Dodaj do ulubionych

zerówki szkolne - Wrocław

01.03.13, 10:10
Czy moglibyscie podzielić się swoim zdaniem, opiniami na temat szkolnych zerowek we Wroclawiu?
jak sa wyposazone? jak wyglądają zajecia? i ogolny program dnia?

ogolnie planuję pozostawienie corki w naszym przedszkolu w grupie zerówkowej, bo jestem jak dotąd bardzo z przedszkola zadowolona. Ale chętnie poznam alternatywę.
Głównie interesuje mnie rejon Śródmieścia - okolice ulicy Nowowiejskiej (szkoła nr 1)...
czy jeśli dziecko zostanie w przedszkolu, to za rok będzie trudniej dostać sie do wybranej szkoły? czy zerówka przy szkole znacząco jakoś zwiększa szansę na późniejszą naukę w tej szkole?

chętnie poznam wszelkie opinie na ten temat, bo nie ukrywam, że jestem nieco zielona w tej kwestii... nie pochodzę z Wroclawia, nie mam starszych dzieci, ani znajomych ze starszymi dziećmi,więc jakby przecieram sama szlaki i stąd lekkie zagubienie w temacie wink
Obserwuj wątek
    • vivianna_82 Re: zerówki szkolne - Wrocław 06.03.13, 12:59
      podbijam temat....
      nie ma tu mam dzieci chodzących do zerowek szkolnych w środmieściu? indifferent
      • autorskie Re: zerówki szkolne - Wrocław 09.04.13, 23:11
        Podbijam temat. Ja też jestem ciekawa, jak to wygląda! Mnie interesuje SP99..ale jakiekolwiek opinie mam dzieci zerówek szkolnych są bardzo mile widziane!
    • igajos Re: zerówki szkolne - Wrocław 10.04.13, 10:03
      Zdecydowałam się na zerówkę w sp76. Córka pójdzie jako pięciolatka. Teraz chodzi do przedszkola, z którego jestem zadowolona, ale jest w grupie ze starszym rocznikiem i część dzieci też się tam wybiera. No i skoro ma "powtarzać" to roczne przygotowanie, to może zmiana będzie dobrym rozwiązaniem.
      Byłam na dniach otwartych. Sala wyposażona tak coś pomiędzy salą przedszkolną a szkolną. Dzieci nie korzystają ze świetlicy, tylko mają zajęcia w swojej sali. Po 15 jest zapewniona opieka płatna na takich samych zasadach jak w przedszkolu. Nie ma tylu wolnych dni jak w szkole. W wakacje przez miesiąc też zerówka pracuje. Ogólnie zerówka szkolna działa na takich samych zasadach jak w przedszkolu. Są 2 panie. Realizują podstawę taką samą jak w przedszkolu. Z zajęć w planie mają angielski, ale nie pamiętam ile razy. I gimnastykę na małej sali, chyba codziennie 45 minut. Mają zajęcia w MDK, ale nie pamiętam jak często. Poza tym panie mówiły, że co roku to się trochę zmienia.
      Prawie codziennie wychodzą na boisko albo plac zabaw. Zerówkowiczów widywałam nawet bawiących się w śniegu.
      Na przerwy nie wychodzą. Na obiad idą w trakcie lekcji. Jeśli dzieci nie mają wykupionych obiadów, to jedzą wtedy to, co mają przygotowane z domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka