Dodaj do ulubionych

MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola

12.03.10, 19:42
Drogie mamy prosze o pomoc.
zamierzam zapisac mojego 3latka do przedszkola na mokotowie.
nie znam zadnych opini o jakimkolwiek. rozpuscilam wiesci wsród mam
przedszkolakow i moze któras sie cos dowie.

dzwonilam do kilku żeby sie dowiedziec o dni otwarte ale nie dam
rady obskoczyc wszystkich a nie we wszystkich chca rozmawiac przez
telefon.

najbardziej interesuja mnie przedszkola w okolicy metra wierzbno,
jest tam kilka, ale które fajne?

bede Wam bardzo wdzieczna
Obserwuj wątek
    • dziub_dziubasek Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 12.03.10, 20:49
      Ja mogę polecić Zawrat, Wernyhory i Batorego (najbliżej Wierzbna to Zawrat
      będzie- przy Królikarni- tyle, ze podobno ciężko się dostać.
    • blaszany_dzwoneczek Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 12.03.10, 21:18
      Na Wernyhory jest przeraźliwie ciasno. Ostatnio oglądałam to przedszkole. Salki
      maleńkie, nie wiem jak te dzieci się tam mieszczą. I zaduch straszny w całym
      przedszkolu. Z dyrektorką ciężko mi się rozmawiało, byłam tam 15 minut, przez
      ten czas dwa razy zrobiło się nieprzyjemnie w rozmowie... Ja skreśliłam to
      przedszkole z listy. Ale ciekawa jestem co jest tak na plus, że polecasz jako
      jedno z lepszych przedszkoli.
      • dziub_dziubasek Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 13.03.10, 09:03
        Akurat znam z opinii dobrej znajomej, która jest zachwycona.
        • blaszany_dzwoneczek Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 13.03.10, 13:27
          A mogłabyś napisać, co wzbudza zachwyt u twojej znajomej, co jej się w tym
          przedszkolu podoba? Przedszkole jest blisko mnie, więc jestem zainteresowana,
          moje wrażenie było nieszczególne, ale byłam tam 15-20 minut. Interesuje mnie
          opinia kogoś, kto zna to przedszkole bliżej, a opinii o nim znalazłam bardzo
          mało tu na forum. Byłabym wdzięczna smile
          • dziub_dziubasek Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 13.03.10, 21:47
            Mojej znajomej podobała się kameralnośc i podejście do dzieci (w pierwszym
            przedszkolu do którego trafil jej syn dzieci płakały niemal non stop i nikt się
            nimi nie interesował- panie sobie siedziały przy biurku), a tutaj podobno miło i
            kameralnie, panie jakoś fajnie grupe ogarniały. Ja nie rozważałam tego
            przedszkola, bo ma bardzo malutki teren, a moje dziecko musi się wylatać smile
    • grazyna_s Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 12.03.10, 21:30
      Jak juz pisalam wczesniej ja polecam 189 przy samym metrze
      Wierzbno... w poniedzialki Pani Dyrektor spotyka sie z rodzicami
      zainteresowanymi przedszkolem.
    • e_r_i_n Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 12.03.10, 21:59
      139 przy Dąbrowskiego. Nie przy Wierzbnie, ale bliziutko.
      • ancia2007 Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 12.03.10, 22:29
        Ja miałam ten sam problem i w końcu trafiłam do Ogródka Marysieńki
        na Dąbrowskiego przy metrze Racławicka (mimo, że bliżej mi do okolic
        metra WIerzbno własnie,ale to tylko 1 przystanek metra). I tam już
        zostajemy, postanowione wink Jestem pod bardzo dobrym wrażneniem,
        mimo, ze placówka nie ma statusu przedszkola.
        • agamamaani Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 12.03.10, 23:04
          moje dzieci chodzą na batorego ( nie przy wierzbnie a przy polu mokotowskim)
          jedno dziecię kończy edukację przedszkolną , drugie jest w maluchach i
          przedszkole jest super - może nie ma genialnej infrastruktury, super zabawek i
          genialnego ogródka, ale panie są nadzywczaj opiekuńcze pomysłowe i dbają o dietę
          dziecka (moje alergiczne są i moje prośby są respektowane ) .. no i o jego
          rozwój i samopoczucie również dbają - co więcej bardzo wspólpracują z rodzicami,
          co jak się okazuje ( po rozmowch z innymi rodzicami przedszkolaków) rzadkościa
          jest.
    • mamik2no Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 12.03.10, 23:58
      ja NIE polecam Baśniowego Domu. zabraliśmy stamtad nasze dziecko.
      • wik-asy Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 31.03.10, 17:42
        A ja TAK!!! Mój syn chodzi do tego na Irysowej już od 2 lat i wszystko jest
        super. Przedszkole jest językowe a ceny jak w normalnych "ogólnych"
        przedszkolach. Nie wiem jak wygląda sytuacja na Miłobędzkiej i może Twoje
        dziecko właśnie tam chodziło. Na Irysowej wszystko jest OK.
    • 9-x-2 Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 13.03.10, 21:02
      Wiesz, jako pierwsze wybrałabym 189 na Lenartowicza, jako 2 - Dąbrowskiego
      (polecane przez erin), albo odwrotnie, 3-buketową (też źle nie jest, znajoma
      jest bardzo zadowolona, a ma dziecko na szczególnej diecie bez jajek i tego
      pilnują), później - naruszewicza)
      • grazyna_s Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 15.03.10, 15:21
        moje dziecie chodzi także do 189 i ja polecam z ręką na sercu...
    • 3koniczynka margo 13.03.10, 23:38
      Małgosiu mój Franuś chodził kiedyś do Ogródka marysieński na zajęcia
      jako do klubiku malucha, wrażenie fajne, zajęcia pomysłowe,
      dwujęzyczne, grupy łączone wiekowo i integracyjne.
      Z tym, że to prywatna placówka, dosyć droga, chyba nie tego szukasz.
    • hanka15dwa Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 15.03.10, 15:12
      Moja córka chodzi do tęczowego ogrodu. To jest przedszkole dwujęzyczne na Starym
      Mokotowie na ul. Miłobędzkiej. Mieszczą się w fajnej starej willi. Dzieciaki są
      pod dobrą opieką, moja córka bardzo lubi panie wychowawczynie. Poza tym widzę
      rezultaty nauki,mała czasami zaskakuje mnie słówkami, których nauczyła się w
      przedszkolu. Podoba mi się również sposób ułożenia zajęć. Dzieciaki mają tak
      rozplanowany dzień, że się nie nudzą i cały czas mają zajęcie. Plusem jest
      również szeroki wybór zajęć dodatkowych. Mogą też dopasować dietę do
      indywidualnych potrzeb dziecka (jeżeli jest alergikiem, etc) Moim zdaniem
      bardzo fajne przedszkolesmile
    • mariken goszczyńskiego, 145 16.03.10, 20:27
      czterolistna koniczynka, blisko metra racławicka i wierzbno (pośrodku). super
      plac zabaw, bardzo fajna opieka, przedszkole z tradycjami smile
    • glosmo Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 17.03.10, 12:52
      A moje chodzi na Naruszewicza, to uliczka przy wyjściu z metra
      (Wierzbno).
      Przedszkole jest malutkie (tylko 3 grupy)ale bardzo miłe.
      Panie są sympatyczne, z poświęceniem usiłują przekonać mojego
      dzieciaka do jedzenia.
      Wierszyki, piosenki - to wiadomo, ale też dużo przedstawień
      teatralnych, wycieczki dla starszych.
      I co istotne dla mamy malucha: pod koniec sierpnia są dni
      adaptacyjne i faktycznie nie widziałam potem jakichś straszliwych
      kryzysów i czepiania się rodzica z płaczem. A wręcz przeciwnie smile
      rodzice którzy przygnali o 12.00 byli odsyłani przez pociechy "na
      potem".
      Jakoś na dniach są tam dni otwarte można sobie pójść i obejrzeć
      (przedszkole ma stronę internetową i są tam pewnie dokładne
      informacje)
      Przedszkole 189 (na Lenartowicza) cieszy się doskonałą opinią, a na
      Goszczyńskiego chodził mój mąż i wyrósł na całkiem przyzwoitego
      osobnika smile.
    • wik-asy Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 31.03.10, 17:39
      Nasz synek chodzi od 2 lat do Baśniowego Domu na Irysowej (przy Alei
      Wilanowskiej, niedaleko metra Służew) i polecam. Szczególnie zajęcia z
      angielskiego bo to przedszkole językowe. Adaś czasami, zupełnie spontanicznie
      mówi do mnie di żony po angielsku. No i czuje się tam atmosferę rodzinnego domu.
      Nie wiem jak wygląda sytuacja w drugiej placówce na Miłobędzkiej. Link do nowej
      strony przedszkola: basniowy-dom.pl/pl
      • penguin33 Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 03.04.10, 09:19
        Moja córeczka chodzi do przedszkola 190, Racławicka, takie schowane między
        blokami. Najważniejszy plus: uwielbia tam chodzić! Ja jestem zadowolona z pań na
        pewno i widzę, że moja córeczka wielu rzeczy się tam uczy. Minus - mógłby być
        ładniejszy plac zabaw, tym bardziej, że sam ogród jest bardzo przestronny. Mam
        nadzieję, że niedługo jakoś to się zmieni. Pani dyrektor bardzo miła, chociaż
        może mogłaby być bardziej operatywna. Poza tym naprawdę jestem zadowolona.
    • asiunia73 Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 06.04.10, 13:11
      WItaj

Szymon też chodzi do przedszkola 190 na Racławicką i bardzo lubi tam
      chodzić, są bardzo fajne panie. I dlatego trochę mi szkoda, że w tym
      roku musimy mu zmienić przedszkole. A plac zabaw rzeczywiście mógłby
      być bardziej nowoczesny, ale jest duży i to jest duża zaleta
      • penguin33 Re: do asiunia73 14.04.10, 09:32
        A do której grupy chodzi? Może chodzi razem z moją córeczką? I grupa, Skrzatysmile
        • asiunia73 Re: do asiunia73 15.04.10, 12:53
          Tak Szymon jest w Skrzatach. A twoja córeczka jak ma na imię?
          • penguin33 Re: do asiunia73 15.04.10, 15:27
            Lenasmile
      • blaszany_dzwoneczek Penguin, Asiunia - o przedszkolu na Racławickiej 23.04.10, 17:19
        Dziewczyny! Właśnie się moja córka dostała do tego przedszkola - było u nas 7 na
        liście. Byłabym bardzo wdzięczna gdybyście napisały o nim coś więcej.
        Czy panie traktują dzieci z szacunkiem, nie krzyczą, jak podchodzą do dziecka,
        które sprawia jakieś problemy, nie słucha się, jest niegrzeczne itp... Co w
        razie jakichś problemów, czy można liczyć na współpracę, zainteresowanie,
        rzetelnie informacje o dziecku i zdarzeniach w przedszkolu? Czy leżakowanie
        jest obowiązkowe? Jak wygląda rozkład dnia mniej więcej? Jak z wychodzeniem na
        dwór - czy dzieci wychodzą codziennie niezależnie od pogody (o ile nie leje,
        itp). Jedzenie - co robią jeśli dziecko nie chce jeść? Picie - czy dziecko
        dostaje pić, kiedy mu się chce, czy tylko przy posiłkach?
        Czy maluchy mogą liczyć na pomoc przy ubieraniu, w WC, na początku przynajmniej?
        TV, bajki - czy dziecko oglądają i ew, czy często to się zdarza? Czy są jakieś
        dni adaptacyjne na początku, kiedy można być z dzieckiem w przedszkolu?

Dużo tych pytań, będę bardzo bardzo wdzięczna za odpowiedzi i za inne
        informacje, które wydadzą się Wam istotne, bo niewiele wiem o tym przedszkolu.
        • wiola1234 Re: Penguin, Asiunia - o przedszkolu na Racławic 23.04.10, 19:17
          Podlaczam sie do pytania, bo moja cora tez od wrzesnia bedzie
          uczeszczala do grupy 3 latkow
    • dolores113 Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 23.04.10, 21:43
      Drogie Mamy, a może znacie przedszkole na Gandhiego, bądź coś o nim
      słyszałyście? Tam trafiła moja córka. W wyszukiwarce niewiele jest
      na temat tej placówki.
    • olisienka Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 26.05.10, 20:08
      dopisuję ten post także tutaj bo chciałabym ostrzec wszystkich rodziców przed Little Jumbo, które tu na forach jest często reklamowane.

Z całą powagą odradzam Little Jumbo!!! Właśnie podjęliśmy z mężem decyzję aby jak najszybciej zabrać dziecko z przedszkola. Nasz syn chodził tam przez prawie 4 miesiące i wystarczy!!

Brak stałej kadry z wykształceniem pedagogicznym, rotacja personelu, co miesiąc dwa zmiana Pani, brak jednej osoby zajmującej się grupą maluszków. W całym przedszkolu jest 10 dzieci w tym dwoje niemowlaków, które dołączono do grupy 2 letnich maluszków. Z braku kasy połączono żłobek o którym nie było mowy z grupą maluchów. We wszystko wtrąca się właścicielka przedszkola,hinduska, osoba bez wykształcenia pedagogicznego i wprowadza swoje metody wychowawcze, które w
      naszej kulturze są nie do przyjęcia.

Dowiedziałam się właśnie od jednej z nauczycielek że kiedy nasz syn nie chciał jeść ona wypraszała wszystkie dzieci z jadalni, zamykała się z nim sam na sam i wpychała mu jedzenie do buzi siłą. Moje dziecko przychodziło do domu i opowiadało mi że nie lubi chodzić do przedszkola bo Nitu na niego krzyczy.

Oczywiście że byłam zaniepokojona ale po telefonie jednej z opiekunek i o historii którą od niej usłyszałam mojego przerażenia nie da się opisać.

Dlatego ostrzegam wszystkich rodziców aby nie popełnili naszego błędu i nie dali się zwieść. My już wiemy że wykładowy angielski to nie wszystko i ważniejsze jest standard wychowania i doświadczenie w prowadzeniu placówki.
      • kingaaaa86 Re: MOKOTÓw - szukam fajnego przedszkola 28.05.10, 08:30
        moja córa chodzi do bluszczykowego przedszkola
        przedszkole jest małe, panuje tam naprawdę rodzinna atmosfera
        jest fajnie i kolorowo
        mała ma codziednnie angielski, dwa razy hiszpański
        naprawde moge z czystym sumieniem to polecic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka