dorotakb 29.01.05, 11:53 Dziewczyny jak to jest z leczenim zębów w czasie ciąży? Ja za każdym razem biorę znieczulenie. Są ponoć jakieś specjalne znieczulenia dla ciężanrych?? Ale czy to na pewno są bezpieczne dla dzidziusia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
webby Re: DENTYSTA?? 30.01.05, 19:29 Najlepiej zapytaj swojego dentystę,ale ja uważam,że nie ma nic złego w znieczuleniu,bo raz,że jest to znieczulenie miejscowe i "chwilowe",a dwa pacjentka jest mnie zestresowana,a jak wiemy stres szkodzi naszej dzidzi... Ale lepiej zapytaj. Pozdrawiam Violka(30tc) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinawk Re: DENTYSTA?? 31.01.05, 07:27 Witaj Jesli chodzi o leczenie zebów to mozesz brac znieczulenie.Wazne jednak bys powiedziała o ciazy dentyscie.Mi wtedy dał znieczulenie specjalnie podawane kobietom ciezarnym czyli bez adrenaliny.Działa miejscowo.Ja tez zawsze biore znieczulenie.Jedyne co nie mozna robic to raczej przeswietlen zeba i nie wiadomo jaki wplywa na dzidzie maja ultradzwieki w przypadku usuwania kamienia nazebnego.Poczekam z tym wiec do lata,czyli do narodzin Naszego Maleństwa www.TickerFactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050703/dt/6/k/468f/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: DENTYSTA?? 31.01.05, 12:49 Pytałam się dentysty. Znieczulenie nie ma znaczenia nawet można truć zęba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakb Re: DENTYSTA?? 31.01.05, 13:12 Dzięki za informacje. Jak zwykle wiele poglądów. A przecież lekarze chyba uczą się wszyscy tego samego )) Odpowiedz Link Zgłoś
baranek_wawa Re: DENTYSTA?? 02.02.05, 16:08 Dziewczyny a może macie namiary do dobrego, miłego, delikatnego, bezbolesnego dentystę, który robi znieczulenia ciężarnym. Z Warszawy (najlepiej Żoliborz ale niekonicznie) lub z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
oczy_czarne Re: DENTYSTA?? 04.02.05, 09:28 Ja chodze od lat do tej samej, rewelacyjnej dentystki. Uwzględnila to, ze jestem w ciązy przy ostatnim leczeniu, znieczulenie bylo slabiutkie, tylko na konkretnego zęba. I w ogole jest swietna, delikatna itd. Przyjmuje w Łodzi, przy Politechniki w budynku gdzie jest Futurysta. I chyba nie jest taka droga - plomba (ze zniecz.) 60 zł. Na temat leczenia zębów ciężarnym jest fajny artykul w lutowym "Twoje 9 miesięcy". Odpowiedz Link Zgłoś
baranek_wawa Re: DENTYSTA?? 04.02.05, 13:05 Dzięki, super! Czy mogłabyś podać jakieś bliższe namiary na nią? telefon albo dokładny adres? PS. Można powiedzieć, że poznaliśmy się z moim W w DS nr 1)) mam duuużżyyy sentyment do tego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
oczy_czarne Re: DENTYSTA?? 07.02.05, 09:15 Do baranek_wawa Niestety gdzies posialam nr tel, ale moge opisac jak do niej dotrzec, rozumiem ze znasz tamte rejony Dentystka nazywa sie dr Drohomirecka-Skobel i przyjmuje w budynku Futurysty, tyle ze na przeciwleglym koncu, od tyłu budynku. Na parterze, wejscie po schódkach, obok gabinetu ginekologicznego. Siedząc u niej na fotelu oglądam wieżowiec I DS .... Odpowiedz Link Zgłoś