Dodaj do ulubionych

Przedszkole Tralala

07.04.12, 14:18
Z ciekawością przeglądam strony internetowe nowo powstałych przedszkoli. Nie ukrywam, że ich oferta zaczyna przyprawiać mnie o ból głowy. Jednak w przypadku tego przedszkola przez chwilę poczułam się dziwnie... Przeczytałam, że oferują oryginalny program wychowawczy, którego elementem jest realizacja podstawy programowej MEN! Czy przypadkiem nie jest tak, że każde przedszkole ma obowiązek realizować podstawę i nie jest to żadna "dodatkowa atrakcja"? Dodatkowo okazuje się, że poddają wszystkie 5-6 latki diagnozie gotowości szkolnej... kolejny obowiązek każdego przedszkola. Czytam więc i czytam i mam wrażenie, że ludzie albo uważają, że rodzice nie mają pojęcia o obowiązkach spoczywających na przedszkolu albo sami do końca się w tym temacie nie orientują. Jest tam wiele takich "ciekawostek" ale to pozostawiam do oceny rodzicom przyszłych przedszkolaków. Nie chcę tu nikogo oceniać, bo owe przedszkole dopiero zaczyna działalność (od maja więc ciekawe jak poddają te 5-6 latki diagnoziewink) ale uważam, że tego typu reklama to raczej "antyreklama" dla samego przedszkola. Pozdrawiam i życzę powodzeniasmile
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka