slodka_niewinna 25.04.09, 12:25 29.04 wybieram sie z rodzinką do Soliny (mieszkamy w Białymstoku), a termin mam na 2.07 i cały czas mam dylemat: jechać czy nie? Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemesis5 Re: Podróż... 25.04.09, 12:43 wydaje mi sie ze jesli wszystko rozwija sie prawidlowo, a Ty czujesz sie dobrze to nie ma problemu. Solina to nie koniec swiata, opieka medyczna na pewno sie i tam znajdzie, ale jesli masz sie stresowac to na Twoim miejscu zadzwonilabym i zapytala sie lekarza niech wie Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Podróż... 25.04.09, 21:48 gdybys miala tydzien do porodu, to bym odradzala, ale 2 miesiace to co innego. Czujesz sie na silach, nie masz ciazy zagrozonej, to milego pobytu, baw sie dobrze i korzystaj z ostatnich chwil wolnosci, bo po porodzie beda juz tylko wspomnieniem Wez ze soba karte ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_niewinna Re: Podróż... 26.04.09, 20:15 Zapomniałam dopisać ze mam pępowinę dwunaczynkową i skierowanie na cesarskie cięcie. Byłam dziś u lekarza i powiedział żebym tylko wzięła ze sobą te skierowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 pępowina 27.04.09, 07:43 Czy pępowina dwunaczyniowa była jedynym wskazaniem? Pytam, bo ja prawdopodobnie też mam - mają potwierdzić na usg połówkowym za tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: pępowina 27.04.09, 08:37 no to co, ze masz dwunaczyniowa pepowine? Sadzisz, ze urodzisz az tak dlugo przed terminem? To jest wskazanie do cc, a nie do tego, aby odmawiac sobie wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_niewinna Re: pępowina 27.04.09, 08:44 sama w sobie pempowina może być dwunaczynkową i nic sie nie bedzie działo. U mnie synuś ma lekkie szmery w sercu (wykryte podczas badania echa serca). Jeśli masz stwierdzoną dwunaczynkowość to lekarz bedzie wiedzial co zrobic, ja na twoim miejscu na zapas bym sie nie martwiła. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Podróż... 25.04.09, 22:47 Zabrzmialo to tak, jakbys miala z tego Bialegostoku leciec do Ekwadoru z przesiadka w Wenezueli, a potem konno przeprawiac sie do Urugwaju. Wtedy faktycznie mozna by sie zastanawiac Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: Podróż... 28.04.09, 18:45 hehehe... dooobreee... chociaż dziwię się, że chciało Ci się odpowiadać na taki bzdurny post. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Podróż... 27.04.09, 07:44 No ale właściwie to czemu nie? To piesza wycieczka ma być, czy co? Jak pieszo z plecakami i namiotami na plecach, to bym się zastanowiła, ale jeśli jakimś środkiem lokomocji, przynajmniej rowerem, to ja nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Podróż... 28.04.09, 19:09 dziewczyno masz jeszcze kupe czasu - nad czym ty sie zastanawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś