anek333 21.02.10, 08:22 Witam! które przedszkola polecacie? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: bródno 21.02.10, 13:48 BYSTRZAKI na Poborzańskiej, moje dziecko jest tam w grupie żłobkowej, ja jestem pewna, ze ma dobrą opiekę o ono jest zadowolone z ukochanych już pań opiekunek. I mają fantastyczny lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: bródno 24.02.10, 14:34 Bystrzaki, czyli dawniejsze Happy Kids? A coś się zmieniło prócz nazwy? Bo podobno właścicielka ta sama, a jakiś czas temu był tutaj wątek, że trochę tam kiepsko, z różnymi sprawami... Sama też rozważalam to przedszkole, jak tylko startowało, ale po rozmowie z właścicielem i dyrektorką, po wysłuchaniu jak wypowiada się o ludziach mieszkających na Bródnie (lumpenproletariat głównie) i o tych, którzy posyłają tu dziecko do państwowego przedszkola, to mi się odechciało oddawać im dziecko pod opiekę. Bardzo dużo dobrego słyszałam o siostrach na Syrokomli i z Ogińskiego. Ale tam zapisy były w grudniu / styczniu. Można spróbować, bo może jakieś miejsce się zwolni, zwłaszcza po rekrutacji do państwowych. Z państwowych, to teraz wypasione będzie to nowobudowane na Syrokomli, ale nie wiem, jak tam z kadrą. Polecane jest też na Bartniczej,ale sama mam pewne zastrzeżenia (zimą np. b gorąco; jest stare, więc czuć wewnątrz stęchlizną; ale Pani Dyrektor jest super wobec dzieci. Nauczycielki też ok, aczkolwiek jak dla mnie, to kuleje kontakt z rodzicem, co boli zwLaszcza w pierwszych tygodniach przedszkola, kiedy chcemy wszystko wiedzieć. Z drugiej strony, nie ma co się dziwić, bo dzieci jest sporo i trudno ucinać sobie pogaduszki z każdym rodziecem z osobna, ale wiem, że w innych państwowych przedszkolach to się udaje i rodzice są świetnie informowani co i jak, bez ciśnięcia nauczycielek. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: bródno 24.02.10, 16:15 Podobno... Zmieniło się wszystko oprócz budynku, łącznie z właścicielką, dyrektorką, cateringiem, i nie podobno, ale rzeczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś