olkaaaa 12.03.05, 17:51 cześć dziewczynki własnie zaczął mi sie dziś 16 tydzień czy jest ktoś ze mną zaczyna bąć kończy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 12.03.05, 17:59 Witaj ,ja wprawdzie jestem w 17 tc ale chętnie się przyłącze .Tydzień to mała róznica czasu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 12.03.05, 18:14 Hej dziewczyny, ja tez mam 17 tc, ale co tam, to tylko tydzien. Jak sie czujecie? Mnie juz przeszly dolegliwosci I trymestru. Ufff Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: magdulka 12.03.05, 18:21 magdula kiedy sie dowiedziałaś ze będzie chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: magdulka 12.03.05, 18:42 Na ostatnim usg gin nam pokazał siusiaka ) był to początek 15 tc.Ja od samego początku byłąm pewna że noszę córcię ,ale mój ginek kręci głową i pokazuje mi na usg dowód męskości.24,03 mam następną wizytę i zobaczymy czy siusiak nadal jest )Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: magdulka 12.03.05, 18:48 Czemu masz tak czesto usg? ja tez tak chce, ja mialam ostatnie w 8 tygodniu, a teraz moj gin chce mi zrobic okolo 20 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
buka22 Re: magdulka 07.04.05, 10:48 A mnie gin robi kiedy tylko zechcę , może dlatego że to znajomy lekarz-kolega. Mialam w 5 tym 12 tym , teraz jestem w 16 tym.M Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: magdulka 12.03.05, 18:49 bo ja byłam we wtorek i niec o płci nie mówił pewnie nie było widać a był to 15 tydzień i 4 dni Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: usg 12.03.05, 18:49 a mi usg robi za każdym razek jak jestem u niego Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: usg 12.03.05, 18:51 Ale ci zazdroszcze, suuuuuuper masz z twoim ginusiem. Tez chce takiego. A czujecie dziewczyny ruchy?? Bo mnie juz cos tam sie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: usg 12.03.05, 18:52 czasami mam wrażenie że tak ale nie jestem pewna czy to już są ruchy Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: usg 12.03.05, 18:55 takie "motylki", albo leciutkie pukanie pod pepkiem mam. Ale jeszcze nie kazdy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: usg 12.03.05, 18:58 no własnie cos tam czuje ale naprawde nie jestem pewna czy to to więc jeszcze nie mówie że czuje Odpowiedz Link Zgłoś
kinada 16 tydzień ;) 12.03.05, 22:38 Ceść!!!!Mi własnie też zaczął sie 16 tydzień Czasem tez wydaje mi się,że czuję małe ruchy...Już nie mogę doczekać się 'porządnych kopniaków' Pozdrawiam wszystkie mamusie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinada ;) 12.03.05, 22:41 a co do usg,to chodzę co miesiąc 'prywatnie'do ginekologa i za każdym razem mam robione usg!!Ale płci jeszcze nie znam..mam nadzieję,że za trzy tygodnie będę mogła pochwalić sie Wam,czy chłopczyk czy dziewczynka...pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: ;) 13.03.05, 09:41 no ja mam wizyte dopiero 5 kwietnia o może sie już dowiem co będe miała ciekawe ale najważniejsze żeby było zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska moja dzidzia 13.03.05, 09:52 Jak ten czas powoli plynie. Chcialabym juz wszystko miec za soba i trzymac te kruszyne w swoich ramionach. Macie tez tak jak ja?? Codziennie w ksiazkach lub w necie szukam informacji co sie zmienilo u mojej dzidzi, jak rosnie itp. To mnie uspokaja, bo dosc mam juz czytania tylko o chorowach i wadach wrodzonych. Ciekawa jestem co ono czuje bedac w naszym lonie. A tu jeszcze tyyyle czekania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: moja dzidzia 13.03.05, 10:52 ja mam dokładnie tak samo jak czytam coś o ciaży i natkne sie na jakieś choroby genetyczne to tylko pluje ale to chyba każdy ma takie czarne mysli ja to za każdym razem, prawie codziennie coś czytam i też nie moge sie doczekać kiedy już dzieciątko będzie na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla21 Re: moja dzidzia 13.03.05, 11:26 Witajcie, tez jestem w 16tc strasznie sie czuje, jestem przeziebiona mocno kaszle a brzuch od tego tak mnie boli ze ojojojo i nie wiem jak temu zaradzic Tez juz sie nie moge doszekac zeby dzidzius byl na swiecie, boje sie strasznie o niego ze cos moze sie stac a czarne mysli mam co dzien jak tylko zobacze jakis program o ciazach albo przeczytam Pozdrowionka Kamilla i brzusio 16tc Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: moja dzidzia 13.03.05, 13:15 aloo aloo pozdrawiam szesnastki ja jeszcze nie wiem, czy dziewczynka, czy chłopiec, na usg kręciła się dzidzia w sposób nadzwyczajny, ale "punktu strategicznego" nie ujawniła... szczęśliwy tatuś natomiast przekonany, że będzie córeczka, nie wiem, skąd takie wiadomości, może mu się pochwaliła zdrówka Wam życzę i dobrych myśli, i jak najmniej "medycznych strachów" Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: zmartwienie 13.03.05, 14:06 Dziewczyny co myslicie o tym poscie "posiew z szyjki", z dzisiejszego dnia godz.11.38, ja przeczytalam wypowiedzi na ten temat i jestem w szoku. Co to znowu ma byc, martwie sie, bo juz samam nie wiem czy zrobic sobie ten posiew czy nie. Ja mam od poczatku ciazy takie bialawe, "mlekowate" uplawy, bezzapachowe, ale to podobno nic groznego jak nie piecze i nie swedzi. A moze to kolejne "strachy na lachy". Napiszcie jak wy to widzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla21 Re: zmartwienie Do zabiski 13.03.05, 14:27 Tez mam od samego poczatku takie uplawy, z Twojego opisu wynika ze mam takie same, mowilam o tym lekarzowi a on powiedzial ze to nic zlego. To jakies paleczki melczne, sprawdzal to pod mikroskopem i podobno to nic zlego, i nie mam sie niczym martwic, tak powiedzial Wiec mysle zebys tez sie tym nie martwila, nie swedzi nie piecze to jest ok, choc wiem ze to jest troszke uciazliwe, co troche chodze do ubikacji i zmieniam wkladki Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: zmartwienie Do zabiski 14.03.05, 12:53 Cześć Mamuśki Co do upławów,to mam podobnie do Was i lekarz również mnie uspokajał!O tych wszystkich choróbskach już staram się nie czytać,bo można popasć w paranoje!Maleństwa też nie mogę się doczekać!Ciągle masuje,dotykam brzuszek w poszukiwaniu ruchów,narazie nic... Pozdrowionka!!Może któraś z Was jest z trójmiasta??? Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: zmartwienie Do zabiski 14.03.05, 13:19 Niestety nie z Trójmiasta, ale w rozjazdach między Łodzią a Sosnowcem... Popieram w 100%, panice i czytaniu medycznych horrorów stanowczo mówimy NIE. Zresztą mój lekarz powiedział, że wszelkie "tykanie" się szyjki macicy po ukończeniu I trymestru to nie najlepszy pomysł... Wszelkie cytologie i takie tam - w ciągu pierwszych trzech miesiecy tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek brzuszki? 14.03.05, 13:20 a tak w ogóle macie już brzuszki? bo mnie wyskoczył taki bąbelek i nie wiadomo, co z nim zrobić ciuchy się prawie nie dopinają, a na pewno uciskają, na ciążę to jeszcze nie wygląda, a raczej na nażartą kobietę a jak u Was?? Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: brzuszki? 14.03.05, 22:53 Mnie brzuszek wycisnelo ok. 12-13 tygodnia, ale teraz zauwazam od chyba dwoch dni, ze zaczyna uwybpuklac sie coraz bardziej. ale i tak na razie jest jeszcze pod pepkiem, chociaz ten coraz bardziej idzie w gore.Marzy mi sie duzy brzuszek, nie chce byc juz "nazarta baba", hihihi. Czuje juz sporadyczne ruchy mojej kruszyny, wiec idziemy do przodu. A tak przy okazji to ja jestem z Rybnika, do Trojmiasta mam daleko, ale chcialabym tam teraz byc, pojechalabym sobie polazic nad morze, po zimnym piasku. Zabiska (17 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: brzuszki? 14.03.05, 22:57 Zazdroszczę Ci, że już czujesz, jak się wierci Mój bąbel jeszcze nie dał o sobie znać i już się nie mogę doczekać Okrąglutkiego brzucha zresztą też )) Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: brzuszki? 14.03.05, 23:44 Hi dziewczyny!!!Ja też wyglądam jak najedzona,ale brzusio robi się coraz większy!Marzę o 'kształtnej'piłeczce,jak będzie zobaczymy....W ulubine jeansy nie wciskam się już!!I cały czas czekam na ruchy....Może dziś coś poczuję? A w 3-mieście na razie nieciekawie..pluchaPogoda nie zachęca do spacerów..Dobrej nocki wszystkim mamusiom!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 12:50 Ja też mam 16 tc, czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy. Brzuszek od początku mam spory i dziś go zmierzyłam i szok - 102 cm w pępku. Nawet w biodrach nigdy tak nie miałam. Ale w sobotę Pani mnie w kolejce w sklepie przepuściła)) Szok!!! Ale dość przyjemny, że już tak widać. Pozdrawiam (16 tydz. trwa) Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 13:39 Witam dziewczynki.U mnie końcówka 17 tc i cisza ,mój mały bulgotek nie daje mi tajnych znaków.Jak będę na wizycie to zobaczę jak on sie tam sprawuje w brzuchu.Wiecie ,ja też miałam takie mleczne upławy ,a od dwóch dni zmieniły kolor na berzowy .Dzwoniłam do gina i mam dostać poczta receptę na globulki.Z tymi infekacjami to szok.Niv nie boli nie piecze ,nie swędzi a infekcja jak tralala.Muszę sobie zrobic posiew i będe wiedziała co i jak.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 15:27 U mnie połowa 16 tc. Wydaje mi się, że czuję ruchy (to II-ga ciąża), ale moja gin w zeszłym tygodniu obdarła mnie ze złudzeń, że to niemożliwe... że dopiero w 18 tc... Bąbelek rośnie zdrowo, widziałam na USG, na brzuszku na razie nie bardzo widać. Czarne myśli mam i owszem, ale tym razem pilota ma mąż i jak tylko natknie się na jakiś kanał gdzie mówią o patologii ciąży lub chorych dzieciach zmienia program... Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:19 Jutro ostatni dzien 17 tygodnia. Ale i tak tu dalej zostane z wami, bo tu jakos weselej ("bezchorobowo"), hihihi. Wiecie co, ten moj brzusio zostal juz przez mojego meza nazwany, hahaha, "nocny wojownik". Nie dosyc, ze prawie co godzine musze isc na siusiu, to na dodatek nie moge sie juz spokojnie polozyc spac. Wszystko mi przeszkadza, cisnie, strasznie niewygodnie. Lewy bok chyba po wszystkim bedzie do wymiany, prawy na chwile moze byc, ale nie za dlugo, bo tez niewygodnie, a na plecach (moja ulubiona pozycja - do tej pory), to wydaje mi sie, ze pecherz zaraz mi wyskoczy z brzucha. Jak wy spicie??? Tylko nie mowcie, ze na brzuchu ... Hihihi. Pozdrowionka. Zabiska (17 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:28 Oj,na plecach też nie mogę spać...coś mnie ciągnie,kłuje..pozostają 'boki' Mnie jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce,ale brzuszek coraz bardziej widoczny...jak zrobi się troche cieplej i zrzucimy kurtałki to od razu będą przepuszczać ..Pozdrowionka ps.przed chwilą mąż się wkurzył i wyszedł z chaty..cały czas mam humorki Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:32 Mój w takich chwilach milczy jak zaklenty, a to jeszcze bardziej mnie rozkręca Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:31 Wja zaczełam 16tc, szczerze to tak jak ty nie mogę sobie znależć pozycji, a łażienka to ostatnio moje ulubione miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:38 Hahaha, dziwczyny niedlugo przeniesiemy sobie do lazienki komputery, tam ustawimy i to bedzie nasze miejsce. A co do pogoty, to fakt, jak tylko przyjdzie wiosna i troche ciepelka to zaraz wystawiam moj brzusio i wszystkim pokazuje Niech patrza i podziwiaja, hihihihi, tylko zeby bylo co. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:39 Oj ja też już niemogę się doczekać wiosny i kiedy mój brzusio będzie widać, szczególnie w autobusie w którym jadę do pracy 40 minut, oj to istna walka o miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 18:42 Hahahaha. To zalatw sobie u gina zaswiadczenie, ze jestes w ciazy i jak wsiadasz do autobusu to je wszystkim pokazuj. W takim wypadku brzusio moze sobie poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 20:14 jak znam życie to wszyscy będą patrzeć w okno jak ktoś przyuważy że brzucho jakieś weszło do autobusu lub tramwaju hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 20:43 oj mam nadzieje że będą tak mili podnisą cztery literki, tera jeszcze ok, ale jak dalej to nie wiem, tym bardziej że do pracy z autobusu mam jakieś 800 metrów spacerku, ale cóż wierze że jak będę wsiadała do autobusu to będą aż się zrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 21:12 Odnosnie ruchów, to są widac różne szkoły, bo mój lekarz powiedział, że bulgotanie i "motylki" mogę poczuć około 16go tygodnia, ale jak sie nie poczuję, to mam nie wpadać w panikę, bo to bardzo różnie bywa... Natomiast sikanie mi się uspokoiło Mniej więcej w tym czasie, gdy wyskoczył bąbelek na brzuchu, wtedy w dolnych partiach jakby większy luz, he he Ja problemów ze snem nie mam (mogłabym w trybie ciągłym ale w mądrych książkach piszą, że lepiej na lewym boku i z poduszką między nogami... Co do tramwajów, to znajomy polecił rzucić uwagę (do osoby towarzyszącej bądź przez telefon) na temat ciążowych mdłości itd... i w tym czasie malowniczo zwiesić się nad jednym z podróżnych, zajmujących miejsce siedzące Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 15.03.05, 21:16 Fakt,z tym ustępowaniem to nieciekawie w 'naszym'społeczeństwie..tak samo jak z pomocą przy wnoszeniu wózka..dużo słyszę od koleżanek jacy ludzie mili..Albo udają,że nie widzą,albo coś im dolega... A z pozytywów,to mężuś szybko wrócił z różnymi smakołykami...Dzielnie znosi moje humorki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 16.03.05, 19:32 Hihihi, ty kinada to masz fajnego tego meza, wyjdzie obrazony, a wroci ze smakolykami. A moj jak juz nie moze mnie zniesc to tylko mowi "kochanie nie mecz sie tak poloz sie, to ci pomoze" i wtedy dopiero mam furie. Ale tam poza tym to jest kochany, wiecie co robie jak chce, zeby postawic na swoim ?? Hihihi, "oj, kochanie tak mnie znowu pod brzuszkiem cos boli, pomasujesz mi?". Dziala jak nic, idzie ze skruszona minka, jak potulny baranek. Musze konczyc, zbliza sie. pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 16.03.05, 21:32 Taak,to zawsze skutkuje...Bez tych naszych mężusiów byłoby cieżej.. Od kilku dni nawala mi kręgosłup,w zasadzie'krzyż'.. A wczoraj to spać nie mogłam Takie uroki! I nie mogę doczekać się poznania płci!! Jeszcze dwa tygodnie do usg,mam nadzięję,że dzidzia ładnie ustawi się!! pozdrowionka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 16.03.05, 21:58 no ja ponad dwa tygodnie i usg mamnadzieje że wszystko dobrze a płeć może też będzie widac ale ważniejsze dla mnie oby było z dzidzią wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 17.03.05, 22:41 dziewczyny gdzie wy sie podziałyście Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 08:32 oj nawał pracy, cos ostatnio boli nie kręgosłup, jak staruszce, jeszcze ponad dwa tygodnie i zobacze swojego skarba, oj jak cudownie Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 10:24 Ja też za 2 tygodnie zobacze malego tutpusia Usg mam robione co miesiac,ale przed każdą wizytą nie mogę się doczekać!!!!! Zawsze krązą jakies takie czarne myśli,że może coś jest nie tak... jestem trochę przewrażliwiona. Ostatnio postanowiłam 'nastawiać się pozytywnie'!!! Nie czytam o wadacg genetycznych,choróbskach i nie slucham opowieści jaki ten poród jest straszny!!! Nie wiem jak WY,ale jak na razie ,bardzo boję się porodu!!!Bólu i powikłań... A jezscze jak kzryż daje porządnie znać o sobie,to wogóle zastanawiam sie,jak ja urodzę??? O znieczuleniu jakoś nie myślę..słyszałam rózne opinie... Chciałabym urodzić 'w pełni'naturalnie...ale jak będzie zobaczymy.. A Wy myślałyście o znieczuleniu???Boicie się też?? Pozdrowionka dla Was Mamuśki ` Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 12:28 ja też się straaaasznie obawiam porodu, ale ciągle się pocieszam że przecież były są i będę kobiety które rodziły i jest ok, czasami się zastanawiam czego mam się bać bardziej porodu czy znieczulenia, bo z drugiej strony ktoś mi ma szperać koło kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 11:06 Dziś kończę 16 tc i poczułam dzidzię! Tak jakby coś mnie połaskotało od środka. SUper!!!!! Pozdrawiam (16 tydz. się kończy) Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 11:51 no ja włąsnie tez dzis kończe 16 tydzień ale ja dzidzi jeszcze nie czuje czasamimi sie wydaje ale nie jestem pewena Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 13:19 Ja jestem w 18 tc i nadal nic nie czuję.Ale to moje dziecko jest niedobre No chyba że jest bardzo spokojne to co innego i po porodzie tez będzie takie grzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa magdulka 18.03.05, 13:46 z kąd wiesz że to chłopak juz pokazał ci klejnociki Odpowiedz Link Zgłoś
keysy1 Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 15:20 Hej dziewczyny. Ja też 16tc. Kiedy miałayście ostatnią @ i na kiedy macie termin porodu?? Odpowiedz Link Zgłoś
mapta Re: 16 tydzień kto ze mną 18.03.05, 20:25 ja tez wlasnie zaczelam 16-ty tydzien Szybko to lecie, prawda? a ile juz przybralyscie na wadze do tej pory? Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 olkaaaa 18.03.05, 15:50 Tak kochana widziałam stojącego siusiaczka ) Wiesz nie jestem pewna na 100% że to syn, ale gin tak twierdzi.Mam wizyte w czwartek i zobaczymy czy siusiak nadal jest czy to dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: olkaaaa 18.03.05, 18:43 No hej kobitki!! Juz jestem po USG. Wszystko jest w porzadeczku, zaczelismy 18 tydzien bardzo fajnie i spokojnie. Niestety choc dzis sa moje urodzinki, to nie dostalam od mojego gina prezetu w postaci plci mojej dzidzi, ale nic nie szkodzi. Wiem, ze rozwija sie dobrze i to jest najwazniejsze. Za to super bylo widac jak ssie paluszek . Wczoraj pierwszy raz slyszalam jak mu bije serduszko, jejku malo co a bym sie poplakala ze szczescia. SUUUUUPER !!! Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: olkaaaa 18.03.05, 20:08 wszystkiego naj Zabiska!!!!Dobrego samopoczucia,szybkiego porodu i suuuuuuper dzidziusia!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzien kto ze mna 18.03.05, 21:08 Dziewczyny znacie jakies stronki, gdzie moge sprwadzic czy moja dzidzia ma prawidlowe wymiary??? Wiem, ze to kiedys widzialam, ale nie zapisalam sobie adresu, a mam wydruk z usg i jestem ciekawa co by mi wyszlo po takim sprawdzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 19.03.05, 13:26 Proszę ,podaje Ci i sobie sprawdź www.noworodek.pl/modules.php?name=USG Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 11:04 W zasadzie zrobił się już 17 tydzień, ale na tym wątku całkiem miło A mój bąbel wciąż nie chce się wiercić tak, bym go poczuła Mam nadzieję, że jak się urodzi, będzie równie spokojną dzidzią ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 12:27 Mi leci osiemnasty tydzien i dzidzia tez jeszcze nie kopie.. Troszke sie martwiłam,bo słyszałam od kilku osób,że maleństwo powinno juz dawać o sobie znać...Ale od wczoraj już trochę mi lepiej,bo rozmawiałam z siostrą.Urodziła dwie coreczki i obie zaczęły'bardzo delikatnie'kopać w 22 tygodniu..Tak wiec na raxie chyba nie ma co sie martwic!!! Tak czy inaczej nie mogę się już doczekać!!!! pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 14:24 Minie w tym watku tez jest dobrze. Dziewczyny dzisiaj zaczynam 19 tydzien, HURAAAAAAAAA. Toz to poczatek 5 miesiaca, za rowniutkie 5 misiecy POWINNAM sie spotkac z moim malenstwem. Ruchy czuje jeszcze bardzo delikatnie i czekam na pierwsze powalajace kopniaki, hihihi. Oj takie to wszystko skomplikowane, ale zarazem fascynujace, jak z takiej malutenkiej kropeczki moze powstac prawdziwy czlowiek. Mam wiele obaw, czy bedzie wszystko oki, czy dzidzia bedzie zdrowa, a jednoczesnie im dalej tym bardziej sie uspokajam. Moze jakos bedzie. Co Wy o tym wszystkim myslicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 14:40 Hi hi, toż to już niemal półmetek )) Trzeba myśleć, że będzie dobrze - i będzie dobrze! Tak wersję przyjęłam i takiej się będe trzymać ))Dużo wiosny Wam życzę, dziewczyny i dużo dobrego z jej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 15:16 ja jestm już tydzień 17 i 5 dni i mnie czasami tak dzidzia dotknie od środka chyba to to bo co sama nie wiem jakie macie brzuchy bo mi każdy mówi że jakiś mały jak na prawie 5 miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 16:44 Heh, też mi mówią, że brzuch jakiś taki mało ciążowy. Wyglądam raczej jak po solidnym obiedzie chyba... Ale piłeczka wyraźnie wyczuwalna tak mniej więcej od wysokości pępka, taki bąbel śmieszny Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 17:27 Hihihi, u mnie z tym brzuszkiem tez tak jakos, bardziej wygladam na kogos kto zjadl duzo pysznego obiadku niz na ciezarowke, ale mysle, ze to szybko sie zmieni. Czekam na to. Od poczatku przytylam juz 4 kg, tylko ze to sie gddzies po bokach usadowilo Wiosna przyszla, spacerki, te sprawy i wskoczy (mam nadzieje) tam gdzie trzeba. Pozdrowionka dziewczatka. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 24.03.05, 20:54 hi dziewczyny!!! z tymi brzuszkami to chyba 'tak jest'..Ja tez wyglądam jakbym się porządnie najadła Ale za jakiś czas pewnie będziemy teskniły za tymi czasami,hihi... Chociaż ja już chętnie pochwaliłabym się swoim brzuszkiem pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 11:57 no juzniedługo będziemumy miałybrzuchy takie dosyć dosyć Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:05 Dziewczyny dzisiejszej nocy nie zmruzylam oka, moja dzidzia tak fikala koziolki, ze nie moglam przez to spac. Juz sie martwilam, ze cos nie tak, ale przeczytalam w gazecie "Dziecko", ze to wlasnie najlepsza pora do zabawy dla tego malenstwa (widze ze temperamencik po mamusi odziedziczy, hihi). To niesamowite pierwszy raz cos takiego, szok !!! Przy okazji wesotultkich i spokojniutkich Swiat Wielkiej Nocy Wam zyczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:07 nomoja dzidzia nie daje tak czadu czasami da o sobie znać ale jeszcze nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:09 No to pieknie, kolejna imprezowiczka lub imprezowicz w rodzinie. Moj maz tego nie wytrzyma !!! Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:13 Moje maleństwo jak narazie bardzo delikatnie zaczyna, choć to nie samowite uczucie, dzisiaj zdałam sobie sprawę że myszę iść kupić sobie jakieś spodnie, bo nie za bardzo się dopinam, a chyba maleństwa nie powinnam ani troszkę ściskać. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 25.03.05, 12:16 mojhe tez mozna powiedzieć że zaczyna ide niedługo zmywac i zawsze jak zmywam to najbardziej dzidze czuje hihihi nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: do olkaaaa 25.03.05, 12:19 Hej olkaaaa, to twoje moze kucharzem lub kuchareczka bedzie. Takiej to dobrze dzidzia od malego bedzie w kuchni z checia sie krzatala, bo moje to jakis leniuszek, jak tylko zbieram sie do zmywania garow to zaraz mnie brzuszek zaczyna bolec. Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: do olkaaaa 25.03.05, 12:23 a ja jak zmywam to tylko plum plum i czuje nieźle ale fajnie mogło by juz bardziej dawać czadu chciałabym rączke położyć i żeby poczuć ale juz niedługo niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: do olkaaaa 25.03.05, 13:16 Ja też nie czuję ruchów.Ale jak byłam wczoraj u gina to się okazało że mam łozysko na przedniej ścianie i musze poczekac na mocniejsze ruchy.Mały tez jest raczej spokojny ,chociaż jak pani połozna chciała posłuchac tętną to sie wiercił ,chyba nie lubi takich atrakcji.Ale podczas usg był bradzo grzeczny,trzymał paluszka w buzi.Ma juz 24 cm mój synuś.Pozdrawiam i zyczę spokojncyh świąt) Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: do olkaaaa 25.03.05, 15:28 a ja jeszcze dzis nic nie czułam i zacvzynam sie denerwować Odpowiedz Link Zgłoś
kinada :( 25.03.05, 21:33 A ja jeszcze wogóle nie czuję ruchów malucha Albo nie zdaję sobie jeszcze sprawy... Bardzo Wam zazdroszcze!!!Juz nie moge doczekać się ruchów'bejbika'! Mam nadzieję,że juz niedługo będę czekała! A za tydzien wizyta u gin i usg! Może w końcu poznam płec????!Byłoby cudownie! gorące pozdrowionka - kinga + mały tymcio ?? Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: :( 25.03.05, 21:37 ja czasami czuje albo sobie wmawiam juz sama nie wiem wiesz więc nie martwmy sie i czekajmy na te mocne bardzo kopniaki Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: :( 26.03.05, 11:20 Dziewczyny bedzie dobrze, ja czuje dosyc wyraznie. Tylko, ze juz sama nie wiem czy sie teraz ciesze. Pierwsze ruchy poczulam na koniec 16 tc (a to pierwsze dziecko), czyli baardzo wczesnie. Tylko, ze wczoraj dowiedzialam sie od kolezanki, ze to wcale nie jest takie suuper jak myslalam, bo podobno pierwsze ruch to polowa ciazy. 16+16=32, wiec moje dzidzi mialoby sie urodzic w 32 tc??? To troszku za wczesnie. Oj juz sama nie wiem co o tym myslec. Nie powinnam sluchac takich kolezanek, ale ja nic na to nie poradze, jestem podatna na te wszystkie zdania. Wiec chyba lepiej, ze jeszcze nie czujecie i poczujecie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: :( 27.03.05, 22:14 Nie martw sie Zabiska!!! Nie warto słuchac gadania kolezanek.... Gdybym sie przejmowała wszystkim,co usłyszałam od kolezanek,to byłabym juz siwa.. Dzidzia urodzi sie w dobrym czasie i już!!! Trzeba pozytywnie myślec!!! Trzymaj sie ciepło!!! pozdrowionka dla wszystkich mamusiek Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: juz po swietach ...??? 28.03.05, 22:19 No wlasnie. Strasznie szybko to przelecialo. Och od jutra znowu zostane sama na cale dni, bo moj mezulek pojdzie do pracy. Jak ja nienawidze byc na chorobowym!!!!! A bylo tak fajnie, wczoraj super pogoda (polazilam troszke po swiezym powietrzu), wielkanoc u mamy, dzisiaj z pogoda u nas troche nie dopisalo, ale i tak juz duzo cieplej. Popoludnie spedzilismy u szwagierki. Bylo milo i ... tutaj musze sie pochwalic, szwagierka zapytala czy przypadkiem u nas sie jakas zmiana nie szykuje, czy nas czasem nie przybedzie (do tej pory nie wiedzieli). Jeju, ale sie ucieszylam, ze sama zapytala, bo to znaczy, ze juz zaczyna chyba cos widac !!!!!! Hihihihi, a moze to ja ten brzusio tak mosno wypinam. A, co mi tam. Chce wszystkim wykrzyczec, ze bede miala dziecko!!!!!! Nasz skarb, na ktory tak dlugo czekalismy. I wiecie co?? Musze Wam o tym opowiedziec, bo jestem szczesliwa z tego powodu jak cho....!!! Wczoraj w nocy przysnil mi sie najcudowniejszy sen w moim zyciu. Snilo mi sie moje dziecko!!! Byla to sliczna coreczka (tu dodam, ze nie znam jeszcze plci mojej dzidzi), byla bardzo podobna do mojego meza, blondyneczka, duza i dorodna (z papelkami), chociaz byla kilka dni po narodzinach. Pierwszy raz w zyciu mialam taki sen, zawsze chcialam, zeby cos takiego mi sie przysnilo, chcialam chociaz tam poczuc sie jak mama (bo dlugo nie moglam zajsc w ciaze). Moj malzonek twierdzi, ze to zwykly przypadek (za duzo gazet o dzieciach), ale ja wiem, ze to byl dobry znak. I nikt, ale to nikt mnie z tego nie wyprowadzi. Jestem taka mmmmm !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: juz po swietach ...??? 29.03.05, 21:16 He he, mnie się dzidzia śniła kilka razy. A raz jako Fasolka jeszcze, na usg. I właśnie w tym momencie, gdy miała się zaprezentować "strategicznym punktem" i lekarz miał powiedzieć, czy to chłopiec, czy dziewczynka - w owym "strategicznym punkcie" pokazał się.. motylek... No i nadal nie wiem )) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: juz po swietach ...??? 29.03.05, 21:27 Ja jeszcze dwa tygodnie i może maleństwo pokarze co tam ukrywa, już nie mogę się doczekać. czasami mi się śni maleństwo ale nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: juz po swietach ...??? 29.03.05, 22:27 a mi raz sni sie chłopczyk,innym razem dziewczynka W sobotę będę miała usg,może w koncu dowiem się,który sen byl proroczy. Juz nie moge sie doczekac!!!!! pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: juz po swietach ...??? 29.03.05, 23:09 Hi hi, Kinada, a może bliźniaki? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: juz po swietach ...??? 30.03.05, 10:18 Hahaha, kinada !!! Moze faktycznie masz pod sercem blizniaki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: juz po swietach ...??? 30.03.05, 12:48 dziewczyny a jak z imionami wybrałyście już Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: juz po swietach ...??? 30.03.05, 13:17 Witajcie!!! Tak czytam Wasze wpisy i od razu człowiekowi się milej robi, że nie jest sam. Ja jestem w 16 tyg. i nic nie czuję! Zadnych ruchów! A co do płci, to moj gin stwierdził, że dopiero po 20 tyg. będzie wiadomo - a ja tak strasznie chciałabym już wiedzieć,ze to będzie dziewczynka!!!! Imiona dla dziewczynki wybrane, jeśli chodzi o chłopca to nie możemy dojść z mężem do porozumienia! ale jakos go przekabacę! Zakupy też powinnam zrobić, bo spodnie w pracy to muszę sobie rozpinac!Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: fajnie mi z Wami 30.03.05, 15:04 Wiecie co, to faktycznie jest chyba najfajniejszy watek. Teraz koncze 19 tc, ale dalej uparcie tu siedze. Jestescie wszystkie takie pogodne, to suuuper. Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki mamy wymyslone od zawsze : Jessika. Natomiast o imie dla chlopca sa sprzeczki. Moze Amadeusz, Dariusz, Dorian ... 7 kwietnia mam usg diagnostyczne to moze tam zapytam o plec, hihi, moze sie fajnie do zdjecia ulozy dziedziaczek. Pozdrowionka mamuski. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: fajnie mi z Wami 30.03.05, 15:10 Ja mam USG dopiero 18 kwietnia ale nie mogę się juz doczekać czy te moje cudeńko to chłopczyk czy dziewczynka. To trzeba przyznać że każda z mamuś jest tu wesoła i szczęśliwa aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa hanna 30.03.05, 15:49 bo my już jestesmy 19 tydzień jak zakładałam wontek to byłam 16 i tak czas sobie leci Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek :-))) 30.03.05, 17:43 Ja usg miałam wczoraj (lekarz ma w gabinecie, więc robi w czasie każdej wizyty), Fasolka jakaś zaspana była i mało się wierciła. Ale rozwija się pięknie i zdrowo Co do płci, to lekarz powiedział, że na tym etapie to bardziej zgadywanie i trzeba jeszcze poczekać... Jeśłi będzie dziewczynka, to Marta, a chłopiec... well well well, kto wie )) Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: :-))) 30.03.05, 17:52 no własnie ja jutro ide prywatnie na usg i sie troche boje czy wszystko jest ok mam nadzieje że tak mi tez robi usg na każdej wizycie ale ide prywatnie żeby miec wydruk dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: :-) 31.03.05, 08:47 Witam wszystkie 16tyg. i nie tylko mamuśki! Wreszcie ładna pogoda!Ale lato ma być upalne, to mnie wcale nie cieszy!!! Dziewczyny które imię Wam się bardziej podoba - mamy z mężem mały spór - Olaf czy Igor??? Miłego dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: :-) 31.03.05, 10:45 mi tez IGOR!!!! A co do Waszych żarcików,to bliżniaków napewno nie bedzie!! przynajmniej tym razem W 6 tyg,podczas usg lekarz powiedział mi "jest jedno i żyje" I tego się trzymam!!!! A do soboty i do usg juz niedługo .... Widze,że wszystkie tak mocno czekamy do każdej wizyty.. Myślałam,że tylko ja jestem taka 'sfilmowana'..hehe.. Ale to miłe,że nie jestem sama... A co do imion,to jesli chłopczyk,to Tymon,jeśli dziewczynka ,to jeszcze nie mamy pomysłu... Ale mam jakies przeczucie,ze chłopak bedzie...Fakt,że do uzdolnionych wrózek nie naależe,więc kto to wie... Dla rodzinki(z mojej strony)chłopczyk byłby dużą radością,bo mam cztery siostry..jedna ma dwie córeczki...a druga jak na razie jedną..też córeczką.. Wszyscy chcą chłopca!!! pozdrowionka!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: :-) 31.03.05, 12:14 No to ja sie wylamuje, bo mnie bardziej podoba sie Olaf. Za tydzien ide na usg diagnostyczne, moja dzidzia zostanie dokladnie przebadana przez dobrego specjaliste. Mam nadzieje, ze wszystko tam sie dobrze rozwija i rosnie prawidlowo. A ide tam, bo moj doktorek nie ma u siebie w gabinecie usg i zawsze robi mi w szpitalu, a same wiecie najlepiej jak to jest w szpitalu - na szybko. Na ostatnim usg powiedzial, ze wszystko dobrze i prwidlowo, ale ja chce dla swojego swietego spokoju to jeszcze skonsultowac. No i moze w koncu poznam plec mojego skarbenka. Calusiaki dla Was mamuski i baszych brzuszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamilka Re: :-) 31.03.05, 20:00 Ja jestem w 16 t. Właśnie przed swietami na USG genetycznym a wiec bardzo dokladnym dowiedzielismy sie...........że nie mamy jednej dzidzi a dwie!Szok! Mój gin niby chwalony specjalista - jeszcze nic nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: :-) 31.03.05, 12:17 Dzięki za wybranie właśnie imienia IGOR!!!Mi też się ono bardziej podoba!Muszę popracować nad mężem, albo będzie dziewczynka i już!!! Kinado życzę Ci więc syneczka!!! Ja jakiś rok temu byłam u wróżki i powiedziała mi,że pierwsze dziecko to będzie chłopczyk, a potem dziewczynka. Wróżka powiedziała jednak jeszcze kilka rzeczy, które się nie sprawdziły, więc tak na 100% to jej nie wieżę. Pa,pa! Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: :-) 31.03.05, 12:40 no ja właśnie ide dzisiaj na usg i sie stresuje troszke mam nadzieje że dzidza ok i dostane kasetke nawet z nagraniem mojej dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: :-) 31.03.05, 12:45 Hihi, to jest strasznie fajne uczucie jak sie podglada taka kruszynke co tam w brzuszku robi. Moja dzidziunia ostatnio chyba sobie spala, bo miala paluszek w buzi i spokojnie lazeala. Co sie rzadko zdaza, hehehe, ale chyba do gina to czuje respekt, nie wierci sie tak jak to zwykle robi. No i wlasnie teraz tez, chyba nieswiatowe to moje dzidzi, nie lubi jak zbyt dlugo siedze przy komputerze, strasznie sie wierci. Powodzenia olkaaaa na tym usg. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: :-) 31.03.05, 13:57 No własnie Olkaa,powodzenia!! Nie martw się,napewno wszystko jest ok!!!! A gdzie będziesz szła na to specjalistyczne usg i na czym będzie polegało?? Też chętnie wybrałabym się na takie badanie..juz jakiś czas o tym myślę... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: :-) 31.03.05, 17:19 no własnie niedawno wróciłam lekarz powiedział ze wszystko wporzadku ulżyło bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: :-) 31.03.05, 17:30 To super że wszystko dobrze.Jak ja byłam na ostatniej wizycie to jak połozna chciała zbadac małemu tętno to tak się wiercił że szok.A jak ginek robił mi usg to leżał spokojnie.Chyba moje dziecko woli być podglądane niż podsłuchiwane.Acha i teraz tez nam pokazał co ma między nóżkami,ma tam ślicznego siusiaka ) Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: :-) 31.03.05, 17:48 moje dzieciątko niue chciałomi pokazać co ma między nózkami hihi ale najważniejsze że wszystko ok uspokojona jestem bardzo no i jest troszke większa niż z tego co ja licze hihi ale wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 31.03.05, 18:04 Witam mamusie wrześniwe, czy czujecie swoje maleństwa, ja narazie nie mam kopniaczków ale delikatne dotykanie, dziwne uczucie a zarazem super Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 wiosna 13.04.05, 11:38 No witam dziewczyny! co tak zamilkł nasz wątek? Co tam u Was słychać? Bo u mnie nudyyyy!!!Może u Was wydarzyło się coś ciekawego? Chętnie poczytam.... Uściski Odpowiedz Link Zgłoś
variacja Re: 16 tydzień kto ze mną 31.03.05, 21:09 Ja też! src="lilypie.com/days/051206/2/21/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 31.03.05, 21:39 Och dziewczyny, a ja dzisiaj wybralam sie z przyjaciolkami na soczek i cos slodkiego do restauracji i nie moglam wysiedziec spokojnie na jednym miejscu. Malenstwo tak strasznie sie wiercilo, nie kopalo, ale chyba przewracolo z boku na bok, albo cos takiego, bo nie moglam dwoch minut wytrzymac. A potem na dodatek usadowilo sie na pecherzu, a moze nogi wyprostowalo, bo latalam do toalety co chwila. Mowie Wam koszmar. Juz sie smialam, ze chyba nie bardzo lubi plotkowac i chcialo juz isc do tatusia, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 :) 01.04.05, 07:38 hej dziewczyny! Fajnie, że u Was wszystko oki.Ja się dowiem co u mego maleństwa dopiero za 3 tyg. - kolejny termin wizyty. Czy Wy też macie nadal mdłości? U mnie jest tak, że zbiża się godzina 18 - 19 i robi mi się niedobrze, kiepsko się czuję.Tak jest kilka razy w tygodniu. Myślałam,że tylko w I trymestrze ma się takie dolegliwości. Miłego ciepłego dnia! I pamiętajcie, że dziś jest Prima Aprilis!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: :) 01.04.05, 08:19 Witam Hanna, mi juz wiekszości mineły mdłości ale czasmi się zdarza raz w ciągu dnia że czuje je, ale to juz nie to samo co było wcześniej. Brrrr tamto to coś okropnego. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: :) 01.04.05, 10:13 Mnie ten koszmar przeszedl okolo 14-15 tygodnia. Teraz juz jest oki, mam niekiedy bole zoladka, jak cos ciezkostrawnego zjem), ale to juz "ujdzie w tlumie". Nie chce tu nikogo straszyc, ale moja kolezanka miala potworne mdlosci i wymioty az do 6 miesiaca. Ale jak juz Wam teraz przechodzi, to powoli bedzie z tym koniec, ja tez tak mialam, az calkiem sie skonczylo. Glowy do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: :) 01.04.05, 10:21 Dzięki za słowa otuchy!Ale macie racje,teraz to już jest niebo a ziemia w porównaniu z początami ciąży!Spałam chyba za wszystkie czasy, a o mdłościach to nawet nie chcę wspominać!Właśnie siedzę w pracy i z utęsknieniem czekam na godzinę 15!!! Buziaczki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: :) 01.04.05, 10:24 A mi mdłości już dawno minęły....Za to teraz mam okropny apetyt!!! Chyba powoli musze zacząć się 'ograniczać',bo będę wyglądała kiepsko pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: :) 01.04.05, 10:30 no mnie czasami rano napadnie na wymioty ale czasami i w ciągu dnia też ale żadko więc nie nażekam za bardzo może być Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: :) 01.04.05, 11:04 A co do apetytu to macie racje dziewczyny. Wcześniej brałam do pracy 1 kanapeczke i było ok.Teraz biorę 2 kanapki,jogurt,jabło,kubusia i nie mogę doczekać się obiadu o 15!Dobrze,że w szafie miałam kilka par trochę za szerokich spodni,bo teraz nie miałabym w czym chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 13:06 dzoewczyny gdzie wy sie podziałyście jak tam wasze dzidzie i samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 14:15 Dzisiaj samopoczucie troche gorsze, ale to zwiazane jest ze smiercia naszego kochanego papieza. Moja dzidzia tez dzisiaj chyba odpoczywa, bo cos malo sie rusza. Tylko sporadyczne szturchniecia. Najgorsze jest to, ze znowu lapie mnie katar !!!!!!!!! Nienawidze byc chora, bo przez to cierpi tez moja kuruszynka. Od wczoraj znowu faszeruje sie cytryna, czosnkiem, sokiem z malin i innymi takimi specyfikami, zeby tylko to jakos zneutralizowac. To niesamowite, wyszlam pare razy na podworko i juz katar. W czwartek mam usg polowkowe - juz nie moge sie doczekac. Napisze Wam jak bylo. Mam nadzieje, ze jest wszystko w porzadku. Trzymajcie kciuki mamuski. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 20:19 no juz byłam mam to za soba ale we wtorek jeszcze raz zobacze swojego szkraba bo państwowe mam usg a byłam prywatnie żeby nagrali na kasete i dali zdjęcia bo nie daja mi państwowo Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 20:22 Witam Was w ten smutny dzień.Ja juz tyle wypłakałam że mi łez brakuje. A jesli chodzi o moje dziecko to ono wcale mnie nie kopie zero odzewu.Po dobroci nie da rady ) pukam ,głaskam a on nic.A moze on będzie spokojnym dzieckiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 20:50 Moje maleństwo od dwóch dni jakoś mniej daje o sobie znać. Usg mam dopiero za dwa tygodnie- państwowo, ale zastanawiam się czy nie iść prywatnie i zobaczyć czy naperwno jest wszystko dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 03.04.05, 21:22 Cześć Mamuśki!!! Wczoraj byłam na usg,z dzidzią jest wszystko ok!!!Jest tylko troszke malutka Taka kruszynka...I dowiedziałam sie,że prawdopodobnie będzie dziewczynka!!!!! Malutka Natalka!!!! I wczoraj pierwszy raz był ze mną meżuś!!Bardzo przeżył usg i teraz chce byż ze mną podczas każdej wizyty..!Bardzo się cieszę!! Buziaki dla wszystkich Mamusiek Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Do Kinady !!!!!!!!! 04.04.05, 10:15 Kinada jak to zrobilas ?????????????????????? Ja nie moge mojego mezusia namowic na wspolna wizyte, moze isc ze mna, ale do gabinetu nie chce wchodzic. Teraz w czwartek ide znowu na usg i chcialabym zeby tam byl ze mna. Ale jednoczesnie nie chce go zmuszac do tego. Moze masz jakis "babski" sposob ??? Jak twojego przekonalas ??? Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: Do Kinady !!!!!!!!! 04.04.05, 10:45 mój też ze mną był miał wolny dzień ale niestety pewnie pierwszy i ostatni raz ze mna poszedł bo już pewnie wolnego nie bęzie Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: szczesciary !!! 04.04.05, 11:34 Wy to macie szczescie. Moj ukochany nie chce isc, a o wspolnym porodzie to juz nawet mowy nie ma. Hehehe, on chyba boi sie jeszcze bardziej ode mnie. Ech, nie wiem moze da sie jakos uprosic. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: szczesciary !!! 04.04.05, 13:05 Mój mąż jest ze mną na każdym usg.Nie musiałam go namawiać sam chciał zobaczyć nasze dzicko. Jak widzę jego radość na twarzy jak gin tłumaczy nam co i jak to aż mam łzy w oczach.Czasem mój mąż zadaje więcej pytań niz ja .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Mały sposób! 04.04.05, 15:34 Witajcie, a więc poprosiłam męża by poczekał przed drzwiami do gabinetu.Kiedy lekarz miał robić mi USG powiedziałam mu, że jestem z mężem i chciałabym by też zobaczył dzidzię. Gin wyszedl i poprosił męża do gabinetu i tak to było w moim przypadku. Mam do Was prośbe chyba coś pokręciłam z liczeniem tygodni (wiem, trochę głupio...). Jak je się liczy - od ostatniego okresu, czy od dni płodnych w których mogło dojść do zapłodnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: Mały sposób! 04.04.05, 21:18 Hello!!! W moim przypadku było tak,że nie musiłam męża namawiać... Na początku nawet krępowałam sie..Normalne usg to 'pikuś',ale mój lekarz robi mi często również usg 'dopochwowo',bo wg niego czasem lepiej widac co u dzidzi słychac i ogląda sobie szyjkę..No i z tym drugim usg jakos tak głupio mi było..Mirek wypytywał jak to wygląda itd Jak mu tłumaczyłam,że bez bielizny itd,to w żartach stwierdził,że żaden facet nie będzie mi 'zaglądał'i dostanie w zęby.. No ale w końcu w momencie samego usg nie czułam wstydu,meżuś był wpatrzony w monitor!!Nie skupiał się na tym co robi lekarz..i całe szczescie,bo miejsce miały oba usg!Teraz juz nie mam obaw! Naprawdę warto namówic tatuska na usg,widzialam,że mój bardzo je przeżył.. A o tym,że bedzie ze mną rodził,wiedział już od dawna!Jeszcze nie planowaliśmy dzidziusia,a on już wiedział!!Oznajmiłam,że inaczej nie rodzę!Pewnie też ma obawy,ale to chyba przede wszystkim ja powinnam miec obawy!Więc w tej kwestii za wiele do gadania nie ma A poza tym wszystkim mam poprostu kochanego mężusia! I tyle pozdrowionka!i buziaki kinga i natalka w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: Mały sposób! 05.04.05, 10:07 liczy się od dnia ostaniej miesiączki, mnie też to sprawia pewien problem, bo wiem w którym dniu było zapłodnienie a ostania miesiaczka jest tak 2 tygodnie wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Sprobujemy ... 05.04.05, 11:59 Oki, mam wiec juz pewne rozeznanie !!! Hihihi, chyba z tym zaproszeniem przez mojego gina bedzie najlepsze, wtedy nie bedzie mial wyjscia. A co do porodu, to tez jestem na 1000 % pewna, ze mam kochajacego malzonka tylko, ze on nie moze patrzec jak ja cierpie. On wtedy staje sie bezradny i taki malusienki. Tego chyba boi sie najbardziej. Wiem jak jest w domu, jak tylko mu mowie, ze cos mnie zabolalo, to on juz jest caly chory. Jest bardzo wrazliwy, a nie chce tego pokazywac, chce byc "macho", hihihi. A co do tego liczenia Haniu, to mam to byc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Pozdrowionka dla wszyskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: Sprobujemy ... 05.04.05, 21:18 No to powodzenia zabiska ;0 Z pewnością się uda!!A jak mezuś raz zobaczy dzidzie,to potem już zawsze bedzie chciał z Tobą biegać na usg!!! Ostatnio bardzo powiększył mi się brzuszek!!! Niestety razem z brzuszkiem tyłek i okolice pleców...To podoba mi się juz mniej... Dzis chciałam kupic sobie jakąś bluzeczkę i zdołowałam się.. Te 4,5 kilo do przodu bardzo są widoczne..... Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Sprobujemy ... 05.04.05, 21:55 Hahaha, kinada, swietnie!!! Kto te baby zrozumie. Ja mam to samo. Tak bardzo chcialam duzy brzusio, ale teraz jak juz rosnie "balonik", to wraz z nim i boczki i bioderka i cala robie sie jak kluseczka ;-( Ale co mi tam, dobrze, ze jeszcze tylko niecale 5 miesiecy, hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 :) 06.04.05, 10:18 Witajcie dziewczyny! Bardzo dziękuję za pomoc w liczeniu tygodni Martusiu! Dowiedziałam się niedawno,że w okresie wakacyjnym czekają nas 3 duże weselicha! Bardzo się cieszę,ale nie wiem jak to będzie z brzuszkiem(pewnie już ogromnym) a do tego babski odwieczny problem w co się ubrać!Ale jakoś to będzie!Jeszcze prawie 3 tyg. do USG,a ja już jestem taaka ciekawa! Wy też musicie robić co drugą wizytę badanie krwi?Ja tak,a strasznie tego nie cierpię. Mamy jednak konflikt krwi i takie badania są nieuniknione. A co do kilogramów, też mam 4 do przodu!Wczoraj przewaliłam całą szafę odwieszając te portki, w które już nie wejdę, tzn. wejdę ale nie mam zamiaru usiskać tak bardzo mego maleństwa.Noszę teraz te lużniejsze, choć w pracy itak rozpinam guziczek! No to czekam na wieści z serii - czy mąż dał sie "wciągnąć" na USG.Trzymam kciuki by się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: :) 06.04.05, 10:40 a ja miałam dopiero raz badan.a krew i mocz nieżle co nawet sier upomniałam ale mówi że nie trzeba i takie tam no co ja mam być mądrzejsza od lekarza .ja wesele w czerwcu i to niezły już będzie brzucho koniec 7 miesiąca więc bebech jak nie wiem co hihi Odpowiedz Link Zgłoś
kinada :) 06.04.05, 12:01 To prawda,że z kobitami tak jakoś chyba jest.. Chciałam brzusio,teraz mi zle z bokami...Ale dół juz mi przeszedł Dziś wybieram się do H&Mu po spodenki ciążowe...Wszystkie 'obecne'uwierają w brzusio Zobaczymy czy dostan coś fajnego.. A poza tym jest fajna pogoda,wybiorę się na spacerek! pozdrowionka!!!!!! kinga&natalka w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: :) 06.04.05, 12:17 Kobietki, to wszystko nic, ja mam isc na wesele do kuzyna w sierpniu !!!!!!!! Czujecie to ??? Poprostu masakra, beda to moje ostatnie dni z brzuchem, a tu jeszcze zabawa sie szykuje. Ale z drugiej strony nawet sie ciesze, hihihi, bede pewna, ze nie przenosze dzidzi, bo jak bedzie juz tak daleko to zaczne tanczyc "poleczke" i z pewnoscia raz dwa znajde sie na porodowce, hahaha. Co do ciuszkow ciazowych, to ja juz dawno nie mieszcze sie w zwykle, chyba od 11 lub 12 tygodnia chodzilam najpierw w takich ze sciagaczem (ktore juz mnie troche uwieraja), a teraz mam swietne spodnie ze sztruksu, z ogromna wszywana gumka. Brzusio ma luzno, mnie jest wygodnie, gumeczka marszczy sie tylko z tylu i ma pelno dziurek do rozszerzania, wiec wystarczy na bardzo dlugo i bardzo duzy brzuch (polecam). Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: :) 06.04.05, 12:35 Ale tych slubów się szykuje.. Ja w sobote ide dp przyjaciólki,będę swiadkową i dlatego kupiłam sobie śliczną sukienkę...W mniej wyglądam jak człowiek Apotem ślub w czerwcu i lipcu.. To troche śmieszne,bo do tej pory byłam na dwóch slubach(ne licząc swojego A teraz posypało się troszkę... buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: :) 06.04.05, 13:10 no właśnie tak to jest z tymi ślubami, tak to aż się chce jakiś tańców z furą jadła, a tu nikt się nie spieszy.A teraz jak będziemy troszkę pulchniejsze to wesel całe mnóstwo. Przeżyjemy! Ostatnnio wymyśliłam,że chętnie sprawiłabym sobie suknię podkreślającą biust, pod biustem jakiś paseczek a reszta lużna do samego dołu. Pomysł jest,tylko teraz mam 3 miesiące czasu na poszukiwanie. Używacie już Musteli lub innych kremów,balsamów,oliwek? Od kilku dni smaruję się Mustelą,słyszałam, że jest dobra. Mogłaby być jednak trochę tańsza. Serdecznie pozdrawiam! pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: :) 06.04.05, 13:24 Ja na razie smaruje sie jeszcze balsamem do ciala NIVEA, ale trzeba faktycznie juz pomyslec o czyms skuteczniejszym. Bo jak mnie potem "rozwali" (mysle o rozstepach) to tylko raz i trudno bedzie sie tego pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa nie przesadzajcie 06.04.05, 15:32 jak maja być rozstępy to i tak będą żadne kremy nie pomogą to zależy jaką kto ma skóre więc krem to może psychicznie że może nie będzie ale jakoś bym w te kremy nie wierzyła mam koleżnke od początku niczym sie nie smarowała nie ma ani 1 rozstępu a znam takie co sie smarują i niestety popękane ale kto jak woli ja tam od czasu do czasu zwykłym kremem sie smaruje i nie ede kupować nic na rozstępy bo mi sie wydaje że to to samo Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: nie przesadzajcie 06.04.05, 23:16 Nie wiem czy do końca się z Tobą zgodzic..Moźe jak komuś maja wyjść rozstępy,to i wyjdą..Ale stosując specjalne kremy są one mniejsze,mniej widoczne(jesli chodzi o kolor)i szybciej 'schodzą'..Wiem co mówię,bo swego czasu powychodziły mi rozstępy(wstrętne!!),nie stosując kremu wyglądały one strasznie!!A po miesiącu stosowania kremu(mała reklama-FISSAN)naprawdę wygląd udek dużo się poprawił(bo tam miałam rozstepy)!!! Tak więc juz teraz stosuje kremy,bo wiem że mam skóre skłonną (niestety)do pekania Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Ale się cieszę 07.04.05, 07:19 Dzień dobry mamuśki! Pogoda nam się psuje,co nie napawa optymizmem.Dowiedziałam się,że nasi znajomi też będą mieli maleństwo. Tak się cieszę,bo z grupy naszych dobrych znajomych,to nikt nic nie planował.A tu taka niespodzianka!Wczoraj byliśmy u nich i non stpo nawijaliśmu o weselu i naszych brzuszkach!Ale miło! Już sobie obiecałam,że będę smarować się regularnie anty-rozstępowymi kremami.Też mi się wydaję,że to pomoże. Serdeczne uściski! Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Cieszymy sie z toba !!! 07.04.05, 09:46 Fajnie masz, ze ktos z twojego otoczenia tez bedzie mial dzidzie. Ja niestety nie mam tak dobrze, prawie wszystkie moje kolezanki maja juz dzidziaczki, a inne nawet jeszcze nie planuja (a szkoda!!). Ale tez sie ciesze z Toba !!! Co do pogody to chyba jest roznie, bo chyba wczoraj u Was swiecilo slonce, a u mnie byly chmurki, a dzisiaj na odwrot (u mnie jest piekna pogoda). Niestety spacerek dzisiaj nie wchodzi w gre, bo za niedlugo musze sie zbierac na to umowione usg. Acha, wyobrazcie sobie, ze nici z naszego podstepnego planu Wczoraj moj maz, po przyjsciu z pracy powiedzial mi, ze niestety nie dostanie urlopu na dzisiaj. No i klapa, znowu nie zobaczy malenstwa. Och, jaka ja bylam wczoraj wsciekla. Ale trudno, moze zrobie jeszcze jedno podejscie, za tydzien mam kontrolna wizyte u mojego gina (wizyta popoludniowa) i moze tam go zaskoczymy ... Hihihi. Caluski dla Was wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: Cieszymy sie z toba !!! 07.04.05, 12:33 A skąd Ty zabisla jesteś ,że masz dziś ładną pogodę?? Ja z Gdyni i dziś spałam do 12,bo pogoda jakaś taka ponura... Fakt,że fajnie miec w otoczeniu ciężarówkę Mi musicie wystarczyc WY,dziewczyny i juz młode mamuśki,których kilka w poblizśu mam!!!! Nie martw sie zabiska!!!!Podstęp w koncu się uda!!Może nawet jutro!A póżniej obędzie się bez podstępów!! buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
buka22 Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 10:45 Jaaa!Czuję sie dobrze , brzuszencjo jakies sie pojawia.Tryskam energia ale na razie umiarkowanie się cieszę lub wcale.Pozdrawiam, Malgoska Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 12:37 Halo Małgosia!!! Czemu sie nie cieszysz?!!Głowa do gory!! Ja wczoraj kupiłam pierwsze maluskie body!!! To bardzo poprawia humor i jakoś bardziej uświadamia,że za jakiś czas na świecie pojawi sie 'własne' maleńkie 'bobo',które będzię się kochało najmocniej na świecie!!!!!!!! Nie zamartwiaj się i nie dołuj!!!!!!!Wiele babek chciałoby być na naszym miejscu!! pozdrowionka kinga i natalka w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
mobiadek Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 13:39 Pozdrawiam sierpniowo-wrześniowe mamusie)) Moja Fasolka wreszcie zaczęła kopać)) MMmmmmmniamnuśśśnie Dużo słonka, dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 22:01 Dobra przeczytalam doslane posty i teraz znowu jestem na bierzaco. Dzieki Kinada, wlasnie cos mi sie wydaje, ze juz podstep nie bedzie konieczny. Po dzisiejszym usg (mezusia na nim nie bylo), jak mu wszystko opowiadalam to omalo co sie nie poplakal. Tak byl wzruszony. To jest wlasnie caly moj MISIO. Badanie (usg diagnostyczne - echo plodu) bylo swietne i przede wszystkim bardzo profesionalne. Lezalam na kozetce cala godzine i dokladnie lekarz sprawdzal wszystkie wymiary i wszystkie narzady oraz zyly krok po kroku. Zaplacilam 100 zl, ale oplacalo sie. Jestem teraz spokojniejsza (ooo duzo). Wszystko jest w porzadku, dzidzia zdrowa, maly grubasek (340 g). Ale najlepsze byly pozycje jakie "strzelalo" - bylam splakana ze smiechu. Kochane jestem taka szczesliwa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinada Re: 16 tydzień kto ze mną 07.04.05, 22:43 no to super zabiska!!!!!!Zdrowa dzidzia i swietna reakcja mężusia!!! dobrej nocki!!! kinga+natalka w brzusiu Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Do kinady 09.04.05, 10:44 Jestem z Rybnika(Slask), dlatego ta roznica w pogodzie. Hahahahahahaha. Dzisiaj u nas leje. Szkoda, bo mial byc grilus. Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Do kinady 11.04.05, 13:22 Wlasnie siedzie przy komputerze, mam wlaczona muzyczke i spiewam mojej dzidzi. Hihihi, a ono fika koziolki. Ciekawe czy to z radosci, czy tez chce mi powiedziec "mama nie wydurniaj sie - falszujesz" Hahahahaha. Dziewczyny jestem taka szczesliwa, tak strasznie czekam na to moje malenstwo. A jak Wy sie czujecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 :) 12.04.05, 09:19 Hi Dziewczyny! Już kilka dni się nie pokazywałam - oj nie ładnie z mojej strony! Mialam pracowity weekend,a do tego w niedziele przewiało mnie i przez ból uszu,kaszel,katar...miałam dwie nocki z głowy. Dostałam antybiotyki,ale mama powiedziała bym najaddła się czosnku,a antybiotyków mam nie brać.Więc biorę tylko coś na gardło,ale do czasnku nie mogę się przemóc.Jedyna rzecz dobra w tym choróbsku, to to że jestem cały tydzien na zwolnieniu!!! Wiesz Zabisko gdybym ja zaczeła śpiewać to pewnie moj brzuszek podskakiwałby z niezadowolenia! Ale Twój to pewnie z uciechy!Ja nie czyję jeszcze żadnych ruchów Pisałam Wam,że nasi przyjaciele oczekują maleństwa,to teraz okazała się,że jeszcze jedna para z kręgu naszych znajomych też!!!Ale było wesoło. Buziaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: :) 12.04.05, 11:22 Hanna Ty to sie masz dobrze, a nasi znajomi jakos nie chca sie brac "do roboty". A co do tych antybiotykow, to lepiej jednak je wez. Lekarz przepisal Ci bezpieczne. Ja jestem juz od grudnia na zwolnieniu lekarskim i wlasnie zaczelo sie od malego katarku. Tez chcialam sie leczyc sama. Ale w koncu poszlam po te antybiotyki, a teraz nie moge sie do konca wyleczyc. Lepiej od poczatku zazyc leki i spokoj. Zdrowiej szybko !!! Jeju musze isc od tego komputera, bo mi male tak w brzuchu fika, ze juz nie moge. Pa mamuski. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: :) 12.04.05, 13:52 Oj Zabisko czemu Twój bobasek fika, a mój spi i spi!A tak bym chciała coś poczuć!Tylko jak siadam do komputera to kot ładuje mi się na kolana i wierci się niemiłosiernie zanim ułoży się do wreszcie do spania.Albo łazi mi po klawiaturze! Spróbuję jeszcze kilka dni (2-3) bez antybiotyku,a jak nie przejdzie, to wezmę. Ale nudy w tym domu!!!tzn. mogłabym poprasować, poprać, ugotować coś,ale mam lenia i już!No idę włączyć pralkę! Czekam na Wasze pisanie, bo tak miło się czyta,co cat u Was słychać! Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: 16 tydzień kto ze mną 12.04.05, 14:49 Hello moje brzuchatki ) widzę że wszystkie już czujecie ruchy tylko nie ja.Czasem mam wrażenie że coś puka tam od wewnątrz ,ale nie wiem czy to mój synuś czy jelita.Za tydzień ma wizytę w czwartek i zobaczymy co słychac u Kacperka.Ja czuję się lepiej niż przed ciążą waga poszła w górę ,przytyłam już ok 2 kg .Oby tak dalej ,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha222v Re: 16 tydzień kto ze mną 12.04.05, 15:58 ja mam 16,5 tc i tez nie czuje jeszcze ruchów, ale wiem ze to za wcześnie. Może juz niedługo... nie moge sie doczekać. pozdrawiam brzuchacze.. Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: 16 tydzień kto ze mną 16.04.05, 13:24 Czesc mamusie!! Bylam w czwatek u mojego gina. Niestety nie robil mi usg, ale sprawdzal tetno i mezus to slyszal, byl w szoku, ze tak malutke serduszko moze tak mocno "tloczyc". Jakby stado galopujacych koni. W badaniu ginekologicznym wyszlo wszystko w porzadku, wiec kolejny miesiac biegnie. Nie wiem tylko co z tym moim brzuchem, niby jest, ale jakos tak strasznie nisko. Jest caly pod pepkiem, hihihi, juz sie smieje, bo teraz moj pepek spoglada na mnie. Sasiadka, ktrora tez jest w ciazy mniej wiecej jak ja, ma swoj brzuszek duuzo wyzej. Zaczyna jej sie zaraz pod piersiami. A jak jest u was, bo troche sie martwie, ze jak faktycznie mi juz urosnie to bedzie mi sie o kolana obijac. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
kinada ;) 04.05.05, 15:12 No i w końcu znalazłamten wątek!!!!!!!!!!!! Jakies zmiany pozachodziły!!!!!!!! A ja nie odzywałam sie dłuższy okres,bo miałam remont w chatce i odłączony komputer Ale widzę,że Wy dziewczyny też nie rozpisujecie się za bardzo... W piątek dowiedziałam się,że mojej Natalce wyrosło 'prącie'!!!!!!!!!!!! Tak więc bedzie synek!! A poza tym poważnie skraca mi sie szyjka i mam zakaz na robieniue wielu rzeczy Teraz musze duzo odpoczywać,mężuś jest nieugiętym strażnikiem i ciągle mnie pilnuje pozdrawiam wszystkie mamuśki i bejbiki w brzuszkach!!!!!!!!! piszcie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś