Dodaj do ulubionych

16 tydzień kto ze mną

12.03.05, 17:51
cześć dziewczynki własnie zaczął mi sie dziś 16 tydzień czy jest ktoś ze mną
zaczyna bąć kończy
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 12.03.05, 17:59
      Witaj ,ja wprawdzie jestem w 17 tc ale chętnie się przyłącze .Tydzień to mała
      róznica czasu smile Pozdrawiam
      • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 12.03.05, 18:14
        Hej dziewczyny, ja tez mam 17 tc, ale co tam, to tylko tydzien. Jak sie
        czujecie? Mnie juz przeszly dolegliwosci I trymestru. Ufff
      • olkaaaa Re: magdulka 12.03.05, 18:21
        magdula kiedy sie dowiedziałaś ze będzie chłopiec
        • magdulka26 Re: magdulka 12.03.05, 18:42
          Na ostatnim usg gin nam pokazał siusiaka smile) był to początek 15 tc.Ja od samego
          początku byłąm pewna że noszę córcię ,ale mój ginek kręci głową i pokazuje mi
          na usg dowód męskości.24,03 mam następną wizytę i zobaczymy czy siusiak nadal
          jest smile)Pozdrawiam.
          • zabiska Re: magdulka 12.03.05, 18:48
            Czemu masz tak czesto usg? ja tez tak chce, ja mialam ostatnie w 8 tygodniu, a
            teraz moj gin chce mi zrobic okolo 20 tygodnia.
            • buka22 Re: magdulka 07.04.05, 10:48
              A mnie gin robi kiedy tylko zechcę , może dlatego że to znajomy lekarz-kolega.
              Mialam w 5 tym 12 tym , teraz jestem w 16 tym.M
          • olkaaaa Re: magdulka 12.03.05, 18:49
            bo ja byłam we wtorek i niec o płci nie mówił pewnie nie było widać a był to 15
            tydzień i 4 dni
            • olkaaaa Re: usg 12.03.05, 18:49
              a mi usg robi za każdym razek jak jestem u niego
              • zabiska Re: usg 12.03.05, 18:51
                Ale ci zazdroszcze, suuuuuuper masz z twoim ginusiem.
                Tez chce takiego.
                A czujecie dziewczyny ruchy?? Bo mnie juz cos tam sie rusza.
                • olkaaaa Re: usg 12.03.05, 18:52
                  czasami mam wrażenie że tak ale nie jestem pewna czy to już są ruchy
                  • zabiska Re: usg 12.03.05, 18:55
                    takie "motylki", albo leciutkie pukanie pod pepkiem mam. Ale jeszcze nie kazdy
                    dzien.
                    • olkaaaa Re: usg 12.03.05, 18:58
                      no własnie cos tam czuje ale naprawde nie jestem pewna czy to to więc jeszcze
                      nie mówie że czuje
                      • kinada 16 tydzień ;) 12.03.05, 22:38
                        Ceść!!!!Mi własnie też zaczął sie 16 tydzień wink
                        Czasem tez wydaje mi się,że czuję małe ruchy...Już nie mogę doczekać
                        się 'porządnych kopniaków' wink
                        Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!
                      • kinada ;) 12.03.05, 22:41
                        a co do usg,to chodzę co miesiąc 'prywatnie'do ginekologa i za każdym razem mam
                        robione usg!!Ale płci jeszcze nie znam..sadmam nadzieję,że za trzy tygodnie będę
                        mogła pochwalić sie Wam,czy chłopczyk czy dziewczynka...pozdrowionka
                        • olkaaaa Re: ;) 13.03.05, 09:41
                          no ja mam wizyte dopiero 5 kwietnia o może sie już dowiem co będe miała ciekawe
                          ale najważniejsze żeby było zdrowe
                          • zabiska moja dzidzia 13.03.05, 09:52
                            Jak ten czas powoli plynie. Chcialabym juz wszystko miec za soba i trzymac te
                            kruszyne w swoich ramionach. Macie tez tak jak ja?? Codziennie w ksiazkach lub
                            w necie szukam informacji co sie zmienilo u mojej dzidzi, jak rosnie itp. To
                            mnie uspokaja, bo dosc mam juz czytania tylko o chorowach i wadach wrodzonych.
                            Ciekawa jestem co ono czuje bedac w naszym lonie. A tu jeszcze tyyyle czekania.
                            Pozdrawiam.
                            • olkaaaa Re: moja dzidzia 13.03.05, 10:52
                              ja mam dokładnie tak samo jak czytam coś o ciaży i natkne sie na jakieś choroby
                              genetyczne to tylko pluje ale to chyba każdy ma takie czarne mysli ja to za
                              każdym razem, prawie codziennie coś czytam i też nie moge sie doczekać kiedy
                              już dzieciątko będzie na świecie
                              • kamilla21 Re: moja dzidzia 13.03.05, 11:26
                                Witajcie, tez jestem w 16tc strasznie sie czuje, jestem przeziebiona mocno
                                kaszle a brzuch od tego tak mnie boli ze ojojojo i nie wiem jak temu zaradzic sad
                                Tez juz sie nie moge doszekac zeby dzidzius byl na swiecie, boje sie strasznie
                                o niego ze cos moze sie stac a czarne mysli mam co dzien jak tylko zobacze
                                jakis program o ciazach albo przeczytam sad

Pozdrowionka
                                Kamilla i brzusio 16tc
                                • mobiadek Re: moja dzidzia 13.03.05, 13:15
                                  aloo aloo pozdrawiam szesnastkismile
                                  ja jeszcze nie wiem, czy dziewczynka, czy chłopiec, na usg kręciła się dzidzia
                                  w sposób nadzwyczajny, ale "punktu strategicznego" nie ujawniła...wink
                                  szczęśliwy tatuś natomiast przekonany, że będzie córeczka, nie wiem, skąd takie
                                  wiadomości, może mu się pochwaliławink
                                  zdrówka Wam życzę i dobrych myśli, i jak najmniej "medycznych strachów"
                                  • zabiska Re: zmartwienie 13.03.05, 14:06
                                    Dziewczyny co myslicie o tym poscie "posiew z szyjki", z dzisiejszego dnia
                                    godz.11.38, ja przeczytalam wypowiedzi na ten temat i jestem w szoku. Co to
                                    znowu ma byc, martwie sie, bo juz samam nie wiem czy zrobic sobie ten posiew
                                    czy nie. Ja mam od poczatku ciazy takie bialawe, "mlekowate" uplawy,
                                    bezzapachowe, ale to podobno nic groznego jak nie piecze i nie swedzi.
                                    A moze to kolejne "strachy na lachy". Napiszcie jak wy to widzicie.
                                    • kamilla21 Re: zmartwienie Do zabiski 13.03.05, 14:27
                                      Tez mam od samego poczatku takie uplawy, z Twojego opisu wynika ze mam takie
                                      same, mowilam o tym lekarzowi a on powiedzial ze to nic zlego. To jakies
                                      paleczki melczne, sprawdzal to pod mikroskopem i podobno to nic zlego, i nie
                                      mam sie niczym martwic, tak powiedzial
                                      Wiec mysle zebys tez sie tym nie martwila, nie swedzi nie piecze to jest ok,
                                      choc wiem ze to jest troszke uciazliwe, co troche chodze do ubikacji i zmieniam
                                      wkladkisad
                                      • kinada Re: zmartwienie Do zabiski 14.03.05, 12:53
                                        Cześć Mamuśkiwink Co do upławów,to mam podobnie do Was i lekarz również mnie
                                        uspokajał!O tych wszystkich choróbskach już staram się nie czytać,bo można
                                        popasć w paranoje!Maleństwa też nie mogę się doczekać!Ciągle masuje,dotykam
                                        brzuszek w poszukiwaniu ruchów,narazie nic...sad Pozdrowionka!!Może któraś z
                                        Was jest z trójmiasta???
                                        • mobiadek Re: zmartwienie Do zabiski 14.03.05, 13:19
                                          Niestety nie z Trójmiasta, ale w rozjazdach między Łodzią a Sosnowcem...wink
                                          Popieram w 100%, panice i czytaniu medycznych horrorów stanowczo mówimy NIE.
                                          Zresztą mój lekarz powiedział, że wszelkie "tykanie" się szyjki macicy po
                                          ukończeniu I trymestru to nie najlepszy pomysł...
                                          Wszelkie cytologie i takie tam - w ciągu pierwszych trzech miesiecy tylko.
                                        • mobiadek brzuszki? 14.03.05, 13:20
                                          a tak w ogóle macie już brzuszki? smile
                                          bo mnie wyskoczył taki bąbelek i nie wiadomo, co z nim zrobić smile ciuchy się
                                          prawie nie dopinają, a na pewno uciskają, na ciążę to jeszcze nie wygląda, a
                                          raczej na nażartą kobietęwink
                                          a jak u Was??
                                          • zabiska Re: brzuszki? 14.03.05, 22:53
                                            Mnie brzuszek wycisnelo ok. 12-13 tygodnia, ale teraz zauwazam od chyba dwoch
                                            dni, ze zaczyna uwybpuklac sie coraz bardziej. ale i tak na razie jest jeszcze
                                            pod pepkiem, chociaz ten coraz bardziej idzie w gore.Marzy mi sie duzy
                                            brzuszek, nie chce byc juz "nazarta baba", hihihi. Czuje juz sporadyczne ruchy
                                            mojej kruszyny, wiec idziemy do przodu.
                                            A tak przy okazji to ja jestem z Rybnika, do Trojmiasta mam daleko, ale
                                            chcialabym tam teraz byc, pojechalabym sobie polazic nad morze, po zimnym
                                            piasku.

Zabiska (17 tc)
                                            • mobiadek Re: brzuszki? 14.03.05, 22:57
                                              Zazdroszczę Ci, że już czujesz, jak się wiercismile
                                              Mój bąbel jeszcze nie dał o sobie znać i już się nie mogę doczekaćsmile
                                              Okrąglutkiego brzucha zresztą też wink))
                                              • kinada Re: brzuszki? 14.03.05, 23:44
                                                Hi dziewczyny!!!Ja też wyglądam jak najedzona,ale brzusio robi się coraz
                                                większy!Marzę o 'kształtnej'piłeczce,jak będzie zobaczymy....W ulubine jeansy
                                                nie wciskam się już!!I cały czas czekam na ruchy....Może dziś coś poczuję? wink A
                                                w 3-mieście na razie nieciekawie..pluchasadPogoda nie zachęca do
                                                spacerów..Dobrej nocki wszystkim mamusiom!!!!!
    • majka.majka Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 12:50
      Ja też mam 16 tc, czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy. Brzuszek od
      początku mam spory i dziś go zmierzyłam i szok - 102 cm w pępku. Nawet w
      biodrach nigdy tak nie miałam. Ale w sobotę Pani mnie w kolejce w sklepie
      przepuściłasmile)) Szok!!! Ale dość przyjemny, że już tak widać.
      Pozdrawiam (16 tydz. trwa)
      • magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 13:39
        Witam dziewczynki.U mnie końcówka 17 tc i cisza ,mój mały bulgotek nie daje mi
        tajnych znaków.Jak będę na wizycie to zobaczę jak on sie tam sprawuje w
        brzuchu.Wiecie ,ja też miałam takie mleczne upławy ,a od dwóch dni zmieniły
        kolor na berzowy .Dzwoniłam do gina i mam dostać poczta receptę na globulki.Z
        tymi infekacjami to szok.Niv nie boli nie piecze ,nie swędzi a infekcja jak
        tralala.Muszę sobie zrobic posiew i będe wiedziała co i jak.Pozdrawiam.
    • isia_50 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 15:27
      U mnie połowa 16 tc.
      Wydaje mi się, że czuję ruchy (to II-ga ciąża), ale moja gin w zeszłym tygodniu
      obdarła mnie ze złudzeń, że to niemożliwe... że dopiero w 18 tc...
      Bąbelek rośnie zdrowo, widziałam na USG, na brzuszku na razie nie bardzo widać.
      Czarne myśli mam i owszem, ale tym razem pilota ma mąż i jak tylko natknie się
      na jakiś kanał gdzie mówią o patologii ciąży lub chorych dzieciach zmienia
      program...
      • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:19
        Jutro ostatni dzien 17 tygodnia. Ale i tak tu dalej zostane z wami, bo tu jakos
        weselej ("bezchorobowo"), hihihi.
        Wiecie co, ten moj brzusio zostal juz przez mojego meza nazwany, hahaha, "nocny
        wojownik". Nie dosyc, ze prawie co godzine musze isc na siusiu, to na dodatek
        nie moge sie juz spokojnie polozyc spac. Wszystko mi przeszkadza, cisnie,
        strasznie niewygodnie. Lewy bok chyba po wszystkim bedzie do wymiany, prawy na
        chwile moze byc, ale nie za dlugo, bo tez niewygodnie, a na plecach (moja
        ulubiona pozycja - do tej pory), to wydaje mi sie, ze pecherz zaraz mi wyskoczy
        z brzucha. Jak wy spicie??? Tylko nie mowcie, ze na brzuchu ... Hihihi.
        Pozdrowionka.

Zabiska (17 tc)
        • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:28
          Oj,na plecach też nie mogę spać...coś mnie ciągnie,kłuje..pozostają 'boki' wink
          Mnie jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce,ale brzuszek coraz bardziej
          widoczny...jak zrobi się troche cieplej i zrzucimy kurtałki to od razu będą
          przepuszczać ..winkPozdrowionka ps.przed chwilą mąż się wkurzył i wyszedł z
          chaty..cały czas mam humorki wink
          • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:32
            Mój w takich chwilach milczy jak zaklenty, a to jeszcze bardziej mnie rozkręca
        • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:31
          Wja zaczełam 16tc, szczerze to tak jak ty nie mogę sobie znależć pozycji, a
          łażienka to ostatnio moje ulubione miejsce.
          • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:38
            Hahaha, dziwczyny niedlugo przeniesiemy sobie do lazienki komputery, tam
            ustawimy i to bedzie nasze miejsce.
            A co do pogoty, to fakt, jak tylko przyjdzie wiosna i troche ciepelka to zaraz
            wystawiam moj brzusio i wszystkim pokazuje smile
            Niech patrza i podziwiaja, hihihihi, tylko zeby bylo co.
            • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:39
              Oj ja też już niemogę się doczekać wiosny i kiedy mój brzusio będzie widać,
              szczególnie w autobusie w którym jadę do pracy 40 minut, oj to istna walka o
              miejsce
              • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:42
                Hahahaha.
                To zalatw sobie u gina zaswiadczenie, ze jestes w ciazy i jak wsiadasz do
                autobusu to je wszystkim pokazuj. W takim wypadku brzusio moze sobie poczekac.
                • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 20:14
                  jak znam życie to wszyscy będą patrzeć w okno jak ktoś przyuważy że brzucho
                  jakieś weszło do autobusu lub tramwaju hihihihi
                  • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 20:43
                    oj mam nadzieje że będą tak mili podnisą cztery literki, tera jeszcze ok, ale
                    jak dalej to nie wiem, tym bardziej że do pracy z autobusu mam jakieś 800
                    metrów spacerku, ale cóż wierze że jak będę wsiadała do autobusu to będą aż się
                    zrywać.
                    • mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 21:12
                      smile
                      Odnosnie ruchów, to są widac różne szkoły, bo mój lekarz powiedział, że
                      bulgotanie i "motylki" mogę poczuć około 16go tygodnia, ale jak sie nie
                      poczuję, to mam nie wpadać w panikę, bo to bardzo różnie bywa... wink

Natomiast sikanie mi się uspokoiło smile Mniej więcej w tym czasie, gdy wyskoczył
                      bąbelek na brzuchu, wtedy w dolnych partiach jakby większy luz, he hesmile

Ja problemów ze snem nie mam (mogłabym w trybie ciągłymwink ale w mądrych
                      książkach piszą, że lepiej na lewym boku i z poduszką między nogami...smile

Co do tramwajów, to znajomy polecił rzucić uwagę (do osoby towarzyszącej bądź
                      przez telefon) na temat ciążowych mdłości itd... i w tym czasie malowniczo
                      zwiesić się nad jednym z podróżnych, zajmujących miejsce siedzące smile
                    • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 21:16
                      Fakt,z tym ustępowaniem to nieciekawie w 'naszym'społeczeństwie..tak samo jak z
                      pomocą przy wnoszeniu wózka..dużo słyszę od koleżanek jacy ludzie mili..Albo
                      udają,że nie widzą,albo coś im dolega...
                      A z pozytywów,to mężuś szybko wrócił z różnymi smakołykami...Dzielnie znosi
                      moje humorki!!!! wink
                      • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 16.03.05, 19:32
                        Hihihi, ty kinada to masz fajnego tego meza, wyjdzie obrazony, a wroci ze
                        smakolykami. A moj jak juz nie moze mnie zniesc to tylko mowi "kochanie nie
                        mecz sie tak poloz sie, to ci pomoze" i wtedy dopiero mam furie. Ale tam poza
                        tym to jest kochany, wiecie co robie jak chce, zeby postawic na swoim ??
                        Hihihi, "oj, kochanie tak mnie znowu pod brzuszkiem cos boli, pomasujesz mi?".
                        Dziala jak nic, idzie ze skruszona minka, jak potulny baranek. Musze konczyc,
                        zbliza sie.
                        pozdrowionka.
                        • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 16.03.05, 21:32
                          Taak,to zawsze skutkuje...winkBez tych naszych mężusiów byłoby cieżej..

Od kilku dni nawala mi kręgosłup,w zasadzie'krzyż'..
                          A wczoraj to spać nie mogłam sad Takie uroki!
                          I nie mogę doczekać się poznania płci!!
                          Jeszcze dwa tygodnie do usg,mam nadzięję,że dzidzia ładnie ustawi się!!
                          pozdrowionka!!!!
                          • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 16.03.05, 21:58
                            no ja ponad dwa tygodnie i usg mamnadzieje że wszystko dobrze a płeć może też
                            będzie widac ale ważniejsze dla mnie oby było z dzidzią wszystko ok
                            • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 17.03.05, 22:41
                              dziewczyny gdzie wy sie podziałyście
                              • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 08:32
                                oj nawał pracy, cos ostatnio boli nie kręgosłup, jak staruszce, jeszcze ponad
                                dwa tygodnie i zobacze swojego skarba, oj jak cudownie
                                • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 10:24
                                  Ja też za 2 tygodnie zobacze malego tutpusia wink
                                  Usg mam robione co miesiac,ale przed każdą wizytą nie mogę się doczekać!!!!!
                                  Zawsze krązą jakies takie czarne myśli,że może coś jest nie tak...
                                  jestem trochę przewrażliwiona.
                                  Ostatnio postanowiłam 'nastawiać się pozytywnie'!!!
                                  Nie czytam o wadacg genetycznych,choróbskach i nie slucham opowieści jaki ten
                                  poród jest straszny!!!
                                  Nie wiem jak WY,ale jak na razie ,bardzo boję się porodu!!!Bólu i powikłań...
                                  A jezscze jak kzryż daje porządnie znać o sobie,to wogóle zastanawiam sie,jak
                                  ja urodzę???
                                  O znieczuleniu jakoś nie myślę..słyszałam rózne opinie...
                                  Chciałabym urodzić 'w pełni'naturalnie...ale jak będzie zobaczymy..
                                  A Wy myślałyście o znieczuleniu???Boicie się też??
                                  Pozdrowionka dla Was Mamuśki wink
                                  `
                                  • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 12:28
                                    ja też się straaaasznie obawiam porodu, ale ciągle się pocieszam że przecież
                                    były są i będę kobiety które rodziły i jest ok, czasami się zastanawiam czego
                                    mam się bać bardziej porodu czy znieczulenia, bo z drugiej strony ktoś mi ma
                                    szperać koło kręgosłupa.
    • majka.majka Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 11:06
      Dziś kończę 16 tc i poczułam dzidzię! Tak jakby coś mnie połaskotało od środka.
      SUper!!!!!
      Pozdrawiam (16 tydz. się kończy)
      • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 11:51
        no ja włąsnie tez dzis kończe 16 tydzień ale ja dzidzi jeszcze nie czuje
        czasamimi sie wydaje ale nie jestem pewena
        • magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 13:19
          Ja jestem w 18 tc i nadal nic nie czuję.Ale to moje dziecko jest niedobre smile No
          chyba że jest bardzo spokojne to co innego i po porodzie tez będzie takie
          grzeczne.
          • olkaaaa magdulka 18.03.05, 13:46
            z kąd wiesz że to chłopak juz pokazał ci klejnociki
    • keysy1 Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 15:20
      Hej dziewczyny. Ja też 16tc. Kiedy miałayście ostatnią @ i na kiedy macie
      termin porodu??
      • mapta Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 20:25
        ja tez wlasnie zaczelam 16-ty tydzien smile
        Szybko to lecie, prawda?
        smile

a ile juz przybralyscie na wadze do tej pory?
    • magdulka26 olkaaaa 18.03.05, 15:50
      Tak kochana widziałam stojącego siusiaczka smile) Wiesz nie jestem pewna na 100%
      że to syn, ale gin tak twierdzi.Mam wizyte w czwartek i zobaczymy czy siusiak
      nadal jest czy to dziewczynka.
      • zabiska Re: olkaaaa 18.03.05, 18:43
        No hej kobitki!!
        Juz jestem po USG. Wszystko jest w porzadeczku, zaczelismy 18 tydzien bardzo
        fajnie i spokojnie. Niestety choc dzis sa moje urodzinki, to nie dostalam od
        mojego gina prezetu w postaci plci mojej dzidzi, ale nic nie szkodzi. Wiem, ze
        rozwija sie dobrze i to jest najwazniejsze. Za to super bylo widac jak ssie
        paluszek smile. Wczoraj pierwszy raz slyszalam jak mu bije serduszko, jejku malo
        co a bym sie poplakala ze szczescia. SUUUUUPER !!!
        Pozdrowionka.
        • kinada Re: olkaaaa 18.03.05, 20:08
          wszystkiego naj Zabiska!!!!Dobrego samopoczucia,szybkiego porodu i suuuuuuper
          dzidziusia!!!!!!!!!!!!! wink
          • zabiska Re: kinada 18.03.05, 21:06
            Dzieeeeeeki kinada !!!
            Buziaczki !!!!
          • zabiska Re: 16 tydzien kto ze mna 18.03.05, 21:08
            Dziewczyny znacie jakies stronki, gdzie moge sprwadzic czy moja dzidzia ma
            prawidlowe wymiary??? Wiem, ze to kiedys widzialam, ale nie zapisalam sobie
            adresu, a mam wydruk z usg i jestem ciekawa co by mi wyszlo po takim
            sprawdzeniu.
    • magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 19.03.05, 13:26
      Proszę ,podaje Ci i sobie sprawdź smile

www.noworodek.pl/modules.php?name=USG
      • mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 11:04
        W zasadzie zrobił się już 17 tydzień, ale na tym wątku całkiem miło smile
        A mój bąbel wciąż nie chce się wiercić tak, bym go poczuła wink Mam nadzieję, że
        jak się urodzi, będzie równie spokojną dzidzią ;-PPP
        • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 12:27
          Mi leci osiemnasty tydzien i dzidzia tez jeszcze nie kopie..sad
          Troszke sie martwiłam,bo słyszałam od kilku osób,że maleństwo powinno juz dawać
          o sobie znać...Ale od wczoraj już trochę mi lepiej,bo rozmawiałam z
          siostrą.Urodziła dwie coreczki i obie zaczęły'bardzo delikatnie'kopać w 22
          tygodniu..Tak wiec na raxie chyba nie ma co sie martwic!!! wink
          Tak czy inaczej nie mogę się już doczekać!!!!
          pozdrowionka
          • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 14:24
            Minie w tym watku tez jest dobrze. Dziewczyny dzisiaj zaczynam 19 tydzien,
            HURAAAAAAAAA. Toz to poczatek 5 miesiaca, za rowniutkie 5 misiecy POWINNAM sie
            spotkac z moim malenstwem. Ruchy czuje jeszcze bardzo delikatnie i czekam na
            pierwsze powalajace kopniaki, hihihi. Oj takie to wszystko skomplikowane, ale
            zarazem fascynujace, jak z takiej malutenkiej kropeczki moze powstac prawdziwy
            czlowiek. Mam wiele obaw, czy bedzie wszystko oki, czy dzidzia bedzie zdrowa, a
            jednoczesnie im dalej tym bardziej sie uspokajam. Moze jakos bedzie. Co Wy o
            tym wszystkim myslicie ??
            • mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 14:40
              Hi hi, toż to już niemal półmetek smile))
              Trzeba myśleć, że będzie dobrze - i będzie dobrze! Tak wersję przyjęłam i
              takiej się będe trzymać wink))Dużo wiosny Wam życzę, dziewczyny i dużo dobrego z
              jej okazjismile
              • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 15:16
                ja jestm już tydzień 17 i 5 dni i mnie czasami tak dzidzia dotknie od środka
                chyba to to bo co sama nie wiem jakie macie brzuchy bo mi każdy mówi że jakiś
                mały jak na prawie 5 miesiąc
                • mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 16:44
                  Heh, też mi mówią, że brzuch jakiś taki mało ciążowy. Wyglądam raczej jak po
                  solidnym obiedzie chyba... Ale piłeczka wyraźnie wyczuwalna tak mniej więcej od
                  wysokości pępka, taki bąbel śmieszny wink
                  • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 17:27
                    Hihihi, u mnie z tym brzuszkiem tez tak jakos, bardziej wygladam na kogos kto
                    zjadl duzo pysznego obiadku niz na ciezarowke, ale mysle, ze to szybko sie
                    zmieni. Czekam na to. Od poczatku przytylam juz 4 kg, tylko ze to sie gddzies
                    po bokach usadowilo sad Wiosna przyszla, spacerki, te sprawy i wskoczy (mam
                    nadzieje) tam gdzie trzeba. Pozdrowionka dziewczatka.
                    • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 20:54
                      hi dziewczyny!!! z tymi brzuszkami to chyba 'tak jest'..Ja tez wyglądam jakbym
                      się porządnie najadła winkAle za jakiś czas pewnie będziemy teskniły za tymi
                      czasami,hihi...
                      Chociaż ja już chętnie pochwaliłabym się swoim brzuszkiemwink
                      pozdrowionka
                      • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 11:57
                        no juzniedługo będziemumy miałybrzuchy takie dosyć dosyć
                        • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:05
                          Dziewczyny dzisiejszej nocy nie zmruzylam oka, moja dzidzia tak fikala
                          koziolki, ze nie moglam przez to spac. Juz sie martwilam, ze cos nie tak, ale
                          przeczytalam w gazecie "Dziecko", ze to wlasnie najlepsza pora do zabawy dla
                          tego malenstwa (widze ze temperamencik po mamusi odziedziczy, hihi). To
                          niesamowite pierwszy raz cos takiego, szok !!!
                          Przy okazji wesotultkich i spokojniutkich Swiat Wielkiej Nocy Wam zyczymy.
                          • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:07
                            nomoja dzidzia nie daje tak czadu czasami da o sobie znać ale jeszcze nie tak
                            • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:09
                              No to pieknie, kolejna imprezowiczka lub imprezowicz w rodzinie. Moj maz tego
                              nie wytrzyma !!! Hahaha.
                              • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:13
                                Moje maleństwo jak narazie bardzo delikatnie zaczyna, choć to nie samowite
                                uczucie, dzisiaj zdałam sobie sprawę że myszę iść kupić sobie jakieś spodnie,
                                bo nie za bardzo się dopinam, a chyba maleństwa nie powinnam ani troszkę
                                ściskać.
                                • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:16
                                  mojhe tez mozna powiedzieć że zaczyna ide niedługo zmywac i zawsze jak zmywam
                                  to najbardziej dzidze czuje hihihi nie wiem czemu
                                  • zabiska Re: do olkaaaa 25.03.05, 12:19
                                    Hej olkaaaa, to twoje moze kucharzem lub kuchareczka bedzie. Takiej to dobrze
                                    dzidzia od malego bedzie w kuchni z checia sie krzatala, bo moje to jakis
                                    leniuszek, jak tylko zbieram sie do zmywania garow to zaraz mnie brzuszek
                                    zaczyna bolec. Hahaha.
                                    • olkaaaa Re: do olkaaaa 25.03.05, 12:23
                                      a ja jak zmywam to tylko plum plum i czuje nieźle ale fajnie mogło by juz
                                      bardziej dawać czadu chciałabym rączke położyć i żeby poczuć ale juz niedługo
                                      niedługo
                                      • magdulka26 Re: do olkaaaa 25.03.05, 13:16
                                        Ja też nie czuję ruchów.Ale jak byłam wczoraj u gina to się okazało że mam
                                        łozysko na przedniej ścianie i musze poczekac na mocniejsze ruchy.Mały tez jest
                                        raczej spokojny ,chociaż jak pani połozna chciała posłuchac tętną to sie
                                        wiercił ,chyba nie lubi takich atrakcji.Ale podczas usg był bradzo
                                        grzeczny,trzymał paluszka w buzi.Ma juz 24 cm mój synuś.Pozdrawiam i zyczę
                                        spokojncyh świątsmile)
                                        • olkaaaa Re: do olkaaaa 25.03.05, 15:28
                                          a ja jeszcze dzis nic nie czułam i zacvzynam sie denerwować
                                          • kinada :( 25.03.05, 21:33
                                            A ja jeszcze wogóle nie czuję ruchów malucha sad
                                            Albo nie zdaję sobie jeszcze sprawy...
                                            Bardzo Wam zazdroszcze!!!Juz nie moge doczekać się ruchów'bejbika'!
                                            Mam nadzieję,że juz niedługo będę czekała!
                                            A za tydzien wizyta u gin i usg!
                                            Może w końcu poznam płec????!Byłoby cudownie!
                                            gorące pozdrowionka wink

-
                                            kinga + mały tymcio ??
                                            • olkaaaa Re: :( 25.03.05, 21:37
                                              ja czasami czuje albo sobie wmawiam juz sama nie wiem wiesz więc nie martwmy
                                              sie i czekajmy na te mocne bardzo kopniaki
                                              • zabiska Re: :( 26.03.05, 11:20
                                                Dziewczyny bedzie dobrze, ja czuje dosyc wyraznie. Tylko, ze juz sama nie wiem
                                                czy sie teraz ciesze. Pierwsze ruchy poczulam na koniec 16 tc (a to pierwsze
                                                dziecko), czyli baardzo wczesnie. Tylko, ze wczoraj dowiedzialam sie od
                                                kolezanki, ze to wcale nie jest takie suuper jak myslalam, bo podobno pierwsze
                                                ruch to polowa ciazy. 16+16=32, wiec moje dzidzi mialoby sie urodzic w 32 tc???
                                                To troszku za wczesnie. Oj juz sama nie wiem co o tym myslec. Nie powinnam
                                                sluchac takich kolezanek, ale ja nic na to nie poradze, jestem podatna na te
                                                wszystkie zdania. Wiec chyba lepiej, ze jeszcze nie czujecie i poczujecie
                                                pozniej.
                                                • kinada Re: :( 27.03.05, 22:14
                                                  Nie martw sie Zabiska!!!
                                                  Nie warto słuchac gadania kolezanek....
                                                  Gdybym sie przejmowała wszystkim,co usłyszałam od kolezanek,to byłabym juz
                                                  siwa..wink
                                                  Dzidzia urodzi sie w dobrym czasie i już!!!
                                                  Trzeba pozytywnie myślec!!!
                                                  Trzymaj sie ciepło!!!
                                                  pozdrowionka dla wszystkich mamusiek wink
                                                  • zabiska Re: juz po swietach ...??? 28.03.05, 22:19
                                                    No wlasnie. Strasznie szybko to przelecialo. Och od jutra znowu zostane sama na
                                                    cale dni, bo moj mezulek pojdzie do pracy. Jak ja nienawidze byc na
                                                    chorobowym!!!!! A bylo tak fajnie, wczoraj super pogoda (polazilam troszke po
                                                    swiezym powietrzu), wielkanoc u mamy, dzisiaj z pogoda u nas troche nie
                                                    dopisalo, ale i tak juz duzo cieplej. Popoludnie spedzilismy u szwagierki. Bylo
                                                    milo i ... tutaj musze sie pochwalic, szwagierka zapytala czy przypadkiem u nas
                                                    sie jakas zmiana nie szykuje, czy nas czasem nie przybedzie (do tej pory nie
                                                    wiedzieli). Jeju, ale sie ucieszylam, ze sama zapytala, bo to znaczy, ze juz
                                                    zaczyna chyba cos widac !!!!!! Hihihihi, a moze to ja ten brzusio tak mosno
                                                    wypinam. A, co mi tam. Chce wszystkim wykrzyczec, ze bede miala dziecko!!!!!!
                                                    Nasz skarb, na ktory tak dlugo czekalismy.

I wiecie co?? Musze Wam o tym opowiedziec, bo jestem szczesliwa z tego powodu
                                                    jak cho....!!! Wczoraj w nocy przysnil mi sie najcudowniejszy sen w moim zyciu.
                                                    Snilo mi sie moje dziecko!!! Byla to sliczna coreczka (tu dodam, ze nie znam
                                                    jeszcze plci mojej dzidzi), byla bardzo podobna do mojego meza, blondyneczka,
                                                    duza i dorodna (z papelkami), chociaz byla kilka dni po narodzinach. Pierwszy
                                                    raz w zyciu mialam taki sen, zawsze chcialam, zeby cos takiego mi sie
                                                    przysnilo, chcialam chociaz tam poczuc sie jak mama (bo dlugo nie moglam zajsc
                                                    w ciaze). Moj malzonek twierdzi, ze to zwykly przypadek (za duzo gazet o
                                                    dzieciach), ale ja wiem, ze to byl dobry znak. I nikt, ale to nikt mnie z tego
                                                    nie wyprowadzi. Jestem taka mmmmm !!!
                                                  • mobiadek Re: juz po swietach ...??? 29.03.05, 21:16
                                                    He he, mnie się dzidzia śniła kilka razy. A raz jako Fasolka jeszcze, na usg. I
                                                    właśnie w tym momencie, gdy miała się zaprezentować "strategicznym punktem" i
                                                    lekarz miał powiedzieć, czy to chłopiec, czy dziewczynka - w
                                                    owym "strategicznym punkcie" pokazał się.. motylek... No i nadal nie wiem wink))
                                                  • martusia251 Re: juz po swietach ...??? 29.03.05, 21:27
                                                    Ja jeszcze dwa tygodnie i może maleństwo pokarze co tam ukrywa, już nie mogę
                                                    się doczekać. czasami mi się śni maleństwo ale nie wiem czy chłopczyk czy
                                                    dziewczynka
                                                  • kinada Re: juz po swietach ...??? 29.03.05, 22:27
                                                    a mi raz sni sie chłopczyk,innym razem dziewczynka wink
                                                    W sobotę będę miała usg,może w koncu dowiem się,który sen byl proroczy.wink
                                                    Juz nie moge sie doczekac!!!!!
                                                    pozdrowionka
                                                  • mobiadek Re: juz po swietach ...??? 29.03.05, 23:09
                                                    Hi hi, Kinada, a może bliźniaki? smile)))
                                                  • zabiska Re: juz po swietach ...??? 30.03.05, 10:18
                                                    Hahaha, kinada !!! Moze faktycznie masz pod sercem blizniaki !!!
                                                  • olkaaaa Re: juz po swietach ...??? 30.03.05, 12:48
                                                    dziewczyny a jak z imionami wybrałyście już
                                                  • hanna100 Re: juz po swietach ...??? 30.03.05, 13:17
                                                    Witajcie!!!
                                                    Tak czytam Wasze wpisy i od razu człowiekowi się milej robi, że nie jest sam.
                                                    Ja jestem w 16 tyg. i nic nie czuję! Zadnych ruchów! A co do płci, to moj gin
                                                    stwierdził, że dopiero po 20 tyg. będzie wiadomo - a ja tak strasznie
                                                    chciałabym już wiedzieć,ze to będzie dziewczynka!!!! Imiona dla dziewczynki
                                                    wybrane, jeśli chodzi o chłopca to nie możemy dojść z mężem do porozumienia!
                                                    ale jakos go przekabacę! Zakupy też powinnam zrobić, bo spodnie w pracy to
                                                    muszę sobie rozpinac!Pozdrawiam serdecznie!
                                                  • zabiska Re: fajnie mi z Wami 30.03.05, 15:04
                                                    Wiecie co, to faktycznie jest chyba najfajniejszy watek. Teraz koncze 19 tc,
                                                    ale dalej uparcie tu siedze. Jestescie wszystkie takie pogodne, to suuuper.
                                                    Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki mamy wymyslone od zawsze : Jessika.
                                                    Natomiast o imie dla chlopca sa sprzeczki. Moze Amadeusz, Dariusz, Dorian ...
                                                    7 kwietnia mam usg diagnostyczne to moze tam zapytam o plec, hihi, moze sie
                                                    fajnie do zdjecia ulozy dziedziaczek.
                                                    Pozdrowionka mamuski.
                                                  • martusia251 Re: fajnie mi z Wami 30.03.05, 15:10
                                                    Ja mam USG dopiero 18 kwietnia ale nie mogę się juz doczekać czy te moje
                                                    cudeńko to chłopczyk czy dziewczynka. To trzeba przyznać że każda z mamuś jest
                                                    tu wesoła i szczęśliwa aż miło.
                                                  • olkaaaa hanna 30.03.05, 15:49
                                                    bo my już jestesmy 19 tydzień jak zakładałam wontek to byłam 16 i tak czas
                                                    sobie leci
                                                  • mobiadek :-))) 30.03.05, 17:43
                                                    Ja usg miałam wczoraj (lekarz ma w gabinecie, więc robi w czasie każdej
                                                    wizyty), Fasolka jakaś zaspana była i mało się wierciła. Ale rozwija się
                                                    pięknie i zdrowosmile Co do płci, to lekarz powiedział, że na tym etapie to
                                                    bardziej zgadywanie i trzeba jeszcze poczekać...
                                                    Jeśłi będzie dziewczynka, to Marta, a chłopiec... well well well, kto wie wink))
                                                  • olkaaaa Re: :-))) 30.03.05, 17:52
                                                    no własnie ja jutro ide prywatnie na usg i sie troche boje czy wszystko jest ok
                                                    mam nadzieje że tak mi tez robi usg na każdej wizycie ale ide prywatnie żeby
                                                    miec wydruk dzidziusia
                                                  • mobiadek Re: :-))) 30.03.05, 23:37
                                                    Trzymamy kciuki smile
                                                  • hanna100 Re: :-) 31.03.05, 08:47
                                                    Witam wszystkie 16tyg. i nie tylko mamuśki! Wreszcie ładna pogoda!Ale lato ma
                                                    być upalne, to mnie wcale nie cieszy!!! Dziewczyny które imię Wam się bardziej
                                                    podoba - mamy z mężem mały spór - Olaf czy Igor???
                                                    Miłego dnia!!!
                                                  • olkaaaa Re: :-) 31.03.05, 09:55
                                                    mi sie podobva bardziej igor
                                                  • mobiadek Re: :-) 31.03.05, 10:16
                                                    Igorsmile))
                                                  • kinada Re: :-) 31.03.05, 10:45
                                                    mi tez IGOR!!!!
                                                    A co do Waszych żarcików,to bliżniaków napewno nie bedzie!!
                                                    przynajmniej tym razem winkW 6 tyg,podczas usg lekarz powiedział mi "jest jedno i
                                                    żyje" winkI tego się trzymam!!!!
                                                    A do soboty i do usg juz niedługo ....
                                                    Widze,że wszystkie tak mocno czekamy do każdej wizyty..wink
                                                    Myślałam,że tylko ja jestem taka 'sfilmowana'..hehe..
                                                    Ale to miłe,że nie jestem sama...
                                                    A co do imion,to jesli chłopczyk,to Tymonwink,jeśli dziewczynka ,to jeszcze nie
                                                    mamy pomysłu...
                                                    Ale mam jakies przeczucie,ze chłopak bedzie...Fakt,że do uzdolnionych wrózek
                                                    nie naależe,więc kto to wie...
                                                    Dla rodzinki(z mojej strony)chłopczyk byłby dużą radością,bo mam cztery
                                                    siostry..jedna ma dwie córeczki...a druga jak na razie jedną..też córeczką..
                                                    Wszyscy chcą chłopca!!!wink
                                                    pozdrowionka!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • zabiska Re: :-) 31.03.05, 12:14
                                                    No to ja sie wylamuje, bo mnie bardziej podoba sie Olaf.

Za tydzien ide na usg diagnostyczne, moja dzidzia zostanie dokladnie przebadana
                                                    przez dobrego specjaliste. Mam nadzieje, ze wszystko tam sie dobrze rozwija i
                                                    rosnie prawidlowo. A ide tam, bo moj doktorek nie ma u siebie w gabinecie usg i
                                                    zawsze robi mi w szpitalu, a same wiecie najlepiej jak to jest w szpitalu - na
                                                    szybko. Na ostatnim usg powiedzial, ze wszystko dobrze i prwidlowo, ale ja chce
                                                    dla swojego swietego spokoju to jeszcze skonsultowac. No i moze w koncu poznam
                                                    plec mojego skarbenka.
                                                    Calusiaki dla Was mamuski i baszych brzuszkow.
                                                  • mamamilka Re: :-) 31.03.05, 20:00
                                                    Ja jestem w 16 t. Właśnie przed swietami na USG genetycznym a wiec bardzo
                                                    dokladnym dowiedzielismy sie...........że nie mamy jednej dzidzi a dwie!Szok!
                                                    Mój gin niby chwalony specjalista - jeszcze nic nie wie!
                                                  • hanna100 Re: :-) 31.03.05, 12:17
                                                    Dzięki za wybranie właśnie imienia IGOR!!!Mi też się ono bardziej podoba!Muszę
                                                    popracować nad mężem, albo będzie dziewczynka i już!!! Kinado życzę Ci więc
                                                    syneczka!!! Ja jakiś rok temu byłam u wróżki i powiedziała mi,że pierwsze
                                                    dziecko to będzie chłopczyk, a potem dziewczynka. Wróżka powiedziała jednak
                                                    jeszcze kilka rzeczy, które się nie sprawdziły, więc tak na 100% to jej nie
                                                    wieżę.
                                                    Pa,pa!
                                                  • olkaaaa Re: :-) 31.03.05, 12:40
                                                    no ja właśnie ide dzisiaj na usg i sie stresuje troszke mam nadzieje że dzidza
                                                    ok i dostane kasetke nawet z nagraniem mojej dzidzi
                                                  • zabiska Re: :-) 31.03.05, 12:45
                                                    Hihi, to jest strasznie fajne uczucie jak sie podglada taka kruszynke co tam w
                                                    brzuszku robi. Moja dzidziunia ostatnio chyba sobie spala, bo miala paluszek w
                                                    buzi i spokojnie lazeala. Co sie rzadko zdaza, hehehe, ale chyba do gina to
                                                    czuje respekt, nie wierci sie tak jak to zwykle robi. No i wlasnie teraz tez,
                                                    chyba nieswiatowe to moje dzidzi, nie lubi jak zbyt dlugo siedze przy
                                                    komputerze, strasznie sie wierci.
                                                    Powodzenia olkaaaa na tym usg.
                                                  • kinada Re: :-) 31.03.05, 13:57
                                                    No własnie Olkaa,powodzenia!!
                                                    Nie martw się,napewno wszystko jest ok!!!!
                                                    A gdzie będziesz szła na to specjalistyczne usg i na czym będzie polegało??
                                                    Też chętnie wybrałabym się na takie badanie..juz jakiś czas o tym myślę...

pozdr wink
                                                  • olkaaaa Re: :-) 31.03.05, 17:19
                                                    no własnie niedawno wróciłam lekarz powiedział ze wszystko wporzadku ulżyło
                                                    bardzo
                                                  • magdulka26 Re: :-) 31.03.05, 17:30
                                                    To super że wszystko dobrze.Jak ja byłam na ostatniej wizycie to jak połozna
                                                    chciała zbadac małemu tętno to tak się wiercił że szok.A jak ginek robił mi usg
                                                    to leżał spokojnie.Chyba moje dziecko woli być podglądane niż
                                                    podsłuchiwane.Acha i teraz tez nam pokazał co ma między nóżkami,ma tam
                                                    ślicznego siusiaka smile)
                                                  • olkaaaa Re: :-) 31.03.05, 17:48
                                                    moje dzieciątko niue chciałomi pokazać co ma między nózkami hihi ale
                                                    najważniejsze że wszystko ok uspokojona jestem bardzo no i jest troszke większa
                                                    niż z tego co ja licze hihi ale wszystko ok
    • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 31.03.05, 18:04
      Witam mamusie wrześniwe, czy czujecie swoje maleństwa, ja narazie nie mam
      kopniaczków ale delikatne dotykanie, dziwne uczucie a zarazem super
      • hanna100 wiosna 13.04.05, 11:38
        No witam dziewczyny!
        co tak zamilkł nasz wątek? Co tam u Was słychać? Bo u mnie nudyyyy!!!Może u Was
        wydarzyło się coś ciekawego? Chętnie poczytam....
        Uściski
    • variacja Re: 16 tydzień kto ze mną 31.03.05, 21:09
      Ja też!
      src="lilypie.com/days/051206/2/21/1/+1"
      alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>
      • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 31.03.05, 21:39
        Och dziewczyny, a ja dzisiaj wybralam sie z przyjaciolkami na soczek i cos
        slodkiego do restauracji i nie moglam wysiedziec spokojnie na jednym miejscu.
        Malenstwo tak strasznie sie wiercilo, nie kopalo, ale chyba przewracolo z boku
        na bok, albo cos takiego, bo nie moglam dwoch minut wytrzymac. A potem na
        dodatek usadowilo sie na pecherzu, a moze nogi wyprostowalo, bo latalam do
        toalety co chwila. Mowie Wam koszmar. Juz sie smialam, ze chyba nie bardzo lubi
        plotkowac i chcialo juz isc do tatusia, hehehe.
        • hanna100 :) 01.04.05, 07:38
          hej dziewczyny! Fajnie, że u Was wszystko oki.Ja się dowiem co u mego maleństwa
          dopiero za 3 tyg. - kolejny termin wizyty. Czy Wy też macie nadal mdłości? U
          mnie jest tak, że zbiża się godzina 18 - 19 i robi mi się niedobrze, kiepsko
          się czuję.Tak jest kilka razy w tygodniu. Myślałam,że tylko w I trymestrze ma
          się takie dolegliwości.
          Miłego ciepłego dnia! I pamiętajcie, że dziś jest Prima Aprilis!!!!
          • martusia251 Re: :) 01.04.05, 08:19
            Witam Hanna, mi juz wiekszości mineły mdłości ale czasmi się zdarza raz w ciągu
            dnia że czuje je, ale to juz nie to samo co było wcześniej. Brrrr tamto to coś
            okropnego.
            Pozdrawiam ciepło
            • zabiska Re: :) 01.04.05, 10:13
              Mnie ten koszmar przeszedl okolo 14-15 tygodnia. Teraz juz jest oki, mam
              niekiedy bole zoladka, jak cos ciezkostrawnego zjem), ale to juz "ujdzie w
              tlumie". Nie chce tu nikogo straszyc, ale moja kolezanka miala potworne mdlosci
              i wymioty az do 6 miesiaca. Ale jak juz Wam teraz przechodzi, to powoli bedzie
              z tym koniec, ja tez tak mialam, az calkiem sie skonczylo. Glowy do gory.
              • hanna100 Re: :) 01.04.05, 10:21
                Dzięki za słowa otuchy!Ale macie racje,teraz to już jest niebo a ziemia w
                porównaniu z początami ciąży!Spałam chyba za wszystkie czasy, a o mdłościach to
                nawet nie chcę wspominać!Właśnie siedzę w pracy i z utęsknieniem czekam na
                godzinę 15!!!
                Buziaczki!!!!
              • kinada Re: :) 01.04.05, 10:24
                A mi mdłości już dawno minęły....Za to teraz mam okropny apetyt!!!
                Chyba powoli musze zacząć się 'ograniczać',bo będę wyglądała kiepsko wink
                pozdrowionka
                • olkaaaa Re: :) 01.04.05, 10:30
                  no mnie czasami rano napadnie na wymioty ale czasami i w ciągu dnia też ale
                  żadko więc nie nażekam za bardzo może być
                  • hanna100 Re: :) 01.04.05, 11:04
                    A co do apetytu to macie racje dziewczyny. Wcześniej brałam do pracy 1
                    kanapeczke i było ok.Teraz biorę 2 kanapki,jogurt,jabło,kubusia i nie mogę
                    doczekać się obiadu o 15!Dobrze,że w szafie miałam kilka par trochę za
                    szerokich spodni,bo teraz nie miałabym w czym chodzić.
    • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 13:06
      dzoewczyny gdzie wy sie podziałyście jak tam wasze dzidzie i samopoczucie
      • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 14:15
        Dzisiaj samopoczucie troche gorsze, ale to zwiazane jest ze smiercia naszego
        kochanego papieza. Moja dzidzia tez dzisiaj chyba odpoczywa, bo cos malo sie
        rusza. Tylko sporadyczne szturchniecia.
        Najgorsze jest to, ze znowu lapie mnie katar !!!!!!!!! Nienawidze byc chora, bo
        przez to cierpi tez moja kuruszynka. Od wczoraj znowu faszeruje sie cytryna,
        czosnkiem, sokiem z malin i innymi takimi specyfikami, zeby tylko to jakos
        zneutralizowac. To niesamowite, wyszlam pare razy na podworko i juz katar.
        W czwartek mam usg polowkowe - juz nie moge sie doczekac.
        Napisze Wam jak bylo. Mam nadzieje, ze jest wszystko w porzadku. Trzymajcie
        kciuki mamuski.
        • olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 20:19
          no juz byłam mam to za soba ale we wtorek jeszcze raz zobacze swojego szkraba
          bo państwowe mam usg a byłam prywatnie żeby nagrali na kasete i dali zdjęcia bo
          nie daja mi państwowo
          • magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 20:22
            Witam Was w ten smutny dzień.Ja juz tyle wypłakałam że mi łez brakuje.
            A jesli chodzi o moje dziecko to ono wcale mnie nie kopie zero odzewu.Po
            dobroci nie da rady smile) pukam ,głaskam a on nic.A moze on będzie spokojnym
            dzieckiem ?
      • martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 20:50
        Moje maleństwo od dwóch dni jakoś mniej daje o sobie znać. Usg mam dopiero za
        dwa tygodnie- państwowo, ale zastanawiam się czy nie iść prywatnie i zobaczyć
        czy naperwno jest wszystko dobrze.
        • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 21:22
          Cześć Mamuśki!!! wink
          Wczoraj byłam na usg,z dzidzią jest wszystko ok!!!Jest tylko troszke malutka wink
          Taka kruszynka...I dowiedziałam sie,że prawdopodobnie będzie dziewczynka!!!!!
          Malutka Natalka!!!!
          I wczoraj pierwszy raz był ze mną meżuś!!Bardzo przeżył usg i teraz chce byż
          ze mną podczas każdej wizyty..!Bardzo się cieszę!!
          Buziaki dla wszystkich Mamusiek wink
          • zabiska Re: Do Kinady !!!!!!!!! 04.04.05, 10:15
            Kinada jak to zrobilas ??????????????????????
            Ja nie moge mojego mezusia namowic na wspolna wizyte, moze isc ze mna, ale do
            gabinetu nie chce wchodzic. Teraz w czwartek ide znowu na usg i chcialabym zeby
            tam byl ze mna. Ale jednoczesnie nie chce go zmuszac do tego. Moze masz
            jakis "babski" sposob ??? Jak twojego przekonalas ???
            • olkaaaa Re: Do Kinady !!!!!!!!! 04.04.05, 10:45
              mój też ze mną był miał wolny dzień ale niestety pewnie pierwszy i ostatni raz
              ze mna poszedł bo już pewnie wolnego nie bęzie
              • zabiska Re: szczesciary !!! 04.04.05, 11:34
                Wy to macie szczescie. Moj ukochany nie chce isc, a o wspolnym porodzie to juz
                nawet mowy nie ma. Hehehe, on chyba boi sie jeszcze bardziej ode mnie.
                Ech, nie wiem moze da sie jakos uprosic.
                • magdulka26 Re: szczesciary !!! 04.04.05, 13:05
                  Mój mąż jest ze mną na każdym usg.Nie musiałam go namawiać smile sam chciał
                  zobaczyć nasze dzicko. Jak widzę jego radość na twarzy jak gin tłumaczy nam co
                  i jak to aż mam łzy w oczach.Czasem mój mąż zadaje więcej pytań niz
                  ja .Pozdrawiam.
            • hanna100 Mały sposób! 04.04.05, 15:34
              Witajcie,
              a więc poprosiłam męża by poczekał przed drzwiami do gabinetu.Kiedy lekarz miał
              robić mi USG powiedziałam mu, że jestem z mężem i chciałabym by też zobaczył
              dzidzię. Gin wyszedl i poprosił męża do gabinetu i tak to było w moim przypadku.
              Mam do Was prośbe chyba coś pokręciłam z liczeniem tygodni (wiem, trochę
              głupio...). Jak je się liczy - od ostatniego okresu, czy od dni płodnych w
              których mogło dojść do zapłodnienia?
              • kinada Re: Mały sposób! 04.04.05, 21:18
                Hello!!!
                W moim przypadku było tak,że nie musiłam męża namawiać...
                Na początku nawet krępowałam sie..Normalne usg to 'pikuś',ale mój lekarz robi
                mi często również usg 'dopochwowo',bo wg niego czasem lepiej widac co u dzidzi
                słychac i ogląda sobie szyjkę..No i z tym drugim usg jakos tak głupio mi
                było..Mirek wypytywał jak to wygląda itd Jak mu tłumaczyłam,że bez bielizny
                itd,to w żartach stwierdził,że żaden facet nie będzie mi 'zaglądał'i dostanie w
                zęby..wink
                No ale w końcu w momencie samego usg nie czułam wstydu,meżuś był wpatrzony w
                monitor!!Nie skupiał się na tym co robi lekarz..i całe szczescie,bo miejsce
                miały oba usg!Teraz juz nie mam obaw!
                Naprawdę warto namówic tatuska na usg,widzialam,że mój bardzo je przeżył..
                A o tym,że bedzie ze mną rodził,wiedział już od dawna!Jeszcze nie planowaliśmy
                dzidziusia,a on już wiedział!!Oznajmiłam,że inaczej nie rodzę!Pewnie też ma
                obawy,ale to chyba przede wszystkim ja powinnam miec obawy!Więc w tej kwestii
                za wiele do gadania nie ma wink
                A poza tym wszystkim mam poprostu kochanego mężusia!
                I tyle wink
                pozdrowionka!i buziaki

kinga i natalka w brzuszku
              • martusia251 Re: Mały sposób! 05.04.05, 10:07
                liczy się od dnia ostaniej miesiączki, mnie też to sprawia pewien problem, bo
                wiem w którym dniu było zapłodnienie a ostania miesiaczka jest tak 2 tygodnie
                wcześniej
                • zabiska Re: Sprobujemy ... 05.04.05, 11:59
                  Oki, mam wiec juz pewne rozeznanie !!! Hihihi, chyba z tym zaproszeniem przez
                  mojego gina bedzie najlepsze, wtedy nie bedzie mial wyjscia. A co do porodu, to
                  tez jestem na 1000 % pewna, ze mam kochajacego malzonka tylko, ze on nie moze
                  patrzec jak ja cierpie. On wtedy staje sie bezradny i taki malusienki. Tego
                  chyba boi sie najbardziej. Wiem jak jest w domu, jak tylko mu mowie, ze cos
                  mnie zabolalo, to on juz jest caly chory. Jest bardzo wrazliwy, a nie chce tego
                  pokazywac, chce byc "macho", hihihi.

A co do tego liczenia Haniu, to mam to byc od pierwszego dnia ostatniej
                  miesiaczki.
                  Pozdrowionka dla wszyskich.
                  • kinada Re: Sprobujemy ... 05.04.05, 21:18
                    No to powodzenia zabiska ;0
                    Z pewnością się uda!!A jak mezuś raz zobaczy dzidzie,to potem już zawsze bedzie
                    chciał z Tobą biegać na usg!!!
                    Ostatnio bardzo powiększył mi się brzuszek!!!wink
                    Niestety razem z brzuszkiem tyłek i okolice pleców...To podoba mi się juz
                    mniej...
                    Dzis chciałam kupic sobie jakąś bluzeczkę i zdołowałam się..
                    Te 4,5 kilo do przodu bardzo są widoczne..... sad
                    • zabiska Re: Sprobujemy ... 05.04.05, 21:55
                      Hahaha, kinada, swietnie!!! Kto te baby zrozumie. Ja mam to samo. Tak bardzo
                      chcialam duzy brzusio, ale teraz jak juz rosnie "balonik", to wraz z nim i
                      boczki i bioderka i cala robie sie jak kluseczka ;-(
                      Ale co mi tam, dobrze, ze jeszcze tylko niecale 5 miesiecy, hihihi.
                      • hanna100 :) 06.04.05, 10:18
                        Witajcie dziewczyny!
                        Bardzo dziękuję za pomoc w liczeniu tygodni Martusiu!
                        Dowiedziałam się niedawno,że w okresie wakacyjnym czekają nas 3 duże weselicha!
                        Bardzo się cieszę,ale nie wiem jak to będzie z brzuszkiem(pewnie już ogromnym)
                        a do tego babski odwieczny problem w co się ubrać!Ale jakoś to będzie!Jeszcze
                        prawie 3 tyg. do USG,a ja już jestem taaka ciekawa! Wy też musicie robić co
                        drugą wizytę badanie krwi?Ja tak,a strasznie tego nie cierpię. Mamy jednak
                        konflikt krwi i takie badania są nieuniknione. A co do kilogramów, też mam 4 do
                        przodu!Wczoraj przewaliłam całą szafę odwieszając te portki, w które już nie
                        wejdę, tzn. wejdę ale nie mam zamiaru usiskać tak bardzo mego maleństwa.Noszę
                        teraz te lużniejsze, choć w pracy itak rozpinam guziczek!
                        No to czekam na wieści z serii - czy mąż dał sie "wciągnąć" na USG.Trzymam
                        kciuki by się udało!
                        • olkaaaa Re: :) 06.04.05, 10:40
                          a ja miałam dopiero raz badan.a krew i mocz nieżle co nawet sier upomniałam ale
                          mówi że nie trzeba i takie tam no co ja mam być mądrzejsza od lekarza .ja
                          wesele w czerwcu i to niezły już będzie brzucho koniec 7 miesiąca więc bebech
                          jak nie wiem co hihi
                          • kinada :) 06.04.05, 12:01
                            To prawda,że z kobitami tak jakoś chyba jest.. winkChciałam brzusio,teraz mi zle
                            z bokami...Ale dół juz mi przeszedł wink
                            Dziś wybieram się do H&Mu po spodenki ciążowe...Wszystkie 'obecne'uwierają
                            w brzusio wink Zobaczymy czy dostan coś fajnego..
                            A poza tym jest fajna pogoda,wybiorę się na spacerek!
                            pozdrowionka!!!!!!

kinga&natalka w brzuszku wink
                            • zabiska Re: :) 06.04.05, 12:17
                              Kobietki, to wszystko nic, ja mam isc na wesele do kuzyna w sierpniu !!!!!!!!
                              Czujecie to ??? Poprostu masakra, beda to moje ostatnie dni z brzuchem, a tu
                              jeszcze zabawa sie szykuje. Ale z drugiej strony nawet sie ciesze, hihihi, bede
                              pewna, ze nie przenosze dzidzi, bo jak bedzie juz tak daleko to zaczne
                              tanczyc "poleczke" i z pewnoscia raz dwa znajde sie na porodowce, hahaha.
                              Co do ciuszkow ciazowych, to ja juz dawno nie mieszcze sie w zwykle, chyba od
                              11 lub 12 tygodnia chodzilam najpierw w takich ze sciagaczem (ktore juz mnie
                              troche uwieraja), a teraz mam swietne spodnie ze sztruksu, z ogromna wszywana
                              gumka. Brzusio ma luzno, mnie jest wygodnie, gumeczka marszczy sie tylko z tylu
                              i ma pelno dziurek do rozszerzania, wiec wystarczy na bardzo dlugo i bardzo
                              duzy brzuch (polecam).
                              • kinada Re: :) 06.04.05, 12:35
                                Ale tych slubów się szykuje.. wink
                                Ja w sobote ide dp przyjaciólki,będę swiadkową i dlatego kupiłam sobie śliczną
                                sukienkę...W mniej wyglądam jak człowiek wink
                                Apotem ślub w czerwcu i lipcu..
                                To troche śmieszne,bo do tej pory byłam na dwóch slubach(ne licząc swojegowink
                                A teraz posypało się troszkę...
                                buziaczki wink
                                • hanna100 Re: :) 06.04.05, 13:10
                                  no właśnie tak to jest z tymi ślubami, tak to aż się chce jakiś tańców z furą
                                  jadła, a tu nikt się nie spieszy.A teraz jak będziemy troszkę pulchniejsze to
                                  wesel całe mnóstwo. Przeżyjemy! Ostatnnio wymyśliłam,że chętnie sprawiłabym
                                  sobie suknię podkreślającą biust, pod biustem jakiś paseczek a reszta lużna do
                                  samego dołu. Pomysł jest,tylko teraz mam 3 miesiące czasu na poszukiwanie.
                                  Używacie już Musteli lub innych kremów,balsamów,oliwek? Od kilku dni smaruję
                                  się Mustelą,słyszałam, że jest dobra. Mogłaby być jednak trochę tańsza.
                                  Serdecznie pozdrawiam!
                                  pa pa
                                  • zabiska Re: :) 06.04.05, 13:24
                                    Ja na razie smaruje sie jeszcze balsamem do ciala NIVEA, ale trzeba faktycznie
                                    juz pomyslec o czyms skuteczniejszym. Bo jak mnie potem "rozwali" (mysle o
                                    rozstepach) to tylko raz i trudno bedzie sie tego pozbyc.
                                    • olkaaaa nie przesadzajcie 06.04.05, 15:32
                                      jak maja być rozstępy to i tak będą żadne kremy nie pomogą to zależy jaką kto
                                      ma skóre więc krem to może psychicznie że może nie będzie ale jakoś bym w te
                                      kremy nie wierzyła mam koleżnke od początku niczym sie nie smarowała nie ma ani
                                      1 rozstępu a znam takie co sie smarują i niestety popękane ale kto jak woli ja
                                      tam od czasu do czasu zwykłym kremem sie smaruje i nie ede kupować nic na
                                      rozstępy bo mi sie wydaje że to to samo
                                      • kinada Re: nie przesadzajcie 06.04.05, 23:16
                                        Nie wiem czy do końca się z Tobą zgodzic..Moźe jak komuś maja wyjść rozstępy,to
                                        i wyjdą..Ale stosując specjalne kremy są one mniejsze,mniej widoczne(jesli
                                        chodzi o kolor)i szybciej 'schodzą'..Wiem co mówię,bo swego czasu powychodziły
                                        mi rozstępy(wstrętne!!),nie stosując kremu wyglądały one strasznie!!A po
                                        miesiącu stosowania kremu(mała reklama-FISSAN)naprawdę wygląd udek dużo się
                                        poprawił(bo tam miałam rozstepy)!!!
                                        Tak więc juz teraz stosuje kremy,bo wiem że mam skóre skłonną (niestety)do
                                        pekania sad
                                        • hanna100 Ale się cieszę 07.04.05, 07:19
                                          Dzień dobry mamuśki!
                                          Pogoda nam się psuje,co nie napawa optymizmem.Dowiedziałam się,że nasi znajomi
                                          też będą mieli maleństwo. Tak się cieszę,bo z grupy naszych dobrych
                                          znajomych,to nikt nic nie planował.A tu taka niespodzianka!Wczoraj byliśmy u
                                          nich i non stpo nawijaliśmu o weselu i naszych brzuszkach!Ale miło!
                                          Już sobie obiecałam,że będę smarować się regularnie anty-rozstępowymi
                                          kremami.Też mi się wydaję,że to pomoże.
                                          Serdeczne uściski!
                                          • zabiska Re: Cieszymy sie z toba !!! 07.04.05, 09:46
                                            Fajnie masz, ze ktos z twojego otoczenia tez bedzie mial dzidzie. Ja niestety
                                            nie mam tak dobrze, prawie wszystkie moje kolezanki maja juz dzidziaczki, a
                                            inne nawet jeszcze nie planuja (a szkoda!!). Ale tez sie ciesze z Toba !!!
                                            Co do pogody to chyba jest roznie, bo chyba wczoraj u Was swiecilo slonce, a u
                                            mnie byly chmurki, a dzisiaj na odwrot (u mnie jest piekna pogoda). Niestety
                                            spacerek dzisiaj nie wchodzi w gre, bo za niedlugo musze sie zbierac na to
                                            umowione usg. Acha, wyobrazcie sobie, ze nici z naszego podstepnego planu sad
                                            Wczoraj moj maz, po przyjsciu z pracy powiedzial mi, ze niestety nie dostanie
                                            urlopu na dzisiaj. No i klapa, znowu nie zobaczy malenstwa. Och, jaka ja bylam
                                            wczoraj wsciekla. Ale trudno, moze zrobie jeszcze jedno podejscie, za tydzien
                                            mam kontrolna wizyte u mojego gina (wizyta popoludniowa) i moze tam go
                                            zaskoczymy ... Hihihi.
                                            Caluski dla Was wszystkich.
                                            • kinada Re: Cieszymy sie z toba !!! 07.04.05, 12:33
                                              A skąd Ty zabisla jesteś ,że masz dziś ładną pogodę?? wink
                                              Ja z Gdyni i dziś spałam do 12,bo pogoda jakaś taka ponura...
                                              Fakt,że fajnie miec w otoczeniu ciężarówkę winkMi musicie wystarczyc
                                              WY,dziewczyny i juz młode mamuśki,których kilka w poblizśu mam!!!!
                                              Nie martw sie zabiska!!!!Podstęp w koncu się uda!!Może nawet jutro!A póżniej
                                              obędzie się bez podstępów!!wink
                                              buziaki
    • buka22 Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 10:45
      Jaaa!Czuję sie dobrze , brzuszencjo jakies sie pojawia.Tryskam energia ale na
      razie umiarkowanie się cieszę lub wcalesad.Pozdrawiam, Malgoska
      • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 12:37
        Halo Małgosia!!!
        Czemu sie nie cieszysz?!!Głowa do gory!!
        Ja wczoraj kupiłam pierwsze maluskie body!!!
        To bardzo poprawia humor i jakoś bardziej uświadamia,że za jakiś czas na
        świecie pojawi sie 'własne' maleńkie 'bobo',które będzię się kochało najmocniej
        na świecie!!!!!!!!
        Nie zamartwiaj się i nie dołuj!!!!!!!Wiele babek chciałoby być na naszym
        miejscu!!

pozdrowionka

kinga i natalka w brzuszku wink
        • mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 13:39
          Pozdrawiam sierpniowo-wrześniowe mamusiesmile))
          Moja Fasolka wreszcie zaczęła kopaćsmile)) MMmmmmmniamnuśśśniewink
          Dużo słonka, dziewczyny!
          • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 22:01
            Dobra przeczytalam doslane posty i teraz znowu jestem na bierzaco. Dzieki
            Kinada, wlasnie cos mi sie wydaje, ze juz podstep nie bedzie konieczny. Po
            dzisiejszym usg (mezusia na nim nie bylo), jak mu wszystko opowiadalam to omalo
            co sie nie poplakal. Tak byl wzruszony. To jest wlasnie caly moj MISIO.
            Badanie (usg diagnostyczne - echo plodu) bylo swietne i przede wszystkim bardzo
            profesionalne. Lezalam na kozetce cala godzine i dokladnie lekarz sprawdzal
            wszystkie wymiary i wszystkie narzady oraz zyly krok po kroku. Zaplacilam 100
            zl, ale oplacalo sie. Jestem teraz spokojniejsza (ooo duzo). Wszystko jest w
            porzadku, dzidzia zdrowa, maly grubasek (340 g). Ale najlepsze byly pozycje
            jakie "strzelalo" - bylam splakana ze smiechu.
            Kochane jestem taka szczesliwa !!!!
            • kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 22:43
              no to super zabiska!!!!!!Zdrowa dzidzia i swietna reakcja mężusia!!! wink

dobrej nocki!!!
              kinga+natalka w brzusiu
              • zabiska Re: Do kinady 09.04.05, 10:44
                Jestem z Rybnika(Slask), dlatego ta roznica w pogodzie. Hahahahahahaha. Dzisiaj
                u nas leje. Szkoda, bo mial byc grilus.
                • zabiska Re: Do kinady 11.04.05, 13:22
                  Wlasnie siedzie przy komputerze, mam wlaczona muzyczke i spiewam mojej dzidzi.
                  Hihihi, a ono fika koziolki. Ciekawe czy to z radosci, czy tez chce mi
                  powiedziec "mama nie wydurniaj sie - falszujesz" Hahahahaha.
                  Dziewczyny jestem taka szczesliwa, tak strasznie czekam na to moje malenstwo.
                  A jak Wy sie czujecie ??
                  • hanna100 :) 12.04.05, 09:19
                    Hi Dziewczyny!
                    Już kilka dni się nie pokazywałam - oj nie ładnie z mojej strony! Mialam
                    pracowity weekend,a do tego w niedziele przewiało mnie i przez ból
                    uszu,kaszel,katar...miałam dwie nocki z głowy. Dostałam antybiotyki,ale mama
                    powiedziała bym najaddła się czosnku,a antybiotyków mam nie brać.Więc biorę
                    tylko coś na gardło,ale do czasnku nie mogę się przemóc.Jedyna rzecz dobra w
                    tym choróbsku, to to że jestem cały tydzien na zwolnieniu!!!
                    Wiesz Zabisko gdybym ja zaczeła śpiewać to pewnie moj brzuszek podskakiwałby z
                    niezadowolenia! Ale Twój to pewnie z uciechy!Ja nie czyję jeszcze żadnych
                    ruchów sad Pisałam Wam,że nasi przyjaciele oczekują maleństwa,to teraz okazała
                    się,że jeszcze jedna para z kręgu naszych znajomych też!!!Ale było wesoło.
                    Buziaczki!
                    • zabiska Re: :) 12.04.05, 11:22
                      Hanna Ty to sie masz dobrze, a nasi znajomi jakos nie chca sie brac "do roboty".
                      A co do tych antybiotykow, to lepiej jednak je wez. Lekarz przepisal Ci
                      bezpieczne. Ja jestem juz od grudnia na zwolnieniu lekarskim i wlasnie zaczelo
                      sie od malego katarku. Tez chcialam sie leczyc sama. Ale w koncu poszlam po te
                      antybiotyki, a teraz nie moge sie do konca wyleczyc. Lepiej od poczatku zazyc
                      leki i spokoj. Zdrowiej szybko !!!
                      Jeju musze isc od tego komputera, bo mi male tak w brzuchu fika, ze juz nie
                      moge. Pa mamuski.
                      • hanna100 Re: :) 12.04.05, 13:52
                        Oj Zabisko czemu Twój bobasek fika, a mój spi i spi!A tak bym chciała coś
                        poczuć!Tylko jak siadam do komputera to kot ładuje mi się na kolana i wierci
                        się niemiłosiernie zanim ułoży się do wreszcie do spania.Albo łazi mi po
                        klawiaturze!
                        Spróbuję jeszcze kilka dni (2-3) bez antybiotyku,a jak nie przejdzie, to wezmę.
                        Ale nudy w tym domu!!!tzn. mogłabym poprasować, poprać, ugotować coś,ale mam
                        lenia i już!No idę włączyć pralkę! Czekam na Wasze pisanie, bo tak miło się
                        czyta,co cat u Was słychać!
    • magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 12.04.05, 14:49
      Hello moje brzuchatki smile) widzę że wszystkie już czujecie ruchy tylko nie
      ja.Czasem mam wrażenie że coś puka tam od wewnątrz ,ale nie wiem czy to mój
      synuś czy jelita.Za tydzień ma wizytę w czwartek i zobaczymy co słychac u
      Kacperka.Ja czuję się lepiej niż przed ciążą smile waga poszła w górę ,przytyłam
      już ok 2 kg .Oby tak dalej ,pozdrawiam.
      • gocha222v Re: 16 tydzień kto ze mną 12.04.05, 15:58
        ja mam 16,5 tc i tez nie czuje jeszcze ruchów, ale wiem ze to za wcześnie. Może juz niedługo... nie moge sie doczekać. pozdrawiam brzuchacze..
        • zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 16.04.05, 13:24
          Czesc mamusie!!
          Bylam w czwatek u mojego gina. Niestety nie robil mi usg, ale sprawdzal tetno i
          mezus to slyszal, byl w szoku, ze tak malutke serduszko moze tak
          mocno "tloczyc". Jakby stado galopujacych koni. W badaniu ginekologicznym
          wyszlo wszystko w porzadku, wiec kolejny miesiac biegnie.
          Nie wiem tylko co z tym moim brzuchem, niby jest, ale jakos tak strasznie
          nisko. Jest caly pod pepkiem, hihihi, juz sie smieje, bo teraz moj pepek
          spoglada na mnie. Sasiadka, ktrora tez jest w ciazy mniej wiecej jak ja, ma
          swoj brzuszek duuzo wyzej. Zaczyna jej sie zaraz pod piersiami. A jak jest u
          was, bo troche sie martwie, ze jak faktycznie mi juz urosnie to bedzie mi sie o
          kolana obijac. Pozdrowionka.
          • kinada ;) 04.05.05, 15:12
            No i w końcu znalazłamten wątek!!!!!!!!!!!!
            Jakies zmiany pozachodziły!!!!!!!!
            A ja nie odzywałam sie dłuższy okres,bo miałam remont w chatce i odłączony
            komputer sad
            Ale widzę,że Wy dziewczyny też nie rozpisujecie się za bardzo...
            W piątek dowiedziałam się,że mojej Natalce wyrosło 'prącie'!!!!!!!!!!!!
            Tak więc bedzie synek!!
            A poza tym poważnie skraca mi sie szyjka i mam zakaz na robieniue wielu
            rzeczy sad
            Teraz musze duzo odpoczywać,mężuś jest nieugiętym strażnikiem i ciągle mnie
            pilnuje wink
            pozdrawiam wszystkie mamuśki i bejbiki w brzuszkach!!!!!!!!!
            piszcie!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka