05.01.13, 12:59
Witam smile Jestem w 35 tyg i przytyłam 11.5kg. Przed ciążą ważyłam 52kg przy wzroście 167 cm. Słyszałam wiele opinii na temat ile kobieta w ciąży powinna przytyć(czytałam też wiele,ale wszędzie piszą inaczej) i sama już nie wiem czy tyje prawidłowo,a może za dużo za mało. Staram się pilnować wagi ale ciągle szybko mi przebywa tych kg. Jakoś ostatnio ciągle się martwię wszystkim. Może ktoś wie co nie co na ten temat.
Pozdrawiam serdecznie smile
Obserwuj wątek
    • iwona_woz Re: kg 05.01.13, 13:03
      W pierwszej ciazy przytylam 17 kg wszystko bylo ok. Teraz przytylam 12 ale ostatnie tyg szybko przybywam na wadze, mysle ze jeszcze 3 kg przytyje. Moim zdaniem nie tyjesz jakos strasznie a nawet jesli ciut za duzo to czym sie martwisz, lepiej jak przybierasz niz nie. Wazne zeby dzidzia rosla.
    • sharzan-ka Re: kg 05.01.13, 23:41
      zapewne najwięcej na ten temat wie Twój lekarz... jak wszystko jest ok, to poco szukasz sobie problemów??
      • pysia.78 Re: kg 07.01.13, 03:51
        Wzrost i waga przed ciaza 50-167,w pierwszej i drugiej ciazy przytylam ok 7-8kg.Dzieci 3.500-3.600.Mysle ze z twoja waga nie jest zle,waga to nie wszystko,wazne jak rosnie,rozwija szie dziecko, na to pytanie powinnas znac odp.
        • twitti Re: kg 07.01.13, 19:31
          Ja w pierwszej ciazy przytylam 10kg przy wzroscie 164cm (przed ciaza wazylam 50kg), nie objadalam sie, slodyczy malo jadlam. Mysle ze Twoja waga jest w normie. Ale najlepiej spytac lekarza.
          • gia_rom84 Re: kg 08.01.13, 17:31
            ja przed ciaza wazylam 49 kg.przytylam 20 kg.do porodu wazylam 69kg,,,jadlam wszystko czyli niczego sobie nie odmawialam (oczywiscie tego co moglam jesc w ciazy) coreczkaurodzila sie zdrowa jak ryba 3050,,,ale na zgubienie troche czasu mi zajelo prawie poltora roku.powodzenia
            • farfallina35 Re: kg 08.01.13, 18:38
              11,5 to niby duzo w 35 tyg?? Ostatnio mam wrazenie, ze zrobilo sie modne jaknajmniej przybieranie na wadze w ciazy a co niektore maja juz obsesje! To jest sprawa indywidualna i nie trzeba sie obzerac zeby przytyc 20 kg! Ja tyle przytylam w pierwszej ciazy bo zbierala mi sie woda od drugiego trymestru a spadlo 15 kg w 10 dni i reszta w ciagu 2 mcy a wyjsciowa mialam 50 przy 170 wzrostu.teraz jestem w 7 mc i juz mam 10 na + i moze znow dojde do 20, oby nie ale moje odzywianie jest wrecz ksiazlowe i co? I guzik z moimi planami. A to czy przytyjwmy 6 kg czy 20 kg nie ma wplywu na zdrowie dziecka.noo chyba ze sie jadlo tylko salate i pilo eode bo taka wariatke mialam okazje poznac, i z blizniakami przytyla "az" 6 kg!
              • farfallina35 Re: kg 08.01.13, 18:40
                Sorki za literowki ale ciezko pisac z telefonu
    • kerri31 Re: kg 09.01.13, 11:58
      Jest ok. Pod koniec ciąży zbiera się woda, która dodaje kilogramów. Niczym się nie przejmuj, wszystko zejdzie po porodzie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka