24.03.06, 09:43
Witajcie dziewczyny,
Dziś zrobilam sobie test no i jest pozytywny, 2 kreseczki jak nic (fakt ze ta jedna słabiutka).Okres spóznia mi sie o parę dni okolo 3-4, wiem że to nie dużo,ale zawsze mialam regularne.Poza tym jestem przeziębiona i mam brać antybiotyk i wlasnie z tego względu postanowilam sprawdzic czy przypadkiem nie jestem w ciązy.
Mam do Was pytanie czy cos moglo wplynac na ten wynik? z lekow jakie biore na to przeziebienie to na razie Amertil ale nie jestem pewna czy on moze miec wplyw na wynik testu. Myslałam ze moze spoznia mi sie okres bo od poniedzialku jestem na diecie. Zadnych innych obajwów nie mam (ból piersi itp)
Mam tez pytanie kiedy mozna isc do lekarza aby sie upewnić czy jestem w ciązy czy nie?
Obserwuj wątek
    • annanatali Re: ciąża? 24.03.06, 09:54
      U mnie dzień po terminie test nie wychodził,a 4 dni po terminie była słaba
      kreseczka. Jeśli jest kreseczka choćby słaba to jest to ciąża, ale jeszcze
      wczesna. Moim zdaniem hormon, na który reaguje test nie może się pojawić od
      leków, chyba że jakis hormonalnych. dieta moze wpływa na opóźnienie miesiączki,
      ale nie na test.
      jednym słowem gratuluje
      • iza78 Re: ciąża? 24.03.06, 10:14
        dziękujęwink
        ale powiem szczerze że się bardzo martwię bo obiecałam sobie że przed ciąża porobię wszystkie badania i szczepienia a tu nicsad nie zdazylam i teraz sie martwię i jestem zła na siebie że nie dopilnowałam tego. Poza tym miałam brac folik no i o tym tez zapomniałamsad
    • muffina Re: ciąża? 24.03.06, 10:38
      Iza, byłam w identycznej sytuacji. Kilka dni spóźnienia misiączki,
      pzreziębienie, trzeba było iść po leki, wiec profilaktycznie zrobilam test.
      Dwie kreseczki z czego jedna bledziutka. Natychmiast bryknęłam do Gina, ale
      było za wczesnie, żeby potwierdzić ciążę. To było prawie miesiąc temu. Przed
      kilkoma dniami zrobiłam kolejny test i wyszły dwie porządne krechy! Koło 30-03
      ide znowu do gina i sama za siebie trzymam kciuki. Staram się przedwcześnie nie
      nakręcać... ale w głębi... no co ja poradze, że już pękam z radości?! smile
      • iza78 Re: ciąża? 24.03.06, 10:54
        Muffina też trzymam za Ciebie kciuki trzeba wierzyć że bedzie oksmile)))
        mam jeszcze pytanie czy Ty robiłas sobie wczesniej jakies badania , szczepienia?
        brałaś folik?
        • muffina Re: ciąża? 24.03.06, 11:13
          ani jednego badania sad A folik zaczęłam brać zaraz po pierwszej wizycie u gina.
          Teraz tylko martwi mnie nieustający ból brzucha i to, że jest jakiś taki wzdęty
          lekko i twardawy. Całe szczęście cyce przestały boleć smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka