Dodaj do ulubionych

Wrocław - Przedszkole na Klecinie

28.04.06, 15:34
Czy jest tutaj jakaś mamusia, która posyła dziecko właśnie do tego
przedszkola??
Obserwuj wątek
    • kasinka75 Re: Wrocław - Przedszkole na Klecinie 06.05.06, 14:27
      Cześć!
      Moja córcia chodzi właśnie do tego przedszkola od prawie roku,czyli do
      najmłodszej grupy. Chodzi to też za dużo powiedziane,bo więcej przechorowała.Do
      tej pory brała 4 antybiotyki sad(
      Na temat samego przedszkola mam mieszane uczucia.Na pewno nie jest to
      przedszkole,do którego walą tłumy (jak np. na Orlą),więc to już coś mówi.My
      przeprowadziliśmy się na Klecinę w grudniu i chciałam znaleźć przedszkole,które
      będzie najbliżej domu.Do lepszego i tak byśmy się nie dostali przez te całe
      punkty.
      Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to napisz,chętnie odpowiem (jak znajdę
      czas,bo z tym trochę kiepsko).
      A skąd jesteś? Może lepiej spotkamy się przy okazji jakiegoś spaceru?

Pozdrawiam

Kasia
      • agusek22 Re: Wrocław - Przedszkole na Klecinie 06.05.06, 19:37
        Witaj!!
        Ja jestem z Kleciny, moja córeczka nie dostała się do tego przedszkola, będzie
        chodzic na Wiejską na Oporowie. Chciałam zapisac ja na liste rezerwowych na
        Klecinie, bo tu mamy bliżej i bez dojeżdzania.
        Jedyne co mi sie tutaj nie podoba to, że jest bardzo małe a do tego podwórko
        jest między dwoma ruchliwymi ulicamisad(
        A co do spotnaka to bardzo chętnie!
        • mstawarz Re: Wrocław - Przedszkole na Klecinie 09.05.06, 13:12
          Czesc klecinskie Mamy!
          Ja rowniez jestem z Kleciny, a moj synek od wrzesnia idzie do przedszkola. Nie
          dostal sie na Orla (widomo odleglosc nas zalatwila) ale na drugim miejscu
          wpisalismy Zaporoska i tam sie dostal. Walbrzyska byla na 3 miejscu, a to
          dlatego ze uznalam ja za ostatecznosc, bo choc blisko domu, to ten plac zabaw -
          klepisko mnie przerazal, pomiedzy tak ruchliwymi ulicami odgrodzony wysokim
          plotemsad Nie wiem jak wyglada sprawa pań, programu itd, ale nie slyszalam zlych
          opinii, wiec moze nie jest zlesmile) Tylko ten plac!!!
          Serdecznie pozdrawiam
    • kasinka75 Re: Wrocław - Przedszkole na Klecinie 09.05.06, 13:57
      Cześć!

No właśnie ten plac zabaw jest tragiczny,ale coś ruszyło wtym roku-kupili 2
      nowe urządzenia.Problem jest oczywiście w pieniądzach-najlepiej jakby jakiś
      sponsor ufundował ale jakoś mało chętnych.Może jeszcze coś dołożą.No i ta
      czarna ziemia,która się unosi kłębami.Ale dzieciom to nie przeszkadza-bawią się
      i w tym czarnym piachu.
      Napiszę więcej innym razem,bo moja druga pociecha się obudziła no i pędzimy do
      przedszkola po dużą.

Pozdrawiam
      • kasinka75 Ciąg dalszy :-) 10.05.06, 13:11
        No i te ruchliwe ulice.kościelna to jeszcze pół biedy-chociaż autobusy też
        tamtędy jeżdżą, ale Wałbrzyska to tragedia-tiry po tej kostce-mnie jak wysiadam
        z auta koło przedszkola to już uszy pękają,ale dzieciakom chyba faktycznie to
        nie przeszkadza.Szkoda tylko,że muszą wdychać te spaliny sad
        CO do pań to oczywiście wszystkich nie znam ale raczej są OK. Osobiście
        wolałabym,żeby bardziej zwracały uwagę na dzieci,szczególnie takie,które są
        mniej śmiałe itd. CHciałabym,żeby bardziej organizowały dzieiom czas-więcej
        zabaw w grupie,piosenek,rysunków itp. a mniej czasu wolnego.Moje wiadomości
        pochodzą od 4-letniego dziecka,więc czasami mogą być trochę nieprawdziwe ale
        często słyszę,że się sami bawili a nic nie było zorganizowane.Trochę chyba
        traktują pracę rutynowo,szczególnie te z dłuższym stażem. Ale wiadomo-nikt nie
        zajmie się dzieckiem tak jak by to zrobiła i oczekuje mama,zwłaszcza jak ma się
        koło 20-tki dzieciaków. Więc ogólnie nie mam powodu do narzekań w tej kwestii.
        Co do spraw organizacyjnych to przedszkole szczyci się tym,że angielski jest 4
        razy/tydz. ale z tego co się orientuję to chyba jest inaczej.Poza tym zmieniają
        się prowadzący-była pani,teraz jest pan na zmianę z panią (jeszcze inną).
        Obiecane były wycieczki-ja zanotowałam jedną.W przedszkolu też raz był jakiś
        przyjezdny teatrzyk.Co prawda moje dziecko dużo przechorowało i mogę mieć
        nieaktualne wiadomości-piszę to co zaobserwowałam.Może jest jakaś mama
        niechorowitka,która ma pełniejsze dane i się nimi podzieli-sama chętnie się
        dowiem.
        Za to bardzo podobała mi się wspólna wigilia-wyglądała jak porządne weselicho :-
        ).Bal karnawałowy też się odbył.

To tyle co mi przychodzi do głowy

Pozdrawiam
        • mstawarz Re: Ciąg dalszy :-) 10.05.06, 13:21
          No to porownanie do tego co piszesz bede miala dopiero we wrzesniu. Zobaczymy
          czy dobrze zrobilam, czy moze "natne sie" na nasze przedszkole. Na razie mlody
          pomyka do zlobka, i akurat nim jestesmy zachwyceni, bo zajec duzo, panie
          rewelacyjne, synek zadowolony bradzo, dobre jedzenie, az szkoda odchodzic, ale
          coz kiedys trzeba dorosnac i stac sie przedszkolakiemsmile))
          Pozdrowienia
          • kate8025 mstawarz 10.05.06, 13:40
            a gdzie chodzi do żłobka twoje Dziecko? moja koleżanka poszukuje przyjaznego żłobka dla swojego dziecka a mieszkamy własnie w okolicach kleciny?

pozdrawiam
            • mstawarz Re: mstawarz 11.05.06, 11:50
              Mlody chodzi az na Sądowa, bo to po drodze do pracy, ale daleko od domu.
              • kate8025 Re: mstawarz 12.05.06, 07:46
                dziękuję, koleżanka mówiła, że tam jest fajny żłobek, dziecko jej koleżanki tam zdaje się chodzi. No ale od nas to daleko i to dość, zwłaszcza, że pracuje też na Krzykach.

Ale dziekuje i pozdrawiam
                • staszka1974 Re: in. przedszkola W okolicy? 16.05.06, 09:14
                  Cześć mamy z Kleciny!
                  Też mieszkam na Klecinie (widze, że jest nas sporo). Moja córka ma co prawda
                  dopiero 2 latka, ale ja już myślę o tym, że za rok najprawdopodobniej pójdzie do
                  przedszkola. Wydaje mi się, że jest to b. ważna decyzja i trzeba gruntownie
                  rozpatrzyć wszystkie za i przeciw.
                  Jakie są jeszcze przedszkola w tej części miasta oprócz Wałbrzyskiej, Wiejskiej
                  na Oporowie i Orlej? Mam na razie słabe rozeznanie w tej kwestii, więc proszę
                  was drogie Mamy o jaieś wskazówki.
                  Pozdrawiam i do zobaczenia w parku smile
                  • kate8025 Re: in. przedszkola W okolicy? 16.05.06, 09:29
                    jeszzce na Januszowickiej jest u sióstr i na Gajowickiej(zaraz koło orlej) i na Orlej jescze prywatne i to byłoby na ty;e! niestety nie ma więcej nic sad
                    ktoś jeeszcze kiedyś pisał coś o czekoladowej, ale nie wiem, czy faktycznie cos tam jest...

pozdrawiam
                    • agusek22 Re: in. przedszkola W okolicy? 16.05.06, 11:18
                      Też czytałam o tym z czekoladowej, ale mieszkam tu od lat i nic o tym nie
                      wiem smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka