Dodaj do ulubionych

Zmiana grupy...

30.08.11, 20:57
....przedszkolnej. Dziewczyny napiszcie mi czy jest możliwe, żeby dziecko przepisać do innej grupy?
Od początku - córka (3 lata) idzie pierwszy raz do przedszkola. Miała iść ze swoim "ulubionym" kolegą.Jest nieśmiała, byłoby Jej raźniej z Tym kolegą w grupie. Czytam listy na stronie p-szkola i okazuje się, że jest w innej grupie. Stąd moje pytanie. Miałyście taką sytuację?
Obserwuj wątek
    • karra-mia Re: Zmiana grupy... 30.08.11, 21:40
      nie miałysmy, ale uważam, że to niezbyt mądry pomysł. Skoro córka idzie pierwszy raz do przedszkola jako 3latka, to reszta grupy również. Więc nikt sie nie zna, zaczną sie dopiero nawiązywac znajomości i prawie kazde dziecko będzie zagubione. Znajdzie koleżankę w nowej grupie, a fakt posiadania w tej grupie znajomego kolegi nie gwarantuje, że będzie jej raźniej i że będzie akurat z nim się bawić. On też pozna innych kolegów, kolezanek i może wybierze sobie na przyjaciela inne dziecko, a nie twoja córke. Daj jej szansę.
    • rosapulchra-0 Re: Zmiana grupy... 30.08.11, 21:49
      Cytatbyłoby Jej raźniej z Tym kolegą w grupie

To bogowie, a nie zwyczajne dzieci?
      • 18_lipcowa1 Re: Zmiana grupy... 30.08.11, 21:54
        rosapulchra-0 napisała:

> Cytatbyłoby Jej raźniej z Tym kolegą w grupie
        >
        > To bogowie, a nie zwyczajne dzieci?
        >
        aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
        oplułam monitor pracodawcy
    • kali_pso Re: Zmiana grupy... 30.08.11, 21:51
      Zdaje się, że rozmawiać i pytac powinnaś w przedszkolu a nie na forumwink Przeceniasz mozliwości ematekwinkp- one zmiany grupy Ci nie załatwią....
      • martinkowa Re: Zmiana grupy... 30.08.11, 21:59
        Zapytałam tylko czy ktoś miał taką sytuację...
        • karra-mia Re: Zmiana grupy... 30.08.11, 22:06
          podejrzewam, że żadna z nas nie wpadła nigdy na pomysł zmiany grupy (jeszcze nawet niepoznanej) z takiego powodu. Zmiany grupy/klasy dokonuje się raczej z powodu problemu już istniejącego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka