Dodaj do ulubionych

DENTYSTA??

29.01.05, 11:53
Dziewczyny jak to jest z leczenim zębów w czasie ciąży? Ja za każdym razem
biorę znieczulenie. Są ponoć jakieś specjalne znieczulenia dla ciężanrych??
Ale czy to na pewno są bezpieczne dla dzidziusia??
Obserwuj wątek
    • webby Re: DENTYSTA?? 30.01.05, 19:29
      Najlepiej zapytaj swojego dentystę,ale ja uważam,że nie ma nic złego w
      znieczuleniu,bo raz,że jest to znieczulenie miejscowe i "chwilowe",a dwa
      pacjentka jest mnie zestresowana,a jak wiemy stres szkodzi naszej dzidzi...
      Ale lepiej zapytaj.
      Pozdrawiam
      Violka(30tc)
      • paulinawk Re: DENTYSTA?? 31.01.05, 07:27
        Witaj

Jesli chodzi o leczenie zebów to mozesz brac znieczulenie.Wazne jednak bys
        powiedziała o ciazy dentyscie.Mi wtedy dał znieczulenie specjalnie podawane
        kobietom ciezarnym czyli bez adrenaliny.Działa miejscowo.Ja tez zawsze biore
        znieczulenie.Jedyne co nie mozna robic to raczej przeswietlen zeba i nie
        wiadomo jaki wplywa na dzidzie maja ultradzwieki w przypadku usuwania kamienia
        nazebnego.Poczekam z tym wiec do lata,czyli do narodzin Naszego Maleństwa

www.TickerFactory.com/ezt/d/1;18;29/st/20050703/dt/6/k/468f/preg.png

• pandziksa Re: DENTYSTA?? 31.01.05, 12:49
      Pytałam się dentysty. Znieczulenie nie ma znaczenia nawet można truć zęba!!!
    • dorotakb Re: DENTYSTA?? 31.01.05, 13:12
      Dzięki za informacje. Jak zwykle wiele poglądów. A przecież lekarze chyba uczą
      się wszyscy tego samego wink))
      • baranek_wawa Re: DENTYSTA?? 02.02.05, 16:08
        Dziewczyny a może macie namiary do dobrego, miłego, delikatnego, bezbolesnego
        dentystę, który robi znieczulenia ciężarnym.
        Z Warszawy (najlepiej Żoliborz ale niekonicznie) lub z Łodzi.
        • oczy_czarne Re: DENTYSTA?? 04.02.05, 09:28
          Ja chodze od lat do tej samej, rewelacyjnej dentystki. Uwzględnila to, ze
          jestem w ciązy przy ostatnim leczeniu, znieczulenie bylo slabiutkie, tylko na
          konkretnego zęba. I w ogole jest swietna, delikatna itd. Przyjmuje w Łodzi,
          przy Politechniki w budynku gdzie jest Futurysta. I chyba nie jest taka droga -
          plomba (ze zniecz.) 60 zł.
          Na temat leczenia zębów ciężarnym jest fajny artykul w lutowym "Twoje 9
          miesięcy".
          • baranek_wawa Re: DENTYSTA?? 04.02.05, 13:05
            Dzięki, super! Czy mogłabyś podać jakieś bliższe namiary na nią? telefon albo
            dokładny adres?
            PS. Można powiedzieć, że poznaliśmy się z moim W w DS nr 1smile)) mam duuużżyyy
            sentyment do tego miejsca
            • oczy_czarne Re: DENTYSTA?? 07.02.05, 09:15
              Do baranek_wawa
              Niestety gdzies posialam nr tel, ale moge opisac jak do niej dotrzec, rozumiem
              ze znasz tamte rejonysmile
              Dentystka nazywa sie dr Drohomirecka-Skobel i przyjmuje w budynku Futurysty,
              tyle ze na przeciwleglym koncu, od tyłu budynku. Na parterze, wejscie po
              schódkach, obok gabinetu ginekologicznego. Siedząc u niej na fotelu oglądam
              wieżowiec I DS ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka