Dodaj do ulubionych

ilosc dzieci w grupie

16.06.18, 22:04
Caly czas rozwazam wybor przedszkola dla mojej dwulatki i niezly mam dylemat. Powiedzcie, ile dzieci jest w grupach Waszych pociech i ile opiekunow?
Bo mam do wyboru przedszkole blisko domu, ladny ogrod, grupka 6 dzieci i na to 2 panie. Tylko jedna pani taka malo energiczna sie wydawala, a drugiej nie poznalam.

Z kolei drugie przedszkole jest nieco dalej, gorszy dojazd, ale bardzo podobaja mi sie panie, zajecia, atmosfera. Niestety w grupie 2latkow moze byc docelowo 14 dzieci na 2 panie, pokoj jest dosc maly. Bylam z corcia na dniach otwartych w tym przedszkolu, bylo 8 dzieci plus rodzice i mimo, ze zajecia byly super to po 2 godzinach i ja i corka bylysmy ledwo zywe, od halasu i wrazen. Wiem, ze pewnie na codzien jest inaczej ale nawet kwestia czynnosci higienicznych mnie zastanawia. Z tego co rozmawialam z innymi rodzicami to ich dzieci jeszcze w pampersach lub w trakcie odpieluszkowania. No i czy takie male dzieci nie umecza sie na malej powierzchni w tyle osob?
Obserwuj wątek
    • male_a_cieszy Re: ilosc dzieci w grupie 03.07.18, 00:23
      Mój 3-latek idzie do przedszkola od września. W grupie będzie 16 osób na dwie panie. Do dyspozycji mają dwie sale - jedna do zabawy i nauki, druga do odpoczynku.
    • misiaczkowa87 Re: ilosc dzieci w grupie 07.01.19, 18:57
      jak dla mnie to dla dwulatków grupy powinny zawierać maksymalnie 10 osob + 2 opiekunów dla nich. Ze starszakami liczba oiekunów powinna być większa, bo dzieci wtedy bardziej szaleją, u nas w Szkole tak jest na zajęciach z Musicalu,zapraszm do sprawdzenia smile studiomusicalove.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka