Dodaj do ulubionych

Jaki krem przeciwko rozstępom ?

26.11.03, 10:07
Czy możecie polecic jakiś kremikbo wydaje mi sie smarowanie brzuszka sama
oliwką może nie wystarczyć.
dzieki
Aga
Obserwuj wątek
    • ainer1 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 26.11.03, 10:47
      Stosuję mustele od 2 mcy: na brzuszek, na biust i jest tez specyfik na nogi.
      Nie mam zadnych rozstepow, ale sie nie ludze - rozstepy to bardziej kwestia
      sklonnosci genetycznych niz kremow:>
      Dodam tylko, ze mustela poprawia moj humor, ma swietna konsystencje, niezle sie
      wchlania, trzyma u mnie 24 h nawilzona skore.
      Wg informacji ktore znam - co ciekawe dla mnie - starsze mamy maja mniejsze
      szanse na rozstepy niz mlodsze, ale to statystyka, a najwazniejsza i tak
      genetyka i dla mnie - dobre samopoczucie smile
      pozdrawiam,
      Renik + 24 chlopczyk
    • gos1a1 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 26.11.03, 12:22
      Ceść AGA napisz w którym tygodniu jesteś ja jestem w 22 tygodniu i tak od 16
      smaruje sie kremem o nazwie FISSAN, poradziła mi go Pani w aptece. Jestem z
      niego zadowolona jets bardzo tłusty i wydajny i ślicznie pachnie,. Taka tubka
      ma 100 ml i starcza na miesiąc. Wiem jeszcze od znajomej że bardzo dobry krem
      jestz Gerbera też w podobnej cenie ok 20-25 zł.
    • agama75 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 26.11.03, 12:52
      To mój 17 tydzień i dosłownie wczoraj zauważyłam, że mój brzuszek jest już
      widoczny a spodnie zaczynają sie robić ciasne-moja dzidzia rośnie smileSmaruje
      brzuszek oliwką. Jestem ciekawa kto tam zamieszkał smile
      aGA
    • agama75 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 26.11.03, 12:54
      A zmieniając nieco temat . Czy w 22 tygodniu wiesz już czy to chłopczyk czy
      dziewczynka ?, napisz jak się czujesz, siedzisz w domku ? pracujesz?
      • ainer1 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 26.11.03, 13:06
        ja wiem od 20tego tygodnia ze to chlopczyk - bylo widac dokladnie smile

pozdrawiam,
        Renik
        • agga_ma Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 29.11.03, 13:20
          Witam
          Ja juz na koncowce jestem smile
          na poczatku uzywalam kremu vishy jest super ale cholernie drogi, teraz gerbera
          uzywam no i niestety tak pod koniec 8 m-ca zrobily mi sie rozstepy u dolu
          brzucha sad pomimo smarowania ale coz smaruje dalej i czekam z niecierpliwoscia
          na dzidzie.
          Pozdrawiam Aga i Dawidek

a cha i nie zapomnijcie o smarowaniu bioder smile
    • margarettka Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 30.11.03, 18:25
      Witam!
      Ja uzywam Musteli, smaruje sie nia od poczatku czwartego miesiaca. Teraz jestem
      w 28 tyg i jak narazie nie mam rozstepow, no ale zobaczymy co bedzie dalej wink
      Pozdrawiam
      Gosia
    • maja03 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 30.11.03, 22:12
      witam!
      Na początku ciąży miałam ten sam problem(teraz 27 t). Pani w aptece poleciła
      mi Fissan i faktycznie jestem z niego bardzo zadowolona. Poza tym słyszałam że
      przed rostępami (do których większość z nas ma niestety skłonności genetyczne)
      dobrą ochroną jest również intensywne nawilżanie ciała balsamem z wyciągiem
      soku z migdałów. To ponoć baaaardzo stara i sprawdzona receptura (ale trzeba
      być sumiennym i systematycznym...)
      Pozdrawiam
      Majka
      • krzysia4 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 01.12.03, 10:08
        ja uzywalam jak na razie dwoch:

Vichy - bardzo mi odpowiadal. Jego glowna wada to cena
        Fissan - Zaleta jest cena, reszta to wady: nie wchlania sie i smierdzi (mi to
        przypomina zapach konia ale moze to tylko w reakcji z moja skora :o( )

Krzysia i coreczka 24tydzien
        • dabrowianka Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 03.12.03, 23:06
          Ja używałam na początku krem Penanten, z którego byłam raczej zadowolona - co
          prawda to był dopiero 4 miesiąc więc trudno ocenić skuteczność. Wchłaniał się
          ok i miał przyjemny zapach. Potem kupiłam właśnie Fissana - fuj! Capi,
          strasznie tłusty, nie włchłaniał się - aż zostawał na bieliźnie. Ale to również
          tylko ocena komforu używania. Słyszałam, że Gerber jest dobrym kremem, ale też
          słuszałam, że w tym całym kremowaniu najważniejszy jest masaż, a nie tak na
          prawę sam krem smile I słyszałam, że dobrze jest "skubać" skórę na brzuchu, aż się
          zaczerwieni - co jest oznakiem dobrego ukrwienia, no i prysznic z raz ciepłą
          wodą a raz zimną.
          Ale może jakaś bardziej doświadczona mama (już po urodzeniu bebika) nam poradzi
          co jej pomogło nie dostać rozstępów, chętnie bym skorzystała z rad. Ostatnio
          zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu, więc się zaczynam troszeczkę martwić
          tym tematem...

Pozdrawiam Agnieszka i 23tyg. Jagódka
    • aga_76 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 04.12.03, 12:27
      Czesc dziewczyny!
      Z przyjemnością weszłam na ten wątek, bo sama jestem ciekawa który krem wybrac.
      Chociaż mi już chyba nic nie pomoże...Co prawda teraz jestem dopiero w 7
      tygodniu, ale po poprzedniej ciązy, mimo stosowania Gerbera, rozstepy mi sie
      zrobiły, prawie wszędzie..na biodrach, pod brzuchem i na piersiach...a może
      było tak jak Wy piszecie, że nie sam krem jest najwazniejszy, tylko
      uwarunkowania genetyczne i masaże...a co radzicie teraz, mimo istniejących
      rozstepów inwestować w jakis super krem?
      Moja koleżanka uzywała Vichy i żadnych rostepów nie ma.
      Pozdrawiam. Aga.
      • ekachna Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 04.12.03, 12:47
        W poprzedniej ciąży używałam mustelli albo vichy. Rozstępy mam jak ta lala,
        cały brzuch, uda, biodra. Niestety to bardziej genetycznie uwarunkowane. Teraz,
        w drugiej ciąży używałam gerbera ale ostatnio dostać nie mogę więc przerzuciłam
        się na fissan. Skoro i tak mam ciało skłonne do powstawania świństwa dla
        spokojności sumienia mogę wydać trochę mniej na mazidła.
        • margarettka Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 04.12.03, 15:32
          Witam!
          Mam takie pytanie...kiedy porobily sie Wam te rozstepy??? Ja tez uzywam
          Musteli, jak narazie koncze 28 tydzien i nie mam rozstepow, ale boje sie, ze
          wszystko jeszcze przede mna...
          Bardzo prosze o odpowiedz
          Gosia i Ignas (2.03.2004)
          • malwes Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 04.12.03, 16:03
            Witajcie!

Ja używam rano VICHY a po południu FISSAN. Te drugi jest bardziej tłusty ale
            podobno samo nawilżanie nie wystarczy. Wielu lekarzy zaleca naprzemiennie
            balsam i jakąś oliwkę. Jestem w 31 tyg i na razie rozstępów na brzuszku ani
            piersiach nie mam, tzn. są dwa malutkie ale w miejscu gdzie już miałam rozstępy
            od dzieciństwa (bok biodra)więc one się po prostu poszerzyły.
            Myślę, że to i tak w dużej mierze zależy od skłonności genetycznych a co do
            tego kiedy się robią... to też sprawa indywidualna. Zależy od tempa rśnięcia
            brzuszka i momentu, w którym skóra już "ma dość".
            Pozdrawiam.
          • mopek1 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 04.12.03, 16:35
            Jestem w 27 tyg. od początku (ok. 8 tyg.) stosuje Mustele na brzuch i na
            piersi. Na brzuchu nic, a na piersiach od ok. 3 tyg. mam bardzo dużo kreseczek :
            (((((((((((((((((
    • jaque Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 04.12.03, 16:15
      Od trzeciego miesiąca smarowałam sie rano Penatenem na rozstępy, a wieczorem
      oliwką. W 35 tygodniu pojawiło mi się kilka małych rozstępów na biodrach i w
      dole brzucha - teraz kończę 36 tydzień więc jeszcze trochę przede mną smile Ale
      krem i oliwka chyba pomogły bo po swoich przedciążowych doświadczeniach z
      odchudzaniem wiem że skłonności do rozstępów mam. Wobec tego te kilka malutkich
      na razie to chyba sukces ???
    • 28011976olesnica Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 06.12.03, 19:46
      Z MOJEGO DOŚWIADCZENIA, STWIERDZAM,ŻE NAJLEPSZY JEST KREM FIRMY GALENIC
      SPECJALNIE DOSTOSOWANY DLA KOBIET W CIĄŻY,PIĘKNIE PACHNIE,MA DOSKONAŁĄ
      KONSYSTENCJE. DOSTĘPNY TYLKO W APTEKACH.CENA OKOŁO 75 ZŁ 150ML. ALE JEST
      WYDAJNY. WCZEŚNIEJ STOSOWAŁAM PENATEN BYŁ DLA MNIE ZA TŁUSTY POTEM MUSTELA NIE
      JEST ZŁA ALE ROBIA SIĘ "GRUDKI Z KREMU", ZAPACH TEŻ MI "NIE LEŻAŁ",ALE TAK PO
      PRAWDZIE NIEWIADOMO KTÓRY Z TYCH KREMÓW W NAJWIEKSZYM STOPNIU ZAPOBIEGA
      ROZTĘPOM.
      • ekachna Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 06.12.03, 22:15
        Rozstępy miałm już w wieku dojrzewania, kiedy pojawiły się w ciąży nie
        pamiętam, wydaje mi się, że po prostu znacznie powiększyły się te, które miałam
        na udach i biodrach. Doszły oczywiście na brzuchu. Pojawić sie mogą na każdym
        etapie. U mnie dzień przed porodem pojawiły się powyżej pępka.
    • dollores1 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 06.12.03, 23:03
      Dziewczyny, ja wam bardzo gorąco polecam krem ELANCYL SPECIFIC VERGETURES firmy
      GALENIC - do nabycia w aptekach. Niestety drogi (ok. 75 zł za 150 ml).
      Jest to specjalny krem zapobiegający powstawaniu rozstępów DLA KOBIET W CIĄŻY.
      Kremik jest na prawdę super - ma bardzo lekką konsystencję, nietłusty, nie lepi
      się (w przeciwieństwie do Musteli), wydajny i bardzo skuteczny.
      Ja używałam tego kremu od 6-go m-ca i co prawda zrobiły mi się po 2 rostępy na
      piersiach, ale nigdzie indziej. A przy mojej ogromnej tendencji do rozstępów to
      graniczy niemal z cudem. Dodam że mam już sporą kolekcję rozstępów sprzed ciąży.
      W ofercie firmy jest też inny kremik zmniejszający istniejące już rozstępy
      REDUCTEUR VERGETURES - podobno bardzo skuteczny (wyczytałam to na specjalnym
      forum na którym różne dziewczyny oceniają kosmetyki), ale nie można go stosować
      w ciąży).
      • ainer1 Dollores 08.12.03, 13:43
        stosuje mustele od kilu miesiecy i nie lepi mi sie wink
        smaruje sie wieczorem bo ponoc po 18tej lepiej wchlaniaja sie kremy (ogolnie,
        nie tylko w brzuch smile
        Dlaczgeo nikt nie sprzedaz\je tej Musteli na allegro.pl? chetnie bym zaoszczedzila..
        Renia
        • dollores1 Re: Dollores 08.12.03, 14:24
          Ja nie jestem w stanie używać Musteli (mimo że zostało mi jeszcze pół tubki).
          Stosowałam ją przed pójściem spać, bo w dzień nie zniosłabym tego kremu na
          swojej skórze. Piżama dosłownie przyklejała mi sie do ciała a krem nie
          wchłaniał sie przez całą noc - rano po prostu zmywałam go pod natryskiem. A
          nakładałam na prawdę niewielką ilość. Blleeee
          Skończył mi sie mój cudowny kremik Galenica a do porodu zostało mi tylko kilka
          dni więc nie chcę kupowac następnego, więc smaruję sie zwykłym balsamem.
          Pozdrowionka
          • sylwetka00 Re: Jaki krem przeciw rozstepom? 09.12.03, 16:13
            Ja natomiast przez wiekszosc ciazy (a termin mam dzisiaj) stosowalam krem
            Chicco Mamma Donna, wg mnie rewelacyjny i stosunkowo niedrogi porownujac np.
            do Vichy lub Musteli, bo za pojemnosc 300 ml place 62zl, a jest b. wydajny,
            ladnie pachnie i przynosi efekty (do tej pory nie mam zadnych rozstepow), choc
            to moze bardziej zwiazane z uwarunkowaniami genetycznymi. Stosowalam
            regularnie - rano i wieczor- i moze dlatego sa efekty. Moje kolezanki, ktore
            juz rodzily przestrzegaja mnie przed rozstepami rowniez po porodzie, kiedy
            skora szybko sie wchlania, wiec wtedy tez warto pamietac o podobnych kremach,
            mimo ze malo kto o tym mowi...
    • edorka1 Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 10.12.03, 15:33
      Polecam krem Gerbera. Wchłania sie świetnie po paru minutach i jest
      skuteczny!!!. Ładnie pachnie i lekko się smaruje w przeciwieństwie do
      np.Penatenu którym nie mogłam się wogóle nasmarowac, taki był twardy. Kończę
      własnie 2 ciazę i nie mam żadnych rozstępów. W poprzedniej uzywałam Fissan
      naprzemiennie z oliwką i też zdalo egzamin, ale Fissan jest dośc tłusty i źle
      się wchłania. Teraz stosowałam Gerber 2 razy dziennie, czasem oliwkę.Jak dotąd
      skóra gładziutka... No i cena tego specyfiku jest znośna - ok 25 pln - a zużywa
      sie tego troszkę, zwłaszcza jak brzucho urośnie...
    • apja Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 21.12.03, 15:29
      Słuchaj na to nic nie pomoże, tylko operacja plastyczna. Serio, uwierz mi, tak
      ostatnio powiedział mi lekarz,to zależy od genów, od tego jak się twoja matka
      odżywiała w ciąży.Jedne nie mają wcale i się niczym nie smarują, a drugie tracą
      na kremy majątek i nic z tego.
      W pierwszej ciąży byłam dokladnym przykładem tych pierwszych ( ani jednego
      rozstępa i ani jednego kremu), w drugiej za wcześnie aby jeszcze coś
      powiedzieć, ale jeszcze nie wydałam ani grosza na jakikolwiek krem i nie mam
      zamiaru choćbym miała całkiem siny brzuch.
      Pozdrowienia
      Apja i 28 tydzień z oczekiwanym bąbelkiem niewiadomej płci.
    • jagonia Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 21.12.03, 18:36
      Ja używam naprzemian oliwki w żelu Johnsona i kremu przeciw rozstępom FISSAN,
      który poleciła mi koleżanka. Oliwka (przynajmniej ta w żelu) natłuszcza i
      nawilża skóre lepiej niż jakikolwiek krem. Dlatego myślę, ze kremidło należy
      stosować, ale o oliwce też nie zapominaćsmile
      Panicznie boję się rozstępów, mimo iż do tej pory nie zauważyłam u siebie
      skłonności do tworzenia się tego paskudztwa (a zdażało mi się gwałtownie
      chudnąć i przybierać na wadze). Moja mama, ani babcia też nie mają rozstępów.
      Ale boję się, bo brzuszek zacząl mi rosnąć bardzo wcześnie i boje sie, ze
      urośnie zabyt duży... Jestem dopiero w koncówce 8 tygodnia, a jak stanę bokiem
      przy lustrze to brzuszek już widać...

Jagonia
    • kosmeli Re: Jaki krem przeciwko rozstępom ? 21.12.03, 19:19
      Witam!
      Jestem obecnie w 27 tygodniu i uzywam świetnego kremu na rozstepy firmy
      Avent.Nie nalezy on do najtańszych firm ale jest bardzo skuteczny, ładnie
      pachnie i szybko sie wchłania.Ta firma posiada nie tylko kremy ale i szeroki
      asortyment przeznaczony dla dzieci.
      Pozdrawiam
      Kasia i w brzuszku 27 tygodniowa Hania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka