Dodaj do ulubionych

Ciąża a samolot

04.08.04, 08:56
Dziewczyny, czy któraś z Was leciała na początku swojej ciąży samolotem?
Jeżeli tak to jak się czułyście i czy lot samolotem ma jakiś wpływ na
początku ciąży?
Obserwuj wątek
    • dominika8 Re: Ciąża a samolot 04.08.04, 09:15
      Ja nie leciałam na początku ciąży, bo w połowie 4 miesiąca. Powiedz od razu
      przy odprawie, że jesteś w ciąży, i jak np często biegasz do toalety to sobie
      wybierz miejsce przy przejściu. Poza tym przejdź się kilka razy ( w zależności
      ile trwa lot oczywiście). Ja w jedną stronę zniosłam bardzo dobrze, a w drugą
      jakoś gorzej, ale wracaliśmy późno w nocy, po całym dniu błąkania się, nie
      miałam wtedy wygodnych spodni ciążowych i wepchnęłam się w stare i to może
      dlatego czułam dyskomfort.
    • franula Re: Ciąża a samolot 04.08.04, 09:15
      latalam, ale za POZWOLENIEM LEKARZA
      nie zaryzykowalabym lotu na wlasne ryzyko.
      I nawet bylam mocno wystraszona bo niestety nei czulam sie najlepiej w czasie
      startu i ladowania czyli zmainy cisnienia - czulam ze cos sie TAM dzieje i po
      powroie pognalam do elkarza sprawdzic czy wszystko ok.
      acha to bylo okolo 2 msc
      • dominika8 Re: Ciąża a samolot 04.08.04, 09:19
        tak, tak, oczywiście gdy lekarz nie widzi przeciwskazań!!też nigdy bym nie
        zaryzykowała!!
    • aska_f Re: Ciąża a samolot 04.08.04, 09:43
      Ja leciałam w 8 tc, lekarz się oczywiście zgodził (jak ciąża przebiega bez
      powikłań to nie ma przeciwwskazań). Problem był przy starcie i lądowaniu, ale
      wydaje mi się że bez ciąży też słabo je znoszę, więc chyba bym się nie
      przejmowała. Po prostu było mi niedobrze i tyle, bez większych sensacji (dużo
      gorzej mi było przez następne 3 miesiące wink) Teraz jestem w 16 tc i wszystko
      jest OK.

Nie martw się, leć, ale przed lotem skonsultuj się ze swoim lekarzem.

Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka