Dodaj do ulubionych

ruchy dzidziusia

13.01.06, 13:40
Cześć,jestem w 18 tyg.ciąży.Pare dni temu,w poniedziałek poczułam poraz
pierwszy ruchy mojej kruszynysmile)były one dosyć mocne i częstesmileTyle że od
wczoraj popołudnia są one rzadsze i delikatniejsze!Strasznie się martwie!
Zastanawiam się czy nie popędzić do lekarza,czy może to normalne?
Obserwuj wątek
    • nastka_7 Re: ruchy dzidziusia 13.01.06, 13:44
      No nie przesadzaj, dziecko spi w róznych porach, a ty ruszając sie nie zawsze
      wyczuwasz te ruchy...
      Bez paniki....
      • sakerloff Re: ruchy dzidziusia 13.01.06, 14:03
        tez koncze 18 tydz, ruchy czuje codziennie do południa i wieczorem - najlepiej
        wyczuwalne. Ale to ze nie czujesz ich w takim samym stopniu i nawet z przerwami
        kilkudniowymi to na tym etapie normalne. Nie przejmuj sie. Dopiero po 24 tyg
        stają sie one regularniejsze i wtedy tzreba je obserwowoac i zapisywac.
        • ola261 Re: ruchy dzidziusia 13.01.06, 14:08
          Według mnie wszystko jest w porządku. Na poczatku ruchy są bardzo nieregularne
          i słabe. Dopiero w późniejszej ciąży stją się częstsze i mocniejsze. Pozdrawiam
    • bajakaja Re: ruchy dzidziusia 13.01.06, 14:28
      Witam serdecznie!
      Ja mialam podobnie! Tez poczulam pierwsze ruchy na poczatku 18tc, i to tak
      intensywne, ze byly wyczuwalne przez brzuszek, co bardzo ucieszylo mojego meza
      smile Teraz dzidziul jakby ograniczyl swa aktywnosc, z czego maz nie jest za bardzo
      zadowolony, caly czas sie dopytuje czy malenstwo kopie. Mysle ze na tym etapie
      ciazy to normalne, ze z rozna intensywnoscia odczuwany ruchy naszych Kruszynek,
      co oczywiscie nie oznacza ze one sie nie ruszaja, tylko my poprostu nie zawsze
      to odczuwamy. Dzidziul ma w naszym brzuszku jeszcze dosc duzo miejsca, wiec
      mysle ze duzo tez zalezy od tego jak akurat sie ulozy.
      Nie ma co sie martwic na zapas, wszystko napewno jest w jak najlepszym porzadku smile

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka