morgan 04.05.04, 13:17 Kiedy prawidłowo powinnyśmy odczuwać pierwsze ruchy dziecka? Jestem w 20-tym tygodniu i jeszcze nic nie poczułam. Czy mam czym się martwić, czy po prostu spokojnie czekać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
utka Re: Pierwsze ruchy dziecka 04.05.04, 14:41 Nic sie nie martw - w pierwszej ciazy pierwsze ruchy dziecka mozna poczuc nawet w 22 - 23 tygodniu. Szybciej czuja je kobiety bardzo szczuple i te, ktore kiedys juz rodzily. Dzieciatka sa najbardziej aktywne w nocy, wiec moze Twoj tez juz niezle dokazuje tylko Ty spiac tego jeszcze nie czujesz. Ja swojego bajtka poczulam dopiero pod koniec 20 tyg. Najpierw delikatnie postukiwal tylko wieczorkami, jak lezalam sobie na lozku, teraz tez juz w ciagu dnia czuje jego male rewolucje. goska i 22 tyg. juniorek Odpowiedz Link Zgłoś
morgan Re: Pierwsze ruchy dziecka 04.05.04, 17:28 Bardzo Ci dziekuję za słowa otuchy i gratuluję juniorka Mam nadzieję, że mój też już dokazuje. Może lada dzień coś poczuję. Wybieram sie za dwa tygodnie na usg, więc do tego momentu powinnam juz coś czuć, jeśli nie, to po prostu pójde wcześniej. Pozdrawiam ciepło Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
utka Re: Pierwsze ruchy dziecka 05.05.04, 12:34 Na pewno wszystko z maluszkiem jest ok i niedlugo sam Ci da znac o sobie. Moja kolezanka dopiero w 22 tygodniu poczula cos, co wreszcie na 100 % mogla zdefiniowac jako ruchy dziecka. Jak pojdziesz na usg to nie uwierzysz jak to malenstwo sie tam po brzuchu rozbija a my prawie nic z tego nie czujemy ... sciskam goska Odpowiedz Link Zgłoś