Dodaj do ulubionych

testy z allegro po raz setny

21.09.08, 12:14
Dziewczyny, jak w temacie - zakupiłam testy w aptece i na allegro. W aptece
czułość od 40 mikrolitrów, na allegro rzekomo od 25.

No i zanim te z allegro przyszły, robiłam apteczne. Potem na testach z allegro
pojawiała się jedna slaba testowa kreska i nic, a wg temp i statystyk powinno
było już coś być widać.

Zrobiłam więc test apteczny i szok - dwie grube krechy! A na teście z allegro
nic! Następnego dnia znowu test z allegro i znowu nic.

Dzisiaj zrobiłam dwa (a wg statystyk z Fertility Friend owu dziś lub jutro) i
na obu druga słabiusieńka kreska. Dodam, że robiłam zgodnie z wszystkimi
obwarowaniami z instrukcji.

Teraz nie mam pojęcia, co o tym myśleć - czy owu już była? Czy będzie zgodnie
z wykresami z FF?

W mojej sygnaturce "En attendant" są wykresy z FF, proszę zerknijcie, może coś
mi podpowiecie?

A co do testów z allegro - zraziłam się okropnie.
Obserwuj wątek
    • korallina Re: testy z allegro po raz setny 21.09.08, 19:41
      dziewczyny, podrzucam do góry. Dzisiejszy dzień stracony, głowa bolała mnie
      koszmarnie, migrena jak sto pięćdziesiąt. Na szczęście teraz trochę zelżało i
      dzisiejszy wieczór dalej podejmiemy wyzwanie.

Zajrzyjcie proszę do mojego wykresu, wypowiedzcie się!
      Pozdrawiam smile
      • mama_inka Re: testy z allegro po raz setny 21.09.08, 20:06
        Powiem Ci że ja stosowałam te apteczne i chyba za wiele też mi nie dały.Jutro
        powinna przyjść @ więc się okaże.Ja miałam klika dni pod rząd bladą kreskę.Potem
        wyszła grubsza i następnego prawie dwie jednakowo grube ale nie
        identyczne.Kochaliśmy się wprawdzie ale miałam nadzieje że w kolejnym dniu wyjdą
        już dwie identyczne a tu wyszła tylko jedna.Sama więc nie wiem jak to jest z
        tymi testami.Na jakiś tydzień przed @ zaczeły mnie pobolewać jajniki myślałam że
        może to dopiero teraz mam owu więc zrobiłam jeszcze dwa dni pod rząd test i
        jedna kreska.Nie wiem co myśleć o tych testach.
      • cap-rio Re: testy z allegro po raz setny 22.09.08, 12:16
        no więc z tego co dobrze widzę to skok tempki o 0,2 stopnia miałaś 12 dnia
        cyklu, jeżeli w dodatku zaobserwowałaś wtedy płodny śluz i szyjkę miękką,
        otwartą, i nisko położoną( przynajmniej ja tak mam), to gdzieś w okolicach 12
        dnia miałaś owulkę, takie jest moje zdanie, a obserwację prowadzę od 3 cykli,
        więc jakiegoś ogromnego doświadczenia nie mam :p, mam nadzieję że trochę pomogłam
        • korallina Re: testy z allegro po raz setny 22.09.08, 13:16
          może faktycznie tak być, chociaż wtedy nie bardzo rozumiem wyniki testów owu sad
          Wydaje mi się jednak, że tak jak to jedna z forumek napisała, jajnik się rozmyślił i owu jeszcze nie było sad rany, oby jutro temp wzrosła uncertain
          • obymama Re: testy z allegro po raz setny 22.09.08, 13:30
            dziewczyny, liczy się pierwsza wyższa temperatura PO szczycie śluzu (czyli po
            ostatnim dniu ze śluzem płodnym) - i ta pierwsza ma być wyższa od linii (czyli
            od najwyższej z ostatnich 6 niższych), ale nieważne ile - dopiero trzecia wyższa
            powinna być o 0,2 wyższa.
            Zresztą dla starających nie ma to takiego znaczenia.
            Jak jest śluz płodny to jest czas płodny smile (i ze 2-3 dni po)
            • korallina Re: testy z allegro po raz setny 22.09.08, 14:02
              o, tego się będę trzymać. A śluz płodny, że tak powiem, dopisuje wink więc działam dzisiaj znowu!
              • calm_house moja opinia 22.09.08, 21:56
                Testow owulacyjnych robilam kiedys bardzo wiele. Nigdy zaden nie wyszedl mi
                pozytywny, ale to tak na marginesie. Po prostu juz im nie ufam i nie polecam.
                Jesli chodzi o twoj wykres, to na 99% nie bylo jeszcze owu. bo nie ma skoku
                temp. Bardzo mozliwe, ze w tym cyklu w ogole owu nie bedzie. Zdarzaly mi sie
                takie cykle, ze zalewalam sie sluzem po dwa dni dwa razy w cyklu (np. 15 i 16, a
                potem 27 i 28 dc), a skoku nie bylo, za to ok. 35 dnia przychodzil okres. Tak
                jakby organizm cos kombinowal, ale mu nie wyszlosmile Cykle bezowulacyjne sie
                zdarzaja i sa normalne, o ile nie zdrzaja sie za czesto.

Jesliby 12dc mial byc skokiem, jak niektore z ws sugeruja, to dodatni test owu
                wyszedlby maks 11 dnia, bo komorka jajowa zyje do 12 godzin, i nie ma raczej
                mozliwosci wykrycia owulacji dwa dni po jej zaistnieniu. dlatgo wlasnie zaleca
                sie robienie testow owu dokladnie o tej samej porze codziennie.
                • korallina Re: moja opinia 23.09.08, 08:14
                  hej, dzisiaj temp wzrosła do 36,54 (a może nawet 36,64, rano niewiele widzę bez okularów tongue_out), mam nadzieję, że to nareszcie to! smile jeśli tak, to nie bardzo wiem, co sądzić o testach owu wink
                  • obymama Re: moja opinia 23.09.08, 08:28
                    testy owu to nabijanie kasy ich producentów.
                    a już przy pomiarze temperatury i obserwacji śluzu - po prostu wywalanie pieniędzy.
                    to maja opinia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka