Dodaj do ulubionych

Mała sonda Po i Przed ;)

22.03.13, 14:24
Hej,
jakiś czas temu założyłam wątek "lepiej składać papiery do 2 czy do 10 przedszkoli",
dziś w warszawskim systemie rozpoczyna się czas oczekiwania na wyniki losowania, który zakończy się gromkim hurra lub .... w dniu 25 kwietnia
umilając sobie czas oczekiwania zadam Wam jedno, nie dwa pytania:
Ile jest przedszkoli wpisaliście na formularzu zgłoszeniowym i w jakiej grupie wiekowej jest wasze dziecko (3,4,5 lat)?

Moja odpowiedz:
15 przedszkoli (16 punktów, tylko jedno z przedszkoli 2 razy, raz jako grupa ogólna w grupie integracyjnej a raz jako po prostu grupa ogólna);
grupa 4 latków.

Pozdrawiam
Asai
Obserwuj wątek
    • kretka04 Re: Mała sonda Po i Przed ;) 22.03.13, 15:03
      Ja wpisałam 10 przedszkoli (szkoda, że nie przyszło mi do głowy, że to samo przedszkole można wybrać 2 razy: raz w grupie ogólnodostępnej, raz w integracyjnejsad). Grupa 3-latków.
      • marita265 Re: Mała sonda Po i Przed ;) 22.03.13, 16:53
        Ja wpisałam 9 przedszkoli do 3 latków bemowo i okolice.
        Jejuuuuuuuuuuuuuuuuu, tylko żeby go przyjeli.
        Teraz jak na szpilach do kwietnia .
    • kledka82 Re: Mała sonda Po i Przed ;) 23.03.13, 19:49
      10 przedszkoli.. grupa 3 latków.

Zastanawia mnie, czemu jest potrzebny ponad miesiąc, żeby rozstrzygnąć kwestię przyjęty/nieprzyjęty.. przecież dyr. mają wszystko w systemie, nic tylko posortować listę wg.swoich kryteriów i gotowe..
      • asai1978 Re: Mała sonda Po i Przed ;) 23.03.13, 20:42
        Myślę, że to nie kwestia szybkości systemu tylko jakiś procedur; możliwe, że najpierw "międli system" a potem jeszcze na piechotę sprawdzają;
        Inna opcja - wyniki rekrutacji znane są wcześniej i jak to w zeszłych latach bywało najprawdopodobniej okaże się, ze zabrakło 4,5,6,7 tysięcy miejsc i rozpoczyna się gonitwa jak stworzyć dodatkowy tysiąc; Co powiedzieć rodzicom? itp.
        Przepraszam, jeśli kogoś urażę ale co powie Biuro Edukacji, jeśli się okaże, że 80% dzieci w przedszkolach pochodzi z rodzin niepełnych?
        Po tym co miałam przyjemność oglądać w zeszłym roku "jatka" i "krzyki" z zeszłego roku po ogłoszeniu list. Eh...
        • sagaaga Re: Mała sonda Po i Przed ;) 26.03.13, 16:58

6 przedszkoli,
          grupa 3 latków
          Ursynów i Wierzbno...
          ale bez super punktów sad
          rodzice oboje pracujacy + podatki
          i ani jednego wiecje punkcika
    • kropkaa Re: Mała sonda Po i Przed ;) 27.03.13, 00:09
      Kilka lat temu wpisałam 4. Interesowały mnie pierwsze 2, 2 kolejne z bólem bym przyjęła. Mieliśmy pkty tylko za pracujących rodziców. Dostaliśmy nasz nr 1 smile
      • karolahanulek Re: Mała sonda Po i Przed ;) 27.03.13, 10:35
        Ja wpisałam 3 przedszkola.
        Dzielnica Białołęka, 3 latka.
        Raczej się nie dostanie niestetysad ale nie ma tragedii jak córki nie przyjmą zostanie na następny rok w żłobku bo jest z końca września i może zostać.Oczywiście wolałabym żeby chodziła do przedszkola..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka