Dodaj do ulubionych

Przedszkole Wawer/Anin - prośba o polecenie

07.01.06, 16:47
Nie znam okolicy więc byłaby ogromnie wdzięczna za polecenie bardzo dobrego
przedszkola prywatnego.

Wielkie dzięki
wiki
Obserwuj wątek
    • ludka_smieszka Re: Przedszkole Wawer/Anin - prośba o polecenie 07.01.06, 17:24
      Prymulka, radość np
      • misia_mama_ptysia Re: Przedszkole Wawer/Anin - prośba o polecenie 03.02.06, 10:53
        czy możesz cos więcej napisać na temat tego przedszkola
        dzięki
        pozdrawiam
        misiasmile)
        • misia_mama_ptysia Re: Przedszkole Wawer/Anin - prośba o polecenie 03.02.06, 13:52
          Podciągam z nadzieją...
      • koloris5 Re: Przedszkole Wawer/Anin - prośba o polecenie 02.03.06, 21:19
        Podciągam. Moze coś więcej o Prymulki? Może inne w Radości?
    • yomajka Re: Przedszkole Wawer/Anin - prośba o polecenie 06.03.06, 17:54
      moja córka chodziła do Prymulki- i ja jestem zadowolona bardzo. Posłałam , jak
      wiekszość rodziców do zerówki już przy szkole- żeby się mogła przyzwyczaić do
      szkoły...Samo przedszkole jest bardzo domowe i top moja pierwse wrażenie było-
      zawsze wiedziałam co i jak, co Dziecko robiło , jaki miało humor , jak z innymi
      dziecmi etc- czy przedszkolanka, czy PAni dyrektor zwsze któras miała chwilę
      żeby podejść, porozmawiać- a to jest ważne. Naprawdę. Program realizowany
      bardzo dobrze, kreatywnie. Czyściutko, ogród, domowe jedzenie, angielski,
      rytmika- ja byłam zadowolona, zresztą chyba nie tylko ja, sądząc po rozmowach.
      Trochę wycieczek za mało dla starszych dzieci- podobno teraz to się zmienia, ja
      już nie na " bieżąco " smile.Ogólnie - na bdb.
      • misia_mama_ptysia Kadetó, leśne, mały odkrywca.. 06.03.06, 23:09
        Do Prymulki jeszcze nie dotarłam , ale ... byłam na Kadetów. Klęska, ciasno,
        małe sale, na wąskim korytarzu szatnia, pani dyrektor owszem miła,ale ogólnie
        przedszkole, warunki, wystrój nie napawa optymizmem.
        Byłam też w leśnym przedszkolu, nie było pani dyrektor, oprowadziła mnie pani
        przedszkolanka. Obejrzałam sale , kolorowe, pełno prac dzieci, miejsca
        wystarczająco, ogródek mógłby być lepiej wyposażony. Co mnie mile zaskoczyło
        /nie było to "umówione " oglądanie/: w grupie 4 latków część dzieci spała w
        osobnej sali i siedziała z nimi przedszkolanka wpatrzona w dzieciaczki; ci
        wytrwali mimo, że zmęczeni bawili się pod okiem drugiej przedszkolanki.
        Co ciekawe ,nie wiem czy zauważyłyście pewną prawidłowość-państwowe przedszkola
        są wyposażone w biurka dla pań.Ilekroć odbieram dziecko, w zależności od
        godziny, przy biurku siedzi 1 pani, bądź 2-3 bo już są połączone grupy. W
        prywatnych przedszkolach tego nie ma .Panie są przy dzieciach, kucają razem z
        nimi, siedzą przy nich, uczestniczą w zajęciach. Nie wiem jak wygląda ranek w
        przedszkolu mojego dziecka, jednak popołudnia to totalny luz dla dzieci i dla
        pani /którą można zobaczyć i z nosem w laptopie/.
        Byłam również, choć to za duże słowo, w przedszkolu mały odkrywca. I wiem już
        dlaczego pani z przedszkola prosiła o umawianie się na wizytę, ale bodajże od
        maja. Tam na razie niewiele się dzieje. Domek na szczęście blisko głównej drogi,
        bo obawiam się o poranne parkowanie. Pogoda niesprzyjała, ciężko się dostać do
        posesji , bo przed wejściem jest olbrzymia kałuża.Nie zraziłam się,furtka
        szeroko otwarta, weszłam do ogrodu. Nikogo nie było, prac też nie było widać.
        Mój mąż się zniechęcił, ale ja jeszcze spróbuję. Pani z przedszkola w rozmowie
        telefonicznej zrobiła na mnie wrażenie osoby tworzącej przedszkole z
        pasją.Zobaczymy...
        To tyle odnośnie mojego przedszkolnego rekonesansu
        pozdrawiam i czekam na inne spostrzeżenia
        misia smile)
        • yomajka Re: Kadetó, leśne, mały odkrywca.. 07.03.06, 09:38
          "przeleciałam"wzrokiem wątki na forum i widzę ,że naprawdę zalezy Ci na
          znalezieniu czegoś ok dla dzieciaczka smileŻyczę powodzenia, a do Prymulki przy
          okazji zajrzyj, warto - wiem,że teraz Dyrektorka wyjechała na tyd- jakoś
          trzymam kontakt z przedszkolem- oni są po prostu ciekawi co u Dzieci, które są
          już w szkole, jak sobie radzą itd, stąd moje "poufne "informacje- a warto z nią
          osobiście pogadać, zresztą jest psychologiem i chyba zna się na rzeczy (
          chyba , bo ja jednak inna bajka zawodowa)
          pozdrawiam
          • misia_mama_ptysia prymulka 07.03.06, 13:10
            Dziękuję, chętnie pojadę do Prymulki. Rozmawiałam kilkakrotnie z pracownikami
            przedszkola, również z Panią Dyrektor i zawsze zachęcano do osobistego
            przyjazdu, odpowiadano na każde pytanie, nigdy nie zbywano na zasadzie "teraz
            nie mogę". Przedszkole jest położone dużo dalej od naszego przyszłego miejsca
            zamieszkania, ale dojazd powinien być komunikacyjnie "wygodniejszy" aniżeli do
            przedszkola leśnego przy Wale Miedzyszyńskim.
            W każdym razie pojadę i napiszę o swoich spostrzeżeniach , jak i wyborze
            przedszkola.
            Pozdrawiam i zachęcam do dzielenia się informacjami
            smile)
        • konstancja02 Re: Kadetó, leśne, mały odkrywca.. 08.05.06, 12:35
          Witam.
          W ostatnią sobotę byłam z moim synkiem na pierwszych zajęciach adaptacyjnych w
          przedszkolu Mały Odkrywca. Jest już gotowa dla dzieci sala przedszkoolna ,
          ogród i inne pomieszczenia będą oddane troche pózniej. Zajęcia bardzo ciekawe,
          aktywne dla dzieci i rodzicow, były zabawy integrujace, ruchowe, muzyczne i
          plastyczne. Oprocz tego dzieci sadzily wiosenne kwiatki, ogladaly teatzyk a po
          wszystkim dokonczylismy zabawy w przedszkolnym ogrodzie. We wszystkie soboty
          przedszkole ma prowadzic takie zajecia, zreszta pewnie je odwiedzimy. Jestesmy
          bardzo zadowoleni.
          Pozdrawiam wszystkich , Mama Brzdąca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka