Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 13:09 witam mam na imie magda co myślicie o imieniu Latika bardzo mi sie spodobało co sadziecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja12 Re: imię dla dziewczynki IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 13:16 z doświadczenia na tym Forum młode mamy bardzo preferują,namawiają na tak piękne imiona jak:Józefina,Antonifa,Genowefa,Feliksa,Franciszka,Władysława,Leokadia ,Zenobia,Emma,Teodozja itd.Twoja propozycja jakoś tak odstaje od w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
idaliowa Re: imię dla dziewczynki 18.04.09, 13:25 to z Slumdog? mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla dziewczynki 18.04.09, 13:30 A co to za imię? Nie chodzi Ci czasem o Letycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: imię dla dziewczynki IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 13:39 przecież Letycja to inne pokoleni,tzn.pokolenie Forumowych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoja.pl Re: imię dla dziewczynki 18.04.09, 14:55 Latika.Nie oglądałyście Slumdog.Milioner z ulicy?? Oj, to musicie nadrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imię dla dziewczynki 18.04.09, 14:58 nie oglądałam, do kinomanek nie należę może kiedyś nadrobię. a z jakiej kultury pochodzi to imię? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla dziewczynki 18.04.09, 15:29 aneladgam napisała: > nie oglądałam, do kinomanek nie należę może kiedyś nadrobię. a z jakiej > kultury pochodzi to imię? Jak Slumdog, to zapewne hinduskie. Nie znalazłam żadnych wiarygodnych źródeł na temat znaczenia tego imienia. Latika brzmi w warunkach polskich sztucznie. Spolszczona brzmiałaby Latyka. Nie jestem przekonana ani do jednej, ani do drugiej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja12 Re: imię dla dziewczynki IP: *.plock.mm.pl 18.04.09, 14:59 trzeba szybko nadrobić "bajkowe" zaległości,chociaz z mojego rozeznania wynika,że tu towarzystwo bardziej ambitne Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: imię dla dziewczynki 18.04.09, 16:17 Sądzę, że nie do zarejestrowania w USC. Brzmienie całkiem mi się podoba, ale w Polsce nie ma takiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: imię dla dziewczynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 21:18 podoba mi siępodobne do Marika,które również bardzo mi się podoba.Na pewno wymaga osłuchania ale samo brzmienie przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: imię dla dziewczynki 18.04.09, 21:46 Mnie też brzmieniowo przypomina Marikę , ktora się przyjęła i sie popularyzuje. Myslę, ze dałoby radę w polskich warunkach. Oczywiście Slumdog widzialam i na Latikę też zwrocilam uwagę. Podoba mi sie. Ale nie wiem czy jakoś szczegolnie namawialabym Cię na to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: imię dla dziewczynki IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.09, 12:28 Latika to piekne imie moja coreczka tak bedzie miala za dwa mies rodze ))) Odpowiedz Link Zgłoś