pora-na-telesfora 07.05.10, 21:12 zaczynam 3 miesiac, za chwile zaczne sie "rozrastac" i szukam jakiegos dobrego kremu. mozecie cos polecic....? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala220 Re: poleccie jakis dobry krem 07.05.10, 21:49 szczerze? mi zadne kremy nie pomogly.. natluszczaj skore oliwka. Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 08:56 Męczyłam się z oliwką pierwsze trzy miesiące ciąży, bo kremy typowo na rozstępy zaleca się stosować po 1wszym trymestrze. Teraz stosuję Fissan i jestem bardzo zadowolona, ma tłustą ale nie lepką konsystencję, świetnie nawilża i natłuszcza skórę, mój brzuszek jest cały czas 'zdrowo' nawilżony. Poza tym jak na dosyć tłusty krem dobrze się wchłania. Kosztuje ok. 23zł za 200ml. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 + 08.05.10, 08:57 Dodam tylko jeszcze, że oprócz brzucha smaruję nim piersi, pośladki i uda Tak w razie Wu Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 10:25 ja używam kremu na rozstępy z oriflame i avon. po własnych obserwacjach mogę powiedzieć tylko tyle że ten z avnu jest bardziej wydajny. Też smaruję wszystkie powiększające się części ciała. Na plecy, ręce i nogi używam balsamu do bardzo suchej skóry z Czterech Pór Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
syllvietta Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 10:35 mustela, mustela i jeszcze raz mustela Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 11:17 Popieram - tylko Mustela ! Przy pierwszej ciąży nie pojawił się ani jeden rozstęp mimo że mam predyspozycje, teraz też nabyłam Odpowiedz Link Zgłoś
jombusiowa Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 11:01 Na noc oliwka, na dzien stosuję taki p/rozstępom z pharmaceris-a. Rozstępów brak (39tc)-choć skłonności mam bo z czasów dorastania zostały na udach i przy kolanach, ale mam mały brzuch więc może dlatego? Odpowiedz Link Zgłoś
sadzia87 Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 13:41 ja 34 tydzień i narazie nie mam ani jednego rozstępu- czyli z czystym sumieniem mogę polecić mój sposób- oliwka dla dzieci tylko że ja stosuję ją w gigantycznych wręcz ilościach, bo wlewam do wanny do kąpieli, po kąpieli w mokra skórę czekam aż wchłonie i potem jeszcze raz dziennie na suche ciało (jak np wiem że będe wieczorem powiedzmy w domu, żeby ciuchów nie brudzić ) i faktycznie odpukac w niemalowane narazie działa. Czasem zmieniam na inny balsam, powiedzmy raz w tygodniu, ale tylko po to, żeby mnie nie zaczął zapach oliwki drażnić i żeby pachniało mi w dzień inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
pora-na-telesfora Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 18:26 widze, ze oliwka jest najbardziej popularna. nie mam niestety dobrych doswiadczen z oliwka, tzn nie chodzi o efekty tylko o to, ze kiepsko sie wchlania i strasznie tlusta po tym jestem. moze za duzo staram sie wetrzec na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiasss Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 19:14 Ja stosuję kosmetyki firmy AA z serii Mama i Ja - krem na rozstępy, żel ujędrniający do biustu i krem do brodawek (strasznie mnie swędziały i bolały). Rano wcieram w uda, pośladki i brzuch (pamiętając o bokach!!!) krem przeciw rozstępom. Wieczorem natomiast smaruję całe ciało zwykłą oliwką do ciała, oraz piersi żelem ujędrniającym. Za 3 tygodnie mam termin porodu i jak na razie ani jednego rozstępu! Jednak uważam, że wszystko zależy od skóry i od tego czy ma ona tendencję do rozstępów. Dodatkowo wpływ ma przyrost wagi (ja przytyłam tylko 7 kg). Tak czy siak o skórę trzeba dbać! Szczególnie w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
mala220 Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 19:19 ja juz co prawda mam malenstwo, ale zagladam tu jeszcze czasem jak juz pisalam wyzej, mimo ze nie mam sklonnosci do rozstepow, stosowalam oliwke, 3 kremy (perfecta mama, mustela, firmy AA). na noc oliwke, na dzien krem.. a rozstepy i tak mi sie zrobily. najlepiej jednak natluszczala oliwka a rozstepy mam na udach dosc duze, ale na brzuchu ani jednego Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 20:17 ja używam kremu Ziajka....ale co kto lubi.... Odpowiedz Link Zgłoś
zaboklicka Re: poleccie jakis dobry krem 08.05.10, 20:14 jezeli chodzi o rozstepy to ponoc predyspozycje do ich tworzenia sa kluczowe-tez zaleza od tego jakie bedzie duze dziecko, czyli brzuch.. ale.. ja smarowalam sie chyba wszystkimi (wszystkie od ok.15-30zl), *Fissan:brzydko pachnie, zle sie wchlania, skora jest tlusta i lepka; *AA-bezzapachowy, dobrze sie wchlania; *Perfecta mama(DAX)-ladnie pachnie i bardzo dobrze sie wchlania (moj ulubiony), *Gerber-ladnie pachnie, troche gorzej wchlania sie niz Perfecta. Jezeli bedziesz smarowala sie 2 razy dziennie - nie powinnas miec rozstepow - ja smarowalam i nie mam(ale tez dzidzius nie byl dyzy, 3100g) Moje kolezanki smarowaly sie oliwka(i tą dla dzieci i spozywczą)i zwyklymi balsamami (ale czesto) i tez nie maja rozstepow.. Musteli nie uzywalam - wiem ze jest bardzo droga - moja znajoma jej uzywala, a i tak dostala po niej rozstepow. AHA! dobra rada - mi jej nikt nie dal - jak juz urodzisz to smaruj piersi kremem na rozstepy, bo jesli dostaniesz po paru dniach nawału pokarmu(ja dostalam z 3 na 4 noc) to skóra nie wytrzyma i beda rozstepy POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
hanka19841 Pharmaceris... 08.05.10, 22:01 krem zapobiegający rozstępom.....świetne opinie, super sie wchłania i nie zraża zapachem.... Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: poleccie jakis dobry krem 09.05.10, 20:16 zeli chodzi o rozstepy to ponoc predyspozycje do ich tworzenia sa > kluczowe-tez zaleza od tego jakie bedzie duze dziecko, czyli > brzuch.. ale.. z tym się nie zgadzam....czasem brzuch jest mały a dziecko duże...to zależy od kobiety....ja mam bardZO mały jak na 8 miesiąc i nikt mi nie wierzy, że już za chwilę koniec ciąży a wg usg dziecko jest duże... ale ta ostatnia rada jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 Re: poleccie jakis dobry krem 09.05.10, 21:50 zaboklicka napisała: > > *Fissan:brzydko pachnie, zle sie wchlania, skora jest tlusta > i lepka; I tu się z Tobą nie zgodzę, bo jak dla mnie konsystencja jest idealna, wchłania się bardzo dobrze i zapach też uważam za przyjemny To wszystko kwestia bardzo indywidualna, każda z nas ma przecież inne preferencje co do zapachu czy konsystencji kosmetyku. Odpowiedz Link Zgłoś
wolak.gabriela Re: poleccie jakis dobry krem 16.05.10, 01:18 Ja polecam trzy rzeczy: 1. najbardziej wydajna i bezzapachowa zwykła jadalna oliwa z oliwek z dodatkiem soku ze śieżej cytryny - tylko nie robić wiele na raz, bo później cytryna zaczyna specyficznie pachnieć - najlepiej na dwa dni do małej filiżanki. 2. ale oczywiscie najlepszy krem czy mikstura nie pomoże, jeśli mechanicznie skóry naciągać nie będziesz. Najlepiej sprawdza się ponoc "podszczypywanie" skóry brzucha - tak jak to się robiło w liceum z piłką do siatki - az do czerwoności. 3. Piersi oprócz oliwy z cytryną naprzemienne ciepło-zimne prysznice - lepsze ukrwienie i elastyczność skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
bonda2 Re: poleccie jakis dobry krem 29.05.10, 19:26 Ja tez jestem w 3 miesiącu i za radami kolezanek używam aktualnie oliwki dla dzieci po kapieli, zakupiłam też FISSAN ale dostalam od niego uczulenia i niewiem ale wg.mnie on nie za ładnie pachnie. Teraz będę kupować Mustella bo koleżanka używała i nie ma ani jednego rozstępu podobno tej firmy kosmetyki są b. dobre. Ale inna moja koleżanka używała zwykłych balsamow naprzemian z oliwką i tez nie ma rozstępow. Trzeba natłuszczać skórę i jak nie będzie sucha to podobno rozstępy się nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
vet32 Re: poleccie jakis dobry krem 30.05.10, 20:41 mam tendencje do rozstępów i kilku dorobiłam sie jako nastolatka, z okresu ciąży nie mam ani jednego - stosowałam Vichy krem przeciw rozstepom. polecem bardzo Odpowiedz Link Zgłoś