ochotka69 04.04.05, 22:50 Czy bylo cos o przedszkolach w Toruniu? Jak nie to napiszcie , bo ja wlasnie sie miotam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
granna Re: Cos o przedszkolach w Toruniu 06.04.05, 11:42 Ja gorąco i z pełnym przekonaniem polecam miejskie nr 3 na Curie-Skłodowskiej. Grupy mieszane, ale jest tez grupa dla maluchów, nie ma problemow z indywidualną dietą, ze spaniem, jeśli dziecko potrzebuje, z pieluchą jeśli maluch moczy się przez sen, z zajęciami i nauką. Jest miła atmosfera, nie spotkałam sie tam z żadną przykra uwaga na temat mojego czy innego dziecka. Widać, ze nauczycielki sa z dziećmi a nie ze sobą Jest także możliwosc konsultaji z logopedą. Co miesiac są tzw kolorowe dni, dzieci w tym dniu przychodza ubrane w dany kolor, mogą przyjść rodzice i rodzeństwo Zajęcia są ciekawe i urozmaicone. Acha i jeszcze jedna ważna rzecz, ponieważ przedszkole lezy troszke na uboczu nie ma problemu z miejscami Gdybys jeszcze miałą jakies pytanie, chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: Cos o przedszkolach w Toruniu 06.04.05, 23:02 Dzieki za odpowiedz. Za daleko jak dla mnie. Czaje sie na przedszkole przy Dekerta nr 5 panstwowe lub Raczek, ale w tym drugim bylam rano, a w toalecie taki zapach ze fuj i reklamowka nie wyrzuconych recznikow papierowcych. No i tak nie wiem do konca na jakie sie zdecydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
granna Re: Cos o przedszkolach w Toruniu 07.04.05, 10:05 Jeśli moge cos sugerowac, to popytaj może sąsiadka albo ktoś znajomy prowadza tam dziecko, albo nawet matki wychodzące z przedszkola Bo może to, że akurat tego dnia z łazienki śmierdziało, nie zdarza sie często a przedszkole akurat moze byc calkiem do rzeczy. Obejrzyj plac zabaw, jak masz mozliwosc to podpatrz jak to wygląda kiedy dzieci są na dworze. I o to, co dla Ciebie najistotniejsze zapytaj po prostu dyrekcje ) choć skoro juz tam byłas to pewnie to zrobiłaś Ja poszłam z kartką, zeby o niczym nie zapomniec ) Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: Cos o przedszkolach w Toruniu 07.04.05, 22:06 Bardziej przychylam sie jednak do tego panstwowego na Dekerta, ale jak tam sie dostac? Moze ktos ma "znajomości"? Odpowiedz Link Zgłoś
minia26 Re: Cos o przedszkolach w Toruniu 10.04.05, 17:49 A co myslicie o państowym na Chabrowej oraz Pod Muchomorkiem (prywatne) na Wrzosach ? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś