mantha 13.04.11, 13:15 Przed chwila sprawdzalam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
landri83 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:20 Dostała się! Przedszkole pierwszego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
lula_p Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:29 ile miałaś punktów? mój też się dostał, do ostatniego, 13 na liście. Ale jestem wściekła. Tzn. fajnie, że gdzieś się dostał, ale... nie nie wiem o tym przedszkolu, no i wolałabym gdzieś bliżej. Ech... moglam wybrać 3, może wtedy dostałby się do trzeciego... Odpowiedz Link Zgłoś
landri83 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:34 Mieliśmy punkty tylko za oboje rodziców pracujących (to chyba 32?). Przedszkole na Rakowcu, terytorialnie Włochy (my jesteśmy z Ochoty i kolejne przedszkola były już z Ochoty, to jest na granicy dzielnic). Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:23 Hasła nie pamiętam , shit Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:26 A jak wygląda potwierdzenie? Co trzeba napisać? Bo nie widzę gotowego formularza. Odpowiedz Link Zgłoś
landri83 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:28 Po zalogowaniu pokazuje się strona "Wyniki rekrutacji". Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:38 Podzwonilam i z moich znajomych wszystkie dzieci sie podostawaly, najdalej do 4 wyboru (pracujacy, niepracujacy rodzice, matki samotne i malzenstwa - wszystko jedno), wiec chyba nie ma tragedyji. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_and_roo Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:41 Moj syn sie nie dostal (Bemowo/Wola, 8 przedszkoli na liscie). Na rowiesniczym forum na 6 dzieci 2 sie dostala. Odpowiedz Link Zgłoś
pulpet_wpomidorach Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:51 A moje dziecko się nie dostało do żadnego przedszkola w Ursusie, oboje pracujemy i co teraz... Może Gmina nam dofinansuje prywatne przedszkole? W przedszkolu pierwszego wyboru, dyrektorka powiedziała że 60 podań ma od samotnyh matek a 39 miejsc. No cóż 32 pkt to jak widać za mało! Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:43 Przedszkole pierwszego wyboru! Kurczę, jeszcze nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
annaagnieszka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:57 zazdrosszcze! my sie nie dostalismy, 13 przedszkoli i nic! ursynów Odpowiedz Link Zgłoś
neskulka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:01 my też nigdzie się nie dostaliśmy, też ursynów, 32 punkty Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:08 neskulka napisała: > my też nigdzie się nie dostaliśmy, też ursynów, 32 punkty u nas dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.7777 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:10 MY TEŻ NIESTETY NIE URSYNÓW Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.7777 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:11 WOGÓLE TO CIĘŻKO SIĘ DOSTAĆ DO PRZEDSZKOLA NA URSYNOWIE I CO TERAZ... Odpowiedz Link Zgłoś
annaagnieszka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:14 w moim przypadku-przedszkole prywatne... ale jestem wsciekła na nasze opiekuncze państwo!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:17 > ale jestem wsciekła na nasze opiekuncze państwo!!!!!!!!!! ja na tę chwilę najbardziej jestem wściekła na definicję "samotnego" rodzica przyjętą w warszawskich kryteriach, a z samotnym rodzicielstwem (szczególnie w dzisiejszych czasach) niemającą nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tolula Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 13:58 my też się dostaliśmy tam gdzie chcieliśmy w ursusie Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa1 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:01 Dostał się! Przedszkole na 5 miejscu na liście - ale trudno.Daleko trochę od domu, ale ważne że się dostał i ma miejsce. Bogu dzięki. Też Bemowo-Jelonki,8 przedszkoli dałam na liście, punktów 32. Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:14 Wowww, dostałyśmy się! Z pierwszego miejsca- Ursynów jak ja się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
patysiak Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:15 gdzie do sie sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 patysiak 13.04.11, 14:34 patysiak napisała: > gdzie do sie sprawdza? Tutaj sprawdzasz. warszawa345lat.pl/formico-parents/main.action Odpowiedz Link Zgłoś
annaagnieszka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:20 a ile mieliscie punktow i ktore przedszkole? Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:23 32 punkty-przedszkole na Dembowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
annaagnieszka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:30 ja tez!!! a czemu Wy sie dostaliscie a my nie? masz starsze dzieci moze? albo przekupiłas dyrektorke? Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:33 annaagnieszka napisała: > ja tez!!! a czemu Wy sie dostaliscie a my nie? > masz starsze dzieci moze? albo przekupiłas dyrektorke? my też - zasad rozstrzygnięcia przy takiej samej liczbie punktów nikt niestety nie ujawnia. Odpowiedz Link Zgłoś
annaagnieszka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:36 ja pytałam dyrektorke tego przedszkola - powiedziała, że pierwszenstwo mają rodzeństwa np. ze szkoły obok. A tak na marginesie - jaką macie informację w systemie? Ja mam napisane, że "podanie potwierdzone w placówce 193", mimo, ze składałam w 401 . Wiecie, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:37 może się tam dostałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
annaagnieszka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:39 nie, dzwoniłam do nich i nie mają synka na liscie. A jaką Ty masz informację po rozwinięciu? Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:42 "Dziecko zostało zakwalifikowane do Przedszkole nr 401 - Trzylatki-Czterolatki 2008-2007" Odpowiedz Link Zgłoś
annaagnieszka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:44 zazdroszczę Ci jak diabli - i gratuluję. Idę zaraz do przedszkola, może sie czegoś więcej dowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kappala1 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:55 Wikea, my również się dostaliśmy na Dembowskiego (pierwszy wybór) przy 32 p. dzisiaj się świętuje Dyrektorki nie przekupiłam zresztą podanie przyjmowała ode mnie nauczycielka.. Przykro mi z powodu innych.. Próbujcie z odwołania może.. Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:36 Sama nie wiem. Córka jest jedynakiem. Może mieszkamy bliżej? Jesteśmy z tej samej ulicy, 2 bloki dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
0magkac Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:16 no my przedszkole 2 wyboru. Wie ktos cos wiecej o Seceminskiej? widze ze Ursynow kiepski ale Bemowo tez ciezkawo..... Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:26 Na Gocławiu nie lepiej . Niestety nie mamy przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
martas_sa Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:32 My dostalismy sie przedszkole pierwszego wyboru punktow 32 Ochota Odpowiedz Link Zgłoś
doris7701 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:33 My się dostaliśmy do pierwszego wyboru Na Woli. 32 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
llinka81 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:35 My się nie dostałyśmy na Gocławiu!!!!!!!!!!1 Juchu super KOCHAM POLSKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
perineczka81 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:38 jestem taka szczęśliwa również tylko 32 punkty, przedszkole 1 na liście secemińska ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:38 Moja się dostała, do jedynego wybranego przedszkola. Mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:48 a mnie coś trafi grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nie mogę wejść do systemu, wszystko się wiesza Odpowiedz Link Zgłoś
mamajasia30 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:47 czy ktoś dostał się może z czytających do pzedszkola pod tęczą? My dostaliśmy się pod kasztanami Bielany, drugi wybór a zależało nam bardzo na tęczy... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelko56 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:53 A my się nie dostaliśmy ani do 214 ani do 417 ani do 98 (w takiej kolejności) na Bemowie. Mieliśmy 32 pkt. Ktoś jeszcze z Bemowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
detroit5 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:57 moje dziecko również NIGDZIE sie nie dostało, na liście było 7 przedszkoli z Bemowa... Odpowiedz Link Zgłoś
detroit5 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 14:58 acha, mieliśmy 32 punkty... widać powinniśmy wziać rozwód żeby się dostać Odpowiedz Link Zgłoś
dorecha Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 15:19 Córcia się dostała. Przedszkole pierwszego wyboru. Wpisałam tylko dwa . 32 punkty, przedszkole 286, ursynów. Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 15:33 My wpisaliśmy 5 placówek. Może w tym problem... Strasznie mi jest przykro, że Wam się nie udała. Sama byłam przekonana, że się nie dostaniemy z taką ilością punktów. Wokół dzieci z wolnych związków, alergicy lub rodzeństwa...a jednak. Cóż... moje dziecko urodziło się w piątek, 13- musi mieć szczęście!! Odpowiedz Link Zgłoś
annaagnieszka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 15:20 taaa... najlepiej byc "samotnym" rodzicem, szkoda, że nikt tego nie weryfikuje okropnie jestem nieszczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 15:34 Też jestem nieszczęśliwa, ale nie obwiniam rodziców. To nie jest kwestia weryfikacji - sprawdzałam, że w opisie kryteriów wyraźnie było napisane, że do udowodnienia bycia samotnym rodzicem potrzebny jedynie dokument z USC o tym, że jest się stanu wolnego, także to urząd zadecydował, że osoby żyjące w konkubinatach "samotnie" wychowują dzieci. Nawet się zastanawiam, czy nie dałoby się jakiejś afery w tej kwestii rozkręcić, bo definicja jest całkowicie absurdalna. Odpowiedz Link Zgłoś
kappala1 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:10 My wpisaliśmy 10 placówek, więc to pewnie nie w tym problem... Dziecko też bez rodzeństwa jakiegokolwiek, urodzone w pierwszej połowie roku, mieszkamy nie na Dembowskiego, ale w okolicy (Ursynów Północny) Głupio i bardzo nie fair że to taka loteria, trzymam kciuki, aby znalazły się jeszcze wolne miejsca albo na Dembowskiego, albo w okolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:32 Właśnie zastanawiałam się, czy się znamy, ale jeśli nie jesteś z bezpośredniej okolicy to raczej nie. W każdym razie miło mi Cię poznać! Syn czy córka? I jeszcze jedno ważne pytanie: nadal pieluchy czy już nocnik? Odpowiedz Link Zgłoś
kappala1 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:43 mi też miło )) u mnie córka, odpieluchowana kompletnie już od września, a u Ciebie? My mieszkamy na KEN, między stacją Ursynów, a Stokłosy Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:23 Próbowałam 2 lata temu zwrócić uwagę na ten problem (mój starszak tez się wtedy nie dostał do przedszkola bo jesteśmy normalną rodziną jedynie pracującą- miejsce znalazło się w czerwcu- fuksem bo ktoś zrezygnował...) i niestety nic to nie dało. A wręcz znalazło się mnóstwo osób szczycących się swoim cwaniactwem. Współczuję wam dziewczyny, przeżywałam to samo dwa lata temu. teraz córka dostała sie chyba tylkoz e względu na 48 punktów, bo jakby miała 32 to też byśmy z kwitkiem odeszli... Odpowiedz Link Zgłoś
devina Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 15:29 My z Bemowa. Syn się dostał do przedszkola pierwszego wyboru. Mieliśmy tylko 32pkt Ale jestem szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:36 U nas niestety też bryndza.32 pkt i nie dostaliśmy się do żadnego z 7 przedszkoli na Bemowie.Widać dwoje pracujących rodziców i dwa lata żłobka to zbyt mało.Będziemy pisać odwołanie. Aha kolejność wyboru to Muszlowa,Czumy,Bolkowska,Secemińska itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Moja z 1 pkt się dostała :D 13.04.11, 15:16 Na Pradze Płd. W lekkim szoku jestem. Oczywiście nie do pierwszego na liście, to byłoby zbyt dużo szczęścia, ale co tam Odpowiedz Link Zgłoś
aga9733 Re: dostalismy sie na Ursynowie 13.04.11, 15:31 wprawdzie nie do 1 na liscie, ale co tam , przedszkole 351, Wandy Chotomskiej, dzisiaj świętujemy Odpowiedz Link Zgłoś
strus76 Re: a my na Ochocie - lelechowska 13.04.11, 15:36 Nam też się udało na lelechowską - choć w to nie wierzyłam po rozmowie z dyrektorką. Dziewczyny orientujecie się skąd wziąć to potwierdzenie woli - bo ja po zalogowaniu tego nie widze - POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
nefrea21 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 15:40 My również bez przedszkola (Bemowo) ....... Odpowiedz Link Zgłoś
aggutek Bemowo/Warszawa 13.04.11, 17:47 Dostaliśmy miejsce w Przedszkolu 1 wyboru - Bemowo. Punkty za 2-kę rodziców pracujących i rodzeństwo w przedszkolu. Tym którzy się nie dostali - dwa lata temu przeżywaliśmy to samo, syn nie dostał się do żadnego z wymienionych przedszkoli. Pisaliśmy odwołanie i nic. Ale w październiku grupy 3 latków się trochę przerzedzają (chyba część dzieci kiepsko znosi aklimatyzację, zaczyna chorować i rodzice rezygnują) zwalniają się pojedyncze miejsca. Chodziłam od września niemal co tydz do p Dyrektor przedszkola które sobie upatrzyłam, nie dawałam żadnych łapówek, wkupnych itd, łaziłam tam uparcie dając do zrozumienia że mi zależy... i od października znalazło się miejsce Nie poddawajcie się dziewczyny! Piszcie odwołania, zawracajcie Dr głowę "swoją sprawą" a uda się. Rok temu paź-listopad też były pojedyncze wolne miejsca mimo, że na wiosnę (rekrutacja) niby był komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
nefrea21 Re: Bemowo/Warszawa 13.04.11, 18:39 Dzięki aggutek, od września będę miała tylko jeden cel Odpowiedz Link Zgłoś
bika_05 Re: Bemowo/Warszawa 13.04.11, 20:57 ja też planuję odwołanie i chodzenie od września. Moja mała się nie dostała - 32 pkt. standard. Oboje pracujemy, tyle że mąż zagranicą. Więc ja właściwie sama, ale mamy ślub - co za pech. Drugi raz bym ślubu nie brała, dopiero, jak dzieci dorosną Starsza nie dostawała się do przedszkola 2 lata z rzędu. Dopiero, jak otwarli 415, to się dostała. No ale teraz idzie do szkoły i nie mamy dodatkowych punktów za rodzeństwo. Ja wiem, że przedszkola się nie rozrosną, ale jestem zła na cały system.Burmistrz, tak się chwalił, że jest 500 nowych miejsc w przedszkolach na bemowie. Niestety, wyszło jak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
nefrea21 Re: Bemowo/Warszawa 14.04.11, 09:06 Bika_05 może kiedyś się spotkamy na obchodach po przedszkolach Odpowiedz Link Zgłoś
aneta231 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:14 A ja nie mogę się zalogować - wyskakuje info że nie ma takiego nr pesel w systemie...no jak nie ma Wniosek przecież został wypełniony, zaniesiony do przedszkola itd Czy ktoś również ma taki problem??? Zaraz zejdę na zawał.....(((( Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaiamelcia Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:22 HURRRRA!dostałyśmy się Odpowiedz Link Zgłoś
mamajasia30 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:24 ja miałam kilka dni temu...przez cały dzień nie mogłam się zalogować, dzisiaj bez problemu..nie wiem na czym problem polegał, wiem, że to marne pocieszenie bo nerwy dzisiaj duże ale tak właśnie było Odpowiedz Link Zgłoś
aneta231 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 16:29 Rozumiem że pojawiał Ci się taki sam komunikat? Że dziecka o podanym nr pesel i haśle nie ma w systemie...bla bla.....W sumie jakieś pocieszenie to jest....może uda się później....Echhhh....bo już mam czarne scenariusze w głowie..... Odpowiedz Link Zgłoś
strus76 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa- WAŻNE 13.04.11, 17:07 Dziewczyny, wróciłam właśnie z przedszkola - i dyrektorka powiedziała, ze trzeba sprawdzać na listach w przedszkolach, bo czasami bywa, że dziecko się nie dostało w internecie - a w przedszkolu tak!!! Ale nie znam szczegółów!! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta231 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 17:06 Nie wiem czemu ten cholerny system mnie odrzuca...... Ale na szczęście w przedszkolu jest wywieszona lista dzieci przyjętych - mąż sprawdził odbierając starszego syna - UDAŁO SIĘ!!!!! Yupiiiiiiiiiiiiiiiii Przedszkole pierwszego wyboru/Mokotów To teraz będę miała dwójeczkę w jednym przedszkolu Kamień z serca. Odpowiedz Link Zgłoś
stromae Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 17:45 Mam prośbę do mam których dziecko zostało przyjęte do innego przedszkola niż pierwszego wyboru o zalogowanie się do systemu i sprawdzenie w historii podania rubryki "wybór preferencji Pokaże się okno historia wyboru preferencji. U mnie logowano się do systemu m.in. 31.03, 1.04 i 03.04 zmieniając wybór przedszkoli - ja tego nie robiłam. Chciałam wiedziec czy u was też tak jest oraz 2-gie pytanie czy po zalogowaniu widzicie hasło "podanie zostało potwierdzone w placówce XXX" i czy tu jest przedszkole pierwszego wyboru, czy to do którego przyjęto wasze dziecko. To dla mnie ważne. Z góry dziękuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelko56 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:09 Witaj, Pewnie każdy z nas ma takie adnotacje. Według mnie (jestem informatykiem), są to adnotacje systemu przeprowadzającego losowanie. Założę się, że w tych adnotacjach masz przedszkola ułożone rosnąco wg ich numerów. System kwalifikował dzieci do przedszkoli zaczynając od przedszkoli z najniższym numerem. Np..... system 31.03.2011 o godz 08:00 rozpoczął kwalifikację od przedszkola nr 1 w Warszawie... jeśli miałaś to przedszkole na swojej liście (obojetnie czy pierwszego wyboru czy kolejnego), tego dnia o godz 08:00 w Twoim profilu pojawia się, że wybrałaś przedszkole nr.1 i jesteś rozpatrywana do tego przedszkola. Następnie system 31.03.2011 powiedzmy o godz 12:00 rozpatrywał przedszkole nr 88. Jeśli miałaś je na swojej liście, system na Twoim profilu wpisuje, że o tej godzinie jesteś rozpatrywana do przedszkola nr 88. Nie będę się rozpisywał o mechanizmie kwalifikacji do danego przedszkola wśród dzieci, które miały dane przedszkole na swojej liście preferencji, ponieważ nie znam tego mechanizmu i mógłbym sie tylko domyślać Natomiast to co opisałem jest bardzo prawdopodobne. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
apriljana Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:33 W mojej historii jest tylko adnotacja o złożeniu i potwierdzaniu podania. Nam się nie udało dostać do żadnego z 14 wybranych przedszkoli niestety ale brak też informacji o tym gdzie podanie zostało odrzucone. Według dyrektorki przedszkola jest jeszcze nadzieja po ogłoszeniu listy przyjętych bla bla bla ale ja już nie wierzę w uczciwość rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
stromae Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:37 Rzeczywiście wydaje się to sensowne, chociaż jestem z Bemowa i moje dziecko dostało się do przedszkola jestem załamana... bo dałam to przedszkole na ostatnim miejscu w preferencjach, jest 12 km od domu, obok mnie 6 przedszkoli i do żadnego się nie udało.. Do tego starsze dziecko 6-letnie własnie zaczyna chodzic do szkoly 500m od domu...(chodziło do przedszkola do którego przyjęto młodsze i zastanawiam się czy system nie potraktował ich jako rodzeństwo uczęszczające do tego samego przedszkola- chociaż nie zaznaczałam tego kryterium- podałam jedynie pesel rodzeństwa, bo była taka rubryka do wypełnienia) PS. Przedszkole do którego zostało przyjęte moje dziecko ma najniższy numer ze wszystkich które umieściłam w preferencjach... Odpowiedz Link Zgłoś
apriljana Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:44 moje dziecko dostało się do przedszkola jestem załamana.. chętnie się zamienię Odpowiedz Link Zgłoś
mrooweczka_mm Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 15.04.11, 11:55 odnośnie historii podania - czyli czegoś na stronie rekrutacyjnej co sugerowałoby "losowanie". Nasze podanie i jego losowanie absolutnie jednoznacznie nie pokazuje jaki był finał tego losowania. Próbowałam dodzwonić się do urzędu pod numer kontaktowy dla rodziców, aby dowiedzieć się konkretnie jakie są zasady (logarytm) losowania. Niestety rano telefon był zajęty, a przed południem i po juz nikt nie podnosił słuchawki. Wg informacji spod innego numeru - osoby były w pokoju. Pewnie miały dosyć pretensji rodziców - ale to właśnie ich praca - udzielać informacji. Dzisiaj znowu spróbuję. A jak nie to może przejdę się osobiście. Niestety okropna intuicja szepce mi, że losowanie losowaniem, a decyzję które dziecię przyjęte i tak podjął człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
klemenko Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 15.04.11, 14:26 Przedszkole 2. wyboru, 32 punkty, Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
ola nie dostała się 13.04.11, 18:02 do żadnego z 9 przedszkoli na Starym Żoliborzu, do których aplikowałyśmy. Tym samym mój powrót do pracy odwieszam na kołek, bo na prywatne przedszkole + nianię dla niemowlaka już mnie stać nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
frankowska_mama Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:07 My się DOSTALIŚMY!!! Bemowo, przedszkole pierwszego i jedynego wyboru, 32pkt. Jesteśmy przeszczęśliwi Odpowiedz Link Zgłoś
alushka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:21 Mokotów - Os Służew - 14 na liście - bardzo chcieliśmy okolice Sobieskiego i Wilanowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
myszella Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:28 U nas sukces, mam jeszcze jeden argument, żeby lubić mieszkanie w Śródmieściu - z jednym punktem mój synek dostał się do przedszkola pierwszego wyboru (wpisałam 10, wszystkie blisko domu, na piechotę spokojnie można iść). Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:31 Przedszkole pierwszego wyboru - 32 pkt - Śródmieście. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:49 Nie wiem,na jakiej zasadzie działa ten cały system,bo widze,że przyjęcia odbywają się losowo. Ja zapisałam dziecko do 2 przedszkoli na Bemowie,koleżanki do 6-7,równiez Bemowo,nikt się nie dostał.Jedyne dziecko,które zostało wyróżnione zaszczytnym miejscem w przedszkolu to rodzeństwo. No i jak tu się nie denerować skoro widze,że są tu dzieciaki,które mają tyle samo punktów,a jednak jedni się dostają inni nie... W sumie to uczciwiej by było poprostu ogłosic nabór do przedszkoli w drodze losowania. Aaaaa,jak ma się starszaka w tym samym przedszkolu to priorytetowo rozpatruje się podania mlodszego rodzeństwa-tak zostałam poinformowana w 2 przedszkolach na Bemowie i widac faktycznie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nansiija Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:57 za rodzenstwo w przedszkolu dostaje sie dodatkowo 16 punktow - takie sa kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
stromae Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 19:02 Na Bemowie najgorzej było wybrac przedszkole pierwszego wyboru Szadkowskiego albo Androlliego, bo tam było najwiecej podań i jak tam się nie dostalo to automatycznie w innych przedszkolach startowało się już tylko z pozycji "jeśli będą jeszcze jakieś wolne miejsca", bo tam przyjęto bez problemu dzieci, które zgłosiły te przedszkola jako pierwszego wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:39 u nas kicha 32 pkt, 10 przedszkoli i przykro mi, ale dziecko się nie dostało Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:45 dostała się przedszkole pierwszego wyboru i tylko 32 punkty ale się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:46 zapomniałam - ochota Odpowiedz Link Zgłoś
iszb Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 18:46 mój synek się nie dostał do żadnego przedszkola wpisałam ich 5 i to chyba było mało ale z tego co czytam to na Wilanowie i Ursynowie było baaardzo ciężko mieliśmy 32 punkty... ech... jestem wściekła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swistaczek77 Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 19:04 jestem w szoku dostala sie moja w ursusie do 2wyboru balbinki- kurde w szoku jestem starszy dostal sie do 194 a nastawialam sie ze nie mam szans. nie jestem przeciez matka samotnie wychowujaca dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
survvivve Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 19:06 synek sie dostał 32 pkt - Ursynów...ale Córcia do szkoły OBWODOWEJ i zadnej innej juz nie Jesli chodzi o Śródmieście, to polecam przedzkole na Nowym Świecie 36. Moja córcia spędziła tam rok, po tym, jak nie dostała sie do ŻADNEGO z ursynowskich przedszkoli Odpowiedz Link Zgłoś
joa-woj Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 20:16 Mój synek z 32 punktami nie dostał się do żadnego z ursynowskich przedszkoli . Odpowiedz Link Zgłoś
goossia Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 19:21 Mlody sie dostal do 1-go wyboru, wybralam tylko 4 przedszkola. Mial 96 punktow, ale ja faktycznie jestem samotna matka, ojciec nigdy go nie uznal. Pani Dyrektor sprawdzila w zlobku, ze nigdy nie odebral go nikt poza mna i moja siostra - i to jest ok. Przynajmniej nikt mi nie powie, ze jestem kombinatorka Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_bede_mama Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 20:25 my też się nigdzie nie dostaliśmy- BEMOWO Odpowiedz Link Zgłoś
miniaturka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 20:32 Halo !!! Przecież to listy dzieci zakwalifikowanych do przyjęcia - cieszyć / martwić możecie się zacząć za tydzień o tej porze Kiedy pojawią się listy przyjętych ... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 20:38 Dziecko bedzie przyjete jesli rodzice podpiszą w przedszkolu dokumenty. Jka ktos nie podpisze to automatycznie wchodzi na jego miejsce dziecko z listy rezerwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dt78 Odwołania ... 13.04.11, 21:02 Ursynów, 32 pkt. niezakwalifikowani Czy listy rezerwowe to listy z odwołań, czy jakoś inaczej konstruowane. Jak zgłosiłam się do przedszkola pierwszego wyboru z info że niezakwalifikowany mój syn, to kazano mi od razu pisać odwołanie, które jak udzieliła mi informacji Pani dyrektor ma trafiać do burmistrza dzielnicy. Ale czy oni będą rozpatrywać odwołania, wszystko to takie nie jasne Odpowiedz Link Zgłoś
jo-75 dt78 13.04.11, 21:32 a do którego przedszkola? moje dziecko na ursynowie się nie odstałow wcale Odpowiedz Link Zgłoś
jo-75 Re: dt78 13.04.11, 22:09 ja na hirszfelda, warchałowskiego i na uboczu. i nigdzie synek się nie dostał Odpowiedz Link Zgłoś
miniaturka Re: Sa juz wyniki w systemie/Warszawa 13.04.11, 21:19 Też tak myślałam ... Odpowiedz Link Zgłoś