być zero.
            Jak spadnie to zaczynam robić badnia, które może wyjaśnią przyczynę ... Ale
            teraz martwię się tylko żeby spadło. To byłby taki powrót do normalności.
            Daj znać jak u Ciebie?

Gość portalu: emminka napisał(a):

> I jak tam twoje beta,spadly do normy?
            > Ja wczoraj robilam(dokladnie miesiac po zabiegu),ale wynik bede
            > miala dopiero we wtorek-dam znac!
            > Mnie martwi,ze jestem 31 dni po lyzeczkowaniu,a nie mam jeszcze @ i
            > poki co to sie nawet nie zanosi...
            • Gość: emminka Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: 95.74.176.* 06.10.09, 22:54
              Hej! dzis odebralam wyniki i moje beta(4 tyg od zabiegu) to 22 mIU,a
              w laboratorium gdzie to robilam norma to <3 ...Pewnie bede musiala
              jeszcze poczekac z 1-2 tyg az sie unormuja i wowczas tez przyjdzie
              @ ,bo poki co ani widu ani slychu po niej!
              Pozdrawiam
    • agnieszka.lojek Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie 05.10.09, 13:09
      Spadek jest wystarczający.
      • Gość: mimi Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 14:34
        U mnie było tak, zarodek przestał sie rozwijać w 7 tygodniu, od razu
        krwawienie, poronienie samoistne, beta spadała wolno, popędziałam do
        innego lekarza (podobno jeden z lepszych specjalistów w warszawie),
        powiedział zebym sobie dała spokój z robieniem tej bety, ze na usg
        jeszcze cos tam widać jakies pozostałości, ale zebym sie tym
        zupełnie nie przejmowała, bo takich małych to juz nikt nie bedzie
        łyżeczkował, miałam spokojnie czekać na ustanie krwawienia a potem
        na miesiączke. Ale krwawienie ciągle było, juz 6 tydzień krwawienia,
        nie wiadziałam co sie dzieje, w końcu jednego dnia na podpasce
        znalazłam "coś", co napewno nie było skrzepem. nastpenego dnia
        krwawienie ustało. Teraz czekam na mieisaczke a bhcg i tak mam juz
        nie mierzyc, bo jak by cos było nie tak, to albo byłoby widać na usg
        (zaśniad), albo miałabym gorączke. Pozdrawiam
        • Gość: emminka Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: 95.74.126.* 12.10.09, 00:41
          Ja mialam robione usg 8 dni po zabiegu i lekarz powiedzial,ze nie
          widac resztek,i ze sie wszystko ladnie goi...kazal tylko robic bete
          co 2 tyg poniewaz stwierdzil u mnie zasniad,ale jak sie okazalo z
          wyniku histo-pat zadnego zasniadu nie mam...
          Zmienilam lekarza...i ten kazal powtarzac bete co 2 tyg do pierwszej
          miesiaczki...i jak widac ladnie spada,ale cos powoli..
          Dzis juz mam 40 d.c.(5,5 tyg po zabiegu) a @ jeszcze nie ma...Czekam
          cierpliwiewink
          • Gość: karola Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 13:43
            Nie jestem sama z tym problemem. Czemu nas to spotyka? 13.10.09 miałam zabieg wyłyzeczkowanie. Zaśniad, ale czekam na wyniki. Nie wiem co robić, co myśleć moja 3 ciąża nie powiodła sie.W drugiej ciązy Dziecko w 32tc zmarło bo miałam gestozę.Tak poprowadził mnie lekarz.(Sprawa odbędzie się w sądzie, ale jeszcze muszę czekać) Mam macice dwurozną,jestem po cieciu cesarskim i teraz po długich przemysleniach postanowiłam zajść w ciąze i nie udało sie.......zasniad Za tydz. wizyta u doktora nie wiem co myśleć o co pytać? Myslę o najgorszym
            • Gość: karola Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 13:54
              a czy powyłyzeczkowaniu powinnam dostac antybiotyk?
              • Gość: emminka Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: 95.74.133.* 15.10.09, 00:33
                bardzo mi przykro,musialas naprawde duzo przejsc.
                Wiem co znaczy bol po stracie i oczekiwanie na wyniki...Mnie lekarz
                tak nastraszyl zasniadem,ze mialam tylko czarne mysli w
                glowie...przez 2 tyg chodzilam jak zakrecona,po 1.strata fasolki,a
                po 2.ten zasniad !na szczescie wyniki byly b.dobre i nawet nie bylo
                podejrzenia o zasniad...wiec radze ci,abys sie nie martwila na
                zapas,przeczekaj spokojnie,a wszystko sie wyjasni...glowa do gory!
                sciskam mocno i zycze powodzeniawink))
                p.s. mi po zabiegu przepisali antybiotyk i z tego co wiem to zawsze
                daja
                • Gość: karola Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 13:31
                  DZiękuje ci bardzo, podniosłaś mnie na duchu. Ale i tak sie boje.Martwi mnie, że nie dostałam antybiotyku.Mam nadzieję, że nie będzie komplikacji.Czuje się dobrze. Ale psychika......
                  • 3iga3 Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie 16.10.09, 18:58
                    Gość portalu: karola napisał(a):

> DZiękuje ci bardzo, podniosłaś mnie na duchu. Ale i tak sie boje.Martwi mnie, ż
                    > e nie dostałam antybiotyku.Mam nadzieję, że nie będzie komplikacji.Czuje się do
                    > brze. Ale psychika......

Ja dostałam po zabiegu doxycyklinę w szpitalu i jeszcze na 2 dni na wynos do
                    domu. Po 4tygodniach jak krwaiwienie nie ustępowało i zaczął pobolewać brzuch
                    summamed i po nim już było ok.
                    Bardzo Ci współczuję. Może to zabrzmi niestosownie ... wyobrażam sobie jakie to
                    strzaszne stracić dziecko w tak późnej ciązy, ale to że dotrwałąś do 32tc dla
                    mnie byłoby optymistyczne - ja obawiam się bariery I trymestru ... po ra drugi
                    straciłąm ciąże tak wcześnie
                    • Gość: karola Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 13:02
                      ja tez się obawiam kolejnej ciąży, nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka!Psychicznie czuje sie fatalnie, psycholog ni pomoze tylko urodzenie zdrowego dziecka. Co dzień mysle o swoim synku i płacze a teraz poronienie, dalej czekam na wynik histopat. i na wynik bthcg. Byłam u lekarza powiedział ze wyczyszczona macica jest ładnie i krwawiłam ok 8-10 dni z przerwami. Antybiotyku nie dał bo stwierdził ze nie trzeba, pic jogurty i kefiry! Jeżeli wszystko bedzie dobrze to za 3 mieś. mam sie starać.Ale nie wiem.... I dr. stwierdził, że badań genetycznych się nie robi i zapewnił mnie ze tak sie czasem dzieje i to nie znaczy ze cos jest nie tak ze mna czy chłopem... Bardzo dobry ten dr.szkoły anglo-amerykańskiej, ale nie wiem.....
                      • Gość: karola Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 13:08
                        Kochana nie wiem jak Ci pomóc co powiedzieć, może zmień lekarza na takiego co ma doktorat lub jest profesorem a najlepiej to udaj się do ginekologa, który zajmuje się rozrodczością on napewno bedzie szukał przyczyny. Ja mam w planach tez się do tkiego udać niech ktoś mi wyjaśni dlaczego to wszystko spotyka mnie... poronienie, gestoza, zaśniad.... macica 2rozna to może przez to? Nie wiem co mysleć....
                        • Gość: karola Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 18:21
                          odebrałam wyniki b hcg i wynik histopatologiczny i nie ma sladu zaśniadu, a tak mnie na straszyl lekarz a właściwie lekarze! Ciesze się, że to nie to, ale martwi mnie strata kolejnej ciąży. Kochane trzymam za was wszystkie kciuki!!!!!!!!!
                          • Gość: emminka Re: jak szybko bhcg powinno spadać-poronienie IP: 95.74.132.* 03.11.09, 21:51
                            Bardzo sie ciesze,ze u Ciebie wszystko okwink)))
                            Powodzeniawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka