Dodaj do ulubionych

Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie

09.09.09, 21:52
Witam,
Ostatnio odwiedzałem przedszkole kidzcorner na marinie mokotów
(kidzcorner.pl). Przedszkole wygląda po prostu bajecznie. Rozglądałem się po
wielu przedszkolach, ale to wystrojem, wykończeniem wnętrz, stylem- bije
wszystkie na głowę. Ogólnie mam bardzo dobre wrażenia, nauczycielki
sympatyczne, dzieci zadowolone.
Generalnie jestem na TAK, ale przed ostateczną decyzją chciałem zasięgnąć
opinii na forum smile
Czy ktoś tam posłał swoje dziecko? Macie jakieś opinie na temat tego przedszkola?
Każda, nawet drobna informacja- będzie dla mnie niesłychanie cenna.
Mam 2,5 letnie dziecko, które wcześniej nigdzie nie chodziło do żadnego
przedszkola, więc i ja nigdy się nie interesowałem tym tematem.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • bad811 Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 13.09.09, 20:27
      podnoszę temat, bo czas nagli, a na razie nikt nie odpowiada.
    • maarmam_0 Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 14.09.09, 10:52
      Jestem mamą trzylatki, która od 1 września chodzi do tego
      przedszkola. Moje pierwsze wrażenie po obejrzeniu przedszkola było
      dokładnie takie samo jak Pana. Jest naprawdę wyjątkowe. Wystrojem
      zupełnie odbiega od innych przedszkoli, które oglądałam. Jest
      kolorowe i estetyczne.
      Córka bardzo szybko się zaklimatyzowała mimo, iż wcześniej nie
      chodziła do przedszkola. Nauczycielki są miłe i ciepłe w stosunku do
      dzieci a zarazem kompetentne. Bardzo polecam to przedszkole,
      ponieważ zarówno ja jak i moja córeczka jesteśmy z niego bardzo
      zadowolone
    • mama-2ki Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 16.09.09, 10:05
      Mój starszy syn już od 2 tygodni chodzi do przedszkola. Jestem
      zachwycona, zwłaszcza kadrą, która niesamowicie radzi sobie z
      dziećmi adaptującymi się do nowego otoczenia. Po kilku dniach mój
      synek nie chciał wychodzić z przedszkola. Na początku się obawiałam,
      czy będzie jadł, ponieważ jest dość wybredny. Na szczęście w
      przedszkolu z jedzeniem nie ma problemu, wszystko bardzo mu smakuje
      i nigdy nie wraca do domu głodny, co słyszałam, że często bywa w
      innych przedszkolach. Program również jest bardzo ciekawy z akcentem
      na naukę języka angielskiego i muzyki. W przedszkolu jest fortepian,
      więc dzieci mają szansę oswoić się z muzyką w sposób bardzo
      naturalny. Wnętrza są naprawdę wyjątkowe – nic zbliżonego w
      Warszawie nie widziałam!!! Bardzo gorąco polecam!!!
      • thursday.next Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 19.09.09, 18:20
        a możecie powiedzieć jaki program ma to przedszkole? bo wydaje się
        mocno muzyczne, co oczywiście miło, ale muzyka to nie wszystko...
        uczą tam trochę np. matematyki? są jakieś zajęcia ruchowe?
        teatralne? kulinarne? plastyczne? techniczne?
        jak wygląda nauka języka?
        pozdrawiam
        thurs
        • maarmam_0 Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 21.09.09, 08:38
          Przedszkole realizuje program edukacyjny abc. Moja córeczka, ma
          codziennie zajęcia z tym podręcznikiem a oprócz tego jest codziennie
          muzyka połączona z rytmiką i angielski no i oczywiście zajęcia
          plastyczne. wiem, że jest możliwość indywidualnych lekcji gry na
          instrumentach ale to odbywa się w godzinach popołudniowych. Dzieci
          mają zaplanowany czas, aż do leżakowania. Moja córka jest bardzo
          zadowolona
          • barakudaa Re: nie przestrzegaja podstawy programowej wychowa 22.09.09, 00:29
            maarmam_0 napisała:

> Przedszkole realizuje program edukacyjny abc. Moja córeczka, ma
            > codziennie zajęcia z tym podręcznikiem

No to beeeeee,zgodnie z podstawa programową podręczników nie używa
            sie już w przedszkolach,szczegolnie dla maluchow,wiec jaka to
            kompetentna kadra jesli tego nie wie??

a oprócz tego jest codziennie
            > muzyka połączona z rytmiką

Że co?Co to za określenia?Muzyka połączona z muzyką? (Przeciez
            rytmika to zabawy i zajęcia przy muzyce)

i angielski no i oczywiście zajęcia
            > plastyczne.

No oczywista oczywistosc ...jak wszędzie..pokaż mi przedszkole bez
            zajęć plastycznych....

• smutnaewa Re: nie przestrzegaja podstawy programowej wychow 20.11.09, 21:54
              O prosze login: barakudaa. ta sam agresja co w wypowiedziac na temat
              teqesty. tylko tam byla agresja jak coś złego mówilo się na teqestę.
              tu wrecz przeciwnie. moze nie warto ieszać rodzicom w głowie skoro
              na celu jest tylko biznes...i wykluczenie konkurencji
    • jaras-3110 Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 21.09.09, 15:48
      Byłem w Kidzcorner nieco przypadkowo, na urodzinach organizowanych dla dziecka znajomych, które uczęszcza do tego przedszkola. Nie wiem czy to jest standadowa ofera placówki, ale było bardzo przyjemnie, zorganizowane zabawy dla dzieci, poczęstunek, tort, towarzystwo międzynarodowe. Panie przedszkolanki zapewniły atrakcje i z łatwością wciągneły do zabawy dzieci z poza grupy przedszkolnej. Zresztą wiek dzieci był dosyć szeroki od 1-1,5roku aż do wieku szkolnego, ponieważ na impreze przyszły całe rodziny.

Jak już pisałem, nie wiem czy organizacja takich imprez należy do stałej oferty placówki, niemniej jednak jestem pod wrażeniem kreatywności i zdolności organizatorskich managera oraz pań przedszkolanek.

Co do samego lokalu. Jest to budynek mieszkalny, jakich wiele w Marinie Mokotów, adoptowany do celów przedszkolnych. Adaptacja w tym przypadku nie ograniczyła się do pomalowania ścian pastelowymi kolorami. Widać gołym okiem konsekwentą realizację spójnej koncepcji dekoratorskiej i architektonicznej w celu stworzenia objektu z jednej strony funkcjonalnego, a z drugiej posiadającego własny, niepotarzalny charakter. Co nalezy pochwalić, to umiejętne rozłożenie akcentów tak aby na pierwszym planie zawsze były potrzeby dzieci. Są tam nawet fragmenty ścian do specjalnie przygotowane do rysowania jak na tablicy! To się tak bardzo spodobało mojemu krasnalkowi, że chyba będzie trzeba przeznaczyć kawałek ściany w domu na tego typu harce.

Przyznaje, że sceptycznie podchodziłem do prywanych placówek tego typu. Dbając o dobro dzieci jako wartość nadrzędną, do tej pory uważałem rękojmię placówki państwowej jako wyznacznik jakości. Konfrontując placówkę państwową mojego krasnala, z kidzcorner niestety pierwsza wypada conajmniej blado. Nie zastanawiał bym się ani chwili gdzyby takie przedszkole było w pobliżu mojej trasy do pracy.

Co do finansów, nie mam pojęcia ile to kosztuje, ale powiedzmy sobie szczerze jakie to ma znaczenie w kontekście komfortu dzieciństwa naszych dzieci?...

Miało być krótko, a wyszło jak zwykle...
    • jkbrzusk kidzcorner/marina 21.09.09, 15:51
      witam,
      od jakiegos czasu interesuje sie tym przedszkolem.wnetrze faktycznie
      prezentuje sie wspaniale.ogladalam juz kilka przedszkoli w okolicy i trudno o
      porownanie, jest po prostu o niebo lepsze.duzym plusem jak dla mnie jest to ze
      przedszkole niedawno rozpoczelo dzialalnosc, nie bedzie wiec przepelnione jak
      wiekszosc tego typu placowek prywatnych w wawie.jesli ktos moglby dodac
      jeszcze jakas opinie,swoja subiektywna, bede bardzo zainteresowana,poki co
      jeszcze przez miesiac mamy nianie.
    • 7marchefka7 Brrrr 21.09.09, 23:02
      Rozumiem, ze nowe przedszkole. Rozumiem, ze trzeba sie reklamowac, bo inaczej
      rodzice nei przeczytaja i nie przysla dzieci. Rozumiem, ze taniej jest napisac
      kilka postow na forum niz zaplacic za ulotki.

Nie jestem zawistna konkurencja - to tak od razu, zeby uciac dyskusje. Ale
      troche szacunku do ludzi, prosze. Nikt rozsadny nie posle dziecka do przedszkola
      tylko dlatego, ze ma ladnie pomalowane sciany i ze jest kolorowe. I nawet ze
      sale sa ladniej urzadzone, serio. To, co w przedszkolu najwazniejsze, to kadra,
      kadra i jeszcze raz kadra. Po 2 tygodniach pracy przedszkola w ZADEN sposob nie
      da sie stwierdzic, czy kadra ma doswiadczenie, czy potrafi i lubi pracowac z
      dziecmi. Po 2 tygodniach pracy przedszkola nie wiadomo jeszcze, czy
      wlasciciel/ka chce stworzyc miejsce przyjazne dzieciom, czy tylko swojej
      kieszeni. Chetnie poczytam entuzjastyczne opinie rodzicow za jakies pol roku,
      moze rok - jesli opinie beda wychodzily na plus, to bardzo sie uciesze, ze
      powstalo kolejne miejsce przyjazne dzieciom. Na razie mam pewnosc, ze powstalo
      miejsce, ktore goraczkowo szuka chetnych do zapelnienia miejsc w - jak
      przypuszczam - ladnie pomalowanych, acz pustawych salach.

Za tworzenie fikcyjnych kont tylko po to, zeby napisac "obiektywna opinie
      rodzica" na miejscu portalu pobieralabym dodatkowa oplate - bylby z tego niezly
      biznes.

Pozdrawiam
      marchefka
      • mama_fasolki Re: Brrrr 22.09.09, 10:54
        Podpisuję się pod tym, co napisała marchefka. Nikt rozsądny nie pośle dziecka do
        przedszkola tylko dlatego, że jest ono kolorowe i znajduje się w pachnącym
        nowością budynku. Przedszkole to przede wszystkim nauczyciele, program, klimat
        przyjazny dziecku, a nade wszystko szeroko rozumiane bezpieczeństwo.

Mam w związku z tym kilka pytań do rodziców tak entuzjastycznie wypowiadających
        się na temat tego przedszkola:

Czy przedszkole znajduje się w ewidencji placówek niepublicznych MEN - a zatem
        czy znajduje się pod kontrolą kuratorium? Szukałam, szukałam i nie znalazłam...

Czy posiada stosowne opinie SANEPID-u, Straży Pożarnej oraz architekta z Urzędu
        gminy?

Czy rodzice mają konkretne informacje, wg jakiego programu realizowana jest
        podstawa programowa wychowania przedszkolnego?

Jestem bardzo ciekawa, czy odpowiedzi na te pytania będą równie entuzjastyczne...
        • kubu-siek Re: Brrrr 22.09.09, 16:00
          Jeśli ma Pani zamiar posłać swoją pociechę do Kidzcorner to naprawdę serdecznie
          polecam.Wszystko o czym Pani pisze jest w jak najlepszym porządku.Sprawdziłam to
          osobiście przed wyborem placówki.Jeśli chodzi o program to jest realizowany
          program ABC.Tak poinformowała mnie moim zdaniem kompetentna Pani Dyrektor.Myślę
          jednak, że najlepiej będzie jak sama się Pani przekona odwiedzając przedszkole.
          Pozdrawiam
          Kasia
          • mama_fasolki Re: Brrrr 22.09.09, 16:51
            Moje dziecko zakończyło już edukację przedszkolną - dodam tylko, że chodziło do
            ŚWIETNEGO, PUBLICZNEGO przedszkola.

Wracając jednak do głównego tematu - 3/4 postów w tym wątku napisały osoby,
            które założyły konta tylko po to, by w nachalny sposób reklamować tę placówkę.
            Myślę, że gdyby przedszkole faktycznie było tak wspaniałe taka forma "reklamy"
            nie byłaby potrzebna.

Do kubu-siek - skąd informacja, że przedszkole figuruje w rejestrze MEN?
            Zasięgnęłaś informacji u źródła (czyli w Biurze Edukacji) czy oparłaś się na
            informacjach od "kompetentnej Pani Dyrektor"?
            • jaras-3110 Re: Brrrr 23.09.09, 14:24
              Wczoraj zamieściłem, może nieco przydługi, komentaż na temat kidzcorner. Nie mam zielonego pojęcia o rejesteach MEN, pozwoleniach, sanepidach itp, choć nie ukrywajmy napewno macki biurokracji szczegółowo regulują każdy, najmniejszy nawet, szczegół przedszkoli czy żłobków niezaleznie czy są państwowe czy prywatne. Spodobało mi się tam, dobre się tam czułem, mój maluch świetnie się bawił, chciałbym żeby było więcej takich miejsc.

Kiedy dziś wszedłem tu żeby sobie zobaczyć, czy niema jakiś nowych komentaży natrafiłem na całą grupę wpisów, które stawiają ważne pytania o stosowne pozwolenia i poruszają kwestie forum jako medium reklamowego. Zastanawia mnie, jako laika, rzeczowość konkretnych zapytań o sprawy formalne, zwłaszcza mające podważać wiarygodność nowej placówki oraz zawoalowane dyskredytowanie forumowiczów wypowiadających się pozytywnie o kidzcorner. Zwłaszcza w kontekście wspomnianych wcześniej kwestii związanych z wykorzystaniem forum do działań promocyjnych (lub anty-promocyjnych)...

Ocenę zjawiska oraz odfiltrowanie wypowiedzi autentycznych od marketingowego bełkotu dokonają (jak zwykle) internauci we własnym zakresie.
              • dorcia.4 Re: Brrrr 23.09.09, 14:48
                forum.gazeta.pl/forum/w,292,100495203,100495203,Rodzicu_sprawdz_komu_powierasz_swoje_dziecko_.html
      • bad811 Re: Brrrr 26.09.09, 19:23
        Droga marchewko....
        Jakby moje dziecko chodziło do tego przedszkola to nie zakładałbym tematu, bo
        miałbym już wyrobione zdanie na ten temat. Wiedziałbym jaka jest kadra i
        ewentualnie mógłbym się podzielić uwagami z innymi. Ale takiej wiedzy nie mam,
        więc zwróciłem uwagę na to co jest wymierne. Przedszkole jest bardzo ładne.
        Według mnie to bardzo duży plus, bo moze to świadczyć nie tylko o grubej kasie
        tam włozonej, ale także o profesjonalnym podejściu do otworzenia placówki.
        Sorry- ale "przedszkoli" powstałych po to tylko by jak najniższym kosztem
        (obskórne pomieszczenia- przeróbki ze zwykłych mieszkań)się dorobić na małych
        dzieciakach i naiwnych rodzicach- już się naoglądałem.
        Prosiłem tutaj o relacje rodziców, a nie o szukanie sensacji i spisków. Jeżeli
        nie byłaś w ogole w tym przedszkolu, to wybacz- to się dopiero nazywa
        hipokryzja. Krytykujesz jakieś postawy, a Twoja postawa (opiniowanie o czymś,
        czego się nigdy na oczy nie widziało) nie jest lepsza.
        Nie twierdzę, że nie masz racji- byś może któryś z komentarzy to reklama
        przedszkola, ale do licha- zakładanie z góry teorii spiskowych mija się z celem.
        Jakbym szedł Twoim spiskowym torem- to pewnie bym stwierdził, że na 100% jesteś
        kimś z konkurencyjnego przedszkola.
        Byłem, widziałem- tym czym mogłem się podzieliłem.
        Jeśli ktoś, kogo dziecko UCZĘSZCZA do przedszkola, lub jeśli ktoś tam chociaż
        BYŁ i ma coś do powiedzenia- niech pisze
        Internetowym trollom- zdecydowane NIE smile
        ps. o przedszkolu dowiedziałem się z ulotki smile
    • bystroglow Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 23.09.09, 22:11
      Gdzie jak gdzie ale na Mokotowie można przebierać w państwowych przedszkolach,
      nie trzeba być nawet samotną matką. Po co więc posyłać dziecko do drogiego
      prywatnego przedszkola kiedy w promieniu 5, może 6km znajduje się z 10
      przyzwoitych co prawda nie-muzycznych ani nie-językowych ale za to przystępnych
      cenowo przedszkoli.
      • sarna73 Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 26.09.09, 22:16
        może dlatego że przedszkola prywatne są zazwyczaj otwarte cały rok, także w
        wakacje? nie każdy ma opiekę, Babcię, nianię, i nie każdy ma możliwość wzięcia
        długiego urlopu. A jeśli ktoś chce i go stać, to co komu do tego?
        • basi-afal Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 06.06.10, 17:52
          witajcie,
          szukam opinii na temat przedszkoli na mokotowie, i szczerze jestem przerażona
          tym, co tu przeczytałam. Niby sa to opinie z zeszlego roku, ale ja nie chcę
          posłać mojego dziecka do przedszkola które się w ten sposób reklamuje, bo to
          jest moim zdaniem przesada. dlatego prosze uczciwych rodziców o uczciwe opinie
          na temat tego przedszkola. ja tez tam byłam, też widziałam, że jest bardzo
          ładne, ale przecież to nie wszystko?! Równie ładny i sympatyczny jest zupełnie
          niedaleko połozony Baśniowy Dom i co z tego? Wnętrza sale to nie wszystko,
          napiszecie prosze, jesli wasze dziecko tam chodzi czy jest tam dobra kadra
          nauczycielska. czy sa interesujące zajęcia dla dzieci jakieś dodatkowe, itp? To
          mnie interesuje i prosze, żeby pisali tylko rodzice...
        • 1dobramama Re: Przedszkole kidzcorner mokotów- opinie 09.10.13, 23:54
          omijajcie z daleka!!!!! ładne wnętrza i nic więcej, brud, stale wymieniająca się kadra, jednym słowem wielka porażka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka